icon

Sledujete dokument Paterčata?

rajecka
27. zář 2014

Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.

nov777
21. lis 2014

@tarra27 Jestli te to uklidni, ja si sester hluboce vazim. Verim, ze to je maso. Kdyz jsem chodila na monitor tak mi sestricky vykladaly krute story. To ma ale kazde povolani. Ver mi, jsem byvala ucitelka 😉 😉 A zdaleka nejvetsi dardy mi davala trida s trema romama.

lenicka07
21. lis 2014

@tarra27 U větších dětí, které začínají chodit a spadnou a praští se, to chápu. U miminek které se odněkud skulí, to zrovna moc nechápu a neomlouvám. Stalo se mi to teda jednou, ale v situaci, kdy po probdělé noci jsem k ránu kojila a usnula jsem u toho a malý mi spadnul asi v 8 měsících z postele z cca 40 cm výšky. No měla jsem teda nahnáno a výčitky jak blázen!! A v práci kdybych udělala chybu a díky té chybě by někdo přišel byť o pár korun (a to nejde o zdraví!), tak z toho mám taky průšvih a neomluví mě nikdo nic, ani že jsem byla vystresovaná atd. Když si na mě někdo otvíral pusu jen kvůli tomu že jsem plnila své povinnosti, tak proti tomu obrana žádná. A je to tak asi ve většině zaměstnání. Manžel to má v práci taky tak. Svařuje součástky, kdyby udělal milimetrovou chybu, tak si to taky odskáče. Nikoho nezajímá, že se kvůli dětem v noci vůbec nevyspal. Nepřijde mi že dneska je zrovna společnost, která by omlouvala něčí chyby. Jasně chápu, že se něco stát může, nikdo není neomylný, ale zastávat se takové pečovatelky prostě nemůžu, i když jí třeba chápu, že to má těžké. Prostě udělala chybu. Na druhou stranu je neomluvitelné že na ní někdo vztáhl ruku. Chyba na obou stranách. Z více signálů je zřejmé že to nefunguje. Kdyby ty ženské byly tak schopné, tak by jich tam snad nemuselo být tolik. A nebo je neschopný ten kdo to organizuje. Jako čekala bych v takové situaci, že stát poskytne takovou pečovatelku, která zvládá aspoň základní úkony s dětmi. Když mi maminka od trojčat řekla, že ta jejich neuměla dát ani plínu, tak na co je taková osoba?? A když tedy nemůže ani zapnout pračku, odmítá žehlit, atd. tak já nevím, k čemu je taková pomoc. Když nebudu stíhat s 6 dětmi, budu mít čas někomu vysvětlovat jak se dává plína? Budu ztrácet čas tím, že se budu dohadovat kdo co může?

tarra27
21. lis 2014

@nov777 díky 🙂
@lenicka07 heled a kdyby jsi udelala chybu a nekdo ti odpustil, ty bys nebyla ráda?? 😉 podle mě musíme začít každý u sebe...že nepromine nikdo nic není důvod proto, abych já se chovala stejně... 😉

lenicka07
21. lis 2014

@tarra27 Hele já jsem taková že promíjím a omlouvám až moc . Snažím se najít i jiný úhel pohledu, hledat důvody proč se tak stalo. Osobně bych jí třeba prominula, ale prostě bych se stejně myslela že udělala chybu a že se to stávat nesmí. Záleželo by na okolnostech,i jaká by byla celkově. Kdyby byla flink, tak bych jí to teda neodpustila. Pokud Saša ale není s takovou péčí spokojena musím jí dát za pravdu. Má plné právo jí to neprominout. To jí nemůžu mít za zlé. Nevím jaká je celkově situace, to vědí jen oni.

tarra27
21. lis 2014

@lenicka07 já ti rozimím......, a kdybychom k Saše tedy přistupovali stejně přísně jako k pečovatelce, tak v tom případě má Saša dle zákona nárok pouze na jednu pečovatelku a víc ani ťuk....žádné placení babičky, žádná pomoc na noční....žádné extra placení věcí navíc, žádný byt, prostě nic. Ze zákona na to nemá právo. žádné placení navíc pečovatelek z fndu, žádná terenní pracovnice...

