icon

Rady ostatních. Taky vás to tak rozčiluje?

michaela1990xx
12. říj 2020

Taky vas tak rozčiluje jak každý pořád radi a kybicuje co a jak máte delat? Dávat caj i přesto, ze plně kojim, mit kombinezu i fusak, koupat každý den, prebalovat rychle, nebo je miminku zima, rozhodně pry používat chodítko, nedavat tepláčky, pry to miminko skrti (přitom mu jsou velke 🤷‍♀️ Takze skrceni je nemozne atd atd. Ja uz z toho začínám být dost podrazdena.

Strana
z4
klokanka31
12. říj 2020

@jako_mala_holka No ona se urazila i tchýně, že jsme pak jezdili jen za ní. Ale mají smůlu, já nenechám svému dítěti ubližovat.

95newmommy2020
13. říj 2020

@jako_mala_holka Tak to je drsný. Já si pamatuju prave opak. Jak všichni když ho viděli se zasekli. Ze si nejdřív musí umýt ruce, použit gel. Přišlo mi to až moc hlavně s tím gelem. 😁 Ale zas aby na 10denni mimi šli jen tak na prasata to nechápu.

kachna_b
13. říj 2020

Ja som tie nevyžiadané rady vyriešila inak. Keď prestalo fungovať slovné dohováranie že o ne fakt nestojím, tak som prešla na vizuálizáciu 😂

priefi
13. říj 2020

@jako_mala_holka jak píšeš, jsou jen dvě varianty, s tím plně souhlasím, prvně jsem zvolila cestu "poslat je slušně někam", což absolutně nepomohlo... Tak jsem zvolila cestu totální ignorace (viz výše) a paradoxně to pomohlo. Inspirovala jsem se u tchanů, kdy při oznámení, že čekáme druhé dítě, prvně koukali po stropě, kde jaká moucha leze a pak začali mluvit úplně o něčem jiném, jako bychom nic neřekli. Ty jo... Mě to tak šílené naštvalo... Ale fakt jsem se inspirovala a stejnou ráži jim to vracím, nečekala jsem, jaký to bude mít úspěch. Zároveň mám dobrý pocit, protože všichni perfektně chápou, co si o radách myslím. Každopádně na každého platí něco jiného.

inkheart
13. říj 2020

Někdy mě to vytáčí, hlavně ze začátku, ale teď jsem si už zvykla a pokud s radou nesouhlasím, usměji se a řeknu, proč to tak dělat nechci, a tím to hasne.

priefi
13. říj 2020

@michaela1990xx děláš dobře 😅

priefi
13. říj 2020

Víte, co mě taky pěkně vytáčí,když tchán, co jen sedí na gauči s dětmi si ani nikdy nehraje potom začne mít hlášky na dítě "ty jsi ale sketa", když na něj nezareaguje, když ho potká, anebo "ty jsi labuť", protože na něj na návštěvě nereaguje... To se mi pak derou na jazyk takové slova, že se raději do toho jazyku kousnu. Ale nevím, jak dlouho ještě se do toho jazyka kousat

me_druhe_ja
13. říj 2020

@jako_mala_holka Jako i min kontroverzní.... vlastně neříkám skoro nic. 😀

michaela1990xx
autor
13. říj 2020

@klokanka31 taky to dělám 😀

michaela1990xx
autor
13. říj 2020

@kachna_b uz sem taky nad podobným bodyckem uvažovala. Treba by to konečně pochopili.

kachna_b
13. říj 2020

@michaela1990xx Pochopili a ešte som sa bavím na tých výrazoch, keď ten text dočítajú 😂 teraz už len vídím ako vždy kusnú do jazyka keď majú nejakú radu 😂

jako_mala_holka
13. říj 2020

@95newmommy2020 no vsak jsem cumela jak vrana, taky me to nenapadlo... me by uplne stacilo normalne vodou a mydlem, proste jak clovek, co prijde z venku domu... taky si nedezinfikuju ruce x krat denne, jen kdyz jdeme nekam ven, do obchodu a tak, predtim i potom, doma poradne vydrbu mydlem... a to se mi ruce hlavne v zime dost vysusuji a praskaji i samy o sobe... holt mam kremy, no 🙂

jako_mala_holka
13. říj 2020

@kachna_b meli jsme podobne, ale moc rychle z neho vyrostla 😅 to by clovek potreboval ve vice velikostech 👍

jako_mala_holka
13. říj 2020

@priefi jezis to budes mit ten jazyk uplne rozkousany 😀
@me_druhe_ja no vis co, taky nekdy chci neco rict a pak se zarazim, kdyz si jen predstavim, co bude... tak pak mlcim a jen slysim... jsi tam jeste? A ja premyslim, co vlastne mam rict 😅

