icon

Sledujete dokument Paterčata?

rajecka
27. zář 2014

Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.

nov777
17. říj 2014

@frapik proč bych to jako dělala? Já si svého sourkomí vážím a nepotřebuju se někde vystavovat. A to, co tady předvádíte, je přesně ten důvod, proč tu nemám vylepenou fotku s celým životopisem 🙂

sulemina
17. říj 2014

jediný, kdo je tu drzý jsi ty

nov777
17. říj 2014

@sulemina Jistě, nadávat cizí ženské ve virtuálním světě do socek a lhářek, je velmi vyrovnané, toleratní a nedrzé 🙂

frapik
Odpověď byla odstraněná
sulemina
17. říj 2014

@nov777 jsi to nepochopila, mluvila jsem všeobecně, že tu každý může být kadým bez fotek, ale když si to vstáhne někdo osobně, holt asi PMS, kde je nadávka? někdo se tu chce asi hádat

marketa11112
17. říj 2014

@tarra27 jezis, neotacej to prosim obracene. me nevadi, ze někdo nekomu pomaha. me vadi, ze si pomoci nekteri nevazi a stále si jen stezuji. a to je uplne něco jiného !

nov777
17. říj 2014

@frapik a tohle je přesně ono. Nechápu, že někoho baví projet, kde co a zuřivě zjištovat informace, aby je pak někde vyvěsil. A byla bych ti vdečná, kdybys tu o mě nezveřejnovala věci, které sama nezveřejňuju (např. jméno, místo bydliště apod.). Vidím, že jsem tě odhadla přesně 🙂

frapik
17. říj 2014

@nov777 už je ti dobře? krásně jsi se pohádala, pourážela někoho a budeš mít hezký večer? 🙂 to jsem ráda, že jsem ti pomohla, každý se halt dobíjíme jinak.

marketa11112
17. říj 2014

@lenicka07 jenze ja nepomáhala a nepomaham matkam potvoram, ale detem, které sve rodice vlastne neznaji, nikdy u nich nebudou, nikdy se o ne nepostarají. ovšem deti za to nemohou. 🙂)
jinak privest dite na svet je velka zodpovednost a každý by s i mel uvědomit, ze nikdy nemusi byt jen jedno. a samozrejme by mel mit dostatecne sobre podmínky k tomu, aby deti uzivil. opet rikam, s patercatama nikdo nemohl pocitat, to je asi jasne vsem, ale tato rodina by neuzivila ani jedno dite navíc a stejne by musel vypomáhat stat. sasa zrejme do práce nikdy nechodila, nastesti alespoň tatka ano.
to , ze je starost o deti vysilujici je jasne, ale samozrejme rodina mela par mesicu cas se na vse pripravit. vedeli, ze když do toho pujdou, bude to tezke.
samozrejme vyhruzne dopisy neschvaluji, ale na druhou stranu chovani rodiny také ne. navíc je pravda, ze k nekterym zlym recem zavdala pricinu rodina ještě před narozenim deti -- nic jim nebylo dobre -- alespoň tak to prezentovala tv při nekterych rozhovorech -- bylo to stále jen , toho mam hodne , toho mam malo, to mi neposílejte, chci toto. to je pak tezke koukat na rodinu tak, jako ze si darku od lidi vazi. většina maminek by byla vdecna za jakoukoli pomoc.
jinak ošetřovatelky vedi jak se o deti postarat -- urcite mají nejaky kurz, skolu, sami mají deti. nemyslim si, ze by praci delali az tak spatne. jen proste rodina ma nekdy prehnane nároky. ale starost je preci prevazne na ni. a to je to, co musí pochopit -- vysvětlovala to sase jak psycholožka, tak socialni pracovnice.
jinak ano socialni system musí existovat, ale pro opravdu potrebne -- tedy většinou pro nemocne, kteří nejsou schopni pracovat a postarat s e o sebe, pro deti, které zustanou bez domova apod. socialni systém lidem bez práce ma pomoci jen kratkodobe, nez naleznou praci a pod. , ne jako je to v cr, ze si někdo vali doma sunky dvacet let. ted o tom sasa třeba nepremysli, ale co az jednou deti pujdou do skolky, do skoly. pujde pak sama pracovat? jednou bych rada videla, jak toto dopadne.

marketa11112
17. říj 2014

@luckaamilan tad preci nejde o to, kdo ma a nemá dite. i lide zcela bezdetni maji svůj názor na věc. se stejnym názorem a vlastne i daleko vytribenejsim 🙂) je spousta lidi, jen s e bud boji do této diskuse zapojit, protože jsou okamzite kamenovani nebo proste nechteji - nebavi je timto se zabyvat. ja narazila na toto téma nahodou a nedalo mi to nevyjadrit se.

marketa11112
17. říj 2014

@achjonetusim jenze sasa nemá potrebu setrit. nemusela si penízky sama vydělat. a to je presne ono, co mi vadi a nekteri tady to nechapou. prave ona by mela setrit a snazit se, aby jak darovane peníze , tak korunky od statu vydrzely co nejdele a deti mohla uživit. a ne pak rict -- nemam , dej state další.

