icon

Přítel je mamánek

kesinka89
26. únor 2017

Ahojky 🙂 je mi 21 a studuju na VŠ, za rok mám Bc. a dál jít rozhodně nechci :D s přítelem jsme spolu téměř 2 a půl roku a on taky studuje, za rok má Ing. Tak třetina mých kámošek je zasnoubená či vdaná a mají už miminko a já jim to hrozně závidím:D chtěla bych náš vztah posunout někam dál, vídáme se jen jednou, max. 2x týdně a to jsme se na začátku vídali skoro každý den. Prej má plno věcí do školy, ale to já mám taky a stíhám ještě chodit do práce a na něj si čas udělám vždy. A když se před přítelem zmíním třeba o společném bydlení, nedej bože o dětech, tak reaguje jak kdybych byla nějaký mimozemšťan. Děti prý chce, ale neví kdy. Já vím, že máme čas ale prostě chci 1. Dítě nejpozději do 24 let. Ale kdo ví jak to s ním bude, je to takový mamanek. A rozhodně nechci čekat až bude třeba ve 30 konečně chtít. Já fakt nevím co mám dělat, docela mě to trápí a bavit se s ním o tom se mi už moc nechce, připadám si pak jak blázen, že tak spěchám. :(

Strana
z2
blaablaablaa
27. únor 2017

@kesinka89 tobě je 21 a tetě 40 - to je sakra velký rozdíl. Můžete vydělávat a cestovat dva tŕi roky, nikdo neříká, že to musíte dělat 20 let. A proč chceš dítě s někým, o kom nemáš moc hezké mínění? Mamánek, zpohodlní... to je trochu sobecké, nemyslíš? Nemáte ještě kde bydlet. Kolik máte našetřeno? Máte jistou práci? Nebo předpokládáš, že ono to nějak bude?

ninive211
27. únor 2017

Řekla bych, že tvůj kluk je zcela normální, cca 24-letý mladík, co má 21-letou slečnu, co ještě stejně jako on studuje. Upřímně, když jsme spolu s chlapem byli rok (tehdy jemu i mně bylo právě těch 24) a já bych začala o společném bydlení a dítěti, jako navážno, ne ze srandy a že "někdy jednou", asi bych se taky se zlou potázala. My se sestěhovali na můj popud rok po ukončení školy s tím, že já nastoupila do práce hned měsíc po státnicích, zatímco on tehdy hledal déle a v době sestěhování makal na plný úvazek jen asi půl roku. A moc se na to netvářil, že prý chce nejdřív něco našetřit a vydělat, ale přesvědčila jsem ho, vážně jsem měla pocit, že bychom to měli posunout někam dál, než že se jeden den v týdnu a pak víkendy vidíme u nich nebo u nás doma. Hlavně fakt největší chyba je jít bezhlavě do dítěte bez toho, abyste spolu předtím nějakou dobu žili, zjistili svoje návyky, zlozvyky, příp. si sesumírovaly, zda to či ono jste ochotni u druhého tolerovat či nikoliv.
Opravdu je něco jiného chodit na randíčka do kaváren a do kina jednou týdně a pak to zakončit žhavým sexem u jednoho z nich, načež se rozloučíte, než když dennodenně spolu uléháte, vstáváte, řešíte nákupy, domácí práce, společný chod domácnosti...

laurinka2016
27. únor 2017

Ahoj určitě chápu to že nechceš být,, stará " maminka já jsem taky říkala že chci první dítě do 25 let a povedlo se malá se narodila pár měsíců před mými narozeninami a to jsme pokoušeli normálně štěstí nějaké 3 roky, každopádně je ale důležité si před dítětem vyzkoušet společné bydlení a zjistit jaký každý vlastně jste jak vám to bude klapat jak to budete vše zvládat navzájem si pomáhat a vlastně přijdete na to jestli vás vztah funguje pro šťastný život, určitě bych se dříve nepustila do dítěte, dítě je opravdu velký závazek a spousta starosti a i samozřejmě radosti ale ten první půl rok je opravdu mazec a se spoustou vztahu to zamava.. A co se týče toho kolik dětí chceš je krásné že máš přání mít pět dětí, snad ti to přání vydrží i po prvním těhotenství a porodu... Mě třeba vidina dvou dětí úplně přešla

