Problémy v práci kvůli případnému těhu. Měl to někdo podobně?
Ahoj holky, přicházím s ne typickým problémem a chci se zeptat, zda se někomu stalo také něco takového. Je mi téměř 34 a přála bych si druhé dítě. Už tak budu mít mezi dětmi minimálně 5 let rozdíl. Jenže... Šéf o tom ani nechce slyšet, když mu v červnu kolegyně vyžvanila, že chci druhé, hned mě sjel, jak si to představuju a za týden měl za mě náhradu, aniž by věděl zda už jsem v tom. Nejspíše vlivem stresu jsem v srpnu potratila, a od té doby se nedaří, od října jsem na neschopence, ale chci se od nového roku vrátit. Šéf mi co týden volá, zda už jsem v tom, chtěl mě sesadit z funkce, a dát na horší, teď mi volal, abych pomohla vzchopit jiné středisko a že na své původní místo už se nikdy nevrátím. Ale pořád mě říká, jak se mu nelíbí, že chci dítě, ikdyz jsem mu říkala, že můžu chodit do porodu a po půl roce se vrátit, něco se dá dělat i z domu. Furt si mele svou a já mám strach, že vlivem tohoto se mi ani otěhotnět nepodaří. Měl někdo něco podobného, přijde vám to v poho?
@verulevrtule Svoji zkušenost nemám. Ale za mne je šéf pěknej "blb". Nemá ti co říkat, jestli můžeš otěhotnět nebo ne. Ja osobně bych se poohlidla po jiné práci a dala výpověď. Měla bych strach, že mi bude dělat naschvály.
@martt No jsem v té práci 10 let, a dávat výpověď, když vím, že se snažím o dítě, mě nepřijde nejšťastnější, mám stimulovane cykly, tak doufám, že se zadaří a bude po starostech 😂 upřímně mu taky nerozumím, furt mi tvrdí, jak jsem mladá a mám čas, ale on je o dva roky mladší a má dvě děti a to mladší už má dva roky, tak nevím, co po mě vůbec chce
Až takhle jsem to neměla. Pouze mi nabízel vyšší plat, když ještě pár let neotěhotním 🙂 To jsem odmítla, už jsme se v té době docela dlouho snažili. Kolegyně je taky dobrá, té bych tak ještě někdy něco řekla. Já když jsem nakonec sebrala odvahu a i přes snažení jsem dala výpověď, tak jsem samozřejmě zhruba měsíc na to zjistila, že jsem těhotná... Oni mě přemlouvali, ať výpověď stáhnu a já ji samozřejmě stáhla, protože to pro mě bylo v té době výhodnější 🙂 Bohužel to nakonec nedopadlo, na konci 1. trim. jsem musela jít na revizi. Pak jsem tam pracovala ještě rok, protože jsem věřila, že se už ten další měsíc určitě zadaří... 😀 Když jsem jim pak oznamovala těhotenství, tak reagovali dobře a klacky mi pod nohy neházeli 😉
@ba2te Tak to je moc pěkný od nich 🤗 Já to mám trošku naopak, například jsem se zmínila, že byh si ještě zvýšila vzdělání a hned bylo haló kam jako bych chtěla ještě stoupat 😂 Jenže v našem oboru je asi tohle normální, tam se bere kdejaký lidský odpad
@verulevrtule Ahoj měla jsem taky s tím problém když jsem svá šéfové oznámila své těhotenství byla tak zlá a řekla ať jdu na potrat řvala po mě no chování hrozné ještě týden jsem její pohledy a blbé připomínky snášela sice jsem chodila denne s brekem ale řekla jsem si že to zvládnu ovšem pak jsem si řekla že mi to za ten stres nestojí zašla jsem na gynekologii všechno jí tam vysvětlila a doktorka mi napsala nemocenskou a už jsem se v práci neukázala.A už ani neukážu naštěstí firma skončila a i kdyby jela už bych tam nešla její chování bylo neomluvitelné 🙂 drž se 🙏🏼
@verulevrtule Tak oni potřebovali, abych co nejdýl pracovala a někoho za sebe zaučila 😂 Já si během prac. poměru vzdělání zvýšila a nic jsem jim extra neříkala. Pouze když jsem je žádala, jestli bych 2 pátky v měsíci nemohla končit dřív kvůli výuce a to mi stejně nedovolili. Takže jsem jim pak jen donesla diplom.
