Slavné hlášky našich rodičů/tchánovců. Které vám lezou krkem?
Holky něco na odlehčení 🙂 Které hlášky od okolí vám fakt lezou krkem? Já teď skoro každý den slyším "neboj, ona z toho vyroste". A už vidím rudě 😣 Člověk nemůže říct ani to že malá usíná na bříšku, protože hned "neboj, ona z toho vyroste... "👿
@gramar nebude😂 nevím, co je na tom tak likvidační mít víc než 2😅
@gramar pozor na to.. naši zase chtěli kluka.. mají 4 holky a z toho 2 mladší jsou dvojčata 🤣🤣
@karkulka63 Mě přijde dnešní doba jedna z těch nejlepších, válka není, hladomor (zatím) není před rokem nebyl ani covid, takže vlastně pohodička. A jestli kvůli penězům...? Ale ty jsme neměli ani bez dětí, ani s nimi a nemyslím si že se na tom něco změní 😂
@pe_tu_ss_ka No tak zhruba tak nějak to vidím... Ale já nelpím na holčičce, jako že bych šla do čtvrtého aby byla holka, já prostě asi potřebuji ještě jedno miminko 😍😂
@cherie24 To je hrozný 😳 já mám pocit že nás si nevšímali, nechali nás brečet a bylo... 🙄
@lachipie To já to mám zas opačně - rodit jo, ale těhotenství nee 😄
@loylii Zkreslený představy? 😄
@jako_mala_holka Tohle "však počkej až... " mi taky leze na nervy. Jak v těhotenství, tak i teď. Malé byly dva týdny, kojila jsem, a už "však počkej, brzo ti bude jíst přesnídávky, a brzo jí dáš i knedlík... " nebo odmítám jejich styl výchovy (tvrdá výchova s fyzickým trestem kdy dítě nemá právo na svůj názor,vlastně na nic, jen musí poslouchat jak loutka) tak "však počkej, až vás okrade a nás zabije" nebo při výběru jména "však počkej až vás za to pošle do pr**** a nechá se přejmenovat"
@jako_mala_holka Nejen zvyk sahat na ručičky, ale u nás byl zvyk tahat i za nožičku. Ještě že se teď s nikým nestýkáme a malá má klid ☺
@gramar to chápu, taky mě přepadá tenhle pocit, ale zatím by to bylo druhé 😄 každopádně nechápu, co kdo má pořád pocit, že 2 a nejlépe páreček stačí.. pokud má rodina, jak uživit 4 nebo 6 dětí, ať je klidně mají, ostatním je do toho kulový. Jinak za doby mých rodičů všichni chtěli toho pokračovatele rodu.. My jsme si s partnerem vždy přáli hlavně zdravé miminko, to je víc než nějaké preferované pohlaví.. 🙂
@jako_mala_holka jo, tak moji rodiče se taky krizujou, když dám holkám pít vodu. "fuuj, koukej, jak se tváří. Dej ji něco jiného" 🤷♀️
Já úplně nenávidím, ale nenávidím hlášky typu " no jo, to má po ... XY". Jeee ta tak hezky skáče, teta xy taky hezky skáče, ta je celá teta XY. Jeee ten má hudební nadání, strýc xy má taky hudební nadání, celej strýc xy. Samozřejmě se z manželovy strany dědí jenom dobrý vlastnosti, páč když jsem jednou řekla "ta naše dcera je tak hádavá, celá babička" rozuměj tchýně, tak se to s pochopením moc nesetkalo 😃😃
@klokanka31 Ježíši 😅
Jo, i za nožičku, to je pravda... 😶
@odula Na tohle jsem taky alergická, já už na to říkám že je ale moje malá originál a ne kopie někoho.
@klokanka31 přesně tak 👍
@klokanka31 návštěva, co návštěva tchánů ( a to tehdy chodili klidně i 3xtýdně) " už jsi přestala kojit? A kdy přestaneš kojit? Vždyť už měl půl roku.) Kojila jsem do 18m. Nebo "Už dáváte piškotky?" Ne, nedáváme, je v tom vejce, má alergii na vejce a za týden zas. Anebo "může (dosaďte si cokoli z mlíka)?" Ne, má alergii na mléko. A ta týden zas a znova... A nejlepší "za alergie můžeš ty, protože jsi při kojení nejedla všechno" když jsem jedla, měl krvavý ekzém...
Moje mamka akorát nemohla pochopit, proč nedávám sedět.
@gramar jo tak to jsem taky kolikrát slyšela, ale ne od tchánovců, jak je tam chuděrka zkroucená a zmáčknutá. To říkají hlavně moje babičky. Šla jsem na procházku, malá spustila v kočárku, řev jak když jí na nože berou, tak jsem jí dala do šátku a dojdem domů a oni hned chuděrka, vždyť by jí bylo o tolik líp v kočárku ... Malá má teď rok a půl a doteďka jak vidí šátek, tak je radostí bez sebe, úsměv od ucha k uchu a hned natahuje ručičky, tak z toho usuzuju, že to asi zas tak nepohodlné nebude 😄 a nebo klasika - vždyť tě z toho šátku musejí strašně bolet záda.