alicemnau
27. únor 2017

@kesinka89 Můj přítel je taky mámánek 😀 ale čím je starší tím je to lepší, jsme spolu asi 8 let...takze uz se zname celkem dobre, bydlime spolu asi 2 roky, ted rekonstrujeme byt. Jsem těhotna pritele ukecavam minimalne dva roky 😀 kdyby bylo na me dite mam uz v 18 ale nejdriv skola ze jo!!! On sice je mamánek ale čím je starší tim je to lepší, tychně je super neni to zadna megera ale normalni zenska se selskym rozumem... a muj pritel me neprestava prekvapovat, měla jsem obavy ale tak moc se tesi na miminko. A vyklubal se z nej rodinnej typ a rodina je pro neho na prvním míste. Takze pochybnosti jsou normalni. Zalezi co vsechno jsi ochotna ustat do jaké míry. A jak moc se znate, zivotni zmeny cloveka zmeni, a dite je velka zmena!!!! Asi rok mel muj pritel stejne argumenty, prijde mi ze se bál do toho jít!!! Proste je to velká zodpovědnost a když jsem se ho na to ptala proč říkal ze se ještě necítí na to být otcem, ubehlo půl roku v červnu rodím. A strasne moc se tesime oba dva. Nemyslím si že máš špatné mínění o svém příteli jen pochybujes a to je normalni...ja pred tehu pracovala 12 dní v kuse i 16h smeny samozrejme nezakonne kolikrat jsme se videli jak pises ty 2 tydne..sice jsem spala vedle neho, vstavala a obcas byla i spolecna koupel ale me to neskutecne trapilo.. protoze jsme spolu nemohlo jit ani na blby pivo nebo na prochazku..porad jsem byla v praci.. Tak jsme se nakonec zacli snazit ale na to bacha byla jsem tak naruziva 😀 ze to proste neslo.. a taky v praci to nebyl zadnej med, az jsem se nasrala v praci vsecky servala a polozila vypoved na stůl ta jsem otehotnela..trvalo to aspon 6 mesicu... psychicky se clovek nesmi trapit a musi byt v klidu jinak to proste nepujde a je jedno jestli je jsi starsi nebo mladší, dulezita je zdrava duse :-P Takze to nezvdavej :-P 😉

alicemnau
27. únor 2017

@kesinka89 A rok máš ještě čas kotě :-P 😀 dodělej Bc.., soustred se na studium a uvidis ze se pak vse zmeni, a zbytecne se tim netrap ted !!! POkud ti pritel rekl ze jednou chce mit dite tak je to super ze to neodmítá, kdo říká že jednou nemuze být treba za dva roky? 😀 ale chápu tvoje pudy, zatím uzivej - studuj a pečuj Váš vztah a az dodelas Bc. uvidis ze budete mít dítě a zase věci uvidis trochu jinak 😉

kituska20
27. únor 2017

Jinak mě tvrdil že děti nechce nikdy 😂😂 a už čekáme druhé a je nám 23 let 🙂

ttm
Autor odpověď smazal
kassandra1
27. únor 2017

@kesinka89 Studuj, cestuj, užívej si kultury, koníčků, života, najdi si nějakou práci ať máš praxi, něco si našetři. Časem se sestěhujte spolu. Ať si tady za pár let nestěžuješ jako spousta jiných, že máš dítě, ale nemáš praxi, takže tě nikdo nezaměstná, nemáš vlastní bydlení ani peníze a přítel tě opustil. Takových příběhů jsou tady mraky. Přítel není mamánek, jen má rozum, většina chlapů chtějí dítě kolem 30 kdy si trochu užili.

alicemnau
27. únor 2017

@kesinka89 A taky si poradne rozmysli jestli by nebylo dobry aspon rok nekde pracovat, protoze pak by jsi mela hezčí materskou!!! a taky je to lepší nez mit jen 4 - 5 tisic, ja presne nevim kolik ten zaklad tam je!! a pritel aby taky pracoval!!! Ja celou dobu co jsem pracovala setrila na bydleni!!! a treba uz pracujete to jsem v tvém príspěvku nečetla!!! Na ostatní kamaradky se vykašli chapu ze jim trochu zavidis, uprimne kdyz mi bylo 21 chtela jsem dite, ale byla jsem jeste trochu nezodpovedna(tim nerikam ze ty jsi nezodpovedna - kazdej to ma jinak) hodne me zmenila práce ale to je vedlejší...tak jsme nemeli nic ani bydleni, takze se o tom nedalo realne mluvit,..a pritel mi rekl az nasetrime a budeme trochu zajisteni tak by se s tim dalo neco delat!!!!

