icon

Retro pamlsky, co nám chybí. Na co rádi vzpomínáte Vy?

klokanka31
8. zář 2020

Dneska jsem si tak vzpomněla na sušenky Koukou roukou, a říkám si, že je škoda, že některé dobroty našeho dětství se už neprodávají... Na co rádi vzpomínáte vy?

Strana
z4
drzticka81
8. zář 2020

@letalnica no prave - ta chut je jina ☹

tasimia
8. zář 2020

Vlnky! Sandwich nebo jak se to píše..

jane46
8. zář 2020

Sojovy suk, co byl tak tvrdy, ze nesel ukousnout... Ty dnesni mi prijdou jen jako ochuceny cukr.

klokanka31
autor
9. zář 2020

@keksik002 Preclíky se dají zas sehnat 😊

klokanka31
autor
9. zář 2020

@letalnica Jojo florenty mají běžně

roni2017
9. zář 2020

Medové sušenky Medušky a sušenkova kolečka s náplní Party

keksik002
9. zář 2020

@klokanka31 u nas je nikde nemaji..

klokanka31
autor
9. zář 2020

@keksik002 Já je viděla vždycky v Tescu.

klokanka31
autor
9. zář 2020

Jéé teď jsem si vzpomněla na sušenky Vitalinea, bylo několik druhů, mňam 😋

knuffel
9. zář 2020

Já ujížděla na Atlaskách, ty se prodávají i teď, ale náplně málo a chuti nevalné, nekupuju už. Je to šizené.
Měla jsem ráda Svieženky od Sedity, citronové oplatky, podobné teď jsou oplatky Vesna, ale ta chuť..., není to taky ono.

lenny1111
2. říj 2020

Já už jsem dítě "supermarketů" a tak si ani nevybavím, jestli něco bylo a už teď není. Možná taková ta oranžová exotická fanta trochu mi chybí. Ale ne moc 🙂 Stejnak je to plné cukru.

piereto
3. říj 2020

Kávová zrna🤤

pavelkamat
3. říj 2020

Sušenky Dukly a citronová buchta Babeta.

punticka
29. kvě 2021

Zdravím, narazila jsem na tuto diskusi a napadlo mě tady se zeptat. Nepamatujete si prosím náhodou, jak se dříve jmenovaly od Joja ty bílorůžové pěnové bonbony, co jsou teď pod názvem marshmallow? Co bylo napsáno na tom obalu? Nikdo z rodiny si nemůže za nic vzpomenout, přitom není to tak dávno, co jsme to znali jen takto a slovo marshmallow jsme ani nevěděli, co znamená. Kdyby někdo věděl, moc by mě to potěšilo. Děkuji

klokanka31
autor
29. kvě 2021

@punticka Já myslím že se jmenovaly stejně ne?

ivybee
29. kvě 2021

Zdravím, nevzpomenete si některá náhodou, jak se jmenovaly oplatky Delissa před tím, než je přejmenovali na Delissu? Byly různý příchutě a jedna byla karamelova a měla oranžovej obal. Už roky se marně snažím na to přijít, ale nikdo si nepamatuje, ze by bylo něco před Delissou.

sajjka92
29. kvě 2021

@klokanka31 každopádně mě chybí pití Lift 😍 a že sušenek myslím že to byl Lion? Byla to taková plněná trubicka 🙂 já vždy dlabala jen vnitřek.

elencze
29. kvě 2021

@punticka tak a teď mám brouka v hlavě s tebou, vím, že se jmenovaly jinak, kupovaly jsme si je se sestrou už na začátku 90. let, kdy nikdo ani netušil, co to marshmalow je, ale neumím si vůbec vzpomenut.

elencze
29. kvě 2021

@ivybee nemyslíš Siestu? Ale to byla značka Figaro a ne Orion.

eviicka
29. kvě 2021

@elencze přesně taky mi to vrtá, mně to nikdy nechutnalo, ale určitě to mělo nějaký jiný název.

