icon

Proč váha ukazuje různé hodnoty na nerovné podlaze?

12. únor 2025

Dobrý den chtěla bych se zeptat nemáme rovné podlahy doma koupila sem si váhu vážím se a pokaždé mi ukazuje váha jinou hmotnost když jí posunu 😄 máte ten kdo zkušenost děkuju ☺️

verunnaj
12. únor 2025

No tak vezmi vodováhu, najdi nejrovnější kus a tam polož váhu. Nemáš-Li vodováhu, postačí krabička s vodou.

autor
Autor odpověď smazal
dashyyy
12. únor 2025

Nemáte dlažbu? Já musím váhu dávat do jednoho čtverce jinak váží nesmysly.. naštěstí máme velký kostky, tak se mi tam celá váha vejde 😀 jinak viz výše - vodováha

suzanna123
12. únor 2025

Někde se zvaž na funkční váze a pak doma najdi místo, kde to na tvojí váze vyjde stejně 😀

michajla1
12. únor 2025

Ahoj, mam ten stejný problém 😂 Manžel se mi směje protože JEMU váha ukazuje správně 😂 Ale když na ní šlápnu a slezu hned tak hodnota neklesne na 0kg ale na 1.3kg když to udělám opakovaně, tak pak váží správně 😂 a různě ji posouvám. Podle mě je váha vadná 😂

autor
13. únor 2025

@michajla1 mám úplně ten samý problém 😄 i když sem to vyvážila stejnak mi to ukazuje pokaždé jinou váhu 😄 zatím co přítel má úplně stejnou 😄 říkám jsi co je vadný jestli já nebo váha 😄

cilkat
13. únor 2025

Většina digitálního vah má 4 nožičky - v každém rohu jednu. Pracuje tak, že prostě měří tlak na ty nožičky. Takže jednak potřebujete rovnou podlahu (všechny nožičky ve stejné úrovni), druhak potřebujete rovnoměrně stát na té desce nahoře, čemuž hodně pomáhá mít větší nohy (proto to chlapům obvykle blbne míň). Em... napadá mě třeba si nakreslit nahoru chodidla a stoupat vždy právě na ně... Ale nejčastěji dělám to, že stoupnu několikrát za sebou a zprůměruju to (což ej mimochodem i "odborně" správný postup, no).