Proč se diskuze často odklánějí od tématu?
Občas se stane, že se diskuze odchýlí od tématu a začne se rozebírat něco jiného. Někomu vadí to, že se plevelí diskuze, někdo je rád, že se dozví i něco jiného.
@simix22 urcite kandidovat bude. Zatím řekl jen, že to nebude oznamovat kdy. Prej.
@simix22 určitě bude. Pro něj je to šance, jak se vyhnout vězení. Jen to teď ještě neříká, protože to má souvislost s financováním kampaně.
Ale když to vidím a čtu, jak jsou lidi blbí..respektive chápu, že s tím zdražením je to pro některé neúnosné. Ale nechápu, že si nedokážou spočítat 1+1. Proč to tak dneska je. Proč to tak není v sousedních zemích? Čí je to asi vina.
Já ho žeru, to triko 😀
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-v...
@betelgeuzz uplne tam vidim R2D2 jak promita: "Obi-wane Kenobi, jsi nase jedina nadeje. Primej Zapad, at nam konecne doda ty houfnice!" Tak at uz se ti ukrajinsky Jediove prestanou schovavat a neco s tim udelaj :(
@betelgeuzz i kdy, teda kdyz se rekne hologram, tak prvni co me napadne je Arnold Rimmer, u Starwars jsem musela patrat v pameti. Ale teda Zelensky jako Eso Rimmer, to mi docela sedi 🙂
Četla jsem si zprávy na twitteru a zaujala mě zpráva o covidu, v ČR se objevila nová varianta koronaviru, která je blízko sub variantě Kentaur.
První, co mě napadlo, že je to vtípek, protože jsem myslela, že různé varianty coronaviru mají jména podle řecké abecedy.
By mě zajímalo, jaké přijdou další názvy variant covidu...
@levandule_k těším se na podzim 🤔🙏
@levandule_k jmena abecedy naji ruzne mutace, ale ted je vsechno omikron a ten ma ruzne podvarianty, zatim je oznacovali pismenko-cislicovejma kodama, ale asi dosli k zaveru, ze ted asi bude potreba i tyhle rozlisovat pro verejnost, tak vymejsli movy popularmi jmena.
@odula Tak to se máme na co těšit, zábavných jmen bude spousta 🙂 Mně se původně vybavila sága o Harrym Potterovi, tak jsem si představovala další variantu typu hypogryf nebo testrál 🙂
@levandule_k no tak to je bozi napad!

Tohle mě pobavilo:
Král Artuš: Časy se mění.
Finská premiérka se v slzách omlouvá, že se opila a tancovala.
Já se jednou omylem celý týden neopil a království si myslelo, že jsem nemocný, že jsem přišel o božské právo vládnout a že jsem slaboch, kterého nemusí poslouchat.
Nikdy bych necekala, ze to reknu, ale me je tech mobilizovanych rusu lito.. jsou to 20 leti kluci, Putin ma podporu hlavne u duchodcu, tech by mi lito nebylo. Cetla jsem na fb par prispevku od Viktora Janise, ten se te mobilizaci venuje, preklada rozhovory, telefonaty a to je peklo. Sice ten narod je asi cely prolezly, ale ti mladi jsou si myslim zrovna ti nejmin zkazeni. No je to jedna velka tragedie co se deje. Samozrejme preju Ukrajine vitezstvi, ale toto me taky dostalo.
@barumrallyebum Mluvíš mi z duše. Já jsem od vyhlášení mobilizace zase v jedné takové vlně zděšení a depky, která pak díky přirozené obraně nervové soustavy trochu odezní. Jako to bylo po zahájení invaze, po hrůzách v Mariupolu, v Buči... Protože jinak by se člověk zbláznil.
Přesně jak píšeš: jednoznačně jsem na straně Ukrajiny. Rusko je jasný a nezpochybnitelný agresor. Ale ty promarněné lidské životy mě deptají a ničí, ať je to na kterékoli straně. Je to tak zbytečné, je to úplná marnost. Ta bezmoc, vědět, že jdou teď zástupy nezkušených v podstatě na jatka. 😭 Ale ono asi bohužel nic menšího a méně zrůdného nějaký přerod v Rusku neodstartuje. To už si říkám od začátku invaze - co ještě se musí dít, aby se lidi vzepřeli... Kéž by to teď aspoň vedlo k nějaké smysluplné změně! Ale kolika životy to bude mezitím vykoupeno, je mi z toho špatně.
Také je mi těch kluků líto, dostávají kalašnikovy, které jsou shnilé, lékařská brašna vojenských lékařů vypadá jak z muzea druhé světové války. Oni si připadají, že jsou jak maso do mlýnku. Což vlasně jsou, nemají výcvik, nemají vybavení a nemají důvod válčit. A to vše, jen proto, že nějakej píčus (už ani netečkuji) si potřebuje dokázat, že king a chce se zapsat do dějin.
