Proč někteří antivaxeři podporují ruskou propagandu?
Je tu prosím někdo, kdo v době covidoveho "všichni tady umřeme" byl proti očkování a segregaci neočkovaných, ale v současné době není proruský zaměřený? Zajímá mě to proto, že stejná jména plácají putlera po ramenou, a před časem jsem s nimi částečně souznila jakožto neočkovaná.
@ai30 Nemá to cenu, věř mi. 😃
@brunetka11 tvuj utok je opet trapny a vubec se nevztahuje k tematu ani nicim neni schopen oponovat prispevku,takze se te tazi,proc reagujes,kdyz vlastne jen chodis utocit a zesmesnovat lidi bez schopnosti diskuze?Takhle si prijdes jako king?A to se ti zda,je vyssi uroven nez uroven zaka ZS?
@ai30 ja jsem zadnou pozvanku na tiskovku nikde nezverejnovala,to si me s nekym pletes to prvne a za druhe nevim o jakych zdojich to mluvis,nektere veci ti snad dojdou i bez nich...i v EP je otevrene o tom,ze energo krizi Putin nevyvolal hovori,jasne tam bylo receno,ze to je zelena ideologie,ze Putin jen vyuzil prilezitosit,tak ze by i tam byli putinovci? 🤦🏻♀️🤔 Tak pak uz nevim, kde ta hloupost kvete vic...mmch to,ze vyjadrim svuj nazor,prece neznamena,ze jsem expert na vsechno,vzdyt tady je tolik holek co se vyjadruji na zdk ke kazdemu prdu a tam je to v poradku?Tak se zamysli,proc ja toto pravo nemam mit a tolik to vadi?
@marcicek84 Jo promin, to byla ta marketka, ja uz si vas pletu, to je jako jeden muz. Za zbytkem si stojim.
(A ano, samozrejme ze i v EP jsou putinovci, vzdyt je to voleny organ, za nas je tam i ta komunistka Konecna bohajeho, opravdu bych si neidelizovala, co tam kdo rika 🙈🙉🙊)
@michaela666 Ja vim, ja vim, vzdyt ja uz jsem i v te vedlejsi diskusi o vlade a ty minuty zivota uz mi taky nikdo nevrati. 😅
@marcicek84 Me by opravdu taky zajimaly hlavni zdroje, odkud cerpas informace. Protoze znis jako tlumocnik ruskych narativu, ktere u nas litaji a vubec se to neshoduje s tim, co uvadi seriozni media.
Ale no tak dámy, vy nevíte, že na některé, respektive některou, nemá smysl reagovat? Čas jsou peníze a v tomto případě též nervy.
@mourovatakocka já se taky hlásím. Jsem neocko a neplanuju to, jednoznačně podporuju Ukrajinu. A souhlasím s tím, že ti s Putinem na tričku jsou jen vrchol ledovce.
@modra_zizala jake hlavni zdroje?Vlastni nazor a sledovani situace...
@marcicek84 Zdroj, kde sledujes tu situaci.. Vsichni nekde ty informace cerpame. Kazdy z nas asi denne nejezdi do valecnych mist, nesedi v evropskem parlamentu a nevenuje se roky energetice. Takze kazdy cerpame z nejakych zdroju, ktere povazujeme za duveryhodne. Me zajimaji ty tvoje, protoze tvrdis uplne neco jineho, nez ja ctu v tech, co povazuju za seriozni.
@modra_zizala jestli myslis valecnou situaci tak tu uz nesleduju od kvetna,sem tam to do me natlaci nejaky nadpis z idnes ci novinek,ale me to nebavi cist porad dokolecka, nevyzivam se v tom...
@jelenice_zavodnice ja tady povesim jednu heuristiku jak se orientovat v tom, co říká Rusko... velice užitečná ;)
@jelenice_zavodnice jinak jak jsi říkala o neschopnosti nebo nemožnosti dohledat puvod informací - viděla jsem teď nějaký short us byvalyho dustojnika protitankovy jednotky, debunkoval nějaký rusky videa kde obvinujou ukrajinu z utoku na vlastní civilisty. Velice poučný. Hodí se na to ta heuristika co jsem postovala výše ;) dohledam kanál. Doufám .
