icon

Šetření elektřiny. Přeháním to?

obloha78
2. únor 2021

Ahoj děvčata,chtěla bych se vás zeptat na šetření elektřiny .Naháním děcka,aby všade zhasínaly a televizi zapínat conejméně.Pořád jim říkám,že musíme dobírat ,pak jsou zbytečné dohady.Přeháním to?Děkuji za názor.(byla jsem tak vychovaná,že musíme šetřit no a tak mi to zůstalo).

Strana
z6
knuffel
2. únor 2021

@klokanka31 A můžeš tu značku napsat?

meronym
2. únor 2021

@obloha78 Podle mne to prehanite a nedokazu si predstavit, ze bych takhle otravovala sve okoli. Pane boze, sedet po tme, aby se usetrilo. Se divim, ze vas s tim neposlou nekam.

klokanka31
2. únor 2021

@amazonkajanik 😂😂😂 to kolo mě pobavilo 😂😂😂

obloha78
autor
2. únor 2021

@meronym děkuji,to jsem potřebovala slyšet

amazonkajanik
2. únor 2021

@zelenaesmolda mě to připomíná švagra,drobet. Běží a zhasina,jakmile někdo nechá rozsviceno v předsíni,byť se do 2min vrátí (jsou tam klasické 40W žárovky). Ale sám 5x do týdne pere prádlo,do lednice čumí,dokud nepipne signál a stejně ho ignoruje a prohlíží obsah různých dóz s tím,co by sežral,zapne konvici na čaj a když si ho do minuty nezalije,zapne ji znovu (třeba i 3x po sobě). Topí se plynem,ale pokud nepotřebuje u sebe teplo,nebo ususit prádlo,tak je schopný kotel vypnout a nechat byt vymrznout na 17℃ a pak se diví,že mu plesnivy zdi (i když,on je barák špatně zaizolovany a plesnivy to všude a ve všech bytech 😣)

amazonkajanik
2. únor 2021

@knuffel o tom,že dobira 20tis jsem se dočetla později,takže ne,nejsou

knuffel
2. únor 2021

@amazonkajanik Jasný 😉

klokanka31
2. únor 2021

@obloha78 Já si taky svítím u televize, a někdy mi jede televize jen jako zvuková kulisa 😄 ono jsem i četla že je lepší mít k televizi světlo, nekazí se pak tolik oči.

elencze
2. únor 2021

@amazonkajanik to je jak u tchánovců, kotel vypnou a pak řeší plíseň, ale hrozně ušetřili

amazonkajanik
2. únor 2021

@klokanka31 ale ono to fakt je 😁 jednou jsem to někde viděla. Ty jo,zkusím dohledat. Tam frajer,aby si udělal smoothie,tak šlapal jak divej. Ale není to nemožné ...

obloha78
autor
2. únor 2021

@zelenaesmolda děkuji,potřebovala jsem to slyšet

mourovatakocka
2. únor 2021

@obloha78 Tříletá dcera ví, že se má zhasínat, když jde z koupelny, to je zatím jediná místnost, kde dosáhne na vypínač. Ale bere to jako automatiku a upozorňuje mě, když se sama někde zapomenu a nechám rožnuté :D Momentálně trochu válčíme s vodou, mám dojem, že je ve školce nechávají si hrát s puštěnou vodou, protože to pár dní zpátky začala dělat doma při mytí rukou a to mě teda točí dost. Jinak televizi nemáme, tudíž není co zakazovat, ale tady bych asi nechala - pokud na ní chtějí koukat, ať koukají, když běží jen jako trapná kulisa, nevidím důvod.

meronym
2. únor 2021

@amazonkajanik Jezis, nepiste ji to, nebo to doma zavede.

klokanka31
2. únor 2021

@knuffel Jejda to kdybych si vzpoměla 😮 ale určitě to nebyla známá značka.