myslím si, že když si Saša pořád śtěžuje, pořád je ji ubližováno, tak by si tedy měla chvíli zkusit, když všichni budou tak nekompromisní....

a nemyslím nijak špatně proti tobě a ani to nepíšu proto, že je Romka...i kdyby nebyla, když si kdoliv stěžuje, měl by si uvedomit, že ostatní taky můžou jet jenom podle zákonů a jen podle toho, co delat musí....

za chvilku bychom to ale takhle dopracovali tak, že upadne človek, ale já mu nepomůžu, neb to není povinnost mu pomoci...přehnané, ale je to tak....

a jestliže můžeme pomáhat Saše at finančně, nebo tím, že stát jim pomůže s nájmem, nebo s fondama nebo i tím, že jim dá jakekoliv ulevy, včetne pečovatelek...a je jedno zda stát nebo kdokoliv jiný, tak si myslím, že Saša má taky přihlednout oko, že není nic 100% a nekritizovat všechno přespříliš, jak to podle mě dělá....nemyslím jenom to, že upadlo dítě, ale celkově všechno....

jestliže mě pomáhají lidé - jakkoliv, ano, neznamená to, že mám držet pusu a krok a nechat si vše líbit, ale taky to neznamená, že si budu delat na vše nárok, brát vše jako samozřejmost a ještě všechny kolem kritizovat.....to je podle mě sprosté.

Vše se dá řešit kldině...i bych brala, kdyby na pečovatelku vyjely a za hodinu se ji omluvily a nebo řekly, já jsem to přehnala, omlouvám se....nebo kdyby nekdy na kameru řekla, je toho moc na všechny, na nás i na pečovatelky....já je taky lituju, nemají to taky snadný....ale to jsem od ní nikde neslyšela, ani v dokumentu, ani v ncinách a ani na netu....
pořád se otáčí jaký jsou chudáci atd....a jak rasismus atd...ano bezesporu....ale jak se chovaji ony? zejmena teda babička a saša??

lenicka07
21. lis 2014

@tarra27 Ono spíš je to o tom, že stát, pokud jde o vícerčata, tak krutě selhal. Vlastně od státu nemá nic navíc kromě toho že má víc než jednu pečovatelku, na kterou má nárok. Stát zas hodně ušetří na rodičáku. Není spravedlivé aby maminka trojčat měla jednu pečovatelku a maminka paterčat taky jen jednu k ruce. Stát s možností, že se paterčata mohou narodit, nějak nepočítal. Pokud vím tak další věci nad rámec zákona od státu nemají. Podle mě je to služba jako každá jiná, všichni očekáváme od lékařů, sester, učitelek, úředníků atd. určitou úroveň a je jedno jestli je to zdarma či za nějaký poplatek. Každý hlavně vidí, že oni mají něco navíc, ale málokdo se zastane že má jeden rodičák. Přitom je to zásadní. Každý jenom proti Saše. Ať je to jak je to, pomoc by měla být hlavně kvůli dětem, ty za to nemůžou že babička je na ránu a maminka to občas přehání. Prostě člověk musí konstatovat, že jedna pečovatelka absolutně nestačí, jeden rodičák je bída všech bíd, lidé je bezdůvodně napadají a urážejí... jako kdo by v takové situace byl milý, nekritický, stále vděčný ... no nevím. Chodí jim fakt hnusný dopisy a maily, já nevím jestli bych v takové situaci dokázala pořád jen za všechno děkovat. Jen si to představím, je mi z toho blbě. Šílený stres. Pečovatelka je taky ve stresu, ale Saša určitě víc, ta z toho kolotoče nevypadne. Pečovatelka by měla být profesionál a určité vyhrocené situace ustát, Saša profík není a má nárok na to aby jí trochu ruply nervy. Jestli se neomluvila v dokumentu, nemusí to znamenat že se neomluvila vůbec. Za hnusné urážky co přišly na jejich adresu, se jim taky nikdo neomluvil. Vcelku ani tady na fóru to nikdo neuvádí. A byly mnohem horší než co řekly Saša a její matka. Pořád se hledá něco na ně, chyba jinde asi podle většinového mínění není.
Člověk si podle dokumentu udělá nějaký názor, ale kde je pravda, ví jen sami aktéři. Jen pořád přemýšlím nad tím čím to je, že v mém okolí jim lidé spíše fandí, a tady už ne...

