icon

Proč rodiče spolužáků neodpovídají na pozdrav?

16. říj 2022

Přijde vám v pořádku, že někoho pozdravíte, ať už je to muž či žena, a buď dělají, že vás nevidí anebo vůbec neodpoví? Mám pocit,že je to takto pořád. Dokonce, i když vlezu do budovy do místnosti, kde se vydávají děti a hlasitě pozdravím, tak odpoví max. 1 rodič z 10. Ostatní dělají, že se jich to netýká. Slušnost asi ze světa vymizela. ☹️☹️

Strana
z3
nicedaisy
18. říj 2022

U nás se teda zdravíme se všemi MŠ i ZŠ,plus vždy úsměv. I když se potkáme mimo "ústavy". Normálně jsem zděšená, že to jinde tak není. Je to smutné 😔.

ilona87
18. říj 2022

U náš vetšinou pozdraví.nezdravi se u nás v baráku, Mladý tu pusu vůbec neotevrou. Tak vždy nahlas reknu, tady se nezdraví? Nebo si odpovim nahlas sama a oni koukaj jako puk 🤪😁

vaseli16
18. říj 2022

Zdravím vždy a všude,je to pro mě základ slušnosti,někdy se mi stává že se stydím,mám prostě i ve skoro 30 občas stud takže zdravím rychle bez aktivního očního kontaktu,ale zdravím 🙂

dejvitka
18. říj 2022

U nas v satne ve skolce zdravi 100% rodicu, casto i s usmevem. Kdyz je potkam pred skolkou, tak jakmile je to uz za schodama do skolky, tak samo od sebe zdravi tak 30% rodicu, na pozdrav odpovi vsichni.

margaret88
18. říj 2022

Ano, zdravím se s nimi,je to slušnost. Vedu k tomu i dceru aby je zdravila. Teda ne se všemi se potkáváme. Ale i tak vždy všichni koho pozdravím odpovím. Tohle platí pro školu.
U mladší dcery ve školce v šatně vždy všichni odpoví taky.

alubif
18. říj 2022

Nezdravit na vsi je regulérní buranstvi. jsem z velkého města, žiju v příměstské části jiného většího, trávím hodně času od dětství do teď na vesnici. V městě zdravím všude -skolka, škola, družina, kroužky, když výletu do menšího obchodu, sousedy, v čekárně u doktora.... Na vesnici a u nás vždy a všechny i s těmi místními tetkami dvě tři slova přihodím, stejně tak ve městě, když mě třeba zastaví s dětma nějaký důchodce. Beru to jako zpestření jejich dne a mě to nezabije. Nezdravím jen mladší lidi když je potkám pokud nepozdravi první. Stejně tak chlapy, platí když je potkám na ulici a nebo vejdou do šatny ve školce po mě.

katerina1974
18. říj 2022

Ano,máme to tady v Ústí naprosto stejně.A přesně jak píšete,vytratila se z lidí slušnost,úcta a poctivost.Kolikrát bych těm rodičům dala pár facek,protože oni jsou tím špatným příkladem pro své děti a člověk se pak nediví,že jsou z nich takoví parchanti.Za mého dětství nic takového nebylo.Rodiče se znali a zdravili vždy a všude,pomáhali si a někdy i navštěvovali.Jo jo,doba se mění,ale k horšímu🙄😖

prezdivka
18. říj 2022

@vladienka nemáte pravdu. Já jsem dceru taky nenutila zdravit a z jednoho prostého důvodu - měla z toho stres, pozdravit cizího člověka. Přišlo jí, že je na ni v tu chvíli upřená přílišná pozornost. A já nejsem z těch, co by děti násilím nutili dělat to, co je jim nepříjemný a zároveň není nutný. Sama zdravím, s dětmi si na to dávám obzvlášť pozor, i když určitě mnohdy taky neodpovím - často nevnímám ostatní. Ale dcera se po pár letech částečně ostychu zbavila a určitě i díky nápodobě už pozdraví v podstatě kohokoli.

prezdivka
18. říj 2022

A mně to nevadí, minimálně to teda není věc, kvůli který bych si myslela, že je “svět horší”, protože hlavně nastavením mojí mysli a vnímání světa zhoršuju ten svět především sobě. Zdravím, na chalupě skoro každýho staršího, ve městě klasika - škola, školka, čekárna u dr…. A je mi teda upřímně fuk, jestli mi někdo odpoví :D

vladienka
18. říj 2022

@prezdivka ja nehovorim nutit deti, moja starsia dcera je rovnaka, velka introvertka, ale minimalne je za mna potrebne vysvetlovat ze zdravit sa je slusne. Dnes je to bohuzial zatiahnute do extremov

vladienka
18. říj 2022

@prezdivka mne to napr jedno nie je, mrzi ma a citim sa zle ak je niekto neslusny, neuctivy, som vychovana inak

prezdivka
18. říj 2022

@vladienka když někdo v kolektivu, který hromadně pozdravím (o tom je diskuze) neodpoví, tak je mi to opravdu jedno. Jak píšu - kazila bych si svoji náladu, já bych se necítila dobře atd. Na trápení se jsou jiný věci, třeba zdraví a pohoda mých dětí.

prezdivka
18. říj 2022

@vladienka tak jak to tomu dotyčnému dítěti doma vysvětlují nevíme ofkórs. Maminka řekla “nemusíš zdravit, když nechceš” a co pověděla pak, jindy, doma, to se neuvádí 🤷🏻‍♀️

Strana
z3