@marcicek84 No na zacatku tyhle diskuze jsi psala docela obsahly prispevek, odnekud ty informace asi cerpas, tak me zajima odkud. Tvrdis, ze je pro nas rusky plyn lepsi slozenim, energo krize je podle tebe dusledkem politiky Nemecka, Ukrajina ma podle tebe vyjednavat mirove dohody, prestoze Rusko doted zadnou dohodu nerespektovalo.. Opravdu me zajima, kde cerpas tyhle informace a nazory. Ja se obcas divam i na ty proruske zdroje, rada mam prehled ze vsech stran, prestoze to je vetsinou snuska propagandistickych nesmyslu. Tak treba cerpas z nejakych duveryhodnych zdroju, rada si rozsirim obzory.
@modra_zizala tak o tom ruskem plynu to rikal nejaky odbornik,bohuzel.uz si nevzpomenu,to byl nejaky rozhovor snad v reflexu,pretrasalo to od jara vsude mozne,co se tyce mirovych dohod,tak zde je jasne,ze bez nich valka neskonci,na to prece nepotrebuejs zdroj,kdyz se vyjednavalo psalo se o tom snad az do kvetna,kdy se jednat prestalo...a kdyz znas Putina vis,ze on s prazdnyma rukama neodtahne,rikali to ruzni vojensti analytici a experti taky i v reflexu,omlouvam se,uz pesne nevim ,zdroje si neukladam,kdyby to nahodou po me chtela nejaka modra zizala.....opravdu od kvetna jak jsem psala tohle deni bohuzel nesleduju,nicmene mi to velmi pomohlo si utvorit vlastni nazor,ktery tedy jiz nemusi byt ani nikym nebo nicim ziveny...
a co pisou proruske weby je jedno,z logiky veci se taky budou opirat o pravdy do ktere pak pridaji dezinformace,ale to neznamena,ze vse co tam je psane je plne dezinformacni,protoze by to bylo lidmi lehce odhalitelne,tam mas treba 2-3 myslenky dezinfo,takhle nejak to totiz funguje a proto neni jednoduche toto odhalit...
@marcicek84 je vidět, že o věcech přemýšlíš a tvoříš si svůj vlastní názor, který může a nemusí být pravdivý, ale je tvůj, na základě tvého úsudku 👍 Pak tu máme tuponě, kteří hltají a berou za své to, co jim je předkládáno v hlavních médiích, to jsou bývalé covid hysterky a nynější vítači uprchlíků a obdivovatelé Zelenského. Osobně je řadím jen o malý stupínek výš než hltače dezinformací, tedy bývalé antivax a nynější proPutin jedince. Ani jedni totiž ke svým názorům nepoužívají mozek 👎 Buď ho používat neumí nebo nechtějí, výsledek je stejný...
Jsem pacifistka, přesto válku na Ukrajině beru jako nutné zlo pro bezpečí celé Evropy 😥 Putin by neskončil, poučme se z historie ☝️ Proto je nutné rusy držet co nejdál, nic jim nedarovat a těm, kteří mohou a mají chuť začít život jinde (třeba u nás), dát maximální možnou podporu.
@marcicek84 Snazila jsem se dohledat neco k tvemu tvrzeni o "lepsim" ruskem plynu, protoze mi to prislo zajimave. Nasla jsem treba na Forbes, jak toto v podstate vyvraci, nenasla jsem zatim spolehlivy zdroj, ktery by tvoji informaci potvrzoval - "Norský plyn (ten k nam ted primarne proudi) obsahuje větší podíl frakce butanu, a je tudíž kvalitnější či výhřevnější. Z pohledu spalování byly již dávno vytvořeny fake news o nekompatibilitě norského a ruského plynu,“ vysvětluje Vratislav Ludvík.
Ad mirove dohody. Ja zase co jsem poslouchala odborniky na ruskou kulturu, tak mi prijde jako lepsi vychodisko konce valky porazka Ruska, protoze kdyz bude mit Rusko pocit, ze "vyhralo", tak se jeho imperialisticke choutky nezastavi, jen se odlozi o par let, nez si doplni ztraty. A Ukrajina je ted na nejlepsi ceste vzit si svoje uzemi zpet. Jestli od kvetna nesledujes zpravy, pak moc nechapu, proc se ucastnis tehle diskuzi, od kvetna se udalo dost veci a ja myslim, ze clovek by si mel udrzovat prehled o deni ve svete..
@martinka_33 jenze tady nikdo nechape,ze nekdo nad necim premysli a jen nepapouskuje...je to tezke no...a pak porad z tebe tahaji nejaky zdroj odkud cerpas a vlastni hlava jim nestaci...