tarra27
21. lis 2014

@lenicka07 já jsem svuj názor napsala...

já jsem pro aby i stát jim pomohl...na druhou stranu jsou státy, kde nepomůžou ani pečovatelkou.....

nehlede na to, dvojčata mají jeden rodičák taky....trojčata taky....já jsem za to jim pomoci....ale nebudu je nesmyslně omlouvat za vše, co podle mě nedělají správně a co není fer vůči komukoliv jinému....

a nemyslím si, že by všechny Sašiny výlevy daly do dokumentu..navíc měla možnost se vyjádřit v jiných pořadech, měla možnost se vyjídřit....ano je mladá, nezkušená atd...ale to ji neomlouvá si jen stěžovat...

nemyslím si, že by vubec nemohla vypnout, chodí ke kadeřnici - nevyčítám naopak chválím....ke kartářce, sjednali ji psychologickou pomoc...volá si s tou - ted mi vypadlo jméno....k doktorovi, nekdy do školky pr Toníka, pak byla na horách......a komu se poštěstí tohle všechno s jedním deckem za první pulrok (co jsme videli v tv) ?? spousta maminek je doma...navíc terenní pracovnice.....podle me ale saša jen tak s někým nevyjde...mohla klidne si najít kámošku mezi pečovatelkama....jednu...nebo ta terenní pracovnice vypadá schopně.....

ano nemá to snadné, ale to ji neopravnuje jen kolem sebe nadávat a stěžovat si.....

😉

tarra27
21. lis 2014

Saša na to není sama, navíc ji pomáhají všichni v rodině.....nemyslím si, že by se nemohla hnout ani na krok....

nemám nic proti ní, jen mi začíná vadit, že jen "držkuje" a stěžuje si....jak kdyby všichni ostatní nedělali nic....a ona se přethrla.....a byla 100% super máma....to je celé..

proto já ji přestávám fandit - v tom smyslu, že už ji nebráním jako dřív....jinak ji přeji vše dobré

78marcela
22. lis 2014

@tarra27 naprosto souhlasím. Před časem jsem tu tvrdila úplně to samé, i když se to tu mnohým nelíbilo. Teď jsem ráda že to tvrdí i další.
Rozhodně to nemá lehké, určitě to musí byt totální masakr. Ale že ma dost pomoci nad rámec, to je fakt.
Jednou se v nejakem díle zmínili, že za jeden měsíc tam bylo 20 pečovatelek. A nikdo ať mi neříká že jsou všechny špatný. To je blbost. Já osobně bych tam fakt pracovat nechtěla a nesla.
Ohledně Klary.. Teď díl jsem neviděla ale podle toho, co jsem se tu dočetla, ji spousta holek tady vyčítalo, že nemá od nich profesionální odstup. Když ji to vyčetli i v práci, tak s tím musela něco udělat. A že to vyšlo zrovna do doby když měla Saša dítě v nemocnici.. To je sice blbý ale notabene Klára sama tam přece osobně moc nepomáhá, a péče určitě nějaká zajištěna byla, ne ? A to že se snaží více udržet si odstup když dostala v práci nějaké napomenutí, tak se ji nedivím, nejednala bych jinak.
Ta matka od Sasi, na ni mám už úplně alergii, jenom co ji vidím.
Sasa je někdy taky protivna, s tím jak pořád vymrčuje a furt se ji něco nelíbí, ale s takovouhle matkou, to se divím že je aspoň taková jaká je. Ta bába je prostě na ránu.

