Proč někteří zvažují volbu strany ANO?
😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒
A pokud jsou plni nenavisti ke vsemu a ke vsem, voli SPD nebo komunisty, pardon Stacilo. Viz moje tchyne.
Protože je hodně důchodců, kteří je volí! I kdyby se mladí zvedli o počítačů, nikdy je nepřehlasují.
Protože volební právo není bohužel podmíněno nějakým základním přehledně o politické scéně a co může ovlivnit.
Mám ve svém okolí voliče ANO, kteří si myslí, že když je zvolí, tak bude minimální mzda pro všechny cca 40 tisíc, všechno bude levnější, elektřina za půlku, kvalitní potraviny za půlku, bydlení pro všechny za pár šušňů a ještě vypráskají ty "zlé" potiliky od koryt. 🤦🤦
Někteří prostě žijí ve snu o blahobytu bez práce nebo v minulosti a je jim jednou, co tady zanecháme pro naše děti a vnoučata protože " po nás potopa". Smutný
@1pomnenka to jsem tady chtela dopsat. Protoze se na to vsichni vykaslali, ale duchodci k volbam chodi vzdy. A kdo nekdy videl, jak dnesni duchodci hospodari s majetkem, jak uvazuji, tak je jasne, ze po nich nic dobreho nezbyde, to vidim ve vlastnim okoli! Ja jsem mezi nima denne v praci, slysim ty jejich nazory na vsechno. At uz kolegyne nebo zakaznici..oni to vetsinou nemysli zle, ale to je to jejich uvazovani nema logiku.
Myslim protože jsme se nevyhrabali z naší komunistické minulosti, ač jejich vláda trvala 40 let a už 30 let tu "nejsou". V lidech je stále stejné přesvědčení jak to má v zemi vypadat, že jim má vláda zajistit všechno, práci, peníze... poručit větru dešti. Ale samozřejmě narozdíl od sob komunismu už jsme náročnější, topiče už dělat nikdo nechce a peníze chcem taky jiný a samozřejmě cestování
Já se do těchto vod " kdo koho a proč volí" se nerada vměšuji. Ať si každý volí koho chce, však na to máme nárok. Ale co už mě silně vadí a nadzvedává, jak se někteří komentující vyjadřují. A nejen v tomto vlákně, ale i na ostatních platformách a webech. V lidech se ztratila lidskost, slušnost a to je mnohem horší. Mít názor je jedna věc, ale někteří neumí slušně debatovat a jen napadají.
@barumrallyebum ANO bohužel nevolí i důchodci, ale třeba i manželův spolužák, čerstvý čyřicátník, inženýr. Státní zaměstnanec (lesák). Ale hodně slyší na populistickou notu. Je opět černobílé vidění, voliči ANO jsou důchodci. ANO, velká, část jsou důchodci, resp. levicově orientovaní lidé (paradox je, že Babiš s ANO se od počátku profiloval středopravicově). Já jsem třeba názorově neukotvený volič. Jsem středový volič, v něčem fandím levici, v něčem pravici. Nejsem zarytý volič žadné konkrétní strany (často to davam novemu, svěžímu větru, ať ukázou, co umí-a oni ukažou,ze jsou stejní mafiani a neschopové jako zi, co už tam jsou). Pak jsem taky státní zaměstnanec spadající pod současného blba z Opavy- toho člověka nemůžu ani cítit! A očividně většina lidí z FS, co posloucham (vc.lidí, co byli vždy voliči ODS). Jako když zaznívají hlasy, že i Alena nebo dokonce Kalousek! byli lepší, tak to je co říct. Podpora z vlady, ministersta prostě není. Přitom náš úřad pro stát zajisťuje to nejdůležitější, z čeho stát vlastně žije-výběr daní. Ale topíme se v byrokracii, nedostatku odborníků, nedostatku peněz (nejen na platy, mám dojem, že na všechno). Lidi jsou opravdu hodně naštvaní. Jako co za ministra kope do vlastních řad. Jako stát, který nepodporuje vlastní zaměstnance, nemá zajem přitáhnout a udržet si kvalitní lidi, prostě jde zu grunt. Pak se nedivme, že lidi volí, jak volí.
