Proč se diskuze často odklánějí od tématu?
Občas se stane, že se diskuze odchýlí od tématu a začne se rozebírat něco jiného. Někomu vadí to, že se plevelí diskuze, někdo je rád, že se dozví i něco jiného.
@levandule_k tím jediným se uklidňuju. Že vždycky bylo něco, kdy bylo zle, ale zlepšilo se to. Že to tak prostě funguje. Už aby to bylo. To je hrozny. Já jsem dneska strašná fňukna.:D
@lilian2111 no a kazdy si muze vyjadrit podporu komu chce. Tihle lide ji vyjadrili Ukrajine. Tecka.
@pampeliska1313
kazdy mame nekdy cerne myslenky a prave sem to patri.
Uz jsem tu psala drive, nejvic me psychicky nici ty zpravy o mizeni deti a unosech na uzemi Ruska, Mariupol a vse kolem nej.
Pak jsou to reakce lidi tady v CR, nenavist, zavist a hloupost.
Konflikt v uzke rodine, kdy jsme s osobou, kterou mam jinak fakt rada, na sebe kricely a ja musela odejit a prasknout dverma. A musim rict, ze to muj vztah k ni narusilo. Jak se vyjadrila moje mama: Myslela jsem, ze je celkem chytra?!? No po tomto trochu pochybuju. Zarazilo me, jak clovek, co vypada, ze by se pro ostatni rozdal (a v uzke rodine to tak skutecne je) dokaze byt strasne neempaticky az kruty. I ja se ridim heslem "kosile bliz nez kabat", valka na UA me strasi daleko vic nez Syrie, Irak... Clovek vzdy mysli nejdriv na sebe a sve blizke, pak svoji zemi, az pak to dalsi, ale tady me to fakt zarazilo. Zjistila jsem, jak moc ten clovek podleha ruznym dezinformacim a neoverenym zpravam.
Dnes jsme resily opici nestovice, hlasila mi, ze ockovani, ktere mame, nas spolehlive ochrani... Prave nestovice byly eradikovany asi v r. 77 a od r. 1980 se na ne neockuje. Ona mi tvrdi, ze moje deti jsou na to ockovane, plete si variolu s varicellou, plete si ockovani, a je tak presvedciva, ze clovek uz neveri ani tomu, co sam vi. Nenasloucha, mele si svoje. Rika to i pred mymi detmi a ty jsou z toho taky docela v soku.
Bojim se, co tohle prinese u nas, nemyslim jen moznost preneseni konfliktu k nam, ale treba dalsi volby, koho to zase vynese nahoru a pak nas vsechny dolu...
Na zacatku valky jsem mela takove ty prepperske myslenky, jak prezit. Presun z panelaku na nedodelany barak, vyhodit krbovky s vymenikem, co potrebuji k provozu elektriku, dat obyc. kamna. Jit s muzem na strelnici, abych umela pouzit zbran (zbrojak nechci, ve valce je jedno, kdo z ceho strili), poridit dalsi, vetsi zbran. Opatrit si neco, co me/nas event. rychle a ucinne zabije?!? Ano, i to me napadalo.
Tohle uz me trochu preslo, clovek otupi, ale dobre to neni. Nejvic si to uvedomuju, to nestesti, kdyz se na baraku rypam v hline, pestuju ty uplne zbytecny kytky a lamentuju, ze mi cuketu sezrali slimaci. Pak jdu domu do panelaku kolem tech zahrad, vilek, a rikam si, takhle nejak vypadala Buca... Na sidlisti, takhle nejak vypadal mariupol... a dalsi...
V praci jsem osetrovala ukrajinskou holcicku, rekla mi Ahoj a pak uz ani slovo. Jasne, ani ceske deti bez valecneho traumatu u nas casto nemluvi, ale i tak...

