Finanční poradci Partners - jak jste spokojení? Funguje to?

kourtney
6. zář 2018

Zdravím, máte někdo zkušenost s touto finančně poradenskou firmou? S manželem hledáme finančního poradce, chceme udělat celkovou analýzu našich rozpočtů, nechat si trošku poradit kam peníze investovat, popřípadě dceři odkládat a já osobně moc nevím jak tohle funguje. Finančního poradce jsem nikdy nepotřebovala, vše jsme si zařizovali s manželem sami. Ale teď trochu cítím, hlavně po narození dcery, že potřebujeme pomoc a navést na jinou cestu jestli se chápeme, víc začít myslet na tu budoucnost. Pro mě budou moc přínosné vaše názory a předem za ně děkuju.

kamino
6. zář 2018

Měli jsme poradce naprosto skvělého, opravdu vybavil hypo za slušný úrok, nastavil solidní produkty... to bylo v počátcích.. teď mi přijde že Partners lehce upadají, hodně starých poradců skončilo a mladí ještě nemají dostatek zkušeností a přijde mi i zájmu... opravdu je to kus od kusu.. ideálně vybírat poradce přímo na základě zkušeností konkrétních lidí. Člověk co je těsně po kurzu a před tím vyšel školu, či pracoval jako manipulant či zahradník ve mě moc důvěry nebudí.

kourtney
autor
6. zář 2018

@kamino Moc děkuju za zprávu ...🙂

leniczka23
6. zář 2018

Vubec to.nejde takhle rici..Zazila jsem u Petners nezodpovedny idioty co si chteji jen namastit kapsu i dobre fin.poradce. Vzdy dejte spis na doporuceni toho konkretniho..

ester_davidova
6. zář 2018

Dobrý den, můj muž pracuje v konkureční firma a je to, jak píšou ženy výše. Je to člověk od člověka, jsou to vlastně osvč, kteří pracují pod hlavičkou firmy, ale jsou to samostatné jednotky. A protože to prostředí znám, vím, co se tam sdružuje za lidi - jsou tam velmi slušní a ochotní, jspu tam velmi šikovní, jsou tam taky dost vyčůraní a taky tací, že kterých se mi chce zvracet. Vždy bych dala jen na doporučení!

kourtney
autor
6. zář 2018

@ester_davidova @leniczka23 Děkuju holky za vaše zkušenosti.

ryvera
6. zář 2018

@kourtney Já mam od Partners poradce už docela dlouho. Pomáhal dřív i mojí mamce s pojistkou a jsme sním moc spokojení. Je to starší, příjemný pán a vždy se nám snaží vyhovět. Jak píšou holky je to o člověku...

martaskaaa
6. zář 2018

Nejde to o tom jestli je z Partners nebo jine spolecnosti, ale o tom, kdo ti prijder..kdyz vidim kolikrat ty mlady ucha co vylezou ze školy a nasoukaji se do obleku a pocitem, jaky jsou to machři... tihle neumí nic. Nauci je tam malovat obrazek rozložení financí, to praktikuji u všech stejne... kolikrát lidem nacpou necoy, z čeho maji lepší provize. Oni tomu v podstate nerozumi.
Každopádně je důležitý, aby ten fin.poradce mel aspon par let praxi a přehled co se deje na trhu, recenze od znamych apod. Aby tam vznikla nejaka důvěra. Aby proste nepřišel nejaký mlady hosik a nezřidili jste nejakou blbost

silwiin
6. zář 2018

Hlavne je potreba porad myslet na to, ze ac dobre doporuceni a solidni clovek, tak porad hleda produkt, ktery je sice vyhodnejsi nez ten, ktery jste meli predtim, ale porad hodne hledi na to, aby z toho mel co nejvic penez hlavne on. Protel tam pracoval hromadu let, takze vim ze za smlouvu od XY ma mesicne o 50,- vic nez za smouvu od AB, a tudiz vam radeji domluvi smlouvu od XY, i kdyz od AB by to pro kliemta bylo jeste vyhodnejsi... doporucuji se poptat vice fon.poradcu a pak si srovnat vysledky🙂

jancabr
6. zář 2018

V Partners pracuje moje dobrá kamarádka i její manžel. Oba je velmi baví pomáhat lidem s financemi tak, aby mohli slušně žít a časem si splnit i své sny. Souhlasím s holkami výše, že je dobré mít doporučení na někoho konkrétního. Tihle moji známí se mimo své klienty věnují i školení nových pracovníků a vzdělávání v oblasti finanční gramotnosti ve školách či firmách. Odkud jste? Mohla bych se jich zkusit zeptat na někoho spolehlivého ...