@eva267 Nejit volit samozrejme casto je jen neochota se o politiku zajimat, stejne tak to ale muze byt vyjadreni nazoru. To, ze nesouhlasim s tim, kam smeruje politika strany, kterou jsem jinak vzdy volila a proto jim dat hlas nechci je stejne vyjadreni nazoru jako to, kdyz ho dam nekomu jinemu
@tereza0111 Nejít volit je každého volba a často je to jen vyjádření frustrace z toho, že nemáš koho. Že stejně ať zvolíš do vedení kohokoliv, tak stejně si budou hrabat především na svým písečku. U někoho jsem ráda, že volit nechodí (tcháni např.). Byl by to jen další hlas populistickému SPD nebo Babišovi.
Protoze velke mnozstvi lidi nejsou schopni si uvedomit, jaky konecny efekt populismus na spolecnost ma a voli proste jen proti soucasne vlade. Podle me neexistuje nic, co by ANO muselo jeste ukrast nebo podelat, aby jim to ubralo body, lidem je to proste jedno, podle nich kradou vsichni. Chcou se mit lip a kdyz jim nekdo rekne, ze se budou mit lip, tak je jim jedno, za jakou cenu.
@klokanka31 Neznamena to, ze je fanouskem Ruska, ale znamena to, ze Rusko aktivne podporuje. Absence podpory Ukrajine = podpora Ruska, at se ti to libi, nebo ne.
Já ANO jako celek nemám ráda, nevolím je, ale docela chápu, že v krajských volbách je lidi volí. Tady ve Zlínském kraji vládli už předchozí období (v koalici) a nemůžu proti nim říct ani slovo. Druhá největší strana je Čunek, který chtěl stavět novou megalomanskou nemocnici, což rozhodlo u minulých voleb. A teď zase vystrkoval růžky, že se k nemocnici vrátí, takže spousta lidí volí proti němu. A pak asi spousta lidí neví, proč do kraje volí a volí svýho Babiše.
@ai30 Vláda dojela na x věcí-horlivá podpora Ujrajiny a lezení do zadní části těla EU na úkor řešení domácích problémů. Pak taky nezvládnutá energetická krize,kdy jsme tu měli nejdražší energie v Evropě, pŕitom jsme z hl.elektŕiny čistí výyozci. Šílená inflace, drahé bydlení, nízká produktivita, pomalá digitalizace, nepopulární důchodová reforma. Na jednu stranu se divíme, źe mladí (gen Z) nechodí k volbám...nebo že nedostatečně volí pravicové strany. Ale co současná vláda udělala pro mladé? Jsou vysoké ceny bydlení, zrušená sleva pro studenty, do důchodu mladí kolem 20, 25 nepůjdou nebo někdy po 70 a za almužnu...podpora rodin tristní....k tomu spousta mladých řeči sračky jako gender, LGBTQ, to, jestli se včera cítil jako žena a dneska jako chlap místo aby řešili skutecné problémy. Berou antideprediva, jsou závislí na sockách, mají zkreslený pohled na skutečný svět... Společnost je (zejména po covidu) nemocná celkově. A nevím, jak ji "vyléčit".
To je opravdu ostuda, příští rok vyhraje ANO volby a bude rozdavat až do aleluja, to fakt nikdo nepřemýšlí? A jak čtu co tady ženských je rado že vyhrálo ANo? Nevadí vám že to budou splácet ještě naše vnoučata ?
Před mnoha lety Miloš Zeman prohlásil něco v tom smyslu , ze polovina národa jsou idioti , lidi s demenci , debilni nebo alkoholici a ze tato polovina národa není schopna vnímat v souvislostech , natož něco pochopit . Takže to je jeden důvod .