marketa11112
17. říj 2014

@tadeas311 ano i tak to vidit ja. ale zde to radeji nerikejte, 🙂) nekterim yb s e to nemuselo libit. 🙂)

marketa11112
17. říj 2014

@andelka me by zajímalo, proc tam zadna pečovatelka nevydržela dele. to také není bezne. práce tam je hodne, ale pečovatelky se nekde zminily, ze prostředí kolem rodiny je stale napjate a chovani hrozne. tak nevim.

luccy.luccy
17. říj 2014

@miiskaa naprosto rozumný názor a téměř bez výjimky souhlasím. 🙂 Jen já se asi na další díly dívat budu, pokud se to teda nějak rapidně nezhorší. 🙂 Je to zajímavý, musí to být náročný, ale je pravda, že z té Saši mám stejný pocit... Jako by čekala, že za ní každý všechno udělá, nakoupí nejlépe zadarmo... to, že porodila paterčata, je sice zásluha a ojedinělost, ale jsou to pořád jenom její děti a měla by se starat a zabezpečit je především ona sama a její rodina.

frapik
17. říj 2014

@luccy.luccy mě to zezačátku docela zamrzelo, když poprvé řekla, že čekala víc sponzorů, protože se mi moc líbilo, jak byla odhodlaná ty děti mít a jak se na ně těšila. Ale to není jen Sašou, my jsme žili několik let v domě s početnou romskou komunitou a oni jsou tak nastavení, žijí pro dnešní den. Velké plánování a to nejen finanční prostě nepěstují. Ovšem být na jejím místě by mi cvaklo, to teda jo!

galina1g
17. říj 2014

Mě to spíše po určité době připadá jako promýšlená mediální kampaň paní Kláry Vítkové Rulíkové ,jednak aby zviditelnila sebe a svůj klub dvojčat a příslušně nafoukla bublinu okolo paterčat.Mimochodem zde je přehled co rodině bylo uhrazeno čili ušetřili na výdajích :Z transparentního účtu bylo dosud uhrazeno: – nájemné za měsíc červenec a srpen pro rodinu Kiňových (23.7. a 23.8. ve výši 2x -13 909,- Kč) – parní sterilizátor (ve výši 1 906,-Kč) – antikolikové kojenecké lahvičky (5ks, celkem 1074,-Kč) – doprava paterčat na neurologii do Pražské nemocnice a zpět (3 146,- Kč) – mléčná kojenecká výživa Hami (20 x 2 500g, celkem 3 800,-Kč)
a to hledají další dárce aby "chudáci" rodiče paterčat náhodou nebyli nuceni opravdu počítat každou korunu jak jsou nuceny počítat od výplaty k výplatě jiné rodiny bez mediální kampaně !
A to je na té celé věci špatně ,že okolo paterčat je dnes takový humbuk ale nikdo neřeší věc,že pokud si rodina zvykne na neustálé finanční injekce odkudkoliv ,tak to neřeší její neschopnost hospodařit a vyjít s tím ,co má !

marketa11112
17. říj 2014

@hanulkapal souhlasim, ale mam pocit, ze rodina ma kolem sebe tolik lidi, ze jim ma kdo radit. proc se to nedeje? nebo je jen zkreslena financni situace rodiny a jednoduse nestradaji.

nov777
17. říj 2014

@galina1g Jo, to je určitě pravda. Ale obávám se, že pokud je někdo finančně negramotný, tak se těžko poučí. A je celkem fuk, jestli ty peníze mají nebo nemají. To je prostě o přístupu k životu. Nejspíš jim vůbec nedochází, že jednoho dne tenhle přísun darů skončí a nebude to žádná hitparáda. Nicméně s takovým katastrofální hospodařením s penězi dneska žije kde kdo. Na druhou stranu tahle situace by zrujnovala prakticky každou rodinu, i kdyby sebe lépe hospodařili s penězi.

frapik
17. říj 2014

@galina1g nejtěžší pro ně bude až ten mediální zájem opadne a samozřejmě čím budou děti starší, tím větší výdaje budou. Nebudou to mít věru jednoduché.

marketa11112
17. říj 2014

@frapik fakt? teda...... pokud je to pravda, tak pak proc jsem zde byla kamenovana? to je ta neucta o které mluvim. kazda jina rodina by byla stastna za kazdou pomoc.

frapik
17. říj 2014

Jinak moje sestra má sedum dětí a i když ty poslední dvojčata neplánovali, rozhodli se je mít a byla to jejich volba. Ale že by jim někdo nabídl nějakou pomoc o tom ani slovo. Nepočítám teda rodinu, to sme zapojení všichni. 🙂

marketa11112
17. říj 2014

@pincola dobrovolne je sice dobry napad, ovšem utopicky. cesi jsou jaci jsou a neplatil by nikdo. etdy téměř nikdo.... bohužel...

