Proč se diskuze často odklánějí od tématu?
Občas se stane, že se diskuze odchýlí od tématu a začne se rozebírat něco jiného. Někomu vadí to, že se plevelí diskuze, někdo je rád, že se dozví i něco jiného.
@odula Win to pro něj nebude, teda já to pro něj win nevidím. Jako možná mu přibude pár mld. (nějaké měny), ale nebude řídit mocnou zemi a Čína není země na rovnocenné partnerství, ale jak jsem psala kdysi, možná mi něco uniká.
@levandule_k kouknu na něj. Samozřejmě že je tam hodně proměnných, a osobně taky doufám, že to takhle ve skutečnosti není. To jsou jenom moje domněnky. Navíc - "v tomhle světě působí i jiné síly kromě zle vule" jak by řekl Gandalf ;)
@levandule_k hele tak jo, když už jsem zase připomněla toho Tolkiena :D . Možná to má jak Saruman a neví, že Pan prstenu je jenom jeden a ten se o moc nedělí. ;)
@terinka86 @amenophus jjo, ty děti musely dospět :-/ Já myslím, že jim překládali, že je to vždy po otázce střihlý.
Ještě je tam jedno video o Ukrajině ze začátku března, je vidět, že ti starší se zajímají. Ten nejstarší kluk má přehled, sleduje twitter a stejné účty, jako se sledují tady 🙂
https://www.stream.cz/deti-vs/vzkazy-pro-vsechn...
@odula
@levandule_k na druhou stranu, pokud se dohodli, ze rusku pripadne cela Evropa, tak si putler splbi sen o sve eurasii od Lisabonu po Vladivostok a Cina si misto toho zabere Afriku a Pacifik (kde uz ma stejne slusne naslapnuto). Proto ta desinformacni kampan v Africe? Sluzbicka pro Cinu, ze jim necha Sibir a pro nerostne suroviny si pujde do Afriky a Australii. Tady je to win-win. Spolecne si takhle rozdeli svet a spolecne se pak dokazou postavit i Americe, ktera bez Evropskych spojencu vyrazne oslabi...
Lukáš Kovanda:
Orbánovo stropování cen paliv v Maďarsku stojí MOL 100 mil. Kč denně. V ČR to nahání zpět. Prodává i zde za západní ceny paliva ze zlevněné ruské ropy,na tom má celkově navíc 230 mil. Kč denně. Čeští řidiči s posvěcením vlády přispěli Orbánovi na znovuzvolení a Putinovi na válku.
@levandule_k by mě zajímala budoucnost V4...
V Kyjevě jsou teď návštěvní dny 🙂
Pro zajímavost - dívala jsem se na rozhovor Hegera a Zelenského, Heger mluvil slovensky, Zelenskyj ukrajinsky. Vypadalo to, že tlumočníka nemají. Ukrajinské komentáře pod rozhovorem:
- jé, já mu rozumím
- to mluví svým jazykem, nebo se snaží o ukrajinštinu?
- to je hezké, takhle dva prezidenti 😀
- díky Slovinsko 😀
@aguu Dokud bude v Maďarsku vládnout Orbán, V4 nebude, Možná bude něco jak V3
@betelgeuzz ahoj, mas odkaz nebo to bylo ve zpravach?
@jasekd je to FB prezidentské kanceláře, ale je veřejně přístupný.
https://www.facebook.com/president.gov.ua/video...
@betelgeuzz diky. KOmentare teda precist nemuzu, kdyz FB nemam, ale video se mi spusti.
Jen pro zajímavost. Dávám to sem, neb informační či zpravodajská hodnota nula. Vladimír Solovjov - další bizar video. Mě by zajímalo, jestli je na drogách, nebo je tohle jeho normální stav. 🤯🥴
https://twitter.com/i/status/1512867330291904516
Ženy, zeptám se tu, abych neplevelila hlavní diskuzi, ale vy, co máte srovnání Twitter/Facebook, je ten Twitter opravdu menší žumpa? V poslední době dost uvažuju, že bych si ho založila, ale další platformu s hordou trollů a idiotů v každé diskuzi bych nedala. Je to tam lepší? Dá se tam tomu vyhnout?
Ja uz i na fb mam celkem dobrou bublinu ze jediny co se ke me dostane o valce jsou vtipy a meme, co sdili moji kamaradi (jako ze i ti kteri drive byli prorusti tak budto otevrene priznali chybu a ted ve velkem pomahaji a sdili, aby to odcinili, nebo aspon mlci a soupou nohama...a tech par co i nadale jelo ruskou propagandu jsem holt unfriendnula - omluvte ten priserny anglicismus :D), takze je to docela prijemne. Pro novinky si chodim sem, takze je pravda ze zpravidajske a politicke prispevky na fb nerozklikavam s vyjimkou Visegradskeho jezdce a Milionu chvilek a tam byvaji trollove pomerne rychle zadupani do zeme.
@amenophus Což o to, moje bublina je taky dobrá, jedinou proruskou jsem hned ze začátku vyhodila (ale ta mě štvala už během covidu, tohle byla poslední kapka). Ale jednak je část z nich aktivních v politice či v sociálních službách, takže občas něco komentují, jednak se mi tam ukazuje dost zpravodajství. A i když se snažím číst třeba jen kulturní diskuze, stejně to tam vždycky někdo propašuje. No a pak sleduju takové lidi jako Tomáše Kluse nebo Tomáše Třeštíka a tam ty hejty jedou ve velkém 🤦♀️
@terinka86 já si teď ublinkla. Nějaké s prominutím hovado s ruskou vlajkou na.profilu sdílelo parte tříleté holčičky, s tím, že na léčbu dětí nemáme a na Ukrajince jo. Jak hluboko musí člověk klesnout, aby zneužil smrt dítěte. Je mi zle, sdílí se to jak o život. 🤢🤢
Btw, na parte je psáno, že zemřela náhle. Na holčičku se dělaly sbírky na neurorehabiltace.

@levandule_k no nevím, proč by měl být "poslušný pejsek"? To z toho přeci nevyplývá. Musí v tom být pro něj win.