hanny1994
27. únor 2017

Ahoj taky se tak nějak představíme je mi 23 a příteli 25, máme spolu roční krásnou zdravou holčičku! Ale ted proč píší do téhle skupinky..Chci si najít svoje bydlení jen já on a dcera,ale můj přítel nechce,vymyslí si same kraviny a důvody proč nemůžeme jít do svého. Doteď bydlí u rodičů v rodinném dome a já tam s nim už rok a pul bydlim , ale co si budeme povídat,bydlet s potenciální tchyni je des běs, z mého partnera a otce me dcery roste cela máma, jeho táta je moc fajn,ale jeho máma?? Bozee vaří se mi krev v žilách,když otevře pusu.. Přítel se prostě stěhovat nechce.. :/ a já už to prostě nedavam, kdybych před 5 letyvedela,ze je mamanek a nás život ukončí u jeho rodičů,nikdy bych do toho nesla.. Nás vztah pomalu,ale jisté jde do háje.

alicemnau
27. únor 2017

@hanny1994 no nekdo ma jiné zkušenosti a jiny vztah s tchyní!! my teda spravujeme byt nad rodici ale ja s tim problem nemam protoze se mame vsichni moc radi, a nemam takove pocity jak ty!!! a muj pritel je svehlavy clovek jsou veci na ktere nema vliv ani jeho matka, otec...nikdo!! on kazdy je v jiny situaci., preju ti aby se vam povedlo neco najit a byly jste ok jako rodina.Co si budeme povidat ne vsichni maji idealni vztahy !!

fallingstars
27. únor 2017

@kesinka89 Vy se vídáte jen dvakrát týdně, protože on nechce víc, ne proto, že by měl tak náročnou školu. Neříkám, že studium na některých školách nemůže být tak náročné, ale zcela na rovinu a z toho, co jsem zažila - chlap, kterej chce s Tebou být, přijede každý den třeba o půlnoci, jen, abyste vedle sebe mohli usnout...všechno ostatní je jen berlička, více či méně pochopitelná....

Já jsem těhotná poprvé, je mi 33. Cestovala jsem, mám dobrou práci, kde jsem stihla vybudovat pozici, s kterou na mě teď počkají. Takže se dá říct, že jsem zajištěná, i do budoucna, a nejsem závislá na příteli - jak finančně, tak i tak nějak psychicky, což je podle mě důležité, protože když se něco semele, vím, že umím být sama. A upřímně za jedno z nejlepších období v životě považuju dobu, kdy mi bylo kolem 30 a žila jsem sama v malým bytečku v centru města...to bylo období...🙂

keksikova1
27. únor 2017

@fallingstars moc hezky řečeno, souhlasím na plný čáře!

alicemnau
27. únor 2017

@kesinka89 no proste musis vedet jak to citis ty!!! tady
@fallingstars to rekla velice dobre!!! ono neni kam spechat!! ja to taky chtěla moc moc, ale ja stihla i cestovat, vysokou sice nemam ale podivala jsem se po svete me je 25, a je pravda ze pritel za mnou sel i nekolikrat v noci pesky, prijel v noci..."usel by sveta kraj abychom byli spolu" !!! taky je dost mozny ze na neho moc tlacis!!! je lepsi vyuzit zenskych zbrani nez mu porad dokola vykladat co by jsi chtela 🙂 ale opravdu nevim jak to mate mezi sebou !!

marion2017
27. únor 2017

Mozna by bylo fajn se podivat na film "he's not that much in to you", je v tom kus pravdy, nevim, jak je to v cj. A ty bys mela respektovat nazor druheho, kor v takto zavazne zalezitosti a nechovat se jako vzdorovite dite, ktere chce hracku.

kesinka89
autor
27. únor 2017

Ale ovšem že budeme pracovat🙂 mezi školou a tím dítětem to jsou 2 roky. Nemluvíme o tom vůbec, neříkám mu nic dokola, jen jsem to včera trochu nadhodila. Za rok dokončí školu a on nemá žádné představy o životě. Neví co by chtěl, kdy by to chtěl a s kým by to chtěl. Jen bych se chtěla jen někam posunout.