Druhy důvod je ten , ze bohužel volební právo mají všichni - i ti , co neprispivaji do státního rozpočtu . A to je značně nefer a mělo by se změnit - volební práva jen těm , kdo přispívají do státního rozpočtu , neb to jsou pravé jejich těžce vydělané peníze , o kterých se rozhoduje … jenže to by bylo značně nepopulární . Nicméně , kdyby se s tím nějaká strana objevila , má ihned můj hlas .
@fire85 nevadí jim to, je jim to jedno, protože jim to nedochází/nevěří tomu! Já neznám nikoho, kdo by se měl blbě, pokud to není vyloženě flákač, jasně, nemůžeme všichni lítat k moři…
Jsem úplně alergická na kecy o pomoci Ukrajině. Jednak ti lidi neskutečně trpí, nikomu nic neudělali, dále už se nepíše o tom, kolik jsme dostali z EU jako kompenzaci a kolik UA zaměstnanci odvádějí v ČR na daních na pozicích, nad kterýma Čech ohrnuje nos.
@michaela666 zajímavý je, že ANO bylo ve vládě 8 let a nic z toho se nestalo. Tak proč si lidi myslí, že když je zvolí teď, bude to lepší.
@fire85 Budou rozdávat, na druhou stranu současná vláda neumí efektivně vybírat daně. Jediné dobré, co po Babišovi zůstalo a mělo nějaky efekt (a rozumím tomu, že teď tu spousta z vás nebude se mnou souhlasit, ale já vím svý a lidi od nás z oboru mají do jednoho stejný nàzor) je, že zrušili EET jen kvůli "antiBabiš". No a najednou "z ničeho nic" spousta firem najela zpátky na systém BUS ="bez účasti státu" ( načerno, šmelit, šidit, podvádět"). Jediné, s čím souhlasím se současnou vládou, že zvýšili ty směšně nízké daně z nemovitosti (ve srovnání s Evropou máme jedny z nejnižsich majetkových daní), za mě bych to zvedla klidně ještě víc, zejména u investičních nemovitostí. Jo a že zvýšili vyměrovací základ pro OSVČ. Tohle mělo být uděláno už dávno.
@ninive211 to, co jsi napsala jsou přesně ty kecy ononistů, já mám elektřinu na ceně před válkou, zvláštní
Že je někdo na antidepresivech a závislý na sockách může taky být tím, že na ně debilní rodiče se.tou, páč jsou na těch sockách taky, lgbt nikomu neubližuje a já tuhle diskusi blokuju, protože tohle mi zvedá tlak
@betelgeuzz přesně tak. Vláda ANO trvala dost dlouho. Petikoalice začínala v nezáviděníhodné době. Celá kampaň ANO stojí na tom, že vláda to dělá blbě a oni to zachrání. Jako sorry,ale předvést co umí, měli času dost. Nevěřím,že za nich bude líp.
Na druhou stranu v obci Ano vládne už dost let a kupodivu je tady volím taky. Až sem Babiš nedosáhne a na místní úrovni lidé řeší konkrétní věci a reálně vidí, kam obec spěje. A musím říct, že u nás je to jen lepší. Tady se volí konkrétní lidé a to co prosazují a co je vidět, ať patří k jakékoliv straně. Máme super starostku, takže jí i prominene,že je za ANO.
@mimco Já tu vysvětluji důvody, proč má ANO takovou podporu (viz úvodní dotaz) a proč mladí nechodí k volbám. Diskuzi klidně blokuj a užívej si krasné neděle, hádám, že dřív nebo později se to tu zvrhne (i když marcicek84 už tu naštěstí už není). Jdu si taky na kafe a chystat oběd, čau 🙂
@mimco Nemá cenu se rozčilovat, akorát si ničíš zdraví 🙂
@ninive211 Já mám jednoho kamaráda, starší pán, profesor na gymplu, velmi inteligentní, vtipnej. Strašne ráda jsem se s ním odjakživa bavila....
A teď jsem zjistila, že je velmi, velmi zarytý volič ANO a Babišovi vážně věří. Jako absolutně nechápu. Ale nesoudim. Rozhodně by mě nenapadlo mu za to začít nadávat nebo tak. Já jsem obecně otevřená debatě, ale jak tu někdo psal, dneska se to nedá. Normálně debatovat. Okamžitě začínají obě strany s urazkama, nalepkovanim...
