Psí poradce - “psycholog”. Máte zkušenost?
Dobry den, nema prosim nekdo z vas zkusenost s pomoci psiho psychologa/poradce? Pomohl, nebo to byly vyhozene penize?
Máti taktéž navštívila p. Desenského a pomohlo.
Od přítele fenka taky navštívila a ne jednou. My máme u nás v Přerově slečnu co se na to specializuje a dost pomohla.
@lpch ahoj, jsem taky ze zlinska, nasi fenu rtw jsme meli na prevychove v Ostrate u pana Ivo Eichlera. Zkus si vygooglit, je to docela kapacita. Nevim, s cim presne mate problem, nase byla agresivni na cizi lidi i psy, platili jsme teda 30tis,coz je dost, ale byla u nej skoro 2mes a v cene byl i vikendovy vycvikovy tabor. Pote byla jako vymenena, ale je potreba i poté vychovu dusledne dodržovat.
Hlavne ne Desensky. Prosim, nez se na nej obratite, poradne si prectete recenze a co je to za cloveka. Na fb je spoustu psich skupin, kde vam k nemu hodne lidi napise sve zkusenosti, staci se zeptat. Ten chlap neni psycholog, ale magor. Chcete problem u psa opravdu resit, nebo psa jen psychicky zdeptat a zlomit? Najdete si v okoli nekoho, kdo resi veci pozitivni motivaci a ne tim, ze psa znici.
@apple_tree kdyby to byl magor,tak u něj každou sobotu nejsou zástupy lidí se psy. U některých psů je blok,který se musí zlomit,ať po dobrém,nebo po zlém u těžkých případů. Teď je otázka,co si člověk představí pod pojmem "po zlém "
Když už je pes,který se pro svou agresivitu nedá už převychovat,přijme ho do své smečky,aby v klidu dožil
Desensky ne.. Tam to dokazu pochopit v pripade, ze jde o psa, co vazi jak ja a potrebuji ho dostat pod kontrolu. Ale stejne, pes zustane nevypocitatelny, uz bych mu neverila.. Ja zkusila psiho trenera s pozitivni motivaci a pomohl nam vyresit prvotni agresivitu stenete, zbytek se doladil spravnym jidlem..
@amazonkajanik no, zastupy asi budou, protoze spousta lidi bere jako zpusob vychovy u ditete par facek, tak proc nezlomit i psa, ze ano..
@evaviki to je zajímavé,že kamarádka na svého psa nemusela vztáhnout ruku. Zajela za ním a on jí vysvětlil,že agrese u psa pramení z jejího strachu,že se porve. Měla před tím jednoho,co nesnášel jiné psy a přenesla to na jiného. A ano,chodí k němu většinou lidé s velkými psy,ale vychovával i pudla,kterého si panicci nechali přerůst přes hlavu. Asi takhle,my s ním konzultovali výcvik našeho psa. Kdyby ne,tak v momentě,kdy bychom ho vrátili do útulku ,jako 11lidí před náma,byl určen na utracení! Je to debil,ale miláček. Stejně tak jsem řešili fenu,která byla před umístěním do útulku týrána. Poradil,jak ji nezradit,ale při tom ukázat pevná pravidla smečky. Jeďte se někdy podívat,jak se cvičí služební psi. Někteří "psovodi" co dokáží, to by jeden blil!
@amazonkajanik tu nasi milovanou "nanu" by taky kazdy jiny do utulku vratil, pritom za to chovani nemohla.. Hledala jsem tehdy rady i na strankach Desenskeho, urazky lidi, at laskave koukaji cist a co jako chteji, kdyz si takhle psa vychovali.. Vlastne na ten nas problem jsem tam radu nenasla, vzdy to byli jen vypady na cloveka, co tam psal, odkazy na obecne rady a teda nelibilo se mi nic z toho.. Kazdy mame jiny styl vychovy, jine nazory a asi i od toho se odviji pristup k psovi, co jsme ochotni absolvovat. Pokud vam/kamaradce poradil dobre, je to fajn, ale vetsina jeho nazoru a rad je opravdu na par facek.
