Proč rodiče spolužáků neodpovídají na pozdrav?
Přijde vám v pořádku, že někoho pozdravíte, ať už je to muž či žena, a buď dělají, že vás nevidí anebo vůbec neodpoví? Mám pocit,že je to takto pořád. Dokonce, i když vlezu do budovy do místnosti, kde se vydávají děti a hlasitě pozdravím, tak odpoví max. 1 rodič z 10. Ostatní dělají, že se jich to netýká. Slušnost asi ze světa vymizela. ☹️☹️
U náš vetšinou pozdraví.nezdravi se u nás v baráku, Mladý tu pusu vůbec neotevrou. Tak vždy nahlas reknu, tady se nezdraví? Nebo si odpovim nahlas sama a oni koukaj jako puk 🤪😁
Zdravím vždy a všude,je to pro mě základ slušnosti,někdy se mi stává že se stydím,mám prostě i ve skoro 30 občas stud takže zdravím rychle bez aktivního očního kontaktu,ale zdravím 🙂
U nas v satne ve skolce zdravi 100% rodicu, casto i s usmevem. Kdyz je potkam pred skolkou, tak jakmile je to uz za schodama do skolky, tak samo od sebe zdravi tak 30% rodicu, na pozdrav odpovi vsichni.
Ano, zdravím se s nimi,je to slušnost. Vedu k tomu i dceru aby je zdravila. Teda ne se všemi se potkáváme. Ale i tak vždy všichni koho pozdravím odpovím. Tohle platí pro školu.
U mladší dcery ve školce v šatně vždy všichni odpoví taky.
Nezdravit na vsi je regulérní buranstvi. jsem z velkého města, žiju v příměstské části jiného většího, trávím hodně času od dětství do teď na vesnici. V městě zdravím všude -skolka, škola, družina, kroužky, když výletu do menšího obchodu, sousedy, v čekárně u doktora.... Na vesnici a u nás vždy a všechny i s těmi místními tetkami dvě tři slova přihodím, stejně tak ve městě, když mě třeba zastaví s dětma nějaký důchodce. Beru to jako zpestření jejich dne a mě to nezabije. Nezdravím jen mladší lidi když je potkám pokud nepozdravi první. Stejně tak chlapy, platí když je potkám na ulici a nebo vejdou do šatny ve školce po mě.
Ano,máme to tady v Ústí naprosto stejně.A přesně jak píšete,vytratila se z lidí slušnost,úcta a poctivost.Kolikrát bych těm rodičům dala pár facek,protože oni jsou tím špatným příkladem pro své děti a člověk se pak nediví,že jsou z nich takoví parchanti.Za mého dětství nic takového nebylo.Rodiče se znali a zdravili vždy a všude,pomáhali si a někdy i navštěvovali.Jo jo,doba se mění,ale k horšímu🙄😖
@vladienka nemáte pravdu. Já jsem dceru taky nenutila zdravit a z jednoho prostého důvodu - měla z toho stres, pozdravit cizího člověka. Přišlo jí, že je na ni v tu chvíli upřená přílišná pozornost. A já nejsem z těch, co by děti násilím nutili dělat to, co je jim nepříjemný a zároveň není nutný. Sama zdravím, s dětmi si na to dávám obzvlášť pozor, i když určitě mnohdy taky neodpovím - často nevnímám ostatní. Ale dcera se po pár letech částečně ostychu zbavila a určitě i díky nápodobě už pozdraví v podstatě kohokoli.
A mně to nevadí, minimálně to teda není věc, kvůli který bych si myslela, že je “svět horší”, protože hlavně nastavením mojí mysli a vnímání světa zhoršuju ten svět především sobě. Zdravím, na chalupě skoro každýho staršího, ve městě klasika - škola, školka, čekárna u dr…. A je mi teda upřímně fuk, jestli mi někdo odpoví :D

U nás se teda zdravíme se všemi MŠ i ZŠ,plus vždy úsměv. I když se potkáme mimo "ústavy". Normálně jsem zděšená, že to jinde tak není. Je to smutné 😔.