Šifra Martinus.cz 2022. Přidejte se k luštění!
Mohly bychom se zde bavit o luštění šifry? Vždy mne to dost bavilo. Kdo se přidá?
Kresba od vlka pomohla, ja to neznam, ale deti a muz ano. Tak jsem to u nich videla.
Tak všechny hádanky vyřešeny 🤗😆 huraaa...ale škoda že je konec...bavilo mě to
@chlebasesalamem taky tak 🥳 (jsem ráda že nejsem jediná kdo nad tím přemýšlel ve dvě ráno 😁)
Kdyby náhodou někomu něco chybělo, klidně mi napište, ráda poradím. Mám všechno. 🙂
Taky mám všetko, posledné dni boli ľahké, človeku je tak dobre na duši že je to hotovo 😃 ale bude mi to chýbať
@red.miky 30. je klasika, o které se učí ve škole. Na obrázku něco leží na zemi, co to je, podle toho poznáš to místo.
28. taky hodně napoví obrázek, ale musíš trochu o té knížce vědět. Bývá v šifře hodně často, je to jedna ze základnich knih určitého žánru, respektive série knih.
@red.miky k 28
Zkus vyhledat obrázek v google, popisuj ho odspoda.
Jakmile najdeš sérii, ke které to patří, přečti si anotaci k první knize.
@zak1991 dnešek si nejsem jistá. nějakou nápovědu bych asi poprosila🙂)
@kniznidetektiv dneska je detska kniha, predmet, ktery se hleda je zasadni a celkem je jich jen 5
@kniznidetektiv ja treba netusila, ze je to knizka, znam jen film 😉
@betelgeuzz
@uzivatelkapetra Holky, jste moc hodné, ale i přesto vůbec nedokážu na nic přijít. Koukala jsem si na nápovědy z těch dní, ale já asi fakt neumím hledat. I když jsem zadávala různé kombinace slov na googlu, tak jsem marná. Ale nevadí. Nemusím mít vše. Jen budu ráda, když zítra zjistím odpovědi, ať mi to nevrtá v hlavě. ;) Ale opravdu moc děkuju za ochotu. 🙂
Tak mam hotovo, dnesni jen diky vam tady, na to bych nikdy neprisla. Musim rict, ze se mi sifra moc do vkusu netrefuje, spis vubec.
@red.miky U 30. jsi název místa určitě už slyšela, používá se to i pro lidi trpící určitou nemocí. Kniha je dost stará, velmi typická a byla několikrát zfilmovaná. U 28. se jedná o velmi oblíbenou a prakticky kultovní britskou sérii. Obrázek odkazuje na místo, kde se příběhy odehrávají, a Julie má v textu jedno divné slovo, kterým ta postava sama sebe označuje.
Tak už mám taky vše vyluštěno, dnes mi to chvíli trvalo, ale vše nápovědy dost pomohly 🙂
@red.miky trpaslík to není. trpaslík je spíš toho 30. 🙂
@betelgeuzz Fakt? Ty jo, tak já už jsem fakt mimo ještě více, než jsem si myslela. Fakt jsem tady asi nejblbější. Pomáháte mi krásně, cením si toho, ale prostě to jde úplně mimo mě a hledat očividně neumím.
@red.miky poslechni si tuhle pisnicku, pokud ji neznas. Zazni v ni jmeno autora knihy te 28. sifry. No a pak v Juliine napovede je jedno slovo, co uz te pomoci googlu navede. Ja to taky nesnasim, tenhle zanr, musela jsem googlit. Me nejakym zazrakem pomohl ten obrazek, ale ani nevim, proc.
Tak mám všechny 🙂 , některé šly dobře, někdy to drhlo. Moc děkuji za založení téhle diskuze, vůbec jsem o šifře nevěděla, luštění mě bavilo. A párkrát jste mi pomohli, díky 🙂

@kakamila12 Nemas zac. 😉 Mne pomohla dcera, jinak bych taky nevěděla. 😉