@modra_zizala porazka Ruska by sice byla fajn,ale to bychom se asi museli vsichni zapojit vojensky,nevim jestli jen UA ma tu silu porazit cele zmobilizovane Rusko.Deni na valecnem poli,opravdu nejsou zpravy pro me,nekdo se v tom vyziva a hlta vsechno,sem tam unikne dilci uspech UA ale pak zase uspech Ruska,tak se to tam nejak mele ve stylu jeden krok tam a dva zpatky.Jinak samozrejme,ze zpravy ohledne energeticke krize se tykaji nas vsech a sledujeme je vsichni,v mensi nebo vetsi mire,nevim tedy proc bych se nemohla k nicemu vyjadrovat jen z duvodu nesledovani tech valecnych...🤷🏻♀️
V tomhle musím dát @marcicek84 za pravdu. Někteří intelektuálové skutečně chtěli, aby se Ukrajina vzdala, podepisovala mírové dohody atp. Třeba slavný H. Kissinger, navrhl Ukrajincům vzdát se území. (Moje pozn. příští rok mu bude 100 let, Kissinger je bývalý Ministr zahraničních věcí Spojených států amerických, diplomat, historik, mediální komentátor, politik a politolog ). Článek je tady https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine... Píše se v něm mimo jiné, že Ukrajinci také upozornili, že Kissinger se v roce 2016, tedy dva roky po okupaci Krymu, stal členem ruské Akademie věd. A co se říká, koho chleba jíš, toho píseň pjej.
Nebyl jediný, kdo si přál válku ukončit rychle a tím způsobem, že Ukrajina ustoupí, vzdá se území, příjme podmínky vnucené Ruskem a Rusko "dohodnuté" podmínky nikdy dodržovat nebude, jelikož Rusové nepodepisují smlouvy, aby je dodržovali. Tohle požadovali po Ukrajině, i když Rusko je jasný agresor. (Nemá, co dělat na Ukrajině.)
Pro @marcicek84 Nyní se situace otáčí, Ukrajina dobývá zpět svá území, ruská armáda je demotivovaná a demoralizovaná. Nemají pořádné vybavení, ať žije korupce v ruské armádě. Vojáci utíkají, zanechávají za sebou zbraně. Putin je v p*deli, vyhlásil částečnou mobilizaci, ale ty lidi nemá, kdo vycvičit, nemají vybavení a nemají nechtějí bojovat. Prchají ze země. Takže Putinovi nezbude nic jiného než odtáhnout z prázdnou. Uvidíme, jestli ho doběhne jeho zdravotní stav, nebo jestli se oddělá sám, nebo ho někdo oddělá.
@marcicek84 Ale ono jde o kvalitu zdrojů a některé zdroje vypouští lži a polopravdu. Takže odkud čerpáš informace je naprosto legitimní otázka. Je super, že si poskládáš určité informace dohromady, ale nalejme si čistého vína, relevantní názor si poskládáš jen z relevantních informací.
@marcicek84 Můžeš mi prosím vyjmenovat ty dílčí úspěchy Ruska?
A neprotiřečíš si, píšeš, že válku nesleduješ a najednou tady píšeš, že Ukrajina jde jeden krok dopředu a dva zpátky.
@marcicek84 Speciálně pro tebe.
Ruská mobilizace je v prvé řadě přiznáním faktu, že je nerozumné pokoušet se dobýt zemi o velikosti Francie s 200 tisící vojáky, vše v komentáři Zdeněk Kříž z Masarykovy univerzity v Brně. Zvláště když se ten stát houževnatě brání a má dnes k dispozici 500-700 000 vojáků a americký průmyslový potenciál v zádech. Rusko nevítězí.
https://www.natoaktual.cz/analyzy-a-komentare/m...
Varování autor článku by dané situaci mohl skutečně rozumět, ví jak se pracuje se zdroji ve vědeckém slova smyslu.
@levandule_k tak ja nevim pokud vim tu Ukrajinu postupne obsazuji,Ukrajinci uzemi zase dobyvaji zpatky...nezlob se na me,ale me ty vojenske analyzy nebavi cist,rada bych se docetla,ze to nejak dopadlo a bude uz mir...
Jinak jsem psala,ze sem tam koutkem oka zahlednu nejaky nadpis ohledne postupu,mobilizace,protoze je toho plno,tedy si neprotirecim,uplne vyhnout se tomu neda...