kourtney
autor
7. zář 2018

Holky @ryvera @martaskaaa @silwiin děkuju za názory 🙂

kourtney
autor
7. zář 2018

Dobré ráno @jancabr , byla bych moc ráda kdyby jste se mi zeptala. Jinak jsem z Jindřichova hradce.

motlinda
7. zář 2018

Já mám bratrance u Partners a pokud vím tak mi sám říkal, že na produkty mají rovné provize, takže se domnívám že v tomhle směru by nemělo nic hrozit.

ruzicka06
7. zář 2018

@kourtney Osobní zkušenosti nemám. Ale když jsme sháněli finančního poradce, který by nám pomohl se zřízením hypotéky, tak nás spousta lidí varovalo, ať si hlavně nebereme nikoho od Partners. Ale je to asi individuální a o lidech, jak se už píše výše.

lucanedvedova
7. zář 2018

My měli 3 a už si vše raději děláme sami (a všichni doporučený přes známé). Pojistky na dům podhodnocené a předražené, životní pojištění špatně nastavené a zbytečně drahé.... A když jsme zakládali investiční produkty pro spoření pro naše děti před cca půl rokem, tak jsme zjistili, že přímo u fin. společnosti zaplatíme jen 3tis, kdežto přes poradce jsme platili 37tis. za "zřízení daného produktu + další finanční péči, která se nekonala". Takže za mě si raději vše zjistit a spravovat sami. Je s tím trochu víc práce, ale....

zlorenka
7. zář 2018

Znam asi 80 financnich poradcu velmi dobre. A verte mi, ze ti slusni nikdy nevydrzeli dyl jak par mesicu, protoze se proste neuzivili. To ze vam prijde super znamena jen ze vam to dobre prodal. A ze vam co par mesicu "zkontroluje smlouvy a da lepsi produkty" neni zajem o klienta, naopak, vychcanost a provize do kapsy. A nechtejte vedet jak se vyjadrujou kdyz se za vami zavrou dvere, nebo kdyz se skoli jak "prodat". Hnus, velebnosti.

zlorenka
7. zář 2018

@motlinda lez jak vez, oficialne jsou provize stejne. Ostatnim penezum se rika "skoleni" nebo "pronajem skolicich prostor" anebo mimoradna odmena.

lucka662006
7. zář 2018

Finanční poradce Vám nabídne produkt, který je pro Vás výhodnější než ten produkt, co máte nyní. Ale zároveň Vám nabídne ten, který je nejvýhodnější pro něj.

ivankarich
21. zář 2018

Každý pes jiná ves, každý člověk jiná zkušenost. My máme partners poradce už 4 roky. Za tu dobu nám sjednal dost produktů a pomohl nám. Možná to nebude vždy v poradci ale v člověku samotném jaké nároky na ostatní vlastně klade. Takže koutrney já za sebe můžu říct že doporučuju, protože 4 roky nejsou málo, teď už se scházíme jen čas od času ale furt máme vše hlídané.

herminka
21. zář 2018

My jsme měli poradce od Partners asi před 6 lety, udělal nám finanční analýzu, poradil, kde máme rezervy atd., potom jsme potřebovali hypotéku a tu nám vyřídil myslím s velmi výhodnými podmínkami. Od Partners po čase odešel do svého původního oboru a s jeho nástupcem jsme si jaksi nepadli do oka.

Já sama momentálně pracuji u konkurenční finančně poradenské společnosti (ne jako poradkyně), takže to vidím zevnitř a podepisuji to, co psaly holky nade mnou - je to člověk od člověka. Většina poradců, se kterými jsem se zatím pracovně setkala, byli opravdu takoví, kteří chtějí skutečně poradit, vyjednat co nejlepší podmínky u hypotéky, ušít na míru pojistku, která dobře kryje rizika právě danému klientovi atd. (nezávislí poradci mají přístup do kalkulaček většiny bank a pojišťoven a k dispozici nejrůznější srovnávače). Je to pozitivní pro obě strany, klient je rád, že nemusí běhat po institucích a má dobré podmínky, poradce má dobrý pocit z odvedené práce a samozřejmě i vyděláno.
Ale pochopitelně jsou i tací, kteří doporučí produkt nevhodný, předělají všechny pojistky, jen aby měli provizi a následné udržovací poplatky. A to je samozřejmě špatně.