@mamater to je fakt hnus, co si dovoluji. Jak kdyby jsme měli povinnost jim sdělovat své soukromé záměry
@ba2te No já už si taky jedno vzdělání dodělala při práci, na další se chystám. Ovšem tam je mi diplom k ničemu, víc má ten kdo má jen ZŠ a to jen pro to, že umí lézt dobře do oněch míst 😂
@ba2te vlastně to máme dobře rozdělené, on má poradny plat, já funkci 😂
Ježíš nenechala bych se. Řekla bych mu ať si zajde na kurz manažerování protože takové hovado neobadané nemůže snad dělat nadřízeného.
A taky bych mu navrhla ať jeho připomínky probereme za přítomnosti HR či jeho nadřízeného, že by mě zajímalo jestli mají stejný názor jako on.
@uzivatelkapetra To můžu zkusit a letenku mám jasnou. V říjnu mě napadl zmiňovaný zaměstnanec se ZŠ a začal po mě řvát, že jsem pí, a co si o sobě myslím, kolik mi je a kdo jsem. Podotýkám, že pan je jen o 8 let starší, v podniku je polovinu toho, co já, a už 2x dal výpověď. A já se dočkala jen toho, že mě začalo vedení vyhrožovat, že nedostanu 13. Plat atd, kdybych nechtěla dítě, odešla jsem okamžitě. Bylo to strašné a skončila jsem se zablokováným krkem a stavy na zvracení po dva měsíce
@verulevrtule čtu tvoje komentáře a nestíhám zírat. Ty se chceš do takové atmosféry vrátit? Já bych tam nevydržela ani den.
Mela jsem něco podobného, šéfova kráva, sef idiot. Potraty asi ze stresu. Poslední kapka bylo zt ve 12tt. Takze jsem dala výpověď. Nasla jinou práci, v klidu otěhotněla, v pořádku donosila a porodila. V průběhu ppm mi skončila smlouva na dobu určitou, ted čekám druhé. Nebudu mít nárok na ppm, rp bude nižší, ale raději dvě děti a v klidu, nez se stresovat s idioty.
A ještě tedy dodám, že ja je poslala do.predele za mnohem min než ty snasis. Ale každý to máme jinak
@gracinka7 Mám hypotéku 😭
@lachtanice86 No já jsem asi idiot 😂 Doma mě taky chlap nadává, jenže já to neumím. Ikdyz logické by bylo, oko za oko...
@verulevrtule ahoj, můžu se prosím zeptat, kde pracuješ? U nějakého soukromníka? Já naštěstí ve státním a zvyšování kvalifikace je dokonce vyžadováno. Moje poslední VŠ mi dokonce byla nařízena, když se zvedly kvalifikační požadavky na moji funkci. Jinak v práci jsem byla těhotná třikrát a pokaždé jen abych postupně předala práci. Jednou se tedy nepodařilo a pán to nepobral a po půl roce jsem nastupovala zpátky. Teď jsem u holek navázala dvě mateřské, tak jsem jen vedoucí volala, že se nebudu vracet tak rychle a pohoda. Ví o tom a po druhé mateřské se mnou počítají. Bude tedy obměněný pracovní kolektiv, dost často tu naši práci delší dobu nedávají.
@aronek Ve družstvě, na vedoucí funkci, a pocit z toho mám asi takový, že šéf má obavu z konkurence, a mám ten pocit od toho, co tam nastoupil
@verulevrtule předpokládám, že zemědělském družstvu, tudíž je to soukromý subjekt. A tam asi bohužel to vzdělání u základních pracovníků být nemusí, ale zase u vedoucích by to podporovat mohli. Já vím, že třeba po škole mně do jedné práce nevzali, protože já jsem měla dvě VŠ a ředitel si dodělával Bc. Což jsem se samozřejmě dozvěděla až časem.