priefi
13. říj 2020

@jako_mala_holka to teda 😂 ale občas je díky tomu pak pěkně ostrý a drzý 😂 ale už jsem si řekla, že ještě jednou taková trapná hláška, tak půjde jazyk na špacír... Dokonce i manžel byl překvapený, když jsem mu řekla, že na mladšího řekl, že je sketa, protože mu nechtěl zamávat. Mmchd, bydlíme blízko tchánů a starší teď začal chodit do školky. A on Vít, kdy pro něj jdu a jakože náhodou nás hodně často potká. Už jsem zvolila taktiku okružní delší cesty, abych se mu vyhla a minule byl pěkně uražený, že nás nepotkal a kam jsme jako šli

michaela1990xx
autor
13. říj 2020

Jo a ještě když sme rekli jak se náš malý bude jmenovat, no to sme si vyslechli. Pry ma jméno jak jeden postižený chlap z vesnice a podobne, hrozne prostě.

jako_mala_holka
13. říj 2020

@priefi tak na neho 😀 to jsou fakt blbe kecy na dite, ze je sketa... jestli vubec vi, co to znamena, ted nevim, co je horsi varianta... nekteri lidi jsou vadni

jako_mala_holka
13. říj 2020

@michaela1990xx jezis... a nakonec je to nejake uplne normalni jmeno, ne? To by clovek nesmel pojmenovat dite nijak, vzdycky se najde duvod-clovek, proc tohle jmeno ne

klokanka31
13. říj 2020

@kachna_b To koupím asi taky 😄

michaela1990xx
autor
13. říj 2020

@jako_mala_holka Normální české běžné jméno, žádný extrem 😊

priefi
13. říj 2020

@michaela1990xx my jsme uvažovali nad jménem Kevin, oběma se nám líbilo, jelikož jsme oba měli rádi seriál Báječná léta. Ale jelikož jsme toto jméno v krátkém časovém úseku slyšeli u určité menšiny, trochu se nám zprotivilo a tak jsme ho vyřadili. O jménech jsme se s nikým nebavili, avšak jednou se tcháni zeptali manžela a manžel, že jsme vybrali toto, i když jsme věděli, že ne, dělal si srandu a očekával bouřlivou reakci a taky že jo. Tchán prý začal jančit, že tohle jméno ne... Že je strašné... Ani nevíš, jakou jsem měla chuť synovi to jméno pak dát 😂

michaela1990xx
autor
14. říj 2020

@priefi to verim, taky bych mela chuť to udělat na truc 😀😀

michaela1990xx
autor
14. říj 2020

My máme Vincenta @jako_mala_holka @priefi

denisahlavicova
14. říj 2020

Posílám takové do prd... 😂 například tchýně mi pokaždé prevlekla malou z teplacku do dupacek, protože se ji to nelíbilo a mně se nelíbily dupacky.. malou jsem měla na jaro venku v kočárku, byla oblečená akorát a ona ji nabrala další 2 deky,že chudak byla celá spocena,že..
Nejlepší od tchýně ' kup ji pemprsky,dávej ji Sunar a ne nutrilon, neuspavej na rukách a nech ji vyrvat, netahej ji na rukách a bla bla ..
A co už je pro mě vrchol a dotyčné bych jednu vrazila hned z místa, když mi bezdetna kámoška začne radit, co mám dělat..

michaela1990xx
autor
14. říj 2020

@denisahlavicova přesne s teplackama ma právě tchyne taky největší problém 🤷‍♀️😀

michaela1990xx
autor
16. říj 2020

Holky, tak si představte, tchyne seznamovala s našim 4tydennim miminkem jejich psa 🤦‍♀️🤦‍♀️Davala psa k našemu malému, ale úplně k obliceji, ze at si pry na sebe zvyknou. Jejich pes totiž pry nema rád děti a navic je zarlivy. Okamžitě sem psa oddelavala, ale pry ho mam nechat, ze si musí zvyknout 🤬🤬 A to ho chce pořád hlídat, to zatím odmítám, ještě je moc malinký na hlídání, ale ona to pořád nechápe. Ona pry byla ráda, když ji tchyne hlidala decka, kdyz dojela z porodnice.

michaela1990xx
autor
16. říj 2020

Je to teda jen yorkshir, ale na tom nesejde. Vrcel na malého, kdyz sme se ho dotkli, tak sem mela strach.

klokanka31
16. říj 2020

@michaela1990xx No jasně, ona byla ráda... Se vsadím že ona dítě z ruky nedala a říká to jen proto, aby jsi jí dávala dítě ty. Ty tchýně, děs a hrůza 😣

jako_mala_holka
16. říj 2020
priefi
16. říj 2020

@michaela1990xx tvl... Ta by letěla jak namyšlený blesk a pes s ní. Co Tvůj manžel na to? A co se týče hlídání, hlavně se do ničeho nenech natlačit... Každopádně, co se týče psa, pokud ho chce zvykat, tak v první řadě, pokud vrčí, když se dotknete malého, je třeba psa seřvat, aby pochopil, že tohle nesmí a že není nadřazený, ale podřazený.

Strana
z4