Rodiče váhají nad jménem syna. Jak to řešit?
Holky, mám takový (pro někoho zvláštni) osobní problém. Máme syna 6m a dali jsme mu jméno, které mi k němu prostě nesedlo.. Neoslovuji ho jménem, už to trvá několik měsíců. Trápím se tím opravdu hodně. Jsem jeho máma a neříkám mu jménem.. To je prostě divný.. Sama si šíleně vyčítám, že jsme mu toto jméno dali..
Nejhorší na tom ale je, že to jmeno jsem pro syna vždy chtěla, ale teď ho nemůžu ani slyšet. Mám z toho dost často špatnou náladu a dávám si to za vinu, že za tohle si můžu já sama..
Rodina mu jménem samozřejmě říká, takže změna jména by mi přišla vůči nim asi špatný krok.
Druhé jméno je jediná možná volba, ale tím to první jméno pochopitelně nezmizí… Achjo.. Máte nějakou radu?
@bigbig my meli prvniho syna v inkubatoru, na cedulce mel "Novak" Neurčeno, manzelovi mu ho bylo lito (ja jsem byla na JIP), tak se pak jeste vratil z auta a pojmenoval ho. U dalsich dvou zadne komplikace nenastaly, tak to bylo v pohode. V jednom pripade jsme ani nevedeli druhou variantu, ale chtela jsem proste pojmenovat konkretni osobu, az ji uvidim🙂 Kamaradka ve Francii rodila v porodnici, kde meli za kazdy den napsana jmena miminek na papirku a bylo to nekde prispendlene, vypadalo to moc hezky, to by bylo asi skoda nemit tam co dat. Ale u nas se to nedela, tak nam to zadne komplikace neprineslo🙂
Tak ho zmen,co resis?Opravdu k tomu potrebujes nazory cizich lidi na netu?
Ja nevím tedy,ale proč jste mu dali jméno,které se nelíbí?? Tohle si přeci musím sakra promyslet,než to oznámim. Jinak já klasicky používám zdrobneliny. Ale nevím jak bych to resila na tvém místě,asi opravdu změnit co nejdříve. Malicky na něco slyší??
@pampeklec ano, sice to jde, ale v porodnici tvrdohlavě chtěli napsat jméno dopředu, kluka i holku a nechali by mě porodit i na chodbě, kdybychom to tam nenapsali dopředu...
@felixfelicis pohlaví není nikdy 100% jisté, pokud nemáš výsledky např. z amniocentézy, kde se dá zjistit pohlaví na 100%, proto chtějí jméno i pro imaginární dítě...
@victress no to chapu, ale pro me je to cele administrativni zbytecnost, vsechny deti jsme pojmenovali po porodu.
@felixfelicis tak to jste měli štěstí👍
Držela bych se toho, že jsi to jméno pro syna chtěla.
Není to nějaké jméno, je to jméno, které jsi mu vybrala.
To, že mu tím jménem teď nemůžeš říkat, není divný.
Třeba já jsem malému taky hned nemohla tím vybraným jménem říkat, byl tak droboučký, maličký a mně přišlo až nepatřičné, mu tak říkat. Takže jsem mu říkala cipísku, beruško, miláčku.
Uvidíš, jestli to bude i nadále nepřekonatelný, zajděte na matriku co nejdřív.
Asi si byla z nejakyho nepochopitelnyho duvodu na to jmeno fixovana a kdyz to prislo, nadseni vyprchalo 🙄 Jak kdyz dite hrozne moc chce hracku, ta neprichazi, stale si ji moc preje a kdyz ji dostane, nejevi uz o ni zajem.
@lucie_1986 pozor, je to dva roky stara diskuze
ja bych ho prejmenovala, tvi rodice si zvyknou 😀 kor pokud s nimi nebydlite tak treba malyho jeste mockrat nevideli aby si na to stihli nejak zvyknout :D Prvni jmeno u nas vybiral manzel, taky sem s tim teda nebyla moc srovnana-ja teda uz od zacatku :D no a ted nelituju a ani si nedokazu predstavit ze by se mel jmenovat jinak, moc mi to k nemu sedi a libi se mi to nakonec. Tak bud doufej ze nastane spokojenost i u tebe a pokud vis ze je to nejaka hruza se kterou nechces zit tak ho prejmenuj, vsak svet se nezbori . Jsou horsi veci
Dobrý deň, prajem, chcem sa opýtať, ako ste vyriešili situáciu s menom? Premenovali ste ho, alebo nechali tak. Ďakujem 🙂

Znám Karolínu, které se říká Míša. A také jednu, které dali rodiče jménu Tünde (maďarské) a v 18 si sama změnila jméno na Zdenka.