icon

Proč je válka v Izraeli tak tragická pro děti?

13. říj 2023

Je mi z toho tak smutno když to vidím... Hlavně kvůli těm dětem co musí umřít 😶. Opravdu nechápu, jak někdo dokáže zabít nevinné děti ať je to v jakékoliv válce 😶😶 fakt to nechápu.

Strana
z2
levandule_k
13. říj 2023

Sleduji to. Některým lidem je lidský život u prd***. Mají šíleně pokřivené hodnoty.

drep
13. říj 2023

Sleduju a naplňuje mě to hrůzou.

orangutan123
13. říj 2023

Nevyhledávám to, jsem poučená...v pevním těhotenství covid, pak sem skončila skrz ledviny v nemocnici a rovnou začala válka na Ukrajině, teď mám doma 15m mimčo a jsem v 7 měsíci, takže to opravdu nutně nevyhledávám protože je mi z toho akorát ouzko.

budouci_maminka
13. říj 2023

Je mi z toho zle, snazim se to ignorovat

lenickakl
13. říj 2023

nesleduju

agneska7
13. říj 2023

Je to strašný..... nevyhledávám , nedívám se na zprávy , pouze co na mě vyskočí na mobilu,ale i to se snažím ignorovat a nerozklikavam ..... je to opravdu strašné co se tam děje a čím méně vím tím líp

journals
13. říj 2023

Samozřejmě to sleduju. Se stejnou hrůzou jako jsem sledovala dění na UK. Ale spíš čtu a fotky filtruju. Některé záběry vidět nechci. Popis bohatě stačí 😢

dandaa
13. říj 2023

Sleduji , chci mít přehled a udělat si na vše svůj názor. Hrůza co se tam děje.

te_reza
13. říj 2023

Sleduju. Zejména to první video s tou holkou na tom pickupu z té párty. Oni tam jsou myšlením prostě úplně někde jinde.

klokanka31
13. říj 2023

Sleduju a je mi z toho blbě. Já nechápu co to je za "lidi", proč vraždit, a ještě nevinné. Pár videí jsem viděla a nejsou to lidi, chovají se jak zvířata bez mozku.

pajusz
13. říj 2023

Nelze před tím zverstvem zavírat oči, ale cíleně to nevyhledavam, je mi z toho šíleně ouzko 😔

krtcice
13. říj 2023

Nesleduju. Už od Covidu mám na Seznamu zakázané Seznam zprávy i Novinky, články jen co mě zajímá, ostatní vykřížkovávám. Na zprávy v TV nekoukám. Facebook nemám a na Instagramu sleduju jen rodinu a vtipy. Mám svých starostí dost. Od loňska zdrav.problémy a nakonec se zjistilo, že vše bude od psychiky nejspíš, takže absolutně si zakazuju řešit něco, co neovlivním. Samozřejmě, nesnáším bezpráví, násilí atd, ale jsem obyčejný občan ČR, vůbec není v mé moci s tím cokoliv dělat.

lv
13. říj 2023

Sleduju, čtu, zajímám se. Jako vždycky.

veruuu_kubesovic
13. říj 2023

A víš, že děti umírají na celém světě? Nejen v Izraeli?
Ono by chtělo nastudovat co se děje i třeba v Africe, ale masáž médií o Izraeli a pásmu Gazy má evidentně přednost, už jen ty titulky viď 🤦‍♀️
A pokud mi chceš oponovat, že je důležité mít všeobecný přehled, tak ti odpovím jednoduše = proč se deptat něčím, co není v mých možnostech to změnit??? Abys pak zobala AD??? Protože dlouhodobým stresem svému tělu nijak neprospejes...
Ale český národ jsou odborníci, když už ne přes zdravotnictví tak aspoň na válečný stav...a média mají žně...

drep
13. říj 2023

@veruuu_kubesovic Ano, vždycky, když se objeví konflikt, který se nás dotýká víc než ty ostatní, objeví se někdo, kdo začne vyřvávat, že konfliktů je všude spousta (byť kdyby je měl vyjmenovat, musel by mu pomoct strejda google). To, že se mě něco dotýká víc než něco jiné je normální. Bude se ně dotýkat víc tornádo v Teplicích než v ostravě, protože z teplic dojíždí půlka naši kliniky. Ale bude se mě víc dotýkat tornádo v ostravě než na bali, protože bali je pro mě cizí a jiný svět. Stejně tak se mě osobně víc dotýká konflikt na ukrajině a teď v izraeli, protože narozdíl od sýrie nebo konga jsou to společnosti, které jsou nám podobné, kde mám kamarády a známé, kde lidé dosud žili podobný život jako já, kde se mnou obyvatelé sdílí společnou kulturní historii, sdílí nějaký společný hodnoty.

glitterglue
13. říj 2023

Samozrejme sleduju. Z povahy svoji prace si udrzuju prehled celosvetove a narozdil od
@veruuu_kubesovic tu ted jiny urgentnejsi konflikt s potencialnim celosvetovym dopadem (vcetne Ukrajiny...) nevidim😀

terka_37
13. říj 2023

Nesleduju už minimálně dva roky vůbec žádné zprávy, cíleně se jim vyhýbám. Když mi je chce někdo prezentovat, poděkuj a řeknu, že nemám zájem. A je to super.

