icon

Snažíme se o miminko, podpora a vzájemné příběhy

janule1987jk
11. lis 2015

Ahojky všechny milé diskutantky 🙂,

ráda bych založila diskuzi ohledně snažení o miminko. My se snažíme od léta a zatím se nepovedlo.
Ráda bych si s někým o tom povídala a hlavně se navzájem podporovaly. Hlavně s ženami, které mají stejné téma.

Ovulační testy si dělám každý měsíc. Bohužel někdy mi ovulační test nevyšel pozitivní, ale vícekrát ano. Do toho jsem měla minulý měsíc snad všechny příznaky,
hlavně bolest prsou, kterou nemívám a MS se stejně dostavila, sice s opožděním, ale přesto. Nasadila jsem utrogestan po ovulaci a minulou sobotu se měla dostavit MS, ale stále nic. Tak si říkám, třeba to vyšlo, ale testy negativní a to jsem utrogestan vysadila před 6 dny.

Určitě nevěším hlavu, přece jenom psychika je nejdůležitější.

Jaký je Váš příběh?

no_title
27. led 2016

@janule1987jk nesnažíme se až tak dlouho, takže o tom ještě nepřemýšlím, pevně doufám, že mi dr. napíše nějaké pomocníčky, že by to snad mohlo jít bez návševy CARu. Je mi 25, tak mám naději, že to ještě nebude nic vážného. No, uvidíme, co řekne dr...

rejni
27. led 2016

@janule1987jk Většinou se prý po roce snažení dělají vyšetření jako folikulometrie(máš určitě ovu?) hormonální profil, můžou se nasadit nějaké hormony nebo i laparo ale je prý lepší začít u chlapa spermio protože u nich to není žáden zásah..a prý často se najde chyba i tam..ale samozřejmě pokud žena mívá MS a hlavně ovulaci..ale někdy se sejde i více problémů..u mě to teda vypadá, že jsem ovulaci nemusela vždycky mít ale i tak pokud nic teď první cyklus s clostíkem tak si chlap radši zajde..I když už 3 měsíce zobe selzin..Ale zatím jsem s Dr spokojená snaží se, zkoušíme. Ale pokud máš blízko car tak se tam objednej..někdy ti doktoři málo co dělají.

janule1987jk
autor
3. únor 2016

@rejni Ahojky, tak co nového? já jdu v pondělí na gyndu, chci se zeptat, jestli mi může i ona udělat hormonální profil. A pak se chci objednat do specializovaného centra na IUI.

marla86
3. únor 2016

Ahoj, můžu se k vám přidat? My se snažíme půl roku a pořád nic :( Tento měsíc jsem poprvé zkusila ovulační testy, tak jsem ted napnutá. Čárky totiž nebyly uplně stejně silné, ale já doufám, že ovu proběhla. Je to hrozný to čekání 🙂

atlhea333
3. únor 2016

"Většinou se prý po roce snažení dělají vyšetření jako folikulometrie(máš určitě ovu?) hormonální profil, můžou se nasadit nějaké hormony nebo i laparo ale je prý lepší začít u chlapa spermio protože u nich to není žáden zásah..a prý často se najde chyba i tam.." @rejni

To je přesně vidět, jak moc záleží na doktorovi! Třeba můj doktor po první roce snažení nechtěl ani slyšet o nějakém vyšetření (nejdříve hormony a pak možná přítele na nějaké ty testy). Děsně mě tenkrát naštval. Než jsem stihla zareagovat a najít si jiného, přišly rodinné problémy a dítě se odložilo. Teď máme za sebou další rok a za dva týdny první návštěvu CAR. Ale že bych měla za sebou nějaká vyšetření.... Budete si možná myslet, že jsem hloupá, ale opravdu jsem myslela, že by tohle měl navrhovat doktor a ne pacientka... Inu, chybami se člověk učí...