A já nevím jak keksikova1, ale tak když s někým chodím tak je ten někdo pro mě na prvních příčkách, a ne někde pod přáteli, pohodlím a podobně. :D jestli tvůj to tak má nebo měl tak je mi to upřímně líto. To si pak můžete jen tak říct že spolu Chodíte, ale stejně se nebudete vídat protože nejste na prvních příčkách:D

keksikova1
27. únor 2017

@kesinka89 holka já mám krásně fungující manželství. A možná právě proto, že manžela do ničeho nenutím. Na dítěti jsme se dohodli, protože jsme dospělí lidé a prostě jsme už chtěli,oba. Vídáte se dvakrát v týdnu, přítel se s tebou stěhovat nechce, na mě to fakt působí tak, že prostě nechce. A ty tady hrotíš těhotenství /o který kluk evidentně nestojí/ a ještě dva roky dopředu. Ani nevíš, co bude za týden, natož za dva roky. A ještě mu říkáš, že je mamánek.. že nemá představy o životě.. no a? V jeho věku se není čemu divit.

Přesně jsi uhodila hřebíček na hlavičku, on tě evidentně na prvních příčkách nemá. Já mám vystudovanou medicínu, tedy nic studijně náročnějšího prostě není. A stejně jsem si i za studia denně udělala na manžela (tehdy ještě přítele) čas každý den, protože jsem chtěla. Sestěhovali jsme se, protože jsme chtěli. Ne jenom jeden, oba. Dokud ho prostě nebudeš respektovat, on nebude respektovat tebe. Líto ti to být nemusí, já ti přeju, abys do tohoto typu vztahu taky jednou došla.. 😉

keksikova1
27. únor 2017

@kesinka89 a to "naprosto správně" bylo myšleno k tomu studiu samozřejmě..

blaablaablaa
27. únor 2017

@kesinka89 v tom pŕípadě netuším, proč takové drama kvůli jednomu rozhovoru 🙂 mám dojem, že chceš všechno nalajnované, ale on život nejede podle linek 🙂

tulikiss
27. únor 2017

2018.....pronajem 1+1
2019.... svatba a prvni dite
2020... prvni dovolena v Jugoslavii
2021... druhe dite
2022...auto....
dale uz jen same pozitiva....
promin ale takhle zivot nechodi, nejde nic nalajnovat a uz vubec ne tem druhym. a planovat dite s nekym komu staci videt toho druheho dvakrat do tydne je fakt totalne mimo. sny jsou fajn, ale pokud ten druhy ma jinou predstavu a jine sny tak bud najdete nejak spolecnou rec a kompromis nebo budes muset hledat nekoho kdo bude tve sny sdilet.

puutalo
27. únor 2017

Podle me je partner uplne normalni, dospělý, vysokoskolak.
My jsme s manzelem od 18-19 let. Od zacatku jsme vedeli, ze chceme manzelstvi a pak deti. Oba jsme sli na vysokou, studovali jsme stejnou fakultu, ale kazdy jiny obor. Koncili jsme ve 25-26 letech (obor byl 5,5lety). Pak bylo samozrejme, ze jsme sli do prace, abychom vydelali na bydleni, svatbu, nasetrili rezervu pro rodinu. Po roce od statnic jsme se vzali, protoze uz jsme byli rozhodnuti zalozit rodinu. Hned se miminko nedarilo (nikdy jsem antikoncepci nebrala), az ted druhe vyroci jsme oslavili s ocekavanim v brisku. Ne vse se dari tak, jak si planujes. Kazdy rok jsme cestovali, poznavali daleke zeme, uzivali si. Manzelovi je letos 30 a vim, ze stale ma konicky, ktere se uplne neslucuji s rodinnym životem. Ale s rodinou souhlasil a takovych je vic, ktere dokud sve dite nevidi, nedokazi si predstavit byt otcem a zvladnout tu zodpovednost.
Nech partnera, at k tomu dospeje sam. Hlavne ho nenut, at ti to jednou zle nevycte. Ma jeste spoustu casu.

hop_ita
27. únor 2017

Já teda nevím co je na tom, že zakladatelka se chce ve svých 24letech po dokončené škole a po dvou letech s tím klukem sestěhovat, to je snad úplně normální 😀

