icon

Proč někteří antivaxeři podporují ruskou propagandu?

mourovatakocka
23. zář 2022

Je tu prosím někdo, kdo v době covidoveho "všichni tady umřeme" byl proti očkování a segregaci neočkovaných, ale v současné době není proruský zaměřený? Zajímá mě to proto, že stejná jména plácají putlera po ramenou, a před časem jsem s nimi částečně souznila jakožto neočkovaná.

Strana
z4
brunetka11
27. zář 2022

@marcicek84 No a teď právě krásně papouškuješ přesně to proruské trolení - musíme se semknout, nesmíme a musíme… jeden provaz - ale já určuji, co bude na jeho konci.
V demokracii je diskuze základní prvek. Ne vždy úplně vítaná a umí být i dost bolavá. Ale výsledek by měl být kompromisem, na kterém se shodla většina.
A je mi líto, na většinu z nás tvá forma “komunikace” cukr a bič, dehonestace ostatních diskutujících, nefunguje.
Tvé subjektivní dojmy a pojmy prostě pro většinu diskutujících nejsou relevantní.

mourovatakocka
autor
27. zář 2022

@marcicek84 Pokud ti to ještě nedošlo, cílem diskuze bylo leda zjistit, jak je to s těmi škatulkami, protože to je takový všeobecně braný úzus a přitom hodně lidí z těchto škatulek naštěstí vypadává. Takže kampaaaň a v čí prospěch někdo dal diskuzi na internetu, to jsou tvoje malinko na hlavu postavené postoje, protože máš dojem, že máš za vším něco hledat. I za normálním dotazem. Ale protože se s tebou diskutovat nedá a a já už delší čas na tebe nechci reagovat, diskuzi dnes zruším.

marcicek84
27. zář 2022

@brunetka11 ale nepovidej, takze zase snaha,ze me udelat ruskeho trolla,paneboze co 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

marcicek84
27. zář 2022

@mourovatakocka myslim,ze diskuze probihala zcela normalne,ale nebudu ti vrat tvuj subjektivni dojem,kazdy autor diskuze ma pravo si ji smazat kdy chce...ale na me sve rozhodnuti nehazej,diky

brunetka11
30. zář 2022

@mourovatakocka S dovolením jedna praktická ukázka, čím jsou v současnosti sociální sítě zapleveny. A běžný člověk, extra ve vyšším věku nebo s nižším vzděláním, opravdu nemá šanci zjistit, zda komunikuje s reálným nebo fake profilem.
Tipnete si někdo, co je tu špatně?
Jde o reakci na příspěvek v jednom retro klubu, kde se teď pár nicků pokouší lidem podsouvat, jak bylo za komunistů blaze a teď se bojí pustit i pračku.

marcicek84
30. zář 2022

@brunetka11 tak lidi maji strach,cemu se vlastne divis?ty nevis,ze energetickou krizi to zacina a do te potravinove se to prelije,ze to spolu souvisi?Nebo ty myslis,ze tady prezijou vsechny firmy nebo nehrozi blackouty bez stavy,kdyby bylo hodne zle?Pak mas docela naivni predstavy o fungovani ekonomiky.To ti pak nepomuzou zadne oslavne fraze o Ukrajine nebo o tom,jak to spolu zvladneme...budes muset prezit,uvedomujes si,ze blackout znamena rabovani,mozna se mezi sebou muzou i vrazdit lide,nepujde ani jak a cim platit v ochodech,nemas jidlo doma,mas smulu....tak tedy good luck nam vsem, at tohle nenastane...

mourovatakocka
autor
30. zář 2022

@brunetka11 Napadá mě jen ta strašlivá čeština, tak běžná..., Přiznám se, že mě ruší ve snaze interpretovat myšlenku, já bych nemohla být učitelka, nedokážu se odpoutat od firmy a číst několikrát jeden odstavec.

hojda
30. zář 2022

@brunetka11 Někomu je to úplně jedno, kdo to píše a plynule na to naváže😂.

brunetka11
30. zář 2022
brunetka11
30. zář 2022

@mourovatakocka Jen pár vypíchnutých bodů - profil se původně tváří, že patří ženě / zdravotní sestře, dům na fotce na profilovce není nijak extrémně velký - přímo v příspěvku je:
- mizerná čeština bez diakritika, věty nedávají smysl
- mužíček je s velkou pravděpodobností překlad ruského slova “mužík”
- píše ve stovkách tisíc - buď tam mají pěstírnu marjánky 😂 nebo spíše přepočítávají stovky tisíc, jak je teď v úpadku rubl

P.S. Pro doplnění:
- jinak profil zásadně pak sdílí klasiku - všichni tu pomřeme, za vše můžou Amíci, Fiala je odpad, domluvme se s Putinem, apokalypsaaa, chudáci důchodci nemají co jíst a čím topit
- vlaječka a anonymní profil bez fotky, to je základ 👍
- příjmení jsem zaškrtala, ale je to poměrně oblíbené ruské, ale počeštěné
- zajímavé je, že sdílí české, slovenské i maďarské příspěvky

@hojda V praxi tu pak máme krásně předvedeno, jak se na to jistí labilní jedinci velmi snadno chytnou 👍

odula
30. zář 2022

@brunetka11 ah, Čína.

odula
30. zář 2022

Pardon. Ale to uz je prostě taková shit show, ze si z toho člověk musí dělat 🍑

hojda
30. zář 2022

@brunetka11 Já myslím, že jí na tom ani nic divného připadat nemůže, pokud se v tom pohybuje už dlouho, tak si na to člověk asi zvykne a přijde mu to normální.

marcicek84
30. zář 2022

@brunetka11
@hojda
A na tu navaznost jste zas dosly jak,pisu obecne o strachu lidi,kdyz teda si pisou v tech skupinach s temi retro nicky...ale jo,tady se to pretoci jak se to komu hodi,ze...
Holky proboha,vzdyt to je jasny spam jako v mailech,tak zas fakt uplneho vola tady z nikoho nedejte 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

mourovatakocka
autor
1. říj 2022

@brunetka11 Mě občas v příspěvcích zaráží, že ten člověk píše, jak to mám říct, ne z vlastní zkušenosti - my se máme v podstatě dobře, ale co chudáci důchodci, co samoživitelky, co ti chudáci mladí. Když to čtu u x-tého příspěvku, tak si vždycky říkám, jestli to nepíše nějaký robot, protože taková péče o cizí, když jim samým nic nechybí, takový altruismus bych nečekala. A popisování obecných strachů jako všichni tu umřeme, to je takový všeobecný kolorit na sockách už od dob covidu.
Těší mě, že ta moje obsese si téměř nevšímat těžko rozluštitelných komentů bez interpunkce a s výraznými chybami, mě vlastně částečně chrání od čtení blbostí. Jinak pokud mám možnost, tak si dost často na fb otevírám u kontroverzních názorů (i třeba na krmení morčat :D ) profil toho člověka, abych si udělala matnou představu.

Strana
z4