icon

Samovolně se nám spouští monitor dechu? Nejhorší noc v mém životě

duhovakony
4. srp 2018

Holky vcera sme byli u dr.na kontrole s malou ve 14dnech a vsechno v pohode. Vecer v 9 sem ji dala do postylky a tak za 15minut zacal vejt monitor dechu oba sme s muzem vylitli chytli malou ale ta spinkala dychala takovou dobu sme ji hlidali dech...a studovali na navodu z jakych pricin to po 12 dnech zaclo vejt.muz byl vzhuru do pul 1 a malou hlidal,ja v 1 kojila a vse v poho no a ve 4hodiny zase zacel monitor vejt,opet sme vylitli vyndali z vazacky a mala dychala,zdalo se byt vse v poradku.opet sme studovali kde se stala chyba .myslite ze by po 12dnech zacel monitor zlobit a nebo je nejak blbe rozlozen?mame ho na postylce na tech tyckach(na rostu)myslite ze by bylo dobre dat pod nej nejakou desku? Kazdopadne jedeme dnes s malou na pohotovost at ji radeji zkontrolujou...reknu vam zensky,nikomu tenhle strach nepřeju 😢😢
A ja si asi zajdu na gyn.ambulanci s tim cervenym fleke. Na prsu kdyby to byl zacinajici zanet...

Strana
z3
lucie01
4. srp 2018

U prvního syna jsme takové poplachy zažili 2 a teda sežralo mi to asi 10 let života. Pak jsme tedy ještě studovali návod, máme Nany a tam je přímo uvedeno, že u takových malých dětí se nemá dávat pod matraci. Takže prcek ležel v zavinovačce ( je únorový ) a pod ním byla složená peřina ,pod ní prostěradlo a tam jsme měli desku od monitoru. Od té doby byl klid. Asi ve třech měsících jsem dala desku už pod matraci a také to bylo v pořádku.

popelka1984
4. srp 2018

U našeho monitoru bylo v návodu že by neměl být přímo na roštu ale na nějaké desce, aby měl pod sebou rovnou stálou plochu bez mezer. Miminko může na pár sekund nedýchat a jak to monitor zaznamená a rozkřičí se tak to miminko probere a dýchá dál jako by se nic nedělo.

luciiinka87
4. srp 2018

@duhovakony Vim presne jake to je. Nam se to stalo nekolikrat. Dvakrat houkal kvuli tomu, ze mela dcerka nekolikrat po sobe dlouhe mezery mezi nadechem - zkratka ze spala hrozne tvrde. I si pamatuju, ze jsem byla zrovna vzhuru (jsem toho ze zacatku moc nenaspala, porad jsem se budila a sledovala blikani) - a koukam, ze bliklo a najednou dlouho nic. Rikam si - no tak, blikni, delej... Nic. A najednou sirena.
Pokud by nam nekdo zmeril, jak rychle jsme s manzelem oba vyskocili z postele, tak by to byl sakra mimoradny vykon.
U syna jsem koupila jiny monitor, protoze ta nanny mi pak temi poplachy vylozene stvala, infarktove situace i 6x za noc, jak se mala pretocila na bok. Meli jsme pak babysense a nikdy se mi nestal zadny plany poplach, ani teda zaplat buh skutecny.

pavlinakm
4. srp 2018

Necetla jsem predchozi komentare. Ale za sebe doporucuji dat nrjakou desku pod ten monitor aby to nebylo na tom roštu. A taky zkresleni muze byt pokud je dite v zavinovacce. Ja kdyz malou vyndala ze zavinovacky fungovalo to bez problemu. Jak tlustou mate matraci? Pokud je tlustsi nebo z vice vrstev, muze to delat. V tom pripade bych dala desku monitoru pod dite treba v zavinovacce..

neria55
4. srp 2018

@duhovakony přesně tenhle šok si pamatuju, jak začal ječet monitor hned druhý den doma. Zjistili jsme že to dělá matrace, měli jsme molitan-kokos 10cm a prostě ho to nesnímalo. koupili jsme obyčejnou 5cm a vše už v pohodě, ani jeden poplach, vyzkoušejte 🙂 s tou tenkou matraci byl i v hnizdu a zavinovačce a bez poplachu. 🙂 opravdu zkuste koupit tu nejtenčí matraci, lepší než aby ležela jen na té desce 🙂

biedronka10
4. srp 2018

Vim jake to je zdeseni, to nas je tu vic. No nam se to stalo nekolikrat a to pak dokonce i po vymeneni baterek. Jednou byl konektor spatne zasazen, tak se to vyresilo tak ze se napichly obe desky (Nany) a polozily do postylky vedle sebe, byla vetsi plocha a od te doby nic. Ted uz ho v 13 mes. nepouzivame a ono i nam bylo sdeleno ze po 2 letech prestava byt dany monitor spolehlivy a mel by se dat vykalibrovat nebo vymenit. Doporucuji dat pod desku ctverec z papiroveho kartonu, jak bude mala tezsi bude to uz lepe chytat.

dixi86
4. srp 2018

@duhovakony a mate hnizdo? mam ji v hnizde, v tom volne rychlozavinovačku a jen konce jakoby přes malou, aby nebyla uplne "nahá" a přes noc např. byla zároveň pořád v teple. Pokud nemáte hnízdo, zkusila bych např.dát okolo polštářky, aby se cítila v bezpečí.

zelenaesmolda
4. srp 2018

@dixi86 delaji se i takove polstare ve tvaru dlane prave aby miminko melo pocit bezpeci

duhovakony
autor
4. srp 2018

Tak sme dali monitor na matraci hned pod hnizdo...takze mam matraci na tom monitor na tom hnizdo a je to takove tvrde takze mam dat pod malou treba tu vazacku aby to nebylo tvrde? Ale ze bych ji nezapinala..