@jasekd přesně! :D už jsem v hlavě osnovala plány jak se vlastně zabít. Pak jsem došla k tomu, že se asi nebojím smrti jako takový, ale utrpení. Je rozdíl, když tě střelí do hlavy a je hotovo a mezi tím, když umíráš třeba dny pod sutinama. Na začátku války mi nabídl bratranec co žije ve Švýcarsku, že kdybychom se s mužem necítila bezpečně, tak můžeme přijet a že by nám pomohli i jet někam jinam. To mě uklidnilo. Dneska jsme se viděli asi po půl roce a oba říkali, že věří tomu, že P dál nepůjde, že se v tomhle směru nebojí. A to je povazuju za dost chytřejší a zběhlejší a racionálnější než jsem já sama a trochu mě to zase uklidnilo, vim o sobě, ze jsem nervák s úzkostma a snažím se nahlížet na svoje šílený představy jako na něco co ke mně patří a je lepší to nepoustet.:D Manžel už byl na prášky jak jsem se první dny skládala, že jsem to prostě nějak zadusila a nedávám to najevo. A ten kontrast úplně chápu. Kolikrát sem si říkala, jak je to zvláštní.. mít strach z války a číst ty šílený věci a na druhou řešit ty klasický blbiny jak bych si chtěla na chvíli sednout, dát si cígo a užit si, že dítě spí.. a že vlastně ty “normální” věci mě drží v těch hranicích a proto na kazdej den mám něco. Tchyně se mi svěřila, že po příteli chtěla “něco” co by jí pomohlo rychle odejít (je to bejvalej voják, urňák a nevim co ještě) a ten ji s tím poslal do háje. Myslím, aspoň v mým okruhu, že ženský to berou víc dramaticky. Já jsem přesvědčena, že kdybych neměla Kildu, tolik se z toho neskládám, ale pořád myslím na něj. Aby on netrpěl, neměl strach, pak si představím co asi musej zažívat ty rodiče na Ukrajině a je to hrozný. Manžel mojí matky nad tím vším mávne rukou, že sem určitě nepůjde a ze kdyby byla atomovka, stejně nic nestihneš a je konec. Což by asi nevadilo tolik, dokud nezjistis, ze bys umíral pravděpodobně asi trochu dyl na popáleniny třetího stupně bez pomoci (aspoň co jsem zahlidla) .. a s tím okolím mě teda pekne naštvala moje matka. Ona je teda taková “hráčka na všechny strany” co nemá problém zalhat do očí celej život, ale pořád jsem si říkala, že přestože jako matka nebyla nic moc, pracuje v pomáhající profesi a nějakou empatii vůči ostatním má. A v jednu chvíli nadává na všechny co jsou proti ua a pak přijde další člen rodiny, kterej je zase “neměli Putina srát, všechno je jinak” začne remcat na Ukrajince a moje matka se vesele přidá. Počítám, že jakmile půjdeme na procházku s kočárkem, zavedu na to rec, že mě to dost zklamalo.
@pampeliska1313 obrat "nemeli Putina srat" a my nemame Putina srat a hlavne se do niceho montovat, to zaznelo v rodine taky. S moji stranou jsme zajedno, u manzelovy to skripe. Sam je z toho nestastnej...
@jasekd chápu. Mě to taky mrzí. Ale manžel se v tomhle nějak vyzná (jako ru propaganda a nějaký ty válečný věci a historie a nevim co ještě) a naštěstí teda na to kouká jako velká většina “normálních” lidí a nezastava se Ruska. Je to až desivy… co se takhle o svým okolí dozvíš díky takovýmhle událostem.