@evaviki je to člověk z lidu,žádný promovany psycholog,mluví jak mu zobak narostl. Jasně že se obuje do lidí a omele jim o hubu,proč si pořídili takového psa,když na něj nemají. Ale on to dělá pro ty psy,ne lidi. Hele,mám ho 4km od sebe a fakt ,dokud nepadlo omezení,každou sobotu plno lidí,někteří se vracejí,protože jim je tam fajn. On dělá hlavně komplikované povahy už v původu psa (kavkaz,čsv,moskevak,...)
Nedávno nám na psa vlitl sousedovic stafik a jeho pán ani nevěděl,že ho má chytnout za koule,aby povolil. A takovým Desensky vynada!
@evaviki screen z jeho ofiko stránky ...
Nejlepší je udělat si vlastní úsudek sám. Desenský hodně nevyhovuje například lidem, kterým osvětlí, že chyba není v psovi, ale v páníčkovi. Není diplomat, je to normální chlap. Holt někomu vyhovuje jiný přístup, tedy ne k psovi ale k pánu tvorstva.
@mourovatakocka chyba je samozrejme v majiteli, o tom zadna a s tim plne souhlasim. Presto je ten chlap mne nevyhovujici, kdyz to napisu slusne 😀 A je hezke, co ma napsano, ale rady jsou na te jeho strance casto jine.. Treba neumi psat, co ja vim.. Ale zadnou konstruktivni radu jsem tam nenasla. Mozna je to dotazy, nektere jsou natolik specificke, ze nevi, nebo pres net to proste nenapise, nevim.. Fakt se mi jako clovek ani nelibi, videla jsem s nim rozhovor a taky se mi to nelibilo..
@amazonkajanik tak to chyceni za koule nevim.. zajimava rada, tohle je snad jedna z mala presne popsanych u nej.. neco pro feny neporadis? Ohrozuje mi psa nadherna fena ovcaka, fakt vystavni exemplar, ale panicka je piip a sveho psa necha delat cokoliv. (napr. skakat po jinych lidech, minule tam pani miril hlavou primo do obliceje, protoze mela micek, majitelka ani necekne). Moje psica se boji, ja se tedy otocim a jdeme z parku, ale ten pes neustale chodi za tou nasi a napada ji.. zatim lehce, ale kdyz se rozjede, tak nevim, co budu delat.. Minule mi stala vedle syna, vycerene zuby a vrcela na nasi fenu.. A kdyz jsem ji pozadala, zda si muze psa odvolat, tak se ohradila, ze proc by mela..
Ja jeste doporucim pana Frantiska Susty z Prahy, na tohle je vyborny. Myslim si, ze by ale mohl pomoci jakyloliv zkuseny kynolog cvicitel v prvni fazi reseni problemu.
Hlavně u Desenského se dá spousta věcí najít na jeho stránkách, doporučuju pročíst. Ne se vším u něj souhlasím, ale já tam tehdy několik rad našla, tak zkuste.
Ač Desenský za poslední dekádu hodně umírnil, tak mu nevěřím, ani jako člověk mi není sympatický. pokud je se psem problém, je s ním třeba soustavná práce. Ne, že na něj někdo 2x zavrčí a je vyřešeno.
@evaviki v tomhle případě,volat policii,nebo nahlásit na radnici. Majitelka byla několikrát upozorněna,nedbá na to,nazdar. Být to jednou,budiž. I feny mohou být dominantními jedinci a je na pánovi,jejich chování korigovat. Tady to ale spíš vypadá na nevychovu,než dominanci. My třeba o psovi víme,že je silně dominantní a ostatní psi to cítí a kvůli teritoriu se pustí do bitky. I přesto,že on by si zpočátku na první pohled chtěl hrát. Ale než jsme ho vzali z útulku,byl to svehlavy,agresivní pes(10měsíční štěně) co jednoho zájemce poslal do špitálu. Takže hlídat,hlídat,hlídat a důslednost. Každý povel,jako by byl poprvé. Cukr a bič. Poslechne-pasak,neposlechne-voditko,např
Jinak ještě,napadat mi jiná fena tu moji,pes jí sejme. On si svojí holčičku chrání. Nemít u sebe psa,chráním ji já i za cenu,že druhého psa zabiji,jelikož sebou mám i dítě a nebudu čekat na to,že se obrátí i proti nám. Fena je stará 13letá,nekonfliktní. Už mi do ní taky vlitla stafice,urvala se panicce a běžela k nám cca 30m. A ta naše cuza si s ní hrála 😂

Jednou jsem konzultovala s panem Desenským a pomohlo 👍