@betelgeuzz Hele nevím, taky tomu nerozumím. 🤷 Vem si, že důchodovou reformu před sebou tlačily všechny vlády posledních cca 20 let a nikdo se neodvážil s tím něco dělat, protože věděli jaký efekt to bude mít. Současná vláda do toho konečně řízla, protože to bylo na místě a už to je hřebík do rakvičky.
Já si vždycky říkala jak je můj otec inteligentní člověk s rozhledem a taky se nechal ukecat na zvyšování důchodů ( ač je mu 55, takže důchod v nedohlednu), sliby jak všechno bude levnější, zastaví se migranti, atd.... bohužel nenaděláš nic, je to jejich názor, mají na něj právo. Jen to prostě vidí z krátkodobého hlediska a zbytek je nezajímá.
@michaela666 Jak se třeba naši rozčilovali, když jim vláda teďka zrušila státní příspěvek na penzijko (za mě totalni nonsense už principu, penzijko má sloužit jako spoření NA stáří a následně čerpat, ne jako výhodné spoření VE stáří). Nedokázala jsem jí to vysvětlit, že je to nesmysl. To samé, když jim prý "sebrali" na důchodu (ve skutečnosti jen místo 1700 přidali nějakých 800, reálně nikdo nikomu nic nesebral). Reálně se důchodci jako skupina obyvatel za posledních pár let obohatila nejvíce, jako jediná skupina dostává pravidelně přidáno, v porovnání s průměrnými výdělky se důchodci nikdy v životě neměli líp jako současná generace v důchodu. Některá témata v diskuzi neotevirame, víme, že bychom se neshodli
@levandule_k jo to je pravda😁😊 jenže někdo třeba nemá pochopeni pro to kdo volil ANO... A nechce slyšet jeho argumenty🤷 a jsou lidé kteří by se právě hádali do krve a "vnucovali" svoje postoje, důvody..
Proto píšu, že to pak dělá zbytečné zlo.. 😊
Ja třeba u nás v Pardubicích volila ANO, protože máme super starostu, dělá akce jak dospělé, děti, jezdí po obvodech pravidelně a tam se lidé můžeme setkat a říct co by jsme chtěli změnit, udělat, co je třeba doladit atd.. 😊 A od té doby co tam je, tak se toho tady plno změnilo 😊👌
Jinak ja se jinal vlastně o politiku nezajímám 😊.. To jejich navyšování, snižování věku do duchodu, mezd, příspěvku atd.. 🤷 Dyt každá strana něco nasliuje a stejnal každý si hrabe do kapsy..
@hanka_12345 Moje prababička taky rodila na poli a týden na to šla to pole okopávat brambory. A taky žila! <ironie>Dnešní zhýčkané maminky musí hned do porodnice, a pak se válet několik týdnů doma...</ironie>
@me_druhe_ja ano, souhlasím s tebou, hlavně nesoudit.☝️ Každý si může volit koho chce!! Já na tuhle diskuzi raději ani nepřispívám, nemá to cenu, neboť čeho jsem si všimla, že voliči jiné strany než ANO jen urážejí atd.prostě jen soudí..tak takhle teda neee...🤮
Myslím si, že hodně lidí je zklamano z Fialy a spol. Vůbec neplní svoje volební sliby, říkali, že na vše mají odborníky a v šuplíku řešení, atd. Do toho jsou jako vláda skoro neviditelni, při nějakém problemu v koalici spíše strčí hlavu do písku a nepostaví se k tomu čelem a dělají že problém neexistuje, viz Fialovi žluté karty atd. Hodně lidí od nich asi čekalo něco jiného.

Co znam volice ANO tak jsou to duchodci, kteri porad ziji v minulosti. 90% duchodcu (60+)navstevuje desinformacni weby, jsou to mistri sveta ve skoku na spek, takze maji v hlave bramboracku. A ruske desinfa moc Fialu nepodporuji.