@odula tohle jsem uz cetla, ale mam pocit, ze trosku misses the point. Totiz, strach z jaderny valky, aspon u me, neni o tom, ze se bojim ze umru ja nebo nekdo mne blizky. To he strach ze vsechno na cem mi kdy zalezelo prestane existovat - nejen ja, rodina, domov. Ale i rekneme nejaky biotopy, nejaky styl zivota (luzni lesy kde na jare zpivaji ptaci a kvetou sasanky, pobrezi kde hulakaj rqckove a muzes si nasbirat musle k veceri, vinice kde si skicis do sklipku na ochytnavku, svobodny cestovani, hollywoodsky filmy, pocitacovy hry, program reintrodukce divokych koni a praturu a vlku a rysu do divoke prirody, LARPy, stavba chytrych mest, spickova medicina dostupna vsem, pestra a bezpecna detska hriste...) - jako ja klidne umru petkrat po sobe (kdybych byla kocka tak i 9x) pokud tim zarucim, ze tohle nezanikne 🙂. To Lewisovo zjednoduseni se mi nelibi, kdyz jadermou apokalypsu zredukuje takrka na jednu dopravni nehodu.
@jasekd tyjo tak to jsi dosla dal nez ja, ale mozna je to tim ze ja jsem proste porad daleko. Ale tim, ze se planuju vratit, to porad nemuzu vytesnit z hlavy a nejak je to soucast mych planu - rekonstruujem barak, ok, ale je na plyn, tak tam dame jeste krb a solarni panely. Postele dal od oken. A kam dat evakuacni zavazadlo. Jsme sermiri, tak jestli sip z dlouheho luku prostreli neprustrelnou vestu nebo se musim trefit na nechranene misto, jestli mam nabrousit mec a jestli moment prekvapeni postaci k tomu, abych pripadne toho rusaka rozsekala nez stihne vystrelit a jestli.preci hen nemam koupit i nejakou tu bouchacku a naucit se strilet (to se mi vzdycky pricilo). Jaky leky si naskladnit. Jak naucim svoje maly deti prezit, kdybychom se museli rozdelit. Jestli bude bezpecnejsi utect do lesa a schovat se ve starem lomu nez zustat v zastavbe. A presne kdyz ctu o Buce nebo Mariupolu, uplne vidim ty paralely v Praze a okoli.
@amenophus no a ja si myslim, ze to point uplne nemisses. nepsal imo totiz jenom o pristupu k okamzitymu ohrozeni zivota (atomovym vybuchem nebo cimkoliv jinym), ale k ohrozeni existence jako takovy (to jest destrukce prostredi k zivotu - protoze to samozrejme nasledne ohrozuje zivot - nedostatek jidla, zdravotni pece, tepla, nechcem o to prijit, protoze to, prekvapive, vede driv nebo pozdeji taky ke smrti, ze jo. Jenom pomalejsi. A je to spojeny s existencialni uzkosti, nejde jenom o ztratu pohodli zapadni civilizace). A ted jde o to, jakym zpusobem se k tomu postavim. Totiz, jestli necham strach z budouciho moznyho ohrozeni existence ovladnout moji mysl, a moji pritomnost. Videt tenhle Lewisovo uryvek jako " zjednodusujici zredukovani apokalypsy na jednu autonehodu" je imo docela velky zjednoduseni (nebo spis banalizace) toho, co napsal. Obecne jde totiz o vyrovnani se s existencialni tisni, ktera je pritomna neustale (jenom si ji v urcitych chvilich uvedomujeme vic nez jindy).
A postnula jsem to proto, ze jsem tady cetla o vycitkach z reseni slimaku a probrecenych vecerech atd. Tahle tisen se tyka nas vsech. Ja jsem freakovala a freakuju furt, ale uz nemuzu proste. Odmitam se nechat ji semlit driv, nez to bude nezbytne nutny a dal budu bez vycitek resit slimaky na zahrade, budu si stezovat na mouchy a budu nadavat kdyz se kopnu do palce nebo se rozcilim kdyz syn nebude chtit skoncit gaming. Jak rikala jedna moje kamaradka - nenecham Putina nicit zivot i nam uz ted.
