Problémy se psy na pracovišti. Jak je řešit?
Organizace povoluje, ze zamestnanec si muze do prace vzit mazlicka - pet friendly organizace. Problem je, ze kolegyne si bere pejska, ale klienti si stezuji. Taha ho totiz na pokoj klientu (azylovy dum), klienti si nemohou ani zavrit dvere, protoze kolegyne je otevre, aby pejsek mohl behat. Dvakrat se v pokoji klientu po***il. Klientum to vadi. Rekla jsem to vedouci, ktera ale reagovala slovy, "no a co, at si stezuji". No hruza, normalne zasnu co se tady deje. Ja mam zviratka rada, sama je mam, ale uplne chapu, ze ne kazdy je milovnik psu, kocek... a tak dale.
Jak byste tohle resili?
@zuzkasim Tohle jsem klientum poradila taky, napsat stiznost, muzou i anonymne. Nebo taky muzou kontaktovat hygienu a ta muze provest kontrolu.
A opravdu to vadí klientům, nebo tobě? Já bych to respektovala že tam pejsek je, jen teda dbát na to, aby neudělal nějakou neplechu (je štěně?). Kolikrát jsem přišla do obchodu/do banky, kde měl zaměstnanec pejska, a nevím co na tom komu vadí, naopak mi to přijde skvělé zpestření nudných dní. Jednou v baru přišel majitel se svým psem (velký tele), a pes si postupně obešel všechny hosty, a taky si nikdo nestěžoval 🤔
@klokanka31 Me je to burt, protoze ja se s kolegyni stridam. Stezovali se klienti, ze jim to vadi. Stene neni, jednou jsem ho videla, kdyz byla porada, je to maly pejsek. Nezlob se, ale to je co za reci, ze "nevim co na tom komu vadi". Vis, rozumet tomu nemusis, ale respektovat druheho bys mela. Kor kdyz za ubytovani u nas plati. Kazdopadne ja jsem jim poradila jak to resit, jestli to udelaji je uz na nich.
@klokanka31 A vykadil se těm hostům u stolu? Jsou taky lidi s alergiemi, nebo se psů bojí 🤷
Jenže to samé by se dalo říct že ať klienti respektují zaměstnance 🤷♀️
@klokanka31 To si delas legraci? Ona psa mit muze u sebe v kancelari, ale nedovolit klientum zavrit dvere, protoze pejsek chce behat a aby jim pes kadil v pokoji... jsi ty vubec normalni?
@klokanka31 Tak ty zas perlíš. Klienti přinášejí tomu zaměstnavateli peníze, takže respekt vůči přání klientů je na místě. Klienti v případě autorky předpokládám nepoptávají komunikaci se psy, ale nějakou formu bydlení.
Mimochodem za mě zvířata do zaměstnání nepatří, a to jsem zvířomil až na půdu. Představa, že si jdu sednout do restaurace a bude mě tam "oblažovat" pes číšníka, na to fakt nejsem zvědavá. Dotyčný vlastník zvířete má v práci pracovat, ne se věnovat svému psovi. Od toho má volný čas.
Proč se hned rozčiluješ? Tak si s kolegyní promluv, ať má pejska u sebe a nebude to obtěžovat ostatní 😊
@klokanka31 Ty jsi teda pekne mimo 😝
Já? Ty si tady anonymně stěžuješ, nabádáš klienty ať sepíšou stížnost. Proč to prostě neuděláš ty? Nebo proč si s tou kolegyní jednoduše nepromluvíš?
@klokanka31 Umíš číst? V prvním příspěvku píše, že to hlásila.
@klokanka31 Ja jsem ji poradila, jak to resit. Vedouci jsem to rikala, tak cti a nefabuluj.
*jim
@somalicats Hlásila to vedoucí, ale nikde nevidím že by si promluvila s tou kolegyní 🤷♀️
To, že člověk skončí v azylovém domě, neznamená, že ztrácí právo na soukromí a respekt ze strany personálu. Jako klient bych se proti tomuto vymezila přímo před majitelkou psa a vedoucí pracoviště s tím, že pokud to nebude respektováno, obrátím se na zřizovatele.
Nahlas to své nadřízené,vic dělat nemusíš. Tebe konkrétně pes neobtěžuje,že vadí klientům by mělo řešit vedení.
Pokud neřeší, šla bych za nadřízeným tvojí vedoucí.
Jako člověk, který má ze psů strach mi vadí, když je lidí vozí do restaurací/ obchodů/ při odvádění dětí do školky,... Mají si buď program přizpůsobit tak, aby zůstal pes chvilku venku nebo ho nechat doma a vymyslet si jiný. Mít pavouka/ hada, tak ho taky neberu s sebou na místa, kde by mohli někomu vadit.
@klokanka31 hele my máme dogfriendly kanceláře, měla jsem tu psa dvakrát po operaci a přesto si myslím, že v popisované situace, pokud to vadí klientům, nemá pes co dělat
Tvoje stížnost nemá žádnou váhu, klienti si musí stěžovat. Ne ty, tobě do toho nic není, jsi tam zaměstnanec.
Já nemám ráda psi, a rozhodně by mi vadilo, kdyby moje kolegyně měla v práci psa. Pro mě by to byl důvod k výpovědi. Takže chápu, že to klientům vadí. Nemám ráda takový ty chytrý řeči jako, kdo nemá rád psi nemá rád lidi a podobně. Já respektuju i když to nechápu,že má někdo psa jako člena rodiny, ale ať mě tím neobtězuje.
No, asi takhle, s kolegyni se stridas, ale presne vis, co se tam delo, když jsi tam nebyla.
Zbytek si musi vyresit klinti,. kolegyne a vedouci.
@j.a.n.i Vim to presne, protoze klienti si stezovali.
Holky dekuji za normalni rady, ale asi nema smysl se tady snazit diskutovat, stejne se to vzdycky otoci 🙂
No, tomu bych já neříkala že něco víš přesně, přesně člověk to, že ho byl svědkem a ne co mu někdo zprostředkovaně sděluje.
@j.a.n.i Ano, jasne. Urcite mi lzou 😄
@j.a.n.i No, tak pokud se pes vy*ere v místnosti, tak to se dá celkem jednoduše prokázat... 😉
@somalicats Ano, pokud jo u toho vidíš. Jinak blbě.

Moje zkušenost je taková, že pokud si stěžují ostatní zaměstnanci, váhu to má minimální. V momentě, kdy si stěžují klienti, se něco začne dít. Zkusila bych jemně naznačit nějakému rozumnějšímu klientovi, který je dobře gramotný, ať sepíše písemnou stížnost nebo aspoň žádost o respektování nesnášenlivosti pobíhajících domácích mazlíčků. Ideální, když se stížností sejde víc, pak už to nejde zamést pod koberec.