@levandule_k jinak na ty analyzy tady byla takova skupinka o valce,kde hltaji snad kazdou bombu,chvili jsem tam byla nez me to zacalo obtezovat,ono totiz vseho moc skodi...
@hojda Díky, Zákony bohatství znám 🙂 Myslím, že ze začátku to byl i docela fajn kanál v nějakých seberozvojových tématech.. Ale co se týká témat politiky, Ukrajiny, ekonomiky apod, tak mi to jen potvrzuje, že v ezo skupinách se ruskému narativu daří, o čemž mluvila třeba Heřmanová na Reflexu 🙂
@marcicek84 Já se ale neptala, kde bereš vojenské zprávy, ale kde primárně čerpáš informace. Myslím, že to je relevantní otázka, protože člověk může mít utvořený názor, ale ten názor se utváří na základě těch informací, které čte/poslouchá/vnímá. Ty tady tlumočíš především proruské narativy. Ale nechme toho, asi už se dál nikam nedobereme 🙂
@modra_zizala Jj plno těch seberozvojových kanalů se zhouplo do témat politických a další velká část se snaží vytahat z lidí peníze za nejrůznější předražené kurzy hojnosti, harmonelo a podobné věci. A všichni melou stále to samé, když chceš vydělat, tak musíš investovat do sebe, klidně si na to jdi půjčit...věší jim na nos bulíky a plno lidí zase uvěří 😔. Dnes musí člověk opravdu pečlivě vybírat jako obsah bude konzumovat.
A abych se ještě vrátila k původnímu tématu. Já očkovaná na covid nejsem, ale nejsem ani v žádných anticovid skupinkách. Brala jsem covid s opatrností, snažím se žít ohleduplně ke svému okolí a určitě nejsem ani popírač covidu. Prostě nějaký střed bych řekla 🙂 Ale to, že se anticovid skupinky přeorientovali na proruský narativ jsem si taky všimla. Mimo ta hlavní média o tom mluví hodně Čeští elfové. Dobrý je i podcast Kanárci v síti, kde řeší ruskou informační válku a socialni media. Tématu se věnuje třeba i socioložka Marie Heřmanová nebo Patrik Kořenář. Doporučuju, téma dezinformací a informační války je dost zajímavé 🙂
@modra_zizala nekolikrate jsem ti odpovedela,ptas se stale dokola,uz si pripradam jsko u vyslechu a opravdu nevim co vic mam jeste napsat,nehlede na to,ze tato diskuze byla primarne o necem jinem.Jen verim,ze alespon pomohla nekterym pochopit,ze ne kazdy nazor je prorusky nebo z proruskych zdroju a ze lide s vlastnim nazirem nejsou v kategorii podivne existence,nemusime totiz mit nazor vsichni stejny a ten ktery plne nezouzni s koalici prece nemusi znamenat,ze je nekdo prorusky troll viz to,jak jsem popisovala ty dezinformace,ze je je jich par skrytych v pravdivem obsahu...
Taky mi prijde,ze zaslepenost lidi,kteiy bezhlave papouskuji antiruske zdroje,je alarmujici,ti lide nepremysleji,takze nebudou na tom lip nez ten prorusky troll,je to uplne to same.Uz jen to titulovani a davani pridomku nekomu je alarmujici,ale asi je cilene tuto spolecnost neustale rozdelovat,semkuti bychom byli silnejsi a nebylo lehke nam vladnout ani nam nutit dale sve zcestne ideologie ...zamysleme se spise nad tim,komu tohle vlastne prospiva? Covid x anticovid, provax x antivax, antirusky x prorusky troll, antirusky provax x prorusky antivax, problemy s toleranci jineho nazoru kdyz to vezmes takhle tak zjistis,ze si tim vlastne spolecnost sama skodi...proto primarne nechapu co je cilem teto diskuze,kdyz je to jasne rozdleujici diskuze na dva tabory a jen dalsi vtloukani klinu do spolecnosti...

@marcicek84 No, dyt rikam, to je presne ono. Ty jsi expert na vsechno, kdyz po tobe chce nekdo nejaky zdroj, ktery neni jen pozvanim na tiskovku, tak je ticho po pesine, ale vis presne, kde je 'pravda' a hlavne ze 'mainstreamova' media tu pravdu nezverejnuji, ale ty mas zdroje, kde si to umis vyhledat. 🫣 Nerikam, ze jsi putinovec, ale neumis rozeznat, ze vetsina tech tvojich expertnich informaci odhalujicich pravdu proste pritahla z Ruska..