Jo - a - kdyz jsem u tech banalit, tak jsem si jeste v unoru rikala, jestli civilizace vydrzi do premiery Kenobiho... a uz je to tady!! 😍 doufam, ze to nebude dalsi Vespa gang
Sledujete někdo seriál Sluha národa (třeba na Netflixu nebo někde jinde).?
Já jsem se začala dívat nedávno a ten seriál mě strašně nadchl, jak ukazuje na to zkorumpované prostředí. Jako ani se nedivím, že Zelenský se po tom stal skutečným prezidentem Ukrajiny. Akorát si trochu myslím, že mu lidi tak fandili v tom seriálu, že se jim trochu slila postava hlavního hrdiny a skutečného Zelenského.
@levandule_k me prijde ze i jemu - me prijde ze nevystoupil z role a proto je tak skvelej :D (jinak serial jsem nevidela, ale chtela bych nekdy, ale muzovi se do toho moc nechce - hlavne proto ze to ted bude "moda" :D )
@odula ok, tak to me tim padem jen tak vytocily ty uvodni paralely, ze jsem ty ostatni myslenky uz nebyla ichotna vstrebat 😁, diky zes me donutila dat tomu jeste sanci. Jo, to jo, ja proti tomu brojim tim, ze si tvrdohlave planuju rekonstrukci toho prazskyho baraku, kam se snad pristi rok vratim a jestli mi ho putin potom rozbombarduje tak budu fakt nas***a. Ale neprodam ho jen proto, ze co kdyby si ten magor umanul mi ho jit vybombardovat 🤣. Pocita se to?
@amenophus Já předtím Zelenského nijak nesledovala, takže úplně nevím, jak si vedl v rámci prezidentování, ale teď má ode mě palec na horu, jak to zvládá.
Já jsem manžela překecávala, on se na to moc dívat nechtěl, že nemá náladu na politiku, tak jsem ho donutila dívat se na půlku prvního dílu, pak jsme to vypli, že ho to nebaví a za dva dny přišel s tím, že to dokoukáme. Nadchlo ho to, že to doporučuje dalším lidem :D (Já jsem asi 6 dílů viděla sama, teď to jedeme spolu od začátku 🙂
Pro mě je to příjemná změna, už jsem uvažovala, že Netflix zruším, seriály a filmy, co jsem vidět chtěla, jsem viděla a zbytek mi přijde na jedno brdo.
@amenophus muj muz je nevojak, ani nema zakladni vojenskou sluzbu, ale ma zbrojak a pistoli, na nasi obranu, a chodi strilet. Sla bych s nim. Zbrojak nechci, ale jak rikam, pak uz bylo jedno, cim kdo pali a zda to legalne nebo ne. Zatim jsem nesla. Taky ty zbrane nemusim, ale zarovne jak jsem driv byla proti tomu, ted jsem rada, ze tu zbran ma a umel by pouzit. Zatim to ma zejmena na to, kdyby nas nekde na vylete v lese napadl nejaky nezvladatelny velky pes pusteny na volno.
Les by byl asi bezpecnejsi nez zastavba s nevyhovujicimi sklepy. I ja uz premyslela o lese. Ale na to zatim nemam. Deti vedeme k prirozenemu pohybu, maji fyzicku a jsou celkem odolne, ale zadny drsny vycvik nemaji. Nejvetsi mekon rodiny jsem ja. Ja jsem doktor, ale jen zubar, takze moje moznosti dostat se legalne k nejakym lekum typu morfin apod., jsou omezene Uz jsem premyslela, co by kdyby... pichnout si draslik? No ale pryc od toho...
@odula o tech slimacich jsem psala ja. Ale nemyslela jsem to tak, ze si nedovolim se radovat z neceho nebo mam z toho vycitky, ze muzu resit blbosti. Snazim se byt za to vdecna. Jen si clovek cim dal vic uvedomuje, jak to je pomijive a jak to muze byt marne. To same mel napada pri trideni odpadu. Tady rozbiram odpad na prvocinitele, resim kazdy papirek, a jinde jdou k zemi cela mesta, radiace, chemikalie...
