icon

Sledujete dokument Paterčata?

rajecka
27. zář 2014

Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.

luckaamilan
17. říj 2014

@marketa11112
az teraz som si všimla ze miminko este nemate, takže by bolo dobre hodnotit az tak za rok 🙂 uvidite jaka to je zabava a ci by ste sla do dvojcat 🙂
no kazdopadne ste tehu, tak sa hodte do pohody, myslite pozitivne 🙂
no nebolo by super keby tato nova generace uz nezavidela, priala si, bola k sebe mila, nemyslela na to co patercata dostali .....brala ludi takych aky su....TOLERANTNA.... no nie je to krasna vlasnost? 🙂

miana
17. říj 2014

@luckaamilan Do puntíku! 😀

dokument
17. říj 2014

tak hlavne si ty firmy, co jim daly nejake dary, chtely a udelaly velkou reklamu. O to jim slo, ne z nejakeho dobrodini. Patercata se u nas jeste nenarodila, je to rarita a i kdyby rodice byli fialovi nebo oranzovi, tak se kazdy na nich bude chtit zviditelnit.
Jeste ze mi sem nechodi nekdo natacet, jak delatm tamtu a tamtu s prominutim kravinu nedokonale...jeee to by bylo materialu 😀

lenicka07
17. říj 2014

@dokument Přesně 😀 😀 ...Dneska by u nás bylo materiálu habaděj 😀

fram
17. říj 2014

@valik já taky pořád čekám, kdy tam konečně bude něco o dětech 😀 Na křtinách jim věnovali kratičký záběr, jinak pořád ukazovali ostatní hosty, když byli v mateřském centru, tak Saša říkala, jak jsou 2 kluci identičtí - chtěla bych je vidět vedle sebe, o tom, kolik měsíců jim je se dohaduji jen z náznaků (padá sníh, tak je asi zima a Saša přemýšlí, co na vánoce).... atd. O dětech nevíme vůbec nic 😠 zato víme, že na křtiny se zpozdili o více než půl hodiny a výbavička je stála 6 tis.

valik
17. říj 2014

@fram Přesně, je to rarita - paterčata. Ale z toho seriálu se o nich asi nic nedozvíme...

console
17. říj 2014

A co vlastně dostali darem, jak se tu píše? Já vím o kočárku a cestovních postýlkách. Já mít větší obchod s kočárky, tak jim to dám taky. Reklama k nezaplacení 😀 A pak tam něco říkali o plenách.

zuzana_ka
17. říj 2014

@valik Ono zase v takovém věku není s nimi moc na koukání. Jako hodinu se koukat na to, jak ty děti jsou krmené, koupané, přebalované atd. to by asi nikoho moc nebavilo. Spíš chtěli poukázat na tu realitu a životní situaci rodiny jako celku a né jen dětí.

Osobě mě na tom pořadu vadí, to zkreslení finanční situace. Saša si stěžovala na to kolik má peněž, ale je to blbost, protože at počítám jak počítám tak borec zaměstnanej v úseku uzenin s dluhy a ona jeden rodičák tak by to byli polobezdomovci.

zuzana_ka
17. říj 2014

@console
Saša tvrdila, že má rodičák 6000kč, 500kč na každý dítě a on práci v úseku uzenin + dluhy.
S takovou finanční situací musí darem dostat úplně vše....

big_el
17. říj 2014

Mě nejvíce rozesmálo, když Saša říkala jak nikoho nezve na křtiny a jak prostě nemá peníze...a pak oslava, plno pití jídla..😀

nov777
17. říj 2014

Asi je pochopitelné, že se kolem toho objevuje tolik negativních ohlasů, ale hodně je to o tom, že si tu situaci nikdo ani nesnaží představit. Saša mi přijde, že zvlášť to jednání s odborem péče zvládá v mega klidu. Mě by ty ženský vytáčely do vývrtky. Tvrdit někomu, že na pět dětí stačí stejný počet pečovatelek jako na tři (to tam padlo několikrát, že se odvolávaly na případy s trojčaty) a že při odsávání se nají apod. To by mě trefil šlak. Zkusila jsem si asi tak třetinu toho, co má ona (dvojčata, když syn měl 15 měsíců) a kdyby mi tu někdo blahoskloně tvrdil, že se flákám, tak bych mu pak asi taky ráda jednu flákla. Navíc ona má na pečovatelku nárok ze zákona, není to něčí milodar. Mám osobní zkušenost s jednou pečovatelkou (platila jsem ji sama, když jsem šla do práce) a to, co mi tady předváděla za slušné peníze, bylo opravdu strašné. Takže si ani neodvažuji představit, co dělá, když ji někam pošle stát za třetinu peněz. Je moc snadné ji odsuzovat, dokud si to někdo nezkusí. J e v extermní situaci, kterou si nikdo z nás nevyzkouší, ale někomu by to prospělo, aby si pak nemyslel a nevykládal nesmysly.

