Šifra Martinus 2025. Přidáte se?
Už je to tady, cinknul mi mail a dnes na rozjezd úplná pohoda. ☺️ Pojďte prosím vytvořit skupinku rádců, já ji dozajista budu opět potřebovat 😂
Mě to nějak zklamalo, stejně jako loni mi to přijde spíš jak filmová šifra, než knižní 🤣 je to strašně snadné.
@krisstina93 proc filmova? Vzdyt zatim vse jsou primarne knihy.
@darkwitch z te "klasiky" A.C. Clarke, od nej jsem cetla skoro vsechno. Isaac Asimov, sagu Nadace uz znam pomalu nazpamet, vyborne jsou i romany, na ktere pak sama Nadace svym zpusobem navazuje, a samoze povidky. Z tech novejsich treba zrovna dnesni dilo, knizka je mnohem napinavejsi nez film (ale tento autor ma i jine romany stejne ctive). Od sci-fi zanru uz je jen krucek k literature faktu, ze starsich del treba Hawkingova Strucna historie casu (a pokud jsi zdatna v matematice, tak i Stucnejsi historie casu), vyborna je i kniha Kipa Thorna Cerne diry a zborceny cas, tam to mas soucasne i s historickym exkurzem do zivota znamych fyziku a matematiku. Jestli staci takhle 😁
@somalicats ja doufala trochu v klasiku, krom úterka vsechno jde uhádnout i bez toho, aby člověk knihu vubec kdy držel v ruce.
Stejně nevím, ani po všech napovedach
@teryem je to člověk co letěl na Mars 🙂 takový Robinson Crusoe
jak jste na tom dnes?
Špatně ☹️
Zatím čas, ty dopisy bývají velice konkrétní, tak uvidíme
Mně nepomohl ani dopis, tohle jde úplně mimo
@drep romanticka fantasy, tohle taky neni muj salek caje. Ale po napovede jsem nasla.
Dneska sem se taky zapotila, je to ted celkem popularni YA fantasy.
Je to dnes prosím trilogie?
Nebyl tento týden někdo v Brně a nemáte vyfocenou hádanku?
Vy dnes všichni víte? 🙂
@veru181 jo. Dneska to bylo snadné, stačilo se zaměřit na to pozadí 🙂
@krisstina93 Aha, zrovna jsem se na něj zaměřila, ale málo do detailů 😀. Už mám, děkuji 🙂.
Dneska jsem myslela, že to vim hned, ale ono je to něco jinýho😅. Máte někdo?
@anyyyn myslím, že to víš, jen bude chyba někde jinde. Tohle snad ani nejde zaměnit s něčím jiným. Tam buď víš, nebo vůbec nevíš.
Dneska je to hodně známé a ten obrázek je ikonický.

Po tom včerejším zavaření mozku to dnes bylo za odměnu, a to jsem knihu ani nečetla 🙂