@odula Přesunu to sem, článek, KOMENTÁŘ: Podpora Ukrajině slábne. Amerika už dosáhla všeho, co potřebovala. Nemám odemčeno, takže to nechci hodnotit, ale první co mě napadlo, tak takhle to vypadá, když je někdo brilantní mozek, ale neumí odejít za včas. Zda-li pak by se takhle Henry vyjadřoval v době studené války? (Ale já jsem těžce neobjektivní, vidím, co vidět chci.)
Jinak válkou je určitě oslabená Evropa, ale jako fakt jsou Amíci, tak posraní strachy z Evropanů, kteří s demokratickými státy neválčí a i nasazování vojsk v konfliktech není úplně priorita. Ekonomické sankce Evropy jsou stylem, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Prostě Evropě jde o to udržet si pracovní místa, protože sociální mír je důležitý. Ono by propukly nepokoje, kdyby najednou byla třeba 30% nezaměstnanost. Přitom největší vyzyvatel USA je Čína, to je problém USA a Evropy. (Čína má obrovskou populaci, kterou má slušně uvázanou na řetězu, takže se s ní může dělat relativně, co chce a má obrovskou ekonomickou moc.)
Jinak západní Evropa (Francie a spol.) by Ukrajinu klidně obětovali, pro ně je Ukrajina daleko. Macron je takový vlezprdelka. Oni prostě nemají, tu zkušenost jako my ze srpna 1968, oni nezažili "přátelství" sovětského Ruska. Oni nezažili válku s Ruskem jako Finové. Oni žijí ve své bublině. Pořád si myslí, že se s Putinem dá jednat, že vyměnit kus území Ukrajiny za mír je v pořádku. No kdyby to zaručovalo trvalý mír, ale Rusko se s tím nikdy nespokojí, za pár let zase začne vystrkovat růžky.
Myslím, že jsi se ptala, jak jsme mohli Putina takhle podcenit. Demokratické státy dostaly od Putina facku, ale asi to některým k probrání nestačilo. Už to chtějí ukončit, já ostatně také, pro mě je důležité, aby Rusko bylo vojensky poraženo na území Ukrajiny, protože potřebuje dostat pořádně po čuni, aby si přestali nárokovat cizí státy. Západní Evropě je celkem jedno, jak to dopadne, hlavně, když se zlevní ropa, Rusko udělá nějaký ústupek a my budeme moci zrušit sankce a začneme obchodovat a zase se rozjede ekonomika.
Tvl tomu borci je skoro 100 let, přesněji 27. května 2023 tu stovku oslaví. Musela jsem si to vygooglit.
Pravda je taková, že ruská agrese pokračuje 4. měsíc a zájem o to téma upadá. Prý je to normální reakce mozku, adaptovat se, žít ji jinými věcmi.
@levandule_k jejda, ja jsem postovala odemcnej link . Můžu ho zkusit poslat znova. Ono totiž celkový vyzneni clanku ( tomu, co rikal Kissinger se zas az tak neví m nedivím), je dost - az bych rekla nepokryte prorusky. Divila jsem se ze ho vůbec uverejnili - coz rovněž vypovida o změně narativu - v mediich. Ale prej je autor nejakej populista typu Okamura. Nevím. 🤷♀️
Jinak taky jsem si poslední dobou všimla, že charakter článků o ukrajine a uprchlicich se trochu posunul. Asi je to pochopitelný, s vyvojem situace. Mno. Zkusím ještě poslat ren link.
@odula Už mi to funguje, jen jsem musela zadat email.
@levandule_k super! Zajímalo by me co budeš říkat
Hezký článek, Američané budou profitovat z toho, že se Evropa odstřihla od ruského plynu, budou nám dodávat zkapalněný plyn o dost dražší samozřejmě. Evropa má přestat podporovat Ukrajinu a dál se nekamarádit s Ruskem, protože jejich plyn je nemorální. Hmm tak to je to nejblbější, co může Evropa udělat.