knuffel
2. únor 2021

@klokanka31 Škoda, nevadí, to jen kdyby náhodou 🙂

martaskaaa
2. únor 2021

Kupte si svíčky 🤷

zelenaesmolda
2. únor 2021

@amazonkajanik
Me to pripomina tatku.Ten zapne pracku se SVYM pradlem.Vypere 2 tricka,jedno pyzamo a par ponozek.Neda si vysvetlit,ze spotrebuje daleko vic energie nez kdyz prwcka jede plna.On to bere tak,ze pracka pere kratsi dobu tak setri.

klokanka31
2. únor 2021

@amazonkajanik 😂😂😂

klokanka31
2. únor 2021

@knuffel Já zkusím prohrabat starý emaily jestli to nenajdu, a kdyžtak napíšu 🙂

sudylichozrout
2. únor 2021

@knuffel Já to tady mám už roky. A bpořád svítí. A to si holky neustále hrají s vypínači 😀 Máme Phillipsky.

obloha78
autor
2. únor 2021

@meronym nebojte,nezavedu,jen jsem potrebovala slyset nebo si precist rozumne nazory a precetla jsem si je.Opravdu nema cenu porad rikat zhasni,zhasni i pritelovi a pak se zbytecne hadat

berenika39
2. únor 2021

Zkus si představit - nebo ideálně spočítat - kolik ušetříš....elektřina ročně nás stojí třeba cca 20 000,-czk. Ok, budu prudit, vypínat, zhasínat, dětem odepírat, ani gril nepustíme, a budeme platit 19400,-. Myslíš, že to za to stojí? Kebyže ušetříš třetinu, ok, pak to má smysl, ale elektřina je tak velká položka, že šetřením se dobereš úspory v řádu promile....zapomeň, jak to dřív bylo a užívejte si spokojeně všech vymožeností dneška.

meronym
2. únor 2021

@obloha78 To jsem rada, drzim palce. Vim, ze tyhle navyky z detstvi se meni tezko.

obloha78
autor
2. únor 2021

@berenika39 máš pravdu.Máme varnou konvici a ja si raději kafe uvařila na plynu,máme kontaktní gril a já raději řekla,já ho osmahnu na pánvičce na plynu.Tak od zítra jinač.Už jsem si připadala jako velký prudič,proto jsem potřebovala názor.A moc děkuju

gracinka7
2. únor 2021

Taky jsem šetřící typ. I na záchod chodím po tmě 😁

zelenaesmolda
2. únor 2021

@gracinka7 a mate wc nebo latrinu? :D

obloha78
autor
2. únor 2021

@meronym rodiče mě k takovému šetření vedly od mala,ale už i mě samotné to vadilo a pak jsen i přítele prudila,pořád slyšel zhasni,zhasni a už se mu to opravdu nelibilo.Tak jsem si vzala ponaučení a budeme používat elektřinu jako lidi

berenika39
2. únor 2021

@obloha78 super přístup! vím, že návyky z domu se těžko odbourávají (sama bojuji s perfekcionalismem mojí maminky, všechno tip top za každé situace - dnes už vím, že si mohu ulevit a nestresovat se). Hodně se ti uleví, uvidíš, neříkám, že se má rozhazovat - i když v dnešní době si radost dělám už jen tím, že si něco koupím a užiju si to, to jsem taky dřív neuměla, ale ber to tak, že každý den bez stresu je výhra. Tak si takových dnů dopřej co nejvíce.

amazonkajanik
2. únor 2021

@elencze no,systém větrání mu taky nic neříká. Že to musí vytopit a uvolnit vlhkost ze zdí i kdyby měl lozit nahaty a pak minutový průvan. Ne,pán se sebere a po hodině "je,já si nezavřel okno" a venku mlha a nějakých 8℃

gracinka7
2. únor 2021

@zelenaesmolda normální záchod 😀
Ale co jsem poslední dobou četla, tak latríny zase frčí 😁 Ale nechce se mi doma kopat jámu 😂 Leda bych chodila rovnou na hnůj 😂

Strana
z6