rejni
3. únor 2016

@janule1987jk Ahoj 🙂 čekám napnutě po ovu (6DPO) na výsledek našeho velkého snažení 😀 určitě může každá gynda odeslat krev na hormonální profil, měla jsem volat za dva dny..možná v CAR to mají jen hned pod sebou. Takže už přemýšlíš na IUI jj? No mě to ještě nějak nedá vzdát to přirozeně (teda tenhle měsíc už s hormony)

janule1987jk
autor
3. únor 2016

@rejni aha, tak mozna mi da taky nejake hormony. Ale kdo vi, asi i chci nekde jinde a treba mi reknou, ze hned IUI nebude treba. Jake a na co beres hormonky? 🙂

marla86
3. únor 2016

@rejni Já jsem 5DPO, tak můžem napnutě čekat spolu 🙂

freemee
3. únor 2016

Ahoj, my se snažíme od cca července minulého roku, v červnu jsem měla poslední MS od vysazení antikoncepce a dorazila včas, pak už to bylo horší, cykly jsem měla průměrně 48 dní, prakticky bez vyvolání - injekce agolutinu to nešlo, řekli jsme si, že to nebudeme ten půl rok řešit a necháme to na přírodě. Jenže kde nic tu nic. Nic mě nebolelo, nasadila jsem během toho půl roku kyselinu listovou, kontryhel, pak už mi v prosinci došla trpělivost. Dr mě zkontrolovala a zjistila pravděpodobně PCOS a údajně jsem měla vše v nepřirozené poloze, takže mi doporučila laparo. Z tohoto jsem se asi 14 dní křísila, protože jsem se doktorům vyhýbala jako čert kříži a nikdy mi nic nebylo ale na laparo jsem se nakonec objednala. Tento rok, konkrétně 26.1. jsem laparo prodělala a zjistili mi jak PCOS, tak srůsty - nebyli schopni ale určit jestli jsou srůsty z endometriozy nebo ne, srůsty mi ale drželi oba vejcovody za dělohou, která byla také uchycená někde vzadu. Vše tedy odstranili, udělali mi chrompertubaci - zjistili, že jeden vejcovod není úplně průchozí ale nechali mi ho tam. Takže jsem šla z nemocnice minulý pátek s nejistou diagnózou - poloviční šance na otěhotnění a buď se povede nebo ne ☹ ale na druhou stranu jsem ráda, že jsem na zákrok šla, že mi odstranili co tam nemá být, podstoupila jsem také drilling, tak snad by se konečně mohla začít dostavovat ovulace. No mám z toho smíšené pocity, ale také to nevzdávám, jen se do ničeho nenutím, snad to nějak dopadne 🙂 , doktor říkal, že se můžeme snažit dál, klidně hned, podle toho, jak se budu cítit, toť tedy můj příběh. Jo ještě jsem si od zákroku nasadila fertipronu, gynex ( který kapu již od prosince ) a ještě mi švagrová dala nějaké kapičky od léčitele na podporu, jelikož jí to pomohlo včetně fertiprony k otěhotnění, které nám oznámila den po tom, co jsem přijela z nemocnice. Ač ze začátku překvapená, nedonutí mě to honit se za nečím, co prostě ovlivní jen příroda 🙂 Takže všem držím palce.

michalamala99
3. únor 2016

@freemee Ahoj,sice máš poloviční šanci,ale máš 😉 tak nevěš hlavu!my se snažíme cca rok a také nic.Sice mám doma 2děti,ale teď mám jiného chlapa a nejde to.Mám ale hodně stresu skrz bejvalého,tak to bude asi tím.Taky jsem začala brát kapky gynex,kontryhel čaj a nechávám to na přírodě.I když je to takovej pocit beznaděje,když to tak chceme a nejde to,ale nevzdávej se.Lepší malá šance,než žádná 😉

marla86
3. únor 2016

@freemee Budu moc držet palce! Určitě není nic ztraceno a aspon víš, na čem jsi ;) Z miminka pak budeš mít určitě o to větší radost 🙂