Buď si Evropa měla nechat ruský plyn a Ukrajinu hodit přes palubu ve stylu, na lidská práva serem, hlavní je naše životní úroveň, nebo teď musíme porazit Rusko, ale po porážce ho zapojit do zpět do obchodu, ekonomických aktivit, mezinárodních institucí.
@odula Díky za článek.
Oslabení Evropy Američanům v dlouhodobém horizontu nepřinese nic dobrého, v krátkodobém horizontu se zvýší zisky těžařským firmám. Řetěz je vždy tak silný jak jeho nejslabší článek.
Krásný komentář z FB:
Milan Dvořáček
·
Nějak jsem usoudil, že jen jako odpověď by to zapadlo, tak to postnu jako samostatný příspěvek. Třeba to zase někdo nepochopí ... a třeba jo! "Odpovím tak, abych se zcela vyhnul vyjádření jakkoli spojenému s politikou. Použiji příměr, kde současnou situaci na UA přirovnám k povodni a topícím se lidem a veškterou politiku, historické okolnosti a mnoho faktorů které měly vliv na současnou situaci k protržení přehrady. Ta už se protrhla a já řeším tu povodeň. Tahám topící se, zachraňuji je z rozpadajících se domů, zajištuji pitnou vodu, jídlo, odvážím je do bezpečí. NEŘEŠÍM kdo, kdy špatně postavil přehradu, že to místo možná ani nebylo geologicky nikdy vhodné, že ji projektoval někdo ze zatopené vesnice, že se o ni třeba špatně starali, neupustili včas dost vody, nebo nesledovali, kolik je sněhu na horách a jak se má oteplovat. Třeba ji nějaký sabotér úmyslně poškodil, třeba se o ni externí firma, nadnárodní společnost, špatně starala... co když má někdo prospěch z vytopení vesnic, třeba se tak uvolní místo pro novou výstavbu, nebo těžbu..a mohl bych pokračovat...vymyslet se dá cokoli... Ale v situaci dokud pod přehradou umírají lidi, řeším jejich záchranu a nic jiného. A z vesnice na kopci na mne část lidí křičí, že to není tak, že utonulí jsou figuranti, že tím chceme poškodit tu velkou firmu, že do té vody skáčou sami, že si nepomáhají a háží do řeky vlastní lidi, že tu přehradu podkopali sami lidé z vesnice pod ní a že stejně ta ves předtím nestála za nic a na obnově vlastně vydělají a polepší si... a že a že a že... a nejlépe ještě když se k tomu vyjadřují lidé, co bydlí třeba 100km daleko a říkají, že tomu ani nevěří... to je prostě ABSURD!"
Vyskočilo na mě na FB: https://www.facebook.com/photo/?fbid=5836038331...[0]=AZXDKewxcuNWnTg91IvomSz8UC-eqc8G1LXnEbwGQDGd7ZWpGr6KUTgXlvxJCIfOM_7TBF32VY9qyR4v_0sF_auTGl9vmUjtmGXDys09-yujzpAmhguZFhZb3VyHFl1HUh6xuJttJ76yrY7wDg_CrNDn7iuB11ljpPSBjDWdhW63Y-yXx3Afft9X6owAwCMFK31IzBTyv5hPA2GqTMNQHFsI0Sgnxk6Bh2ystT6HLAmFlw&__tn__=*bH-y-y-R
Mohlo by zajímat hlavně @camelinka 🙂
Přepis příspěvku:
"Євро Автоцентр
·
Tento příspěvek pojmenuji Мрія v překladu Sen.
Už se stydím stále žádat o peníze na naftu. Na auto. Na auto pro naše super volonterky Ганна Бутенко , Анастасия Кот ,jaké jsou v podstatě na bojové linii každý den, nemají čas si odpočinout jako já, že jedu do bezpečí na pár dní.