nov777
22. lis 2014

@lenicka07 vic souhlasit nelze. Kdyby mi nekdo v prvnim pul roce deti predhodil, ze nejsem dost mila, v pohode a usmevava. Nedej boze, ze nedekuju dostatecne statu za rodicak, tak toho cloveka skrtam ze svyho zivota a nemam potrebu ho vickrat videt nebo s nim komunikovat a ona tyhle utoky snasi kazdej den. Uz jen ti nenavistni a pomlouvacni sousedi. Fuj!

nov777
22. lis 2014

@tarra27 Zase uznej, ze ji je pomozeno a zaroven zdurazneno, ze muze byt stastna, ze neco dostava, kdo vi co ji davaji, ma byt vdecna a druhym dechem dodavaji, ze by taky nemusela mit nic, tak ji tim vyhrozuji.
Jo, ona je opravdu neskutecne negativisticka. Prijde mi, ze neumi vypnout, ale nejsem si jista, jestli ja bych vypnout dokazala. Sama zvladnu vypnout jen v praci.
Mozna, ze to je ono. Me lezlo na nervy, jak furt dokola mlela o tom mliku. Treba je to o tom, ze proste nedokaze vypnout a furt ji srotuje v hlave, jak to udelaji. Kdyz mam problem, tak na to taky furt myslim a jsem nejspis otravna. Pul roku delam na projektu se spoustou zadrhelu a taky o tom melu furt.

lenicka07
22. lis 2014

@nov777 Jo přesně. Je to situace naprosto výjimečná, nemusí tu nastat dalších tisíc let, nikdo s tím nepočítal, ucelené řešení problému není a když se někdo v takové situaci ocitne, tak někteří křičí, že by taky nemuseli dostat nic. Mě to přijde hnusné.
Musí to být hrozné mít takovou prognózu na příštích 20 let a nevědět co bude. Že prostě s mojí situací vůbec nikdo nepočítal a jsem odkázaná na to co mi někdo dá. Že nemůžou počítat s tím, že např. bude nějaká pomoc v době nástupu dětí do školy. Nárazově pro takovou rodinu veliký výdaj. Mělo by být vzato v úvahu že mají jinou situaci než tam kde jsou děti po sobě. A holky vemte si to s tím rodičákem. Oni vlastně jsou od počátku ve skluzu. Pro ženskou s jedním dítětem je to alespoň menší náhrada příjmu, uhradíte z toho potřeby dítěte a ještě vám zbyde. Takže se to období rodičovské dovolené nějak překlene. Pro řadu z nás to není úplně jednoduché ale dá se to. Jenže když těch dětí je šest, je to někde jinde. Normální rodina to nemůže utáhnout. Takže už od počátku jsou v obrovské nevýhodě (a ostatní rodiny s vícerčaty samozřejmě také). A místo toho, aby se lidi zamysleli nad tím, že je něco blbě, tak se pořád řeší nějaké spekulace, co dostali, co mají navíc, jak se chovají atd. atd. Přes malichernosti nikdo nechce vidět zásadní problém. Nezlobte se na mě, ale stát se taková událost na koníku bílé mamince, tak se vsadím, že by nebylo sledovanějšího alba, bylo by mraky pozitivních reakcí a gratulací. Když víte, že vám ten člověk neodpoví, tak si každý dovolí do něj kopnout. Nedávno jsem třeba koukala na album předčasně narozených dvojčátek - to bylo podpory, pozitivních reakcí, pochvaly a je to samozřejmě v pořádku, také mě to dojalo. Kdyby si maminka na cokoliv stěžovala, všichni jí budou podporovat, utěšovat, dávat rady, držet palce. A to má "jenom" dvě.
Je to smutné. Saša si myslela, že budou všichni pyšní že v čr jsou paterčata a místo toho čte hnusné dopisy (a to od začátku - dřív než se začal nějaký dokument vysílat).

tarra27
22. lis 2014

@78marcela dost možná jsem se tady dříve s tebou prela já 😉

@nov777 je pravda, ze ji to zdůrazňují od začátku.....to je fakt, čímž me by stvali fest,...