@pratensis
@levandule_k na druhou stranu, nerikam vsichni, ale dokud umirali jen Ukrajinci, kolik i mladych hlasalo, at je vyhladi, at znasilnuji, rabuji, posilaji veci domu... Proste dokud nemeli umirat primo oni, valku zhusta schvalovali. Ted se zacalo kacet v jejich lese a uz utikaji...
@jasekd Nikdy neumírali jen Ukrajinci, větší ztráty byly a jsou na ruské straně. Samozřejmě někteří ruští vojáci se chovali jako zvířata, páchali zvěrstva, došlo k válečným zločinům a zločinům proti lidskosti. Jejich činy neomlouvám, ale jejich činy nevykoupí smrt mladého Rusa, co se dostal na frontu díky mobilizaci. Ano, neměli podporovat válku, ale mají mozek vymytý propagandou a když nepodporuješ mainstream, tak se blbě funguje ve společnosti.
@levandule_k umirali ukrajinsti vojaci, ukrajinsti civilisti a rusti "profesionalni" vojaci. Ted to sahlo dal. A najednou je videt, ze i v Rusku zacinaji lidi protestovat. A uz to neni jedina statecna stara babicka s transparentem o Gogolovi. Je mi lito kazdeho zivota, ale Rusko muzou zmenit jen sami Rusove a asi potrebuji poradnou facku.
Je to tam bohužel jak u nás. Dokud se jich přímo nic netýkalo, tak byli hrdí, Putlers Jugend, Z coby novodobá svastika a Ukrajinci pro ně byli méně než nic. Tady taky všichni podporovali Ukrajince a mávalo se vlajkama jen do doby, než se sáhlo lidem na plyn a vlastní teplíčko. Náraz se nadává na Ukrajince a jejich podporu, ale nikdo na toho russkyho zmetka, který utahl kohoutky.
Teď valka zasahuje přímo russaky a ti brečí. Ale málokterý z nich cítí lítost nad Ukrajincemi a málokterý se stydí za svůj národ,.který páchal zvěrstva. Mají strach o svoje životy. Což chápu, ale není mi jich extra líto. Viděla jsem na Twitteru dneska fotku, jak ženská vyplakava, jak jde na frontu její muž, který nemá zkušenosti. A proč tam prý nejdou jenom ti, co umí zabíjet?
Ženský se honem vdávají na úřadech, aby dostali sociální dávky, až jim chlapi zemřou. Místo aby se sakra zvedli a šli protestovat. Všichni. Všechny je zavřít nemůžou.
Čest těm několika světlým výjimkám, kteří mají snahu a odvahu něco udělat.
@78marcela Marcelo, nevim, jak to delas, ale v 90% s tebou musim souhlasit, at uz pises o cemkoli 😅 Mam uplne stejny pocity, nejak nejsem schopna tu litost s nimi citit.
Co si rikam, jak bychom se chovali my tady. Z vysledku poslednich voleb je mi uzko, bojim se nazoru spousty spoluobcanu, nekdy mam pocit, ze tu s nimi uz nechci byt. A rikam, si jak velke stesti mame, ze nezijeme v Rusku nebo v jine takove zemi. Nez litost a soucit citim obavy, abychom se do nejakeho podobneho stavu sami nedopracovali. Zatim nevidim uplne vladu nejakeho diktatora, ale spis zase nejakou "vladu lidu" a je mi spatne.
@jasekd zajímá mě těch 10% kdy se neshodneme 😀
Jinak z toho mám taky strach, co bude. Pevně ale doufám, že Putina brzy sejmou, situace se zklidní, a za tři roky bude situace jiná. Doufám, že se vynoří slušná levicová strana, která odebere voliče SPD a ANO. Protože jejich vládu si vážně nechci ani představovat.
@78marcela Člověka už napadá, že je tam Putin neposílá bojovat, ale tu zemi vyhladovět.
@78marcela to jsem napsala asi proto, ze 100% neni nikdy nic 😂
A presne, nikdy bych neverila, ze ja jako pravicovy volic, budu volat po slusne levicove strane...
@brunetka11 jako UA, ze budou porad muset bojovat a zaobirat se Rusem a normalni chod zeme pujde dal do kytek? Vyhladoveni je takova stalinisticka praktika, to uz tu bylo 😝
@jasekd To taky, ale když se podíváš na ty seznamy, vždyť nové brance nedokážou vybavit ani botami a trenkami. Těžko předpokládat, že by se jejich “vůdci” zaobírali něčím tak podružným, jako čím to stádo nakrmit, když je nedokážou vybavit ani ostatními základními potřebami.
@brunetka11 takze jsi to myslela, jako ze vyhladovi svoje lidi? Tam to asi bude o tom, postarej se sam, zabijej, rabuj, ukradni si sam...
@jasekd Že svými vojáky vyhladoví Ukrajinu - neptají se, rabují 🫥

@pampeliska1313 Babiš se ani kandidovat nehodlá ne ?