Prodej domu na hypotéku

iwet91
23. čer 2016

Ahoj holky, potřebovala bych poradit, jelikož muj muž se k ničemu nemá , tak jsem si řekla, že to zkusím sama . . Máme hypotéku na dům, ale dům je v takové lokalite kde prostě není hriště, obchod, no prostě taková menší vesnice. Dřív mi to nevadilo, ale ted co máme malou mi to vadí, nemužu sní na zmrzku nikam . .
Rozhodla jsem se, že bych dům chtěla prodat, ale nevím zda s hypotékou nebo ji přenechat - je fakt , že kdybychom ji přenechaly asi určitě by nám nikdo nedal novou jelikož jsem na MD a vydělává jen muž . . a hlavně asi by to chtělo 100% hypo . . Tak ted nevím co stím ? Řešit to s realitkou nechci, berou si neskutečné provize . . ( jestli se ale pletu, klidně mi to vyvratte) . Takže co ted? Mám čekat na refix hpoteky a pak to zkusit prodat bez hypotéky. . jakou ale potom mám dát cenu baraku ? A kdybych to proala bez tak v jake cenovem rozpeti mam hledat novou nemovitost ? A jak vlastně zapltíme těm co bychom od nich koupily nemovitost a vzaly na to tu naši stávající hypotéku ?
Děkuji 🙂

anina32
23. čer 2016

No já myslím že tohle by si měla v první řadě probrat s manželem, třeba se k ničemu nemá protože se stěhovat nechce.

iwet91
autor
23. čer 2016

@anina32 Já to sním probírala , on není proti, ale nemá nervy na vyřizovaní atd .

andreaandrejka
23. čer 2016

@iwet91 A co takhle zajít do banky a zeptat se přímo na tyhle otázky tam? Podmínky se docela často mění, tam ti poradí 100%.

obyvatelka
23. čer 2016

Tohle bych určitě neřešila s RK, ti vám vůbec neporadí, buď do banky nebo kvalitní hypoteční poradkyni, ti mají největší přehled 🙂

blanka.k
23. čer 2016

@iwet91 Běž se poptat do vaší banky, každá má trochu jiné podmínky. My teď řešili podobnou věc, prodávali jsme byt , na kterém je hypotéka + kupovali na další hypotéku jinou nemovitost. Banka chtěla při ukončení hypotéky jindy než při ukončení fixace snad 300.000, takže jsme byt nabídli s tím, že bude volný až 11/2016 a světe div se, byl hned "prodaný". takže kupující si vyřídili hypotéku u své banky, obě banky si dohodli, že teda k 11/2016 se převede zástavní práco na dům z naší na jejich, jejich banka vyplatí část nám, část bance, co ještě zbývá vyplatit a bude to. Nabídli nám i možnost, že by nám "penále" neúčtovali, ale musel by si někdo vzít u nich tu hypotéku a zvhledem k tomu, jak hodně byla nevýhodná, tak jsme tuhle možnost zamítli. 😉 Veškeré smlouvy řešíme přes právní firmu, vyjde to mnohem levněji než realitka.

blanka.k
23. čer 2016

@iwet91 a cenu ti nikdo neporadí, když nevíme vaši fin.situaci a jak se pohybují ceny ve tvém okolí (na vesnici pořídíš starý barák za 300.000, ve městě za to nepořídíš ani garáž k bytu :P )