Jenže ze nevyšla s většinou pečovatelek, navíc viděla si díl, jak chtěla vyhodit paní jen proto, ze nechtěla žehlit? Neměla to ve své náplní prace, Sasa zapojila otce, matku a pak volala Kláře, ze s ni teda ona rozvaze prac.poměr....to se na me nezlob, ale to se nedělá....navíc ta paní se snaží, pomáhá s detma a v náplní to nemá....a to Sasa vykřikovala, ze ji jde jen o děti, ze domácí prace at nedělají....

Navíc Sasa není na děti sama, ma dvě pecovatelky, mamku, přítele doma, občas tatu, terreni pracovníci a ještě tu blondynu s brylema.....určité to je na hlavu mít nekoho porad doma, ale budeme upřímně, mamka bydlí kousek, když by bylo jo zle, může se jít vyspat nebo odpočinout sama k ni domu....možnosti podle me ma.

Já ji nevytykam, ze není mila, to po ni nikdo nechce, jen ze jsem neslyšela NIC čím by podekovala nebo s někým vyšla, uznala, ze se ji snaží pomoct a ze uznává, ze pro ne dělají něco navíc.....max po x negativnich větách dodá "no aspoň to no, ale...." a už zase řekne, co vše všichni pokazilo....

Nehledě na to, ze neřekla nikdy nic v tom smyslu máme to těžké my, ale i ty pecovatelky...nebo tahle paní je moc hodna, jsem rada, ze tady je....terénní pracovnice např.

Já si nemyslím ze to ma lehké, to vůbec ne, ani nejsem proti ni.....a jsem rada, ze ji okolo všichni pomáhají...i my to přijde správně, ale od ni me chybí nějaké uznání nebo dík ostatním....to je cele....a nemusí to byt v dokumentu, ale i třeba sama doma...nebo dělala rozhovory do novin, TV atd....

Ono je to i tím, ze je mlada.....

lenicka07
22. lis 2014

@78marcela No mě přijít během měsíce domů 20 pečovatelek tak si z toho hodím mašli. 😝 To musí být strašný chaos. Nehledě na to, že každá nová co tam přijde, neví co a jak, takže pro mě je to signál o tom, že tohle je prostě blbě, to nemůže fungovat. Jako myslíte holky, že není důležité znát rodinu, režim dětí, atd. pro to, aby to dobře fungovalo? Že tam prostě přijde nová pečovatelka a myslíte že hned funguje na sto procent (neví kde co je, jak co v rodině dělají) ? Nehledě na to, že často nemá ani praxi s dětmi...

tarra27
22. lis 2014

@lenicka07 rodičak nemá s dětmi nic společného, je to pro matku,za to ze se stara o dítě a není v práci.....výsměch me přijde příplatek 500kc na dítě měsíčně, tam by stát mel zaplatit třeba 3tis na jedno...

A s tou mateřskou, nejsme na tom zase tak špatně byt 2 az 4 roky doma..

V UK chodí matky po šestinedělí, ze zákona maji nárok na 6 mes max 9mes a nedostanou nic, dítě do jeslí a smitec - s čímž já teda nesouhlasim.....a přijde mi to strašně.....díky Bohu za CR....ze můžeme byt déle doma....manžel když tady řekl v práci ze máme mateřskou az 4 roky, si ženy myslely, ze si dělá legraci....byly hotové a řekly ze chtějí do CR.....v UK vas nikdo doma nenechá 3 roky a ještě aby držel misto.....

lenicka07
22. lis 2014

@tarra27 Já si teda nedokážu představit, že kdybych přišla do takové rodiny kde toho mají evidentně nad hlavu a řekli by mi, ať jim vyžehlím, tak to prostě udělám když by jim to pomohlo. Jako nad vším vykřikovat to mám nemám v náplni práce, mi taky přijde divné. Brigádně jsem pečovatelku nějakou dobu dělala a přišlo mi normální, když mě někdo požádal o něco, tak jsem mu s tím pomohla. Jedině kdyby mi zaměstnavatel vyloženě řekl že něco nesmím, tak bych to nedělala a slušně vysvětlila, že předpisy to prostě nedovolují.

tarra27
22. lis 2014

@lenicka07 tak opravě bych pochopila kdyby se Sasa snažila s nimi vycházet, aby tam zůstaly....