Nicméně zakladatelko napíšu ti, co asi nechceš slyšet. Zažila jsem vztah s podobným mamánkem, jen s tím rozdílme, že když jsme spolu začali, byl už o něco málo starší a dva nebo tři roky už pracoval. Odstěhovat se nechtěl za žádnou cenu, pořád jen nějaké až tehdy, až tehdy a do nekonečna. Naslibováno milion věcí včetně svatby, dětí, bydlení, tři roky jsem mu to žrala a pak se ho konečně zbavila (tehdy mi bylo 27 a už jsem se opravdu nechtěla stýkat s někým u jeho nebo mojich rodičů). Jediné čeho dnes lituji je to, že jsem se na něho nevykašlala mnohem dřív. Od té doby se můj život úplně rozzářil a kromě toho společného bydlení se současným přítelem už mám i to miminko 😉 takže za mě - na mamánky a chlapy co o stěhování nechtějí slyšet jedno velké BACHA! Člověk se v tom začne plácat, najednou je mu 30, normální chlapi rozebraní, biohodiny tikají... a tak 🙂

j.a.n.i
27. únor 2017

@hop_ita No, až na to, že zakladatelka i její kluk stále studují, takže celkem pochopím, že se on stěhovat nechce, třeba už jen protože rodiče na tom nemusí být finančně tak, aby mu mohli jeho samostatné bydlení financovat... a on se chce věnovat škole a ne tomu vydělat po brigádách dost peněz na provoz bytu.

hop_ita
28. únor 2017

@j.a.n.i no ano a ja to pochopila tak, ze odmita tu vizi i v budoucnosti.

kulistice
28. únor 2017

@kesinka89 přítel se evidentně ještě hledá, takže bych mu dala čas, aby se našel. Ty asi už nějakou představu máš, tak si buď počkej, až se přítel najde a dospěje k tomu také nebo popřemýšlej o tom, zda ti za to stojí a nebude lepší hledat někoho, kdo už tu představu má...nedivím se, že chce nějaké společné bydlení, člověk po určité době chce ten vztah někam posunout...měla jsem vztah 6 let s klukem, který v době, co jsem začala studovat už pracoval, bohužel vždy v práci vydržel zkušební dobu a pak byl půl roku-rok na pracáku, takže jsme se vídali jen o víkendech a on žil navíc u maminky...také jsem měla představu, že časem bude chtít něco najít, abychom mohli někde být spolu..bohužel v době, kdy jsem i já začala pracovat (po 5 letech školy) on stále mluvil o tom, že je to výhodnější u maminky (měli jsme jen jeden malý pokojík) a odstěhovat se nechtěl....zamrzli jsme na mrtvém bodě a já se s ním rozešla...dnes mám vše, co jsem chtěla s někým jiným 🙂

hop_ita
28. únor 2017

@kulistice presne tak, nekdy to proste nejde 🙂 ale k tomu si musi kazdy dospet sam

journals
1. bře 2017

Souhlasím s ostatníma - přítel není mamánek, přítel je naprosto normální mladý kluk, který nejen že nechce děti, ale taky asi ani nechce závazný vztah, jinak by si na tebe čas našel. Výmluvy na školu jsou jen záminka, ale jestli ty mluvíš o společném stěhování, dítěti a lásce na celý život, asi se mu ani nedivím, že se nechce stýkat častěji.
Ty jsi hodně naivní, co se dospělého života týče. Sama studuješ, školu teprve doděláváš, zřejmě ještě za sebou ani nemáš full time práci. Přítel s tebou dítě nechce, nechce s tebou být častěji a už vůbec s tebou nechce bydlet. Tohle rozhodně není vztah, po kterém bys měla při zakládání rodiny toužit. To, jak to dopadá, když holka moc chce miminko a přítel jí pak krátce po porodu opustí se tu můžeš dočíst každý den, není to žádný med.
Víš co bych udělala já na tvém místě? Dostuduj a odjeď někam jako au-pair. Jednak poznáš kus světa, něco zažiješ, naučíš se jazyk a zjistíš, že ta péče o děti je někdy fakt hodně vyčerpávající 😀 Já jsem taky měla kdysi takové myšlenky, že by mi miminko už nevadilo, pak jsem odjela do USA starat se o mimino a řeknu ti, že po pár týdnech mě to hodně rychle přešlo. Ale jsem ráda, že jsem jela, viděla jsem kus světa, chvíli tu žila, něco zažila, procestovala a teď jsem ve státech s manželem na pár měsíců a říkám si, jak je to strašně skvělý, že to můžeme zažívat a užívat si dokud děti nejsou...
Chtěj toho od života víc 😉 děti ti nikam neutečou

Strana
z2