Rovnátka. Jaká jsou nejlepší?
Dobré ráno, jdeme na první konzultaci kvůli rovnatkum. Můžeme mi někdo předat nějaké poznatky nebo zkušenosti. Zuby má dcera křivé. Jake rovnátka jsou nejlepší? Ty neviditelne?
@tutankhamun MUDr Švábová na Plzeňský 😊
Tak máme prohlídku na rovnátkach za sebou. Tam mi potvrdila paní doktorka, že můj bývalý zubař je imbecil. Když se dceři udělali dva kazy tak mi řekl, že je nechá úplně zkazit ty zuby a pak je vytrhne. To taky po pár letech udělal. Byly to pětky na obou stranách. Šestky se jí tím pádem posunuly dopředu a teď se jí tam ty zuby opravdu nevejdou. A ještě se posunuly křivě. Já dvě plomby za celý život, starší dcera 11 let žádný kaz, mladší dcera 8 dva kazy a taaaaakovahle zkušenost z blbcem 🙄 nevadí. Už je to za námi. Budeme dojíždět a zuby dceři srovnaji
@pasiba tak to je vážně imbecil 🤦 a to bych klidně použila i horší slovník 😀 Je to hrozný taková zkušenost. Jakého jsi nakonec vybrala ortodontistu?
Budeme jezdit do Havlíčkova Brodu, Dentclinik. Je to tam moc pěkný. Rovnátka dostaneme až se jí tam ty zuby nějak poskladaji....
@horseska19
@horseska19 muzu se zeptat, jestli nemate doporuceni na nekoho v praze, kdo dela samoligovaci rovnatka? 🙏Damon nebo Empower, to je asi jedno... Ale opravdu velmi rada bych se vyhnula extralci ctyrek (klasicka gumickova rovnatka) a zaroven za to nedala 90 000 (invisalign).
Porad doufam, ze se daji ty ctyrky timhle systemem zachránit, ale zas nechci na 10 konzultaci, kde vsude necham 1200 za tu konzultaci 🙈
Dobrý den,
jmenuji se Karolína Mrázová a jsem studentkou 4. ročníku zubního lékařství na Masarykově univerzitě v Brně. Oslovuji Vás s žádostí o vyplnění dotazníku, který bude součástí mé studentské práce na téma Informovanost ortodontických pacientů o léčbě a možnosti využití instruktážních videí. Cílem práce je zjistit, jaké povědomí mají pacienti s fixními rovnátky o terapii a jak jsou s léčbou spokojeni. Součástí dotazníku jsou i 2 krátká videa o principu nasazení a fungování rovnátek a o hygieně s rovnátky. Pokud nyní máte fixní rovnátka, prosím Vás o 10-15 minut Vašeho času, dotazník je zcela anonymní. Odpovídejte, prosím, pravdivě. Vyplněním tohoto dotazníku můžete přispět ke zlepšení lékařské péče v této oblasti. V případě dotazů mne neváhejte kontaktovat prostřednictvím emailu: mrazova.karolin@email.cz
Odkaz na dotazník:
https://forms.gle/o2XtPFh8feGVZN2H7

Presne tak som to mala v detstve ja.Spodné zuby som mala krivé a tak natesno,že mi povedali,že by mi nejaky museli vytrhnuť,aby sa tie ostatné mali kde posunuť.A až po vytrhnutí by mi nasadili rovnátka.Bez toho vytrhnutí by to vraj nemalo cenu.Nechcela som to.A teraz?Zuby mám stejne krivé,zakrnelé a tak natesno,že niesu pekne za sebou v rade,ale sa navzájom prekrývajú.Navyše sa mi postupne obrusujú.Našťastie tým že sú tak malé, to až tak nevidno.Len keď ich vycerím.Takže za mňa rovnátka pre deti určite.