rejni
3. únor 2016

@atlhea333 No já myslím, že určitě by měl vyšetření navrhovat Dr..to máš pravdu..někteří zas nechtějí dřív jak po roce. My se začali snažit od února a v dubnu jsem volala, že bych chtěla dojít zda je vše ok, že se snažíme a sestřička (na jednu si tam hodně stěžují) mi řekla, že jak mi nic není ať nechodím, fakt tak..ale pak že ať si zavolám Dr jestli chci..už jsem nevolala a Dr mi sám volal za tyden co jsem chtěla..to jsem byla hodně překvapená. Ale řekl mi ať tomu dám čas ale jak chci přijít ať příjdu. No a v listopadu jsem šla na prevenci po roce ale byl tam zrovna zástup..a jen nahodil, že jak chci můžu přijít příští měsíc na folikulometrii. A to už tam byl můj Dr a začali jsme to řešit..a všechno vyšetření mi doporučil on.. Já dokonce chtěla počkat jak zabere clostik, že chyba bude asi ve mě..a pak jsem mu řekla že leden to tak uděláme a když teď nic tak půjdem na spermio. To se fakt divím, že pro ty Dr jsou ty vyšetření nějaký problém.. Ale to je fakt doktor od doktora. Pak fakt změnit no.. Takže teď už po dvou letech CAR? A našli problém proč to nejde?

rejni
3. únor 2016

@janule1987jk clostík na ovulaci. No to je fakt, že zkusit i jinde a pak se můžete rozhodnout..

michalamala99
3. únor 2016

@rejni ahoj,měla bych na tebe dotaz?ten clostík?k čemu slouží?pomáhá?

atlhea333
3. únor 2016

@rejni Je to fakt doktor od doktora... no my teprve jdeme na první schůzku, takže zatím víme prd 😒 Nicméně teď jsem byla taky na prevenci u svého doktora a něco mi tam vyprávěl o nefunkčním žlutém tělísku - jenže jak to může vědět, když jsem žádné speciální vyšetření kromě klasické prohlídky, sono a cytol. neabsolvovala... Pro mě je obrovská úleva, že jdeme konečně do CAR, protože ať už je problém kdekoliv, budeme o tom vědět a bude se to řešit 🙂 Já jsem fakt docela dlouho žila v tom, že problém nemáme, že to prostě zatím jen nevyšlo, někde jsem se dočetla, že u naprosto zdravého páru je pravděpodobnost otěhotnění asi 1:15 v jednom měsíci. Takže ať teď po trochu delší době si začínám říkat, že je potřeba to řešit aktivněji. Je mi ale líto, že nebyl aktivnější můj doktor... Ale už mám v plánu ho změnit.

rejni
3. únor 2016

@marla86 To znám, jaké to čekání je ☹ člověk neví zda tomu dát ještě čas (do roka máte ještě šanci, že se povede) a nebo je v tom nějaký problém. Někdy je fakt ovu jindy než podle výpočtů a už tam to snažení nemusí být takové.. Zkus příští měsíc jak bude sílit ovu test testovat pak dřív, třeba za 8-10 h..ten vrchol co zaznamená test může být rychlý a pak hned klesá..a pak zas čárka slábne..ale některým ovu testy nefungovaly a ovulovaly a vyšlo to..takže případ od případu..nevěřím jim tolik.. Tak držím pěsti ať byl tenhle cyklus úspěšný 🙂

rejni
3. únor 2016

@michalamala99 Clostilbegyt. Píšou přesně na příbalovém letáku stimulátor ovulace..stimulování uvolnění vajíček z vaječníků. No jestli pomáhá ještě nevím 🙊ale četla jsem hodně ohlasů na fóru a často zabral..někdy první cyklus někdy až v cyklu po bez něj..no ale některým nepomohl..třeba tam mohl být jiný problém..a nebo né každá na něho reaguje.. Ale už to není žádná příroda ☹

freemee
4. únor 2016

@marla86
@michalamala99
Děkuji moc za podporu, jsem ráda, že jsem na ten zákrok šla a vím na čem jsem, teď jen doufat, že moje tělo začně ( nevím jestli hned nebo až časem) fungovat tak jak má 🙂 Oběma taky držím palce a samozřejmě i ostatním 🙂 Člověk když si něčím projde, tak ho to alespoň ještě více posílí 😉