zekrt
13. říj 2023

Nesleduju, jen co na mě vyskočí někde titulky. Mám vlastního stresu až až.

gdpr
13. říj 2023

Nesledujem rovnako ako som nesledovala/nesledujem nejak aktívne vojnu na Ukrajine alebo akejkoľvek inej krajine mam svoj vlastný život, ktory riešim a na to fakt nemám čas keď nijak tomu nedokážem pomôcť ani ovplyvniť.

pavca1982
13. říj 2023

Vůbec nevím, že se něco stalo...

kleio
13. říj 2023

Dění sleduji, je to hrozné, vůbec si nedokážu představit mentální nastavení lidí, kteří tohle dělají.
Obecně zprávy sleduji, chci vědět, co se děje ve světě, je to můj svět, chci o něm vědět co nejvíc, i o lidech, kteří v něm žijí. Ale úplně chápu, když se někdo od toho chce odstřihnout, protože mu to nedělá dobře.

lenka3p
13. říj 2023

Sleduju, ne do detailu, ale abych mela prehled. Nechapu, ze nekdo zavira oci a netusi nic.

lichozroutsudy
13. říj 2023

Sleduji to uplne stejne intenzivne jako valku na Ukrajine. Hodne se me to dotyka a stejne jako doufam, ze si Ukrajina s Ruskem poradi, tak snad si i Izrael poradi. A svet u toho trochu zavre oci. Na nektere fotky a nektera videa ale nemam a videt je nechci, programove se jim vyhybam. Videla jsem uz dost.

lichozroutsudy
13. říj 2023

@veruuu_kubesovic Strkani hlavy do pisku nicemu nepomuze. Naopak, pokud o tom vis a zajimas se, muzes aktivne pomoci treba pres Cerveny kriz, pripadne jine organizace. Nebo i financne. A muzes tem lidem skutecne pomoci.

marketa11112
13. říj 2023

Sleduji dění u nás i ve světě. Chci mít jakýsi přehled a nebýt pak někde za blbce. Navíc.. zajímalo mě to vždy, ne jen v této době....

Ale s některými lidmi se o dění ve světě, ani u nás, raději nebavím. Dezinformace a lži vládnou světem, někteří lidé jsou zaslepení, někteří nechápou souvislosti a že tyto události mají a budou mít vliv chtě, nechtě i na jejich život ( a to ikdyž před nimi zavřeme oči a vykašleme se na ně),někteří jsou zlí, jiní zapoměli.....učím se mlčet, např. U tchánovcu odcházím z místnosti, protože se mi otevírá kudla v kapse a mohlo by to dopadnout špatně.

marketa11112
13. říj 2023

Ještě dodám...dnešní přecitlivělost a labilita společnosti je opravdu šílená. Fakt mám pocit, že se lidé hroutí úplně ze všeho a nejsou už schopni zvládat ani běžný život, běžný stres, běžné problémy. A nové generace už mají opravdu problém sami se sebou. Asi jim moc umetáváme cestičky. Dnes všichni neustále mluví o depresích, zhroucení se z každého ho..... U některých to fakt nechápu. Vždyť naše doba naopak přináší neskutečné radosti a možnosti. Ano, nějaké starosti máme všichni, ale skoro všechny jsou řešitelné. Jak se to tohle stalo asi nikdy nepochopím.

veronicka89
13. říj 2023

Zhruba vim vic informaci nehledam.

Ja proste nepochopim ze v dove kdy se lita na mesic vyviji leky na drive smrtelne nemoci , plytva penezi , zivoty a prirodnimi zdroji...😔

zekrt
13. říj 2023

@marketa11112 I ten, kdo má podle tebe snadný život, objektivně radosti a možnosti doby, má nárok se zhroutit. Nikdy nevíš, co si nese v sobě z dětství, v čem je pod tlakem. Deprese a zhroucení tu byly vždy, jen se o tom nemluvilo nebo se to neřešilo.

zekrt
13. říj 2023

@lichozroutsudy Ono to nemusí být strkání hlavy do písku, jen obyčejná ochrana sebe sama před vyšší dávkou stresu. Nikdy dřív se na nás negativní zprávy nehrnuly v takové míře jak když máme internet a sociální sítě. Člověk si musí zachovat nějakou míru toho, co k sobě pustí. Někdo snese víc, někdo míň.

pilzzee
14. říj 2023

A k cemu vam je to dobry, ze to sledujete? Valcilo se vzdycky a vsude, nekde min, nekde vic. Jen si o tom lidi jednou denne poslechli vecer ve zpravach, zanadavali si, a konec. Tedkom s tim, jak mame internet a socialni site, tak by to do nas hrnuli pod tlakem nejlip nonstop. Pokud se toto nedeje nekde u sousedu, tak nema cenu se tim zabyvat.

Strana
z2