icon

Rady ostatních. Taky vás to tak rozčiluje?

michaela1990xx
12. říj 2020

Taky vas tak rozčiluje jak každý pořád radi a kybicuje co a jak máte delat? Dávat caj i přesto, ze plně kojim, mit kombinezu i fusak, koupat každý den, prebalovat rychle, nebo je miminku zima, rozhodně pry používat chodítko, nedavat tepláčky, pry to miminko skrti (přitom mu jsou velke 🤷‍♀️ Takze skrceni je nemozne atd atd. Ja uz z toho začínám být dost podrazdena.

Strana
z4
jako_mala_holka
12. říj 2020

@emillyhk no nenapadne... a teda s laktozou super... bezdetni maji obecne nejlepsi rady 🙂

michaela1990xx
autor
12. říj 2020

@barmil ja sem jim taky vysvětlovala, ze nejsme v 70.letech a ze se vse mění. Ze například se kdysi dávno řezaly končetiny bez anestezie a taky se to uz nedela.

jako_mala_holka
12. říj 2020

@michaela1990xx mamka mi taky porad rika, at male nedavam teplacky, leginky... ja prece vidim, jestli je ji to dobre nebo ne... nikdy bych ji nic skrticiho nedala, jakmile mam podezreni, hned ma vetsi velikost, vsak uz jsme diky tomu taky na 68 😅... nevim, proc ze me dela takoveho blbce nekdy a jeste i rekne, ze ma o malou strach... to je na hlavu, ja mam pak dojem, ze si o me fakt mysli, ze jsem uplne pako... a nevim proc si to mysli

michaela1990xx
autor
12. říj 2020

@jako_mala_holka přesně tak, když chci něco poradit, tak se zeptam, ale nepotřebuju pri každé návštěvě poslouchat 2 hodiny jak dělám špatně to a to. Vlastně podle nich nedelam dobre vůbec nic.

klokanka31
12. říj 2020

@michaela1990xx To k vám lezou i když jste nařídili zákaz??

koordinatorka_odboje
12. říj 2020

@michaela1990xx a cim bude dite vetsi, tim budou ty rady blbejsi a blbejsi! 😃

jako_mala_holka
12. říj 2020

@barmil me na malou tleskali, kdyz ji byl cca tyden, protoze spala a oni prece prisli za ni, tak nemuze spat, to neni normalni, ze uz hodinu spi... no jak me bolelo rozrezane bricho, tak jsem po nich malem skocila... uz jsem to urcite i nekde psala.. s malou to nastesti ani nehlo a manzel je pomalu v zubech vynesl 😀

michaela1990xx
autor
12. říj 2020

@barmil nebo na miminko foukat, aby se vzbudilo 🤦‍♀️

michaela1990xx
autor
12. říj 2020

@klokanka31 jo, přesně tak. Minulý týden dokonce třikrát.

koordinatorka_odboje
12. říj 2020

Mne s novorozencem tchyne zatrasla. Ted jsem si na to vzpomnela, fuj! To jsem se nas.😠

michaela1990xx
autor
12. říj 2020

Ja ho ry schvalne uspim, kdyz vím, ze maji dojit na navstevu 🤦‍♀️🤷‍♀️😀

karkulka63
12. říj 2020

Jooo, a to už mám druhé 😩😠

emillyhk
12. říj 2020

@koordinatorka_odboje Tak tohle mi tchýně udělat, bylo by to nejspíš naposledy, kdy by ho viděla 😤

klokanka31
12. říj 2020

@jako_mala_holka Hele já to poslouchala v 31 letech, prostě podle nich jsem asi blbá co neví co s dítětem 😒
A další rada k nezaplacení - měla jsem obavy o kyčle naší princezny. Na kontroly jsem vždy chodila jako na trní. Když jsem se zmínila rodičům a tchánovcům tak odpověď:"No co, tak bys dávala látkové pleny. Stejně jsou lepší. "
A malá se otáčela jen na jednu stranu, i doktor nám řekl ať se jí snažíme motivovat na druhou stranu. No já úplně na mrtvici, a když jsem se zase zmínila, tak : " No co, když jste byli vy mimina, tak to nikdo neřešil, maximálně se podepřela polštářem hlava, aby nebyla placatá" 😒

barmil
12. říj 2020

@jako_mala_holka on spi, proc spi a to spi porad? Není to divny a pak tam jde, strčí hlavu do kocarku a prej je, uz je vzhůru.. Aby nebyl zejo, kdyz ho vzbudi.. A zas, ty nevíš, kdo jsem vid, ty mě nepoznáš..