Tudíž jsem se rozhodl něco dát za vaše příspěvky.
Více info v popisku :
Mriya
Plyšové letadlo Mriya 37*44*12 cm
Plyšová hračka letadla Mriya je model ukrajinského největšího a nejvýkonnějšího dopravního letadla na světě.
Hračka, která může ozdobit nejen každý dětský pokojíček, ale může být i originálním dárkem pro blízkého, kamaráda, kolegu nebo rodinu!
Kvalitní výroba, přesné krejčovství, neobsahuje škodlivé látky a zápach!
Veškerý výtěžek z prodeje jde na humanitární pomoc Ukrajině, kterou já osobně doručím na přední linie.
Kdo má zájem pomoci Ukrajině,může zakoupit tento výrobek.
Při platbě uveďte do poznámky svou adresu, na jakou Vaší Mriyi ( v překladu Váš Sen) doručíme. Minimální cena jedné Mriye je stanovena na částku 1.350,-Kč včetně poštovného. Ale můžete samozřejmě přispívat i více 😉 Dodání cca 10 dnů.
Český účet Equa bank: 8291756858/6100
IBAN: CZ1261000000008291756858
Eurový účet Equa bank: 8293089147/6100
IBAN:. CZ7761000000008293089147
Dolarový účet Equa bank: 8293089163/6100
IBAN:. CZ3361000000008293089163
Prosím o sdílení. Děkuji moc všem.
Momentálně budu mít k dispozici 100 ks.
❗❗❗Sláva Ukrajině, hrdinům sláva, smrt okupantům ❗❗❗"
Myslela jsem si, ze touhle dobou budu cist veselejsi prispevky o UA a ne, ze jim dochazi munice a rusaci postupuji ☹ vypadalo to tak nadejne. Je mi smutno..
@barumrallyebum jo no. Nerada to říkám, ale obavám se, ze pokud nebudou masivní dodávky zbraní, Ukrajina padne.
@barumrallyebum
@pampeliska1313 hrozny, co? Po tom strasnym zacatku to vypadalo nadejne, a ted takto. A jak to trva dlouho, ochota pomahat klesa... A jeste k tomu tu nasranou naladu ve spolecnosti nekteri zneuziji k dalsim volbam... Takze skvele vyhlidky doma i ve svete...
@jasekd moc nerada to píšu, možná je to blbost… ale když se začaly objevovat zprávy, že ru musí jít z celý Ukrajiny, první co mě napadlo bylo, aby toho nelitovali, jestli to není už moc velký sousto. Na druhou stranu věřím tomu, že ti co tu zkušenost s ru mají budou dál posílat zbraně. Polsko hodně tlačí na ostatní aby se nebáli (z mýho pohledu co jsem tak nějak četla), ale pokud bude prezidentovat Babiš (nedej bože, pardon, pokud ho někdo bude volit..) tak je s pomocí konec.
@pampeliska1313 Babis, ten zm*d, situace pekne vyuziva. Mel by byt pred soudem a ne jezdit obytnakem a delat kampan... Ja uz ani nevim, kolik toho posilame my? Spolehat jen na Polsko taky nejde, ale v tomhle diky za ne, ze do te pomoci porad tlaci.
@jasekd to nejde. Já konkrétně nevim, ale mám dojem, že my a Polsko nejsme úplně pozadu v dodávkách zbraní. A s Babišem souhlas.

@pampeliska1313 Tady patří úplně cokoliv, třeba kdybys dělala super knedlíky a chtěla se pochlubit, nebo že jsi si byla kupovat nové tenisky a ten prodavač tam měl nejvíc sexy zadek, co jsi kdy viděla.
Monetárně hrajeme s kartami, jaké máme. Nějakou dobu to ještě bude špatné, ale zase jednou vysvitne slunce. Holt prostě v historii byly doby temna a my zase máme jednu z nich.