ladyhacek
4. srp 2018

@duhovakony zkus to . Nevypinej a malou si vem uvidis zda to zacne houkat 🙂

calvac
4. srp 2018

@duhovakony To je zvlastni,my mame Babysense a nikdy plany poplach nebyl. Mame ho na rostu,na nem matraci molitan-kokos,plenu a pak lezi dite. Pri navratu z porodnice mel necelych 3,2 kg. Monitor je novy,musim rici spolehlivy jako svycarske hodinky. Pokud jsou monitory starsi,mohou pry byt uvolnene dratky, "vychechlane" senzory atd. Necetla jsem predchozi komenty,jakou znacku monitoru mate?

myjusiatko
4. srp 2018

Necetla jsem vse, ale nebylo by lepsi mit malou pres den u sebe treba v satku a v noci ve vasi posteli? Treba bude i lip spinkat, kdyz te bude citit. Zavinovacku taky nedoporucuji.

dixi86
4. srp 2018

@duhovakony v loznici mam na desce jen hnizdo a tu zavinovacku, je to tvrde, ale mala je spokojena

dixi86
4. srp 2018

@myjusiatko to asi nevyřeší úplně fakt, že monitor houká. Dokud to nebude nezbytně nutné,
nespala bych s malou v posteli. Pak, např. se zuby, atd. tak jsem syna z postele brávala protože jsem kojila snad 100x za noc, tak se po mně sápal a já nemusela nic, i když spát se nedalo, ale člověk ví, že pořád prcek leze, pije, tak se tak nebojí a je už větší.

dixi86
4. srp 2018

A jinak mám matraci 8cm, na tom klín, hnízdo, zavinovacku a monitor funguje.

myjusiatko
4. srp 2018

@dixi86 tak my monitor ani postylku nikdy nemeli a dcerka s nama spi od porodnice (i v porodnici spala se mnou na posteli). Takze jsem tohle nikdy resit nemusela.

duhovakony
autor
5. srp 2018

@dixi86 a hlavicka v pohode? Muz ma prave strach jak je to tvrdsi aby si nedeformovala hlavinku...

1nelinka
Autor odpověď smazal
1nelinka
5. srp 2018

@myjusiatko ja bych treba ve spanku nepoznala ze mi miminko treba 10vterin nedycha..

myjusiatko
5. srp 2018

@1nelinka tak spolecne spani, nepouzivani zavinovacky a dudliku snizujou riziko sids. A tak jsem to brala a beru. Monitor jsme nemeli a za mesic rodim a budeme to delat stejne i podruhe. Hlavne u opravdoveho SIDS ani monitor nepomuze, co vim.

svetlus_pepca
5. srp 2018

@myjusiatko Proč by neměl pomoct?

1nelinka
5. srp 2018

@myjusiatko dudlik snižuje riziko syndromu náhlého úmrtí kojence, pomaha regulovat srdeční činnost a výkyvy krevního tlaku..ale kazdy at si to dela jak uzna za vhodne..vim ze je spousta maminek co chteji mit deti v postely a manzela klidne vykopnou na sedacku nebo jsou v postely ve 4..pro me osobne nepochopitelny..nase mala 1,5roku spi od narozeni ve sve postylce u nas v loznici..v lednu bude mit sourozence tak ji postupne zacneme ucit na svuj pokojicek aby ji miminko v noci nebudilo

dixi86
5. srp 2018

@myjusiatko Tak to buďte ráda, každý ti má jinak 😉

dixi86
5. srp 2018

@duhovakony ne, má krásnou hlavičku, stejně nespí rovně, ale kroutí se jak chce, případně jí polohujete, právě, aby se jí hlavička nedeformovala 🙂

hermelinah
5. srp 2018

měli sme mezi roštem a monitorem jeste pevnou desku, a hlavne, na to sem přišla až u druhého dítěte, sem "zkrátila" postýlku, dala sem do jedné poloviny kojici polštář a pod tou druhou pulkou je vlastně pod celou ten monitor, žádné odcestovani dítěte apod, a u druheho uz nam nezvonil ani jednou 🙂

dixi86
5. srp 2018

Já jsem třeba tak na hadry(jsem na děti přes týden i většinou o víkendu) sama, max. si hraje tatínek a opravdu spím(pokud usnu)tak tvrdě, že bez monitoru bych nepoznala nic. A malou si k sobě do postele vzít ani nemůžu, protože s námi spí 2letý bláznivý syn a ten by jí akorát nechtěně ublížil. Není ve svém pokoji, protože se teprve bude budovat. A sestře před 15lety monitor zachránil dceru z dvojčat, už modrala, když s ní třepala, takže monitor není zbytečnost.

myjusiatko
5. srp 2018

@1nelinka je super, ze kazda se muzeme rozhodnout, jaka cesta je pro nas nejlepsi. 🙂

alcar
5. srp 2018

Spolecne spani naopak zvysuje riziko SIDS! Pise se o tom ve vsech clancich ohledne SIDS. A doporucovat mamince, ktere uz nekolikrat piskal monitor dechu, pricemz prozatim nevi pricinu, at si vezme mimco k sobe do postele je taky rada jak noha...🙄

@duhovakony novorozenci mivaji hodne melky dech a jeste k tomu jak jsou lehci, tak se muze stat, ze monitor je spatne snima. Ja myslim, ze to nic nebude a ze to bude spis plany poplach. Ted, jak jste vytahli monitor zpod matrace, tak uz to bude urcite ok.

duhovakony
autor
5. srp 2018

@alcar doufam.. dekuju za podporu

Strana
z3