Šifra Martinus 2025. Přidáte se?
Už je to tady, cinknul mi mail a dnes na rozjezd úplná pohoda. ☺️ Pojďte prosím vytvořit skupinku rádců, já ji dozajista budu opět potřebovat 😂
Mě to nějak zklamalo, stejně jako loni mi to přijde spíš jak filmová šifra, než knižní 🤣 je to strašně snadné.
@darkwitch z te "klasiky" A.C. Clarke, od nej jsem cetla skoro vsechno. Isaac Asimov, sagu Nadace uz znam pomalu nazpamet, vyborne jsou i romany, na ktere pak sama Nadace svym zpusobem navazuje, a samoze povidky. Z tech novejsich treba zrovna dnesni dilo, knizka je mnohem napinavejsi nez film (ale tento autor ma i jine romany stejne ctive). Od sci-fi zanru uz je jen krucek k literature faktu, ze starsich del treba Hawkingova Strucna historie casu (a pokud jsi zdatna v matematice, tak i Stucnejsi historie casu), vyborna je i kniha Kipa Thorna Cerne diry a zborceny cas, tam to mas soucasne i s historickym exkurzem do zivota znamych fyziku a matematiku. Jestli staci takhle 😁
@somalicats ja doufala trochu v klasiku, krom úterka vsechno jde uhádnout i bez toho, aby člověk knihu vubec kdy držel v ruce.
@drep romanticka fantasy, tohle taky neni muj salek caje. Ale po napovede jsem nasla.
@krisstina93 Aha, zrovna jsem se na něj zaměřila, ale málo do detailů 😀. Už mám, děkuji 🙂.
@anyyyn myslím, že to víš, jen bude chyba někde jinde. Tohle snad ani nejde zaměnit s něčím jiným. Tam buď víš, nebo vůbec nevíš.

Po tom včerejším zavaření mozku to dnes bylo za odměnu, a to jsem knihu ani nečetla 🙂