janule1987jk
autor
22. únor 2016

@rejni ahojky 🙂 tak co noveho? Ja ti musela hned napsat, byla jsem dnes u Sobka ve Fermitedu. Takze mi vzali asi krev uplne na vse. Dostala jsem pregnyl do zadku 🙂 a v patek jdu jeste na odstraneni cysty. Ale musim rict, ze tolik papiru a otazek jsem necekala. Boze kez by to slo prirozene ☹

rejni
22. únor 2016

@janule1987jk Ahoj 🙂 u nás první cyklus s clostilbegytem nevyšel ☹ tak teď druhý, dnes už mám poslední tbl. a za týden UTZ.. Tak ať ti testy vyjdou v pořádku nebo aspoň ať zjistí proč to nejde.. Máš cystu jo? ☹ Tak držím moc palce..Dej zase vědět co a jak 🙂 jj a chystáme se 10.3. na spermio..

janule1987jk
autor
22. únor 2016

@rejni spermio chceme taky, ikdyz chlap se moc netvari a moc se mu nechce vzorek delat az tam. Tak kutim, jak na to. Protoze v tom Fertimedu chteji jen cerstvy vzorek.

rejni
22. únor 2016

@janule1987jk my bychom zase měli vzorek dovést, nemají tam na to prostory ale chlaaaap chce až tam! 😀 má o ně strach za tu hoďku 😀 no jinač to bere docela v poho..i když uvidíme jaké "stresy" budou v ten den 😀

janule1987jk
autor
22. únor 2016

@rejni no tak to je sranda 😀 no ja to necham na nem... za to co musime my zeny podstoupit to maji oni docela v pohode 😀

rejni
22. únor 2016

@janule1987jk 😀 no právě! Mají to v pohodě! Já mu říkám jak chceš..ale na wc půjdeš sám..on nee půjdeš se mnou 😀 no to bude komedie 😀

janule1987jk
autor
23. únor 2016

@rejni a kdepak jdete? 🙂 to bude dobra sranda 😀

rejni
23. únor 2016

FN Ostrava Poruba.. Tam je to prý na kožním..ale musím se ještě Dr jednou zeptat ať tam trefíme 😀

no_title
23. únor 2016

@rejni na FN Ostrava Poruba je taky CAR? 😕 To nevím. My jedeme do Gyncentra. Jinak, manža taky nechtěl odevzdávat vzorek, dostával všelijaké možné nápady - s kondomem a že jim to tam vyklopí atd. 😀 No, nakonec teda svolil, ale značně nerad. Prý je to potupné. Jakoby nebylo pro mě potupné lézt furt na kozu, achjo 😀

alischkar
23. únor 2016

Ahoj holky, taky se přidávám 🙂
Že půjdeme do mimča jsme si řekli teprve v listopadu, půl roku po svatbě. Zatím to nehrotíme, žádné měření a pouze jeden neúspěšný ovu test, protože jsem nevěděla jak na to :D
Zatím mám za sebou jedno balení Inofolicu. Dnes mi přijde další a manželovi jsem objednala Folandrol. Sám se ptal, čím může přispět 🙂 Teď mu bylo 35, tak asi začíná chytat depku :D Já budu mít 27.

Akorát mě teda docela štvou jeho v dobrém myšlené průpovídky:
"Až nás bude víc..."
"Až tudy potlačíš kočárek..."
"Až si nebudeš moct dát vínko..."
A pak se diví, že nic, když mám z něho vaječníky ve stresu :D

Jinak okolí se nás na mimčo neptalo přímo po svatbě, spíš až teď. Když už mi to fakt začalo vadit a babička pak před celou rodinou podotkla, že už mám konečně vysadit ty prášky a začít se chovat zodpovědně, řekla jsem jí přede všem, jestli ji nenapadlo, že to zkoušíme, ale prostě zatím nic. Od té doby máme klid, akorát při každé návštěvě mi na úvod nalévají panáka, aby si ověřili, jestli fakt "ještě nic" 🙂