Jinak za mě: vitacit (ten bych tedy už nejedla), sušenky Lucie a ty malinové bonbóny, co jsou na první stránce na fotce. A pak byly takové kolekce malých čokoládek bylo jich asi devět. A pak adventní kalendáře, ty čokolády v nich měly úžasnou chuť, a byly to fakt čokolády. Ne jen mini drobky...

elencze
29. kvě 2021

@punticka tak skupina Pure Devadesaty na Facebooku zatím většinově tvrdí, že název byl JoJo. Já si tedy nejsem jistá, ale začínám být nalomená, že možná fakt jo.

ivybee
30. kvě 2021

@elencze Ne ne, Siesta je porad. (I když už ne tak dobrá jako bývala.) 🙂 Jedinej, kdo si to pamatuje je můj táta, protože na té karamelové příchuti jsme si spolu ujizdeli. A úplně si pamatuju, jak přišli s Delissou a já si ještě říkala, proč to mění a proč vymysleli tak divnej název. Už tak 10 let se na to snažím přijít a tu a tam se někoho zeptám, ale nikdo neví. Hrůza! 😅 Když jsem viděla tuhle konverzaci, zase mi to dalo naději 😄

eviicka
30. kvě 2021

@elencze hele asi jo, to mu JoJo bych věřila.

lennus
30. kvě 2021

@klokanka31 Nanuk Jumbo, skoro nikdo si ho nepamatuje a pak Jovo, to bylo boží

punticka
30. kvě 2021

@elencze Je to zvláštní, jak se ty informace v mozku umí kolektivně doslova přepsat 🙂. Já už si těch jojo marshmallownů roky nevšímala, ale děti je teď od příbuzných dostaly a ten název marshmallow na obalu mě opravdu překvapil. Tak jsem hned vznesla dotaz, jak to bylo dřív, že si nemůžu už vzpomenout. Ale světe div se, nikdo z rodiny též nevěděl, jen souhlasili, že se to opravdu jmenovalo jinak. No, nakonec jsme i googlili, ale nenašli jsme nic, ani obrázek, ani nic na stránce výrobce, jakoby to ani nikdy neexistovalo... to nás taky překvapilo. Sestra pak říkala, že to určitě mělo název složený ze dvou stejných slabik, třeba něco jako džou-džou, ale nevěděla přesně jaký. Po několika dnech intenzivního přemýšlení mě právě také napadla jediná možnost, jestli to nebylo prostě JOJO, že jsem jedla Joja, jakobych v hlavě viděla i ten obal s velkým nápisem JO-JO, jen mi přišlo divné, že by firma Jojo pojmenovala jedny bonbony stejně jako její jméno a taky nepřišlo žádné to rozsvícení ve smyslu: "aha, no vlastně!". Ale přišla mi to jako jediná možnost, začala jsem k tomu také být nalomená, ale když jsem to řekla nahlas, nikomu se to nezdálo a že prý to tak nebylo. Tak nevím. Ale co naděláme 🙂. A jestli tedy to tvrdí většina v té facebookové skupině, tak to asik tak tedy bylo 🙂

punticka
30. kvě 2021

@ivybee 10let přemýšlení?! 😀 Ty jo, tak to mně zase tu naději vzalo. U těch marshmallow jsem myslela, ze bude stačit maximálně několik dní a v té hlavě to prostě naskočí a rozsvítí se mi. A ono opravdu nic 😀

punticka
30. kvě 2021

Jinak já vzpomínám na žvýkačky HubbaBubba. Jen vzpomínám, dnes už bych je nejspíš nežvýkala, ale jak byly úplně mega šťavnaté a ta slako-kyselá příchuť. No mňam. Kdysi před více roky, ještě na výšce, jsem si je z nostalgie koupila, ale už to také nebylo ono. I jednotlivé kostky jsou menší. Ale tehdá to byl hit, se sestrou jsme si je chodily kupovat do trafiky a byly jsme schopné na jeden zátah sežvejkat celý balíček jakoby to byly bonbony. A ty bubliny z toho.

korin
30. kvě 2021

Žužu 🙂 !

herminka
30. kvě 2021

@punticka I podle mě se bonbóny marshmallow jmenovaly Jojo. Bylo to hned to první, na co jsem si vzpomněla, když jsi položila tuto otázku. Mám i pocit, že se firma, která gumové bonbóny vyráběla, jmenovala původně jinak. Až později to začalo být Jojo, ale úplně jistá si nejsem.

korin
30. kvě 2021

My jsme jim říkali žužu, proto myslím, že se tak i jmenovaly...

Strana
z4