Proč zmizela ponorka Titan? Najdou posádku včas?
Taky sledujete případ zmizení ponorky Titan? Myslíte že se posádku podaří objevit včas? Když si představím jakou hrůzu musí prožívat, je mi z toho úzko 😟
@klokanka31 nemyslím si, psali že potíže měli již po necelých 2hod od ponoru a k Titaniku to myslím byly hodiny 3
@hanka_12345 Kdyby prasklo sklo, tak je to v podstate okamzita smrt.
@zelenaesmolda já se svou diagnózou bych měla problém i v letadle🤣 to je taky větší plechovka😱
Tak už našli trosky z Titanu 😔
@lenkalubina Přesně, já bych tam nevlezla ani kdyby mi těch 5,5 milionu dali :D.
Jestli našli trosky, tak to měli aspoň rychle za sebou. To mi přijde jako lepší smrt než pomalu čekat ve tmě a zimě.
Tak už je konec…neměli šanci přežít..
Kdyby někdo googlil, jak vypadá imploze, tak vám ušetřím čas 🧐
https://www.youtube.com/watch?v=VrYZcCva5XU@jittuli To je hrůza 😯
@klokanka31 Hruza to je okem pozorovatele, jinak je to strasne rychla smrt, coz je v teto situaci asi dobre... Otazka je, kdy se to stalo. Ale kdyz se to stalo, tak to nikdo z nich nestacil vubec zaznamenat.
@jittuli
Tak aspon rychla smrt
Je hrozný že ten 19 letý měl prý hrůzu z ponorky a nechtěl tam, ale šel do toho aby potěšil otce 😟
@klokanka31 já jsem to taky všechno četla. Prý měl velký strach, nechtěl tam jet, ale zrovna byl den otců a chtěl udělat radost tomu otci. Naopak psali, že ten námořník Nargeolet by si takovou smrt přál, tak kde to měl rád. Jako já jsem je neznala, ale jak o tom psali, tak mi bylo úplně uzko, jak je někdo uvězněný v malé ponorce. Naštěstí prý netrpěli a bylo to hned.
Jako ti staří to pokoušeli a chtěli tam, ale ten mladý ne.
@palja úplně jsem myslela na to co jsem kdysi někde četla o nějakým chlápkovi. Měl lístek na Titanic a na poslední chvíli se rozhodl, že nepopluje, protože měl spatnej pocit. Asi intuice. Je mi lito všech, nejvíc ale toho kluka..možná protože byl nejmladší a je za tím ještě to, že nechtěl, bal se a jen chtel udělat radost..je to strašný, ale alespoň to bylo rychlý.. je to takový ošklivý milosrdenství. Smrt ale aspoň rychla..
Kluka je mi taky lito, zvlášť jestli tam ani nechtěl být. Ostatní už měli aspoň svůj věk a znali rizika, ale sotva plnolety kluk, kterého tam natlacil otec měl všechno před sebou a nejspíš ani netušil, co vše se muze pohnojit.
Já už slyšela i teorii,že tam ani nebyli a teď si užívají někde a smějou se,že to lidi řeší 🤣
@lenkalubina Tim bych se moc nechlubila 😅
@lenkalubina tak to snad ne. Já to čtu všechno pořád dokola, pořád se o tom píše... Už bych měla taky dělat něco jí něho... Ale ta ponorka přece už několikrát na té expedici byla? A rozpadla se až teď? Psali přece, že tam ten ředitel vzal i svou manželku a nic se nestalo.
Dál by mě zajímalo k té implozi. Když se ta ponorka zbortila do sebe, tak by přece v tom trupu měl být aspoň nějaký obtisk těl nebo zbytky tkáně nebo něco? Nebo se to prostě tím obrovským tlakem rozprsklo do oceánu a vůbec nic z nich nezbylo?
@palja ono to mělo nějaký spojení z něčeho, ta ponorka. A to se opotrebovalo a proto to nevydrželo “až teď”.. nevim jestli by to zjistili kontrolou běžnou, možná jo..
A myslím ze z nich nic nezbylo
@pampeliska1313 aha, díky za odpověď.
@palja Já večer koukala na čt24, řešilo se to tam s odborníky, a prý ta ponorka párkrát mohla vydržet, ale jak to nebylo kvalitní/do takové hloubky, tak to materiál prostě nevydržel. A řešili právě i co těla, tak prý je nejspíš nenajdou, že i v těch hloubkách jsou živočichové (v takové hloubce hodně vyhladovělí) a tak víš co se stane 😞
A prý je zajímavá podoba s Titanikem, že u Titaniku ani u Titanu nikdo nechtěl slyšet varování. A co je ještě zajímavé, ten majitel Titanu měl manželku, a její praprarodiče zahynuli na Titaniku. A teď ve stejném místě přišla i o manžela...
@klokanka31 tak podle toho co ta imploze udělá jaká je to síla
… tak představ si co se tak stane s lidským tělem …nechci byt neuctivá, tak to vezmem obecně… myslím ze člověk v takové situaci skončí tzv. na kaši
@klokanka31 ano, to jsem taky četla. Chtěli být u Titanicu a teď jsou tam už navzdycky. Máte všichni pravdu. To mě vůbec nenapadlo to opotřebení materiálů. Hlavně neměli ani žádné jiné kontroly, jen ta společnost ocean. Ale určitě to nebyla celá lidská těla, ale jen kusy, možná ani to ne.
@palja tak jsem to hledala … a k sile … vykopirovano z článku: Přirovnal tento tlak k drtivé hmotnosti pařížské Eiffelovy věže, která je odhadována zhruba na 10 100 tun

Doufám že se aspoň k tomu Titaniku dostali, bylo vidět na tom miliardáři že se moc těšil a že to byl asi jeho sen. Tak snad si ho stihnul splnit 😞