icon

Rady pro udržení hmotnosti 7leté dcery: Jak na to?

26. pro 2021

Ahoj maminky koníkovky, mam takový problém. Dcera 6,5 roku má 37kg.
Nefutruje,zdravá,nic jí netrápí. Ale mě to trápí. Je větší,všichni ji tipují na 8let.
Nevím,zda genetika ale já byla taky taková ale to neberte jako výmluvu.
Máte nějaké rady?
Prosím k tématu a ne nějaké vyčítavé odpovědi apod...
Děkuji😓

Strana
z3
autor
26. pro 2021

@berenika39 Ale stejně je mi to líto.😢

fifina86
26. pro 2021

Jen mě napadá, ten kroužek gymnastiky, aby to bylo správně zvolené. U nás si děti vybírají, musí mít předpoklady (mezi nimi i tělesná stavba), neberou všechny, tak aby případně nezažila zklamání z odmítnutí.

autor
26. pro 2021

@fifina86 Ona je ohebná hodně.

fifina86
26. pro 2021

Ale je velká a těžká, to pro gymnastiku není ok.

autor
26. pro 2021

@fifina86 Tak já nevím.

elinka90
26. pro 2021

Promin, ale gymnastika s touto postavou asi nebude to prave orechove. Zkusila bych se orientovat treba na atletiku. Jinak k veci. Prijde mi to vazne dost.

fifina86
26. pro 2021

Jestli je to fakt kroužek a ne závodní tým, tak je velká šance, že jí vezmou, ale pokud jezdí na závody apod. tak může přijít odmítnutí (řešila jsem to pro své dítě, takže mám zkušenost).
Pokud má předpoklad být vysoká, zkuste míčové sporty.

autor
26. pro 2021

@fifina86 Není to závodní tým. Jen tak pro,,zabavu"

fifina86
26. pro 2021

Tak to asi klapne. Ale i tak bych volila něco jiného 🤷‍♀️

janulik2008
26. pro 2021

Kv robote máme tetu upratovačku a jej vnučka ma 6 tuším a ehm 60 kíl 😔 a len by jedla 🤦

autor
26. pro 2021

@janulik2008 Moc nechápu

jancazao
26. pro 2021

Moje dcera byla od malinka baculka. Jedla a jí dobře (chodili jsme na diabetologii) Když jí bylo 10 a půl, najednou se začala vytahovat a zhubla během 3 měsíců 5 kg. Jí pořád stejně. Narostla jí prsa a přesně měsíc po 11. narozeninách dostala menstruaci.

autor
26. pro 2021

@jancazao Dekuji za komentář. A kolik měla.😢

jancazao
26. pro 2021

Nemůžu teď najít průkazku, ale loni před tím zhubnutím měla 145/49
Teď 158/45

autor
26. pro 2021

@jancazao Aha děkuji.🙏🏻

berenika39
26. pro 2021

tak nějak obecně zhruba - nad metr mínus deset procent....opravdu orientačně. 130cm - 30 mínus deset procent - 27 kilo.

bublisa
26. pro 2021

Naše taky byla oplácaná a teď se vytáhla a s váhou jde dolů a pokud platí výpočet od
@berenika39 tak je na tom dobře
ale já byla hysterka a nechala jsem jí zkontrolovat na endo, ale má zátěž po otci, je mooc vysoká

jancazao
26. pro 2021

@bublisa jak mi tolik zhubla, taky jsem jí nechala vzít krev, mám operovanou štítnou žlázu. Naštěstí všechno v pořádku.

mollyweasley
26. pro 2021

@janulik2008 Takové dítě jsem měla ve třídě a taky takovou váhu v tomhle věku. Ven s rodiči nechodil, snědl, co mohl, doma sladké a smažené. Na druhou stranu jeho mladší sestra hubeňoučká a bez apetitu. A pak aby se v tom člověk vyznal.

bublisa
26. pro 2021

chodíme na endo, takže je kontrolovaná, takže její hubnutí mě nechalo v klidu
drží msi 98 percentil, dr vždy zmiňovala, že je třeba zhubnout
@mollyweasley

janulik2008
26. pro 2021

@anonym ani my nechápeme. Ona sama vraví že nech ide s ňou k doktorovi ale vraj mama tej malej že načo
@mollyweasley tuším u nich je to rovnako. A mimo tému, pekný nick 😀 pripomenul mi Harry Pottera 🤭😀

fyii
26. pro 2021

@mollyweasley jenze Adele ma 100% odoperovany zaludek a x treneru na vsechno.. to fakt nechces😉

mollyweasley
27. pro 2021

@fyii A mi se stejně líbila víc oplácaná 😊

mollyweasley
27. pro 2021

@janulik2008 No jasně. A takový Dudley je vlastně k tématu!

irmamala
27. pro 2021

Mně to teda přijde opravdu hodně, mám dceru stejně starou, 128 cm a má kolem 25kg a není nijak vychrtlá. Bála bych se zdravotních potíží ale i posměchu ze strany spolužáků, bohužel děti jsou navzdory slavnému body shamingu pořád stejné. Problém je, pokud nejste rodina, která vyznává zdravý životní styl, sportuje, hýbe se, těžko jí do toho budeš nutit, pokud to vy neděláte. Takže pokud jí chceš pomoct, musíte se změnit všichni, změnit jídelníček celé rodiny, zařadit do svého života pohyb jako naprostý standard. Není pravda, že v zimě je to ztracený, na procházky se dá chodit pořád, běžte bruslit, do bazénu, vyražte na lyže. Nemusí hned všechno umět, nemusí u toho spálit dva miliony kalorií, ale spíš aby si navykla, že trávit čas aktivně je normální a důležitý.

autor
27. pro 2021

@irmamala To my chodíme. Ale budem chodit jeste víc. Já jí s tím pomůžu. Já s ní budu držet i co se stravování týka.

janulik2008
27. pro 2021

@mollyweasley Dudley náhodou schudol 😀😀😀

amazonkajanik
28. pro 2021

Já v 8 letech vážila 24 kg (pamatuji si to díky úrazu), dělali mě mnohem mladší, že snad chodím ještě do školky a neteř v tom samém věku 35 kg a v pohodě. Teď jsme skoro stejně vysoké,za to její starší sestra mě přerostla o 10 cm. Takže bych si tím hlavu nelámala, hlavně že je dcera zdravá. Jo a syn má ve 2,5 letech 15kg , která mají kolikrát děti v 5 letech. Hádají mu 3 roky a řeší, proč ještě pořádně nemluví 🙄

zelenaesmolda
28. pro 2021

Tak kvuli par dnum bez prochazek takhle urcite nenabrala

amazonkajanik
28. pro 2021

Ježíš, já neumím číst. Malé je 6,5 tak to je drobet víc, ale záleží také na výšce a celkově postava. Našich sousedka má dcerku a když jí byly 2 roky, měla postavu 4 leté a taky pěknou sílu. Maminka silnější a vysoká, táta také skoro dvoumetrový chlap, takže malá měla předpoklad. Dokonce když se narodila, měla skoro 5kg

Strana
z3