Zase uznej,ze je divný,ze tam nikdo nechce pracovat

tarra27
22. lis 2014

@lenicka07 a tobě přijde adekvátní reakce sasy,ze ji propusti????

lenicka07
22. lis 2014

@tarra27 Ale jo, to je všechno pravda. Ale nemůžeme srovnávat situaci Saši se situací v UK, ale se situací ostatních matek v čr na RD. Tam je jasné znevýhodnění. Je jedno jestli by se situace řešila zvýšením rodičáku nebo zvýšením přídavku na dítě, ale prostě nějaké řešení to chce. Aby to měli dané zákonem a jistotu alespoň nějakého základu, ze kterého se dá vyžít.

tarra27
22. lis 2014

Holky já jsem napsala jen svůj názor..nechci nikoho přesvědčovat a sase přejí vše dobre........jdu něco dělat, děti vstávají,dnes musíme nakoupit, odpolko na oslavu.....mějte prima den a všem vše dobre 😉

lenicka07
22. lis 2014

@tarra27 neříkám že je to adekvátní, ale vůbec se jí nedivím že se jí dost věcí nelíbí... nejdřív řeknou že nemůžou být s dětmi když tam Saša není, pak zas že nemůžou zapnout pračku, žehlit, nechtějí vytřít... Tak mě není pořád jasné jak to vlastně je a proč... Takže každou chvíli nová osoba, která neví co a jak, když jí někdo řekne co a jak, tak to zas nemůže nebo nechce dělat. No upřímně nechtěla bych to ani za zlatý tele. Celou tuhle situaci. Ani na jedné straně. Je to celé špatně.

tarra27
22. lis 2014

@lenicka07 otázkou je, roc tam nechce nikdo pracovat...to je fakt otázka....proč si Sasa s nikým nesedne....

A já se ji nebudu zastávat nebo nesmyslne omlouvat jen proto, ze je romka....tohle vše bych napsala ke komukoliv jinému.....a přečti si i na začátku diskuze tady, hodně jsem ji bránila i chápala.....

A je to výjimečná situace, ale ostatní nesedí s nohama nahoře 😉 snaží se taky....

A taky bych to nechtěla - ani doma a ani u nich pracovat....když to slyším a vidím....

tarra27
22. lis 2014

@lenicka07 u me je to i o tom, ze si představím, ze by u ni pracovaly moje děti a ona se k nim takhle chovala.... 😉

78marcela
22. lis 2014

@lenicka07 to souhlasím že za měsíc dvacet pečovatelek je chaos. Ale není v tom třeba to že ji nikdo nebyl vhod a že se třeba pečovatelska služba snažila nabídnout pečovatelky, tak aby byla Saša spokojena? Myslím že kdyby se snažila od začátku s nimi vycházet, tak by to mohlo byt jinak. Jenže to byla každá špatná protože chtěla aby to měla matka placené. Takže v tom případě by tam byla špatná i matka Tereza.

@tarra27 možná jsi to byla ty, nevím🙂 , ale mám svůj názor po shlédnutí asi tři dílů a zatím mě nic nepřesvědčilo ho změnit. Viděla jsem rozhovor s režisérkou, přišlo mi že jim dost fandí, takže by ji určitě neublížila tím že by vystřihli nějaké pozitivní projevy. A nikdy jsem neříkala že by měla v každém dílu děkovat, to opravdu ne. Mě strašne vadilo a vadí i dnes, že pořád říká jak nic nemají a nic nedostanou. To mi vadilo a přišlo mi to nefér vůči lidem kteří jim pomáhají a pomohli.
A to jim opravdu nic nezávidím, mám štěstí na práci, vyděláme si dost slušně a můžeme si koupit co potřebujeme. Nezávidím jim televize ani to ostatní.