lenicka07
17. říj 2014

@nov777 mě nejvíc zarazilo, jak jedna z těch pečovatelek ještě v nemocnici řekla, že s dětmi sice neumí, ale že se to za pochodu naučí 😀 to je pak pomoc, ostatní na tom asi byly podobně... mě taky maminka trojčat říkala, že ta "její" pečovatelka neuměla dát dítěti ani plenu. Takže představa že mám pět miminek, nevím co si s nimi počít a ještě učím pečovatelku jak s nimi má zacházet, je šílená.

tadeas311
17. říj 2014

@marketa11112 Souhlasím s vámi ve všem.

lenicka07
17. říj 2014

@zuzana_ka oni dostali nějaké peníze darem a musí doložit účtenky aby je dostali, myslím. Jinak jsem tu taky psala že jim to nemůže vycházet, bez darů by byli vyřízení, ty výdaje jsou velké i kdyby kdoví jak šetřili

nov777
17. říj 2014

@lenicka07 jo, dívám se na to stejně. Nedovedu si představit, že bych tu měla ženskou, která ani neví, jak dělat to, kvůli čemu je tady. Neskutečně mě zdržovalo už to, když jsem někoho učila otevírat garáž (když mi chtěli pomoct, že mi dovezou kočárek před vchod apod.), pomoc, která neustále potřebuje pomoc a školení, je dost k ničemu. A další věc, která dostává mě, tak to, že se tam střídají jak v čekárně u doktora. Jsem zastánce systému, který se podřizuje potřebám dětí - tady nejspíš každá ženská, jinej systém. Navíc jsem někde v článku četla, že jí už v porodnici vadilo, jak se jí snaží každej radit a vnutit svůj systém péče. Jak to asi vypadá, když každej den nastane úplně jiný systém? Já jsem třeba krmila po třech hodinách ideálně všechny děti. Nejdrív dvojčata najednou a pak syna. Paní pečovatelka mi tu rozjela akci, co hodinka jídlo (celá dávka byla třeba 160ml na jedno dítě) a ona každou půlhodinku nebo hodinku dala jednomu dítěti 40ml a pohodička.

arrowka
17. říj 2014

@andelka Kurz finanční gramotnosti, to je přesné. A ohledně těch kombinézek - proč je proboha Saša šla koupit do kamenného obchodu? Jeden takový mám blízko, mají krásné věci, ale přesně taková kombinéza, jak je v dokumentu, tam stojí 900 Kč. Jestli kupovala i čepičky a rukavičky, tak se vůbec nedivím, že tam nechala celý rodičák. Proč jí nikdo neřekl, že tyhle věci může sehnat na internetu za polovic?

achjonetusim
17. říj 2014

@arrowka S peti detma bych veskery obleceni kupovala jen po bazarech, secondhandy taky praskaj ve svech.

lenicka07
17. říj 2014

@nov777 no já myslím že asi málokterá maminka by snesla fušování cizí ženské do svého systému a s tou pomocí máš naprostou pravdu, mám to taky tak, mamka jako že by mi někdy pomohla, jenže neví co a jak a kde a výsledkem je chaos a totální zdržení. A každý den jiná ženská a ta nová neví co kde je a jak to má dělat ... no dovedu si představit jak to pak vypadá..Kdežto někdo vidí jen, že ona "má pečovatelku" nebo dokonce dvě najednou. Nehledě na to, že soukromí nula, kolik mají toho opravdového rodinného života? Je to vždy něco za něco a není opravdu co závidět..

arrowka
17. říj 2014

@achjonetusim To jistě, ale křest je výjimečná událost a sehnat pět stejných kombinézek v secondhandu asi nebude úplně jednoduché.

andelka
17. říj 2014

@arrowka asi protože by se o tom nedalo točit? Netuším, u nás je taky kamenný obchod, ale kupuju tam maximálně drobnosti (čepice,punčocháče..) protože právě, komplet ve vel. 68 stojí 800 a víc, kalhoty 500 a body 250. A to prostě nedám. Ale já nepotřebuju mít 5x stejnou věc, takže na netu nebo v sekáči se mi nakupuje snadno. Nicméně nikde není psané, že na křest musí být děti celé v novém a celé v bílém.