@verulevrtule přesně tak starší kolegyně se mě zastala jednou a řekla jí že jestli se jí nemám ptát kdy mohu sexovat se svým mužem 😂
@verulevrtule i kdybych měla skončit na pracáku, rohožku bych nikomu nedělala. A oni chlapi když na ně člověk bafne se kolikrát leknou a stáhnou se. Jsem jediná žena v kolektivu chlapů a člověk musí jednat trochu jinak
@uzivatelkapetra To máš pravdu, když jsem mu řekla, že Teda výpověď tak najednou obrátil. Když jsme zastajovali nový chliv, tak po řval tak, že jsem mu řekla, že okamžitě jedu pro neschopenku, že nehodlám potratit a do pěti minut byl v kanclu a hned jsem dostala 4000 navíc 😂 on je strašnej egoista
@aronek To máš pravdu, to nemusí, ale to co tam poslední dobou tahají, tak to už normálně hraničí s Jedličkovým ústavem 😂
@verulevrtule jo a taky mám hypotéku, ale už jsem byla dost stará na to, abych s sebou nechala vorat. Jak ale říkám, každá to máme jinak.
@lachtanice86 No tak já doufám, že se zadaří to, co plánuji, a už se vrátit nebudu muset třeba
@verulevrtule no ale jde o to, aby si otěhotněla a ať si rika kdo chce co chce, tělo není úplné blbé a tehotnet v parmanentnim stresu nemusí být úplně snadné.
@lachtanice86 To rozhodně, z nejakyho důvodu to nejde, a nejspíš to bude nervikama. Však já jssm mu řekla, že se jo na to ptát nebudu, že on můj život nežije, a že se dá domluvit na všem, a pokud ne, tak se rozloucime
No jo, on když je člověk v práci dlouho a má vše pod palcem (vše umí, má zkušenosti s daným podnikem), tak potom když odejde, tak se docela dost věcí "zhroutí"... ale ono je to možná dobře, aspoň se procesy pročistí. Kolegyně účetní byla na svém místě asi 20 let, no když odešla (už jí štvali), tak opravdu doslova padlo účetnictví a vůůůbec nic nefungovalo, a to normálně předtím zaučovala náhradu a pomáhali s účtováním i ostatní kolegové, kteří pak neměli čas na svou práci. Když já šla na mateřskou, nějakou dobu to moje nástupkyně dávala, než jí to taky sebralo, a to tam nakonec byly dvě místo jedné, pak se to tam tolik střídalo, že se 75% znalostí ztratilo a to jim vypomáhám brigádně.
Nicméně těhotenství mi všichni včetně vedení přáli a byli velmi vděční za mou brigádu, teď druhé těhotenství mi také přejí (budu doma v kuse asi 5 let), normální lidské (a nezištné) chování.
Chce to být trochu asertivní a nenechat si s* na hlavu, i když plno lidí na to nemá "náturu" a snaží se být "hodný". Každý by měl mít svou důstojnost v práci a když si občas dupne, je to naopak lepší, aspoň se zaměstnavatel probere.
Tedy nevím, nevím, ale toto jednání je protizákonné. Ani u pohovoru se tě nesmí zeptat jestli máš děti, nebo jestli je plánuješ a tedy zákaz od zaměstnavatele na plánování rodiny, to už je dobrý kalibr... Buď bych odešla, nebo mu před každým sexem volala s informací o ne/plodném období... :D
@gramar to jsem si taky říkala, že by byla sranda se ho zeptat, zda mi dovolí si švihnout 😂

V poho mi to teda neprijde. To co dela je ilegalni. Tvuj sef ti nema co rikat o tom, jestli muzes nebo nemuzes otehotnet.