marketa11112
17. říj 2014

@miiskaa mluvite mi z duse. krasne napsane. za obdobny názor , jen mozna hur napsany 🙂) , jsem byla bohužel kamenovana. ano, nemaji to jednoduche,ale sasa si také dle mého myslela, ze ji vse spadne do klina a bude jen rozhodovat. jako kdyby pozapomela, ze hlavni starost je na ni. jsou to jeji deti, ona je chtěla, vybojovala si je, tak ted s e musi starat.

jinak na rovinu -- kdybych mela byt jedno nedonosene dite, natoz pet, nedostal by me od jejich postýlek nikdo ani parem volu. strach by mi to nedovolil.

glimmer
17. říj 2014

@galina1g nechápu proč jim hradili dopravu do nemocnice, nemáme auto a když potřebuji do motola, tak jezdím sanitkou a to platí vzp ...

galina1g
17. říj 2014

pro frapik : Tak před Vaší sestrou skutečně klobouk dolů - sedum dětí ! Pamatuji si za komančů ,že takové matky dostávaly ocenění od státu nevím přesně jak to bylo ale něco jako titul vzorná nebo zasloužilá matka / sice si za ten titul nic nekoupili / ale mohlo je hřát na srdci,že pomohly budovat stát !
Jinak takové rodiny ,které jsou schopné nejen přivést na svět ale i vychovat do dospělosti více dětí a není důležité jestli se narodí najednou nebo postupně ,takových by si stát měl považovat . Můj děd pocházel z 10 dětí na jižní Moravě a protože byl nejstarší a praděd /jeho otec/ zemřel na nemoc cca v 43 letech musel se samozřejmě spolu s prababičkou postarat o ostatních 9 sourozenců včetně nejmladšího ,který se narodil až po skonu svého otce. A nikdy jsem od něj neslyšela žádné stížnosti ,že mu to skazilo dětství atd.

marketa11112
17. říj 2014

@nov777 chápu, ze nekomu vadi koupit si věci po nekom a chce proste nove. to je ok.
myslim, ze zde nikdo nikomu nezavidi -- o to vůbec nejde. ale sasa rozhazuje peníze, které si nevydělala a zde je trosku pokory potřeba. starosti z dětmi je urcite hodne, ale sasa na to není sama. opravdu ji pomaha mnoho lidi. lide jsou nastvani proto, ze to vypada, ze sasa si niceho nevazi. to je však jeji skoda, lide takto na paterčata brzy zapomenou, ruch utichne a rodina pak bude na vse opravdu sama.

jinak nikde není psano, ze třeba na krest musí byt deti oblecene stejne. urcite se daji koupit hezke věci i za slusne peníze. spousta maminek nakupuje moc pekne věci třeba v tescu a na jedno jedine pouziti by také urcite stacili.

nov777
17. říj 2014

@glimmer Taky mě to zarazilo. Myslela jsem, že sanitka je určitá služba, kterou hradí pojišťovna. Nedávno jsme to v rodině řešili a bylo nám řečeno, že např. lidé nad 70 let mají nárok na sanitku automaticky.

frapik
17. říj 2014

@galina1g sestra bydlí také na jižní moravě, kousek od Vyškova (tam žijí samí "hodní" lidé....) a moje maminka je také ze sedmi dětí, takže tak trochu rodinná zátěž 😀 ale já sem na takové množství moc racionální, fakt to neni žádná prdel.... nám tři budou stačit 😉

nov777
17. říj 2014

@marketa11112 Hele, souhlas. Já si třeba taky myslím, že do kamenných obchodů nemá cenu chodit, protože tam hlavně nic nemají (aspoň já mám tu zkušenost) a paní se mi vždy snaží vnutit něco, co nemá požadovanou velikost, nemají to ve dvou kusech nebo je to ideálně něco úplně jiného, než chci. Ale jaké myslíš, že na to použila peníze? Pochopila jsem to tak, že zrovna to oblečení platila z rodičáku. Uznávám, nejsou to zrovna vydělané peníze, ale rodičák je příjmem každé maminy a určitě to nebere jako cizí peníze, ale jako svoje. Fakt je, že v penězích pořádek nemají a asi to s nima nikdy umět nebudou, ale to vlastně ani není naše starost. Určitě nedostanou dávky od státu jenom proto, že jim dojdou peníze, na tohle jsou přece zákony a vyhlášky a určitá omezení. Dostali pár darů a nazdar. Četla jsem si o cčtyřčatech z roku 1959 a přislo mi, že toho dostali mnohem víc. Možná se mi to jen zdá.

marketa11112
17. říj 2014

@frapik musim se vas zastat. frapik zde kamenovala i me asi před dvěma dny a včera. proste ma jiny názor a jiny pohled na věc se ji nelibi. prislo mi, ze bud je sasina kamarádka ci obdivovatelka. narkla me také, ze rodine zavidim -- a to fakt nevim co, šest deti bych fakt nechtěla. ale pokud bych je mela, zivila bych je sama a stále nenatahovala ruku. ovšem to zde zrejme nekteri slyset nechteji. 🙂) nic si z toho nedelejte.

Strana