tadeas311
17. říj 2014

@luji Já ji tedy ani jednou neviděla nic dělat. Vytírat, vařit, prát. Viděla jsem ji max. chovat dítě, krmit, přebalit. To snad dělá každá z nás a ještě k tomu musí zvládat chod domácnosti. Ona má na vše lidi a jen komanduje, kdo má vytírat atd. Stále jen někam chodí a vždy je vylíčená, jak kdyby neměla do čeho píchnout. Můj názor.

andelka
17. říj 2014

@lenicka07 jo, to soukromí je masakr. Tohle je šílený zásah. Jenže jen v rodině by to prostě nezvládli. Někdo tam být musí a musí se střídat, zvlášť když jsou dvě směny. Jestli se jim tam vystřídalo 20lidí za jeden měsíc, tak to je velký zásah, pořád něco vysvětlovat, přizpůsobovat, ladit..jak pak říkala že od listopadu už tam bylo jen 7-8 lidí, tak to by už šlo, časem by se to sladilo. Ale nevím jestli tam někdo vydržel tak dlouho, aby k tomu sladění mohlo vůbec dojít. Myslím, že je šíleně náročné utvořit nějaký režim, aby to fungovalo a nebyly zbytečné třecí plochy a stresy, když tam pořádně ani nikdo neví kdo má jakou kompetenci.

nov777
17. říj 2014

@lenicka07 Já bych tohle střídání cizích lidí v baráku určitě nezvládla, takže si ani nechci představit, co bych dělala. I placenou ženskou jsem vyhodila 🙂 Mít tu každej den někoho jinýho, ideálně neschopnýho a nemít jinou možnost (člověk je asi v téhle situaci vděčnej, že někdo podrží flašku s mlíkem). Jeden člověk může krmit dvě děti, ale to je asi tak všechno. Už z toho důvodu nechápu ten výpočet: 2 lidi (matka + jedna pečovatelka) x pět dětí. Jedno logicky řve hlady a nikdo s tím nic nenadělá. To musí být šíleně stresující. Než jsem se naučila krmit oba najednou, tak jsem si to párkrát zkusila a je to strašný, krmit půl hodiny jedno dítě zatímco to druhý ti řve hlady v postýlce. V tomhle ona žije a ještě ji někdo kritizuje.

achjonetusim
17. říj 2014

@arrowka Jak pise @andelka , nikde neni psano ze musi mit vsechno stejny ne? Staci sladit barvu - na mimibazaru nebo beremese je bilejch slavnostnich oblecku habadej. Snazim se pochopit ze trebas nevi, nezna, nehleda - nema cas.

krystynaraszkova
17. říj 2014

Která úžasná duše mi sem hodí odkaz?Neviděla jsem ten poslední díl prosíím🙂

andelka
17. říj 2014

@nov777 nějak mi uniklo kolik nakonec těch pečovatelek je..v předchozím díle říkala i ta pečovatelka, že ve dvou to nejde, že jedno dítě je pak vždycky navíc, a když Saša odsává, tak není u dětí a pak je jedna na pět. Takže aspoň dvě by to chtělo. A Saša chtěla tři.

andelka
17. říj 2014

@achjonetusim no, v jejich případě, by to sakra chtělo vědět, znát, hledat, třeba někoho zaúkolovat, kamarádku, ať pohledá na netu..protože podle toho jak oni uvažují, tak nikdy nemůžou ani později prostě vyjít. Utratí za blbosti.

arrowka
17. říj 2014

@achjonetusim Pak je to prostě tak, jak píše @andelka, nebylo by o čem točit. A zcela jistě i neví, nezná a nemá čas. Mně i vadilo, jak je to demonstrativně natočené, jako že tam nechala celý rodičák. Přitom je každému jasné, že se vzápětí pást asi nepůjdou. Stále jsou pod dohledem úřadů, do rodiny kafrá mraky lidí, tak co takhle naučit, jak zacházet s penězi?

nov777
17. říj 2014

@andelka mám pocit, že se furt mluví o tom, že má dvě, ale ty rozhovory s odborem péče jsou pořád o tom, že ona chce dvě a je tam jen jedna. Právě jsem to tak pochopila z toho, jak tam jedna z těch pečovatelek říkala, že dvě ženský na pět dětí je málo. Chápu to tak, že je tam jedna pěčovatelka a máma dětí. Jednou totiž říkali, že se počítá i tatínek (zcela logicky když chodí na plnej úvazek do práce 🙂 ).

zuzana_ka
17. říj 2014

@nov777 Musí to být fakt mazec. Myslím, že o tom nikdo nepochybuje. Nemít žádné soukromí a těch lidí navíc kamery do toho. Fakt madhouse.
Na druhou stranu si myslím, že ti lidi okolo dělají maximum aby rodina byla spokojená.

Strana