icon

Sama doma, pojďte pokecat 🙂

sway24
1. srp 2015

Ahojky kdo si bude povidat 🙂

Strana
z4
seffinka
3. srp 2015

@vendulka docela mi chybí někdo "živej" s kým by se dalo aspoň občas pokecat a zvlášť s holčičkou-holčičkama 😉

seffinka
3. srp 2015

@vendulka jak jsem k tobě nakoukla,tak vidím hodně podobnou knihovničku s tou naší, jak u tebe tak u dětí...spousta knížek stejných 🙂 Chci chodit s dcerou do knihovny,ale záměrně čekám až na tu školu....pasování prvňáčků v knihovně na čtenáře 🙂 jako malá jsem nosila z knihovny pořád plný tašky a hodně četla.Teď nějak pokulhávám 😒

vendulka
3. srp 2015

@seffinka vážně? tak to je fajn, že tam je něco společného, my chodíme do knihovny už dlouho, od mala..chodí i se školkou a mívají tam i tabla předškoláků

seffinka
3. srp 2015

@vendulka u nás byli se školkou v knihovně jen jednou-na čumendu.Máme dost knížek po mně,když jsem byla malá,po mých rodičích a nějakou i po mé babičce,no a pochopitelně dostává k narozeninám,vánocům a někdy jen tak 🙂 Každý večer čteme,vlastně to i sama vyžaduje...nepřečtení pohádky před spaním je za trest.

vendulka
3. srp 2015

@seffinka u nás je to jak kdy, dle období...ale většinou se teda pouští pohádky z cd

seffinka
3. srp 2015

@vendulka z cd taky někdy,ale radši má čtený od nás.Možná proto,že profíci na cd nevydávají občas pazvuky jako já 😀 Asi jedinou knížku,kterou máme rozečtenou hooodně dlouho je Paní Láry Fáry...ta léčí dětské "nemoci"...nimravku,ještěchvilkínu,hádavku atd....v něčem se poznávala,tak se to musí dávkovat po troškách 😀 😀

vendulka
4. srp 2015

pěkný slunný den

@seffinka u nás je to fakt dle období...někdy chtějí číst,někdy poslouchat...teď v létě spíše večer koukají na telku 😀

seffinka
4. srp 2015

Dnes budíček v 6.54 s tím,že už ví co je zubní plak 😕 v tu hodinu jedna z posledních informací,kterou jsem potřebovala vědět 😀 Další bylo,že už má nachystaný Člověče nezlob se,tak že MUSÍM vstát a hrát 😠 Vysvětlila jsem jí,že dobře ví,že bez ranního kafe jsem neschopná provozu...prý si ho můžu vypít u člobrda.Pak mně chodila kontrolovat hrnek,kolik toho ještě mám a vzdychala,když viděla,že ubývá pomalu-podle ní 😀 @vendulka teď přes prázdniny taky večer televize,nebo si hraje..chodí spát později než normálně,aspoň ráno spí dýl...teda kromě dneška 😠 😀

seffinka
4. srp 2015

@vendulka taky máš budoucí prvňačku?

vendulka
4. srp 2015

@seffinka jo přesně tak, kolikrát já bych šla spát,ale ne, dámy se chtějí koukat na televizi 😀 hlavně, když je tam Harry Potter 😀 jinak my dneska vstávaly v cca 9h, tak jako vždy cca
ano od září jdeme do první třídy...uteklo to neskutečně

vendulka
4. srp 2015

@seffinka v tomto je výhoda dvou dětí , se samy zabaví a maminka může lenošit a spát v posteli 😀

seffinka
4. srp 2015

@vendulka to je fakt,že se zabaví mezi sebou....mně bylo kolikrát řečeno,že klidně můžu spinkat,ona to tady zvládne sama....strach mi nedovolil už usnout 😀

vendulka
4. srp 2015

@seffinka to ony vždy ráno přijdou, vidí že máma spí (a nebo dělám že spím,abych měla klid 😀 ) a jdousi do pokoje hrát, otravují až když mají hlad 😀

seffinka
4. srp 2015

@vendulka uteklo to nějak moc rychle,si kolikrát říkám,že to ani není možný aby to mimino šlo už do školy 🙂

seffinka
4. srp 2015

@vendulka s tím hladem jsi mi připomněla jak jednou na mě vlítla a prý....vstávej,já nemám nic k žrádlu 😀 opravdu tenhle výraz vůbec nepoužíváme v souvislosti s jídlem,asi se převtělila do nějakýho zvířátka...to dělá dost často...je pes,kočka,koník apod 😎

vendulka
4. srp 2015

@seffinka přesně, teď už jen čekám až to poskočí do věku, kdy budou moct být samy doma a rodiče si taky tak trošku vyrazí z kopýtka...jenže otázka je, kdy je ten správný věk....

seffinka
4. srp 2015

@vendulka obávám se,že ten věk hned tak nepříjde....ale příjde doba,kdy je nebudeme moct z té postele vytáhnout my 😉 Taky jsme jako malí otravovali naše o víkendu už v 6 hod (což teda ta naše opice naštěstí nedělá)a pak jsme přišli do věku,kdy 11hod byla moooc brzo 🙂

vendulka
4. srp 2015

@seffinka tak já si myslím, že tak kolem toho 9-10 roku by šlo je nechat doma bez dozoru

seffinka
4. srp 2015

@vendulka mám pocit,že ta naš v tom věku nebude chtít být sama doma....ne,že by toho nebyla schopná,ale úplně sama doma by se si nudila...ona je hodně kolektivní tvor a pro ni samota-nudaaa 😉

seffinka
4. srp 2015

@vendulka a už se u vás doma projevuje takový to...tssss,oči v sloup,různý škleby? Vždycky jí říkám,že na tohle má ještě nějakej rok čas 😅 Někdy si nosila ze školky různý móresy,tak jsem zvědavá co bude nosit ze školy 😀

vendulka
4. srp 2015

@seffinka tak u nás jelikož jsou dvě, tak si myslím, že s tímto nebude problém, jednou jsem i tu starší nechala samotnou doma, vlastně dvakrát, když jsem si potřebovala odskočit,cca na 20 minut, koukala na pohádky a v pohodě, od té doby občas pronese, že by chtěla být zase sama

vendulka
4. srp 2015

@seffinka jo to už i ta mladší, držkují obě dvě, vzdorují...no moje nervy někdy a běda jak se pustí do sebe 😀

seffinka
4. srp 2015

@vendulka mně stačí když se ta naše hádá s kočkou 😀

vendulka
4. srp 2015

@seffinka to není ono 😀

seffinka
4. srp 2015

@vendulka já vím 😅 pamatuju,jak jsme se hádávali a rvali s bráchou 😀

vendulka
4. srp 2015

@seffinka njn, sourozenecká láska 😀

seffinka
4. srp 2015

@vendulka momentálně se přeměnila v psa...má i granule-dřevěný korále,štěká a leze po čtyřech...naštěstí nezvedá nohu 😀 😀

vendulka
4. srp 2015

@seffinka to může přijít

seffinka
4. srp 2015

@vendulka jakože začne značkovat? Je pravda,že není fenka,ale pes....tam už to značkování hrozí víc 😀 😀

vendulka
4. srp 2015

@seffinka jj 🙂
u nás se hraje s tabletem, teď si tam pustily Frozen

Strana
z4