icon

Proč se diskuze často odklánějí od tématu?

levandule_k
7. bře 2022

Občas se stane, že se diskuze odchýlí od tématu a začne se rozebírat něco jiného. Někomu vadí to, že se plevelí diskuze, někdo je rád, že se dozví i něco jiného.

odula
7. dub 2022

@levandule_k no nevím, proč by měl být "poslušný pejsek"? To z toho přeci nevyplývá. Musí v tom být pro něj win.

levandule_k
autor
7. dub 2022

@odula Win to pro něj nebude, teda já to pro něj win nevidím. Jako možná mu přibude pár mld. (nějaké měny), ale nebude řídit mocnou zemi a Čína není země na rovnocenné partnerství, ale jak jsem psala kdysi, možná mi něco uniká.

odula
7. dub 2022

@levandule_k kouknu na něj. Samozřejmě že je tam hodně proměnných, a osobně taky doufám, že to takhle ve skutečnosti není. To jsou jenom moje domněnky. Navíc - "v tomhle světě působí i jiné síly kromě zle vule" jak by řekl Gandalf ;)

odula
7. dub 2022

@levandule_k hele tak jo, když už jsem zase připomněla toho Tolkiena :D . Možná to má jak Saruman a neví, že Pan prstenu je jenom jeden a ten se o moc nedělí. ;)

betelgeuzz
7. dub 2022

@terinka86 @amenophus jjo, ty děti musely dospět :-/ Já myslím, že jim překládali, že je to vždy po otázce střihlý.
Ještě je tam jedno video o Ukrajině ze začátku března, je vidět, že ti starší se zajímají. Ten nejstarší kluk má přehled, sleduje twitter a stejné účty, jako se sledují tady 🙂
https://www.stream.cz/deti-vs/vzkazy-pro-vsechn...

amenophus
7. dub 2022

@odula
@levandule_k na druhou stranu, pokud se dohodli, ze rusku pripadne cela Evropa, tak si putler splbi sen o sve eurasii od Lisabonu po Vladivostok a Cina si misto toho zabere Afriku a Pacifik (kde uz ma stejne slusne naslapnuto). Proto ta desinformacni kampan v Africe? Sluzbicka pro Cinu, ze jim necha Sibir a pro nerostne suroviny si pujde do Afriky a Australii. Tady je to win-win. Spolecne si takhle rozdeli svet a spolecne se pak dokazou postavit i Americe, ktera bez Evropskych spojencu vyrazne oslabi...

hojda
7. dub 2022

Zajímavost - velké Rusko vlastně není tak velké, je to zkreslení převodem globusu na mapu (z 3D na 2D), pokud by leželo na rovníku, tak by bylo na mapách mnohem menší

amenophus
8. dub 2022

@hojda no, to ze pocit opticke velikosti zpusobuje opticke zkresleni je sice pravda, ale i tak je to zeme s nejvetsi rozlohou na svete, vetsi nez Evropa, Australie nebo Antarktida.

hojda
8. dub 2022

@amenophus jj to je, rozloha je velká, ale na mapě to vypadá fakt ohromně, když srovnáš třeba s Afrikou 30 370 000 km² (Rusko 17 100 000 km²)

levandule_k
autor
8. dub 2022

Lukáš Kovanda:
Orbánovo stropování cen paliv v Maďarsku stojí MOL 100 mil. Kč denně. V ČR to nahání zpět. Prodává i zde za západní ceny paliva ze zlevněné ruské ropy,na tom má celkově navíc 230 mil. Kč denně. Čeští řidiči s posvěcením vlády přispěli Orbánovi na znovuzvolení a Putinovi na válku.

aguu
9. dub 2022

@levandule_k by mě zajímala budoucnost V4...

betelgeuzz
9. dub 2022

V Kyjevě jsou teď návštěvní dny 🙂
Pro zajímavost - dívala jsem se na rozhovor Hegera a Zelenského, Heger mluvil slovensky, Zelenskyj ukrajinsky. Vypadalo to, že tlumočníka nemají. Ukrajinské komentáře pod rozhovorem:
- jé, já mu rozumím
- to mluví svým jazykem, nebo se snaží o ukrajinštinu?
- to je hezké, takhle dva prezidenti 😀
- díky Slovinsko 😀

levandule_k
autor
9. dub 2022

@aguu Dokud bude v Maďarsku vládnout Orbán, V4 nebude, Možná bude něco jak V3

jasekd
9. dub 2022

@betelgeuzz ahoj, mas odkaz nebo to bylo ve zpravach?