me_druhe_ja
12. říj 2020

Sice nemám hlídání, ale zase svatej pokoj od toho všeho. 😀 když rodiče volají přes video hovor, nic "kontroverzního" jim neříkám a tak může mama akorát remcat, že ho mám oblict, že je mu zima na bude nemocnej (paracetamol i odsávačka na rýmu doposud neotevřena). Kamarádky mám normální a chytré super matky v diskuzích mě akorát baví. 😀

klokanka31
12. říj 2020

@jako_mala_holka Jojo, taky, jenže chudinka malá se vždycky akorát lekne a rozbrečí. Moje malá celkově nemá ráda takový to přehnaný božinku, a ťuťuňuňu, a jezuskote, a když se k ní někdo nahrne moc blízko.

klokanka31
Autor odpověď smazal
klokanka31
12. říj 2020

@michaela1990xx Musíš být pevná. Co já se nahádala s rodiči i tchánovci... Bylo to zlé, ale myslím že jsem si už svou pozici obhájila.

klokanka31
12. říj 2020

@michaela1990xx To je drastické řezat nohy bez uspání 😱 to já zas říkám že kdyby se doba neposouvala kupředu, tak ještě teď pereme u potoka na valše, a místo lustru máme louče.

klokanka31
12. říj 2020

@jako_mala_holka Buď v klidu, to jsem slyšela nonstop "No to víš, já se o malou bojím. " Tak už jsem jednou bouchla, že si snad myslí, že ji chci zabít nebo co. A od té doby je klid.

jako_mala_holka
12. říj 2020

@me_druhe_ja kontroverzniho jako treba ockovani nebo krtiny? 😅

klokanka31
12. říj 2020

@michaela1990xx Tak to bych je hnala. Já všem řekla že je korona, že se bojím o malou, a naštěstí to respektují.

jako_mala_holka
12. říj 2020

@klokanka31 nase jen kouka a nechape... kdyz delam srandicky ja, tak se rehta... a to je pak: a na me se nesmeje, ona se diva jen na mamu, mamo bez pryc od ni, at se diva na me... no boha 😂

klokanka31
12. říj 2020

@michaela1990xx A já když tchýně dělala naschvály a už jsem to nemohla vydržet, tak jsem vždy na návštěvě kojila, malá to asi pochopila o co mi jde, moc na to nespěchala, a papala celou dobu návštěvy 😄 takže tchýně měla útrum.

jako_mala_holka
12. říj 2020

@klokanka31 podotykam, ze mala se na me proste otaci, i kdyz jdu pryc a kdyz me nevidi a je s nekym jinym tak nekdy i breci... tak to je pak zas... no jo, mamanek, vsak jak si ji naucis... 🙂 nj, mura mala, uz jsou ji 4 mesice a porad je zavisla na mame, hruza 🙂

klokanka31
12. říj 2020

@koordinatorka_odboje Tohle udělat ta moje tak by malou už neviděla 😠 Partner mé tchýně je agresivní člověk. Občas udělal něco co se mi nelíbilo, ale ustála jsem to. Ale když bylo malé asi dva měsíce, tak jsme se loučili, už jsem s malou seděla v autě. Malá spala v sedačce, on přišel k autu, a začal hlasitě ťukat na okno. To jsem si říkala jako o co mu jde. Pak otevřel, začal ji tahat za nohu, samozřejmě se vzbudila a začla natahovat. Tak jsem mu řekla proč mi ji budí. On nasraně prásknul dveřmi (ze strany kde byla malá), no malá nadskočila a měla záchvat pláče. Od té doby malou neviděl, a už ani neuvidí.

klokanka31
12. říj 2020

@jako_mala_holka Ty babky jsou někdy fakt praštěný 😳 my měli vítání občánků, tak přijela i tchýně. No když viděla malou, hned na ní spustila právě to hlasité božínku, atd. Malá dostala hysterický záchvat pláče, tak jsem jí musela utěšovat, otočila jsem ji aby bábu neviděla. Začala se uklidňovat, tak jsem jí začala krmit, aby na vítání neplakala, čas nás docela už tlačil. No bába přeběhla k nám, postavila se před malou, a ta zase okamžitý pláč. Tak jsem tchýni už rázně poslala pryč, aby se malá v klidu najedla. Hrůza.

klokanka31
12. říj 2020

@jako_mala_holka Tohle dělá moje malá taky, když už jsem ji dala našim na pochování, malá by si klidně hlavu ukroutila, jen aby na mě viděla, a smutně kouká. A když jsem se vzdálila do kuchyně, tak okamžitý pláč. Ale podle mě je to normální, vždyť u koho by měly ty naše zlatíčka být radši, než u maminek?

jako_mala_holka
12. říj 2020

@klokanka31 to je des, se nedivim, ze uz ji nevidel... kdyby aspon pochopili, ze neco delaji spatne, uznali chybu, omluvili se... ale oni se jeste urazi...

Strana
z4