Když jsem byla těhotná s první dcerou, tak v létě, když už bylo teplo, jsem na chatě nosila normální trička, takže mi dole úplně netesnilo. Moje máma mi 3x řekla, že mi to dítě vevnitř nastydne. A samozřejmě na moji poznámku, co vlastně vystudovala (zdrávku), se urazila.
U druhé dcery se pořád řeší moje kojení. Nejdřív jsem byla pod drobnohledem, jestli dobře piju. Teď v roce už jsem magor, že ještě kojím. Dítě že mě dělá otroka a je to naprosto zbytečný. Tohle poslouchám už od 6 měsíců.
První dcera měla dudlíka a matka tchyně vždycky tajné chodila ke kočárku a když malá spala, tak jí ho vytahovala a slavnostně mi ukazovala, jak ji to "odnaucuje". Druhá dcera dudlíka nechtěla, takže to od té starší okoukala hezky.
A samozřejmě málo a špatně oblékám, měla bych je nechat vyřvat a další
Tak koukám že je to asi všude stejný 😄 jsem zvědavá jestli budeme takhle buzerovat svoje dcery a snachy 🙄
3 vybrane slova na T. Tchán,Tchyne,Tchor.
Koukám teď z okna a zrovna chumeli, tak jsem si vzpoměla ještě na jednu hlášku : "Ty chceš jít s malou ven? Jsi blázen ne? Podívej na to počasí! " Abych to upřesnila, je buď moc teplo, nebo zase je zima, svítí moc slunce, nebo zase je zataženo a každou chvílí něco bude, zrovna chumelí, nebo na podzim zase mrholí... By mě zajímalo kdy máme teda chodit ven 🤔
Mám zlatou tchýni,ale zato její máma,tzn. manželova babička,to je teda něco na mě:
Nenos ji pořád a plácej ji po dupce,se nedivím, že trpí na prdy, když neplácáš.
No konečně jsi ji taky pěkně oblékla.
Přečeš ji vlasy se sponkou na druhou stranu,to ji bude slušet, takhle to nemá hezké.
Ještě nechodí na nočník? Proč ji to nenaučíš?
Atd atd, nemám na to nervy...😬
U nás tchyně i mamka v poho, ale manzelova babi to občas "zabije" 😁 mám ji strašně ráda, ale je to prostě stará škola. Já maximalně podporuju vztah syna a prarodičů, berou si ho na výlety nebo tak a babičce to přijde moc často ( 1-2x týdně). Moje mamka je 200 km daleko a otce už roky nevídám, takže oni jsou jediná rodina mimo nás.Tak jsem jí říkala, že se doma neválím, mám furt co uklízet, vaři, žehlit, zašívat, vyřizovat atd a ona mě vždycky sundá hláškou , že jsem zhýčkaná, protoze tohle ona zvládla i s dětma+ chodila i s kočárem makat na pole 😁 A tahle hláška je mi podsouvaná pořád 😀 mám jí ale ráda, tak to vypouštím a nehádám se 🙂
To jsem se pobavila 😉
Nas starsi byl zlate mimco... Prvni mesice fakt dovca, pak uz jen pohoda s partakem co zacal zkoumat svet. Takze ja porad poslouchala "pockej az bude blinkat" "pockej az ho bude bolet brisko" "pockej az mu porostou zuby" "pockej az bude obdobi vzdoru, separacni uzkost, puberta..."
Nikdy neblinkal, nepotreboval rihnout... A des rodiny, ze nemam hozeny nechutny hadr pres rameno a hned po kojeni ho nedavam odrihnout 🤦 "chces podat plenku, jeste nerihnul" jsem za navstevu slysela stokrat.
A celkove mi vadilo, ze asi neznam svoje dite nejlip... Ze mu neco vadi, nema rad, ma rad... Hned vsichni snad z trucu delali opak a divili se, ze mam pravdu. A meli u toho kopec reci, ze ho mam vycviceneho.
Plus moje prosby at uz myti rukou, drzeni, krmeni, posazovani,chozeni atd. to zejmena tchan protacel panenky.
A ten je mistr ve srovnavani s vnoucaty od svagra. Oni jsou pro ne ta TOP vnoucata a mam to porad na taliri "proc nema rad modrou, L mel rad jen modrou, to je divny" a porad dokola uplne na kazde tema.
Ale nejvic me stvou bezdetni a jejich "takhle to urcite delat nebudu" (spolecne spani, pohadky, jidlo,boty, vychova... vsechno). Uz ted maji dokonalou predstavu, zejmena muj bracha ji mel jak se mu narodi maly Einstein co vse bude hned chapat, vse se nauci hned, bude bez reci poslouchat atd. Nu po roce rvouciho prcka, co dela uplny opak jeho predstav spadl z nebe az na zem 🤷

@jako_mala_holka
@karkulka63 Já jsem ráda že je mám, jsou super, pravdou je že si říkám že by třeba čtvrté mohla být holka, ale s tím jak to je v rodině si říkám že pokud se zadaří čtvrté budou to dvojčata a kluci... To teprve potom okolí jebne a bude klid 😂 A ještě k tomu bych poslouchala, "v dnešní době, čtyři... vy jste se zbláznili" což už jsem poslouchala u třetího... Pořád si tak říkám co je v dnešní době tak špatného, že by nemohl mít pár více dětí (když pominu vládu, ale obávám se že ta lepší nebude 😂 )