betelgeuzz
9. dub 2022

@jasekd je to FB prezidentské kanceláře, ale je veřejně přístupný.
https://www.facebook.com/president.gov.ua/video...

jasekd
9. dub 2022

@betelgeuzz diky. KOmentare teda precist nemuzu, kdyz FB nemam, ale video se mi spusti.

pratensis
10. dub 2022

Jen pro zajímavost. Dávám to sem, neb informační či zpravodajská hodnota nula. Vladimír Solovjov - další bizar video. Mě by zajímalo, jestli je na drogách, nebo je tohle jeho normální stav. 🤯🥴
https://twitter.com/i/status/1512867330291904516

odula
10. dub 2022

@pratensis twe, me by fakt zajímalo na čem v tom Kremlu jedou. ... ale třeba na ničem. Třeba se inspirovali.... u .... nacisty

mary.jane
10. dub 2022

@pratensis ted se u toho manzel rehta, ze pry satanisticti zombie nacisti byli v jednom dile Call of Duty, tak se mozna u toho soudruh Solovjov inspiroval 😂😂😂🤦‍♀️

pratensis
10. dub 2022

@odula Jako mě to děsí. Všechny ty paralely s ww2 a že jich je! Včera mě málem švihlo, když jsem si přečetla, jak velké šance má Le Pěnová ve Francii. Doufám, že má pravdu bigbig, když říká, že to snad nakonec nevyhraje...

pratensis
10. dub 2022

@mary.jane No jako to nevymyslíš. Já na to jen nevěřícně hleděla...

terinka86
10. dub 2022

Ženy, zeptám se tu, abych neplevelila hlavní diskuzi, ale vy, co máte srovnání Twitter/Facebook, je ten Twitter opravdu menší žumpa? V poslední době dost uvažuju, že bych si ho založila, ale další platformu s hordou trollů a idiotů v každé diskuzi bych nedala. Je to tam lepší? Dá se tam tomu vyhnout?

pexi
10. dub 2022

@terinka86 nevím, zda se dá někde úplně vyhnout, ale za mě má momentálně Twitter mnohem příjemnější prostředí. FB působí snad jako magnet na trolly...

terinka86
10. dub 2022

@pexi Díky! Já právě z těch diskuzí na FB pravidelně odcházím v depresi...

amenophus
11. dub 2022

Ja uz i na fb mam celkem dobrou bublinu ze jediny co se ke me dostane o valce jsou vtipy a meme, co sdili moji kamaradi (jako ze i ti kteri drive byli prorusti tak budto otevrene priznali chybu a ted ve velkem pomahaji a sdili, aby to odcinili, nebo aspon mlci a soupou nohama...a tech par co i nadale jelo ruskou propagandu jsem holt unfriendnula - omluvte ten priserny anglicismus :D), takze je to docela prijemne. Pro novinky si chodim sem, takze je pravda ze zpravidajske a politicke prispevky na fb nerozklikavam s vyjimkou Visegradskeho jezdce a Milionu chvilek a tam byvaji trollove pomerne rychle zadupani do zeme.

pexi
11. dub 2022

@amenophus já jsem právě sledovala i zpravodajství a uf uf.... stačilo. Už i diskuze na novinkách jsou lepší než tam, a to je co říct.

terinka86
11. dub 2022

@amenophus Což o to, moje bublina je taky dobrá, jedinou proruskou jsem hned ze začátku vyhodila (ale ta mě štvala už během covidu, tohle byla poslední kapka). Ale jednak je část z nich aktivních v politice či v sociálních službách, takže občas něco komentují, jednak se mi tam ukazuje dost zpravodajství. A i když se snažím číst třeba jen kulturní diskuze, stejně to tam vždycky někdo propašuje. No a pak sleduju takové lidi jako Tomáše Kluse nebo Tomáše Třeštíka a tam ty hejty jedou ve velkém 🤦‍♀️

aguu
11. dub 2022

@terinka86 já si teď ublinkla. Nějaké s prominutím hovado s ruskou vlajkou na.profilu sdílelo parte tříleté holčičky, s tím, že na léčbu dětí nemáme a na Ukrajince jo. Jak hluboko musí člověk klesnout, aby zneužil smrt dítěte. Je mi zle, sdílí se to jak o život. 🤢🤢
Btw, na parte je psáno, že zemřela náhle. Na holčičku se dělaly sbírky na neurorehabiltace.

rickym
11. dub 2022

@aguu je to hnus… prostě vše špatné v naší zemi se teď hodí na Ukrajince 🙁

terinka86
11. dub 2022

@aguu To je hrozný 😢

Strana