holubice.petra
22. lis 2014

Taky jsem jim moc fandila a branila je...az se za to zacinam stydet..hodne me zklamali...opravdu si jen stezuji a vdecnost skoro zadna...dokument je velmi spatne natoceny vubec se nedivim ze to lidi poburuje.
Pokud jim atrakce nebo aquapark plati stab nebo kdokoliv jiny tak by nebylo od veci to tam proste rict...pak by nebylo tolik spekulaci ze rozhazuji penize za "blbosti".
To ze se sponzori nehrnou se taky nedivim...kazda firma by chtela urcite nejakou reklamu jen tak to delat nebude a kdyz bych nekomu zaplatila sunar "zatim" na mesic a videla bych ze vdek zadny a jeste si v tv stezujeze je to jen na mesic tak bych se na ni pozdeji uz taky vyprdla. Hold vzala to za spatny konec. Ono staci rict dekujeme za pozvani aqaparku a za pujceni instruktorek na plavani tak by je treba priste pozvali zase....dekujeme za prijemne straveny den v zoo a treba by dostali permici...diky za zasobu sunaru firme xy diky nim se nam zvysil rozpocet v rodine o xx kc ...atd.

Jinak s temi pecovatelkami se vubec nedivim ze k nim uz nechodi to ze baba jednu zfackuje bxlo teda pres caru...zajimalo by me co by baba delala kdyby ji to ta pecovatelka vratila (coz bych ja asi udelala) a penize na toaby si sehnali sve bych jim nedala to by jsme totiz hned videli ze vlastne zadne nepotrebuji a najednou by to jako rodina zvladali samy 🙂

Nakonec chci dodat ze jim vubec nezavidim nemam co...a preju jim hlavne zdravi

nov777
22. lis 2014

@tarra27 Jo, to mladi dela svoje. Ale krivdis ji, ze by nedekovala nebo neuznala pecovatelky. Dela oboji, jen bw v kazdw vete. Me treba docela vytacel ten chat, prvbi tri odpovedi jsoz v podstate dekuju. Cetla jsem clanek o nich a taky dekuju. Prijde mi, ze dekuje uz asi tak jako ja rikam dobry den.

bbn
22. lis 2014

@holubice.petra jen krátce - já se obávám, že není možné, aby v dokumentu děkovala konkrétním firmám za sponzorské dary, to by byla reklama. Bohužel u nás takto nastavené zákony, že nesmí být zmíněna firma.

nov777
22. lis 2014

Jeste k tem sponzorskym darum. Sponzorsky dar neni neco, co si sponzor urve od pusy. Jednak to odecte z dani a jednak je to reklama, takze v podstate business jaki kazdy jiny. Darci kocarku to dokonce otevrene rekli. Dame kocarky, bude o nas v novinach, v tv a dokonce se objevime v dokumentu. Za cenu inzerce v celostatnim deniku maji vsechno tohle. Mistni podnikatel otevrene rekne, ze by penize na charitu dal, nic ho to bestoji, ale jak to udelat, aby u toho byl videt a bylo to v novinach. Ja si treba vazim darcu te susicky. Proste ji venovali. Nic z toho nevytriskali. Ten aquapark byl jak reklamni shot. Ten svatebni salon to same. Klara to ma vyslovene jako reklamu na sebe v nekolika dilech.

tarra27
22. lis 2014

@nov777 nemyslím si, ze Sasa děkuje často a nemyslím si, ze ji krivdim....
Jedeme na nákup, konečně jsem nachystala všechny i sebe 🙂 🙂

nov777
22. lis 2014

@tarra27 Ja uz jsem na te tema dekovani vysazena. Ja si myslim, ze je to v norme. A kdy obedvate? To mate hotovo ve dvanact? Nase dvojcata spi 😉

Strana