kourtney
autor
26. zář 2018

Tak ještě jednou holky všem dík za názory. Chtěla jsem mít trošku větší přehled a koukám, že to je stejně co člověk to vlastní zkušenost a kdo si sám něco nevyzkouší nemůže pak nic říkat. Vzhledem k tomu, že jsem se ptala ještě pár lidí v mém okolí tak dám asi i na ně, a zkusíme sami kontaktovat nějakého jejich poradce a uvidíme s čím přijde a jaký z toho budeme mít pocity. A teda ještě jednou dík 🙂

frenny
22. únor 2019

Dobrý den, měla bych tady na někoho z vás prosbičku. Potřebovali bychom s mou polovičkou dát trochu dohromady půjčky, sjednotit je a podívat se jestli se nedají někde ušetřit peníze. Není to nějak vysoká částka ale chtěli bychom to mít už z krku. Ještě má manžel uzavřené životní pojištění kam si měsíčně posílá nemalou částku, ale už je to hrozně dlouho co si ho nechával uzavřít, tak to nechat překontrolovat jestli se tam nemůže něco vylepšit a tak. Ptám se tady protože přemýšlíme o partners, ale nikoho od nich neznám, nemám vůbec tušení na koho se obrátit. Jsme z Prahy. Kdyby měl někdo na někoho zkušeného tip tak budu moc ráda, klidně do zprávy soukromé.

finie
28. únor 2019

@frenny čauky, jsem teda taky pražská, takže kdyby si chtěla můžeme se spojit soukromě. A k věci, podle mě je dobrý se poptat známých kolem sebe, jestli nemají už s nějakým partners poradcem zkušenost, a pak ještě koukat někde po netu a tak.

petka345
7. bře 2019

@frenny Určitě dej na něčí zkušenost jak píše finie . Můj poradce je taky od partners, ale mám ho na doporučení od sestry, takže je vše dobrý.

ivis_b
7. bře 2019

@frenny Bohužel konkrétní osobu ti nedoporučím, ale radu mám - určitě je dobré se s někým poradit, nicméně měl by to být někdo, kdo tomu opravdu rozumí. Do Partners a podobných organizací chodí většinou ti, co se nedokázali upíchnout jinde. Z mého okolí to byli dva spolužáci ze střední, oba propadali z matematiky a ani jeden nematuroval v termínu (jestli pak vůbec odmaturovali v září netuším). Oba takoví ti týpci ve vytahanejch svetrech, dredy, tráva, no stress. Pak oba nahodili oblek a jsou to najednou profíci přes finance. Neskutečný. Dál k nim šel náš neúspěšnej hospodskej, který zavřel hospodu a otevřel si pobočku Partners, kterou vede. A dva učitelé, kteří nemohli najít na malým městě flek. Ani jeden z nich neměl jakékoli ekonomické vzdělání, zkušenosti, nic. Takovým lidem svěřit svoje úspory, nebo vůbec svoji ekonomickou situaci k řešení, je neskutečný risk. Tak si to dobře rozmysli, než někomu dáš volnou ruku. Hodně štěstí 😉 PS: samozřejmě neznám všechny poradce Partners, abych se někoho nedotkla, ale znám jich dost na to, abych si udělala obrázek. Nicméně čest výjimkám 👍

lulinda5
15. bře 2019

Souhlasím, že čest výjimkám. My máme u partners poradkyni už hodně dlouho a ve všem nám vyhovuje. Takže je to hodně o lidech asi jako v každém zaměstnání, nikde nejsou všichni dokonalý.

kikimas
27. zář 2019

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat. Měla jsem telefonát od finančního poradce z partners. Nabízel mi své služby ale vůbec nevím kde na mě vzal číslo, nebo tak. A upřímně se mi to teď docela hodí, že mi zavolal protože bych potřebovala poradit s pojistkou. Myslíte, že to mám vyzkoušet😊

kopulkaa
3. říj 2019

@kikimas Tak zjevně mu dal číslo nějaký váš známý, který s ním má nějakou zkušenost. Já zastávám názor, že když člověk něco nezkusí, neměl by pak říkat co kdyby. Na té schůzce se nemusíte ničemu zavazovat. Já osobně bych to vyzkoušela.

kuliseks
3. říj 2019

Já mám dobrou zkušenost s paní Sovovou v Praze z Partners. Je sice mladší, ale nemyslím, že by jí chyběl zájem. Naopak. Přijde mi dobrá.

jolisha
17. říj 2019

S paní Sovovou z Partners mám také zkušenost a s manželem jsme také velmi spokojení. Hlavně je velmi příjemná a milá.

jane_1
1. lis 2019

Za sebe mohu říct, že nechat si udělat analýzu rozpočtu a mít připravený takový finanční plán jak na tom vlastně s vašimi výdaji a rozpočty jste je v dnešní době docela užitečné. S finančním poradenstvím partners má zkušenost moje tchýně, která říkala že slečna co u nich pracuje jim vyřizuje hypotéku na chatu a je spokojená. Takže podle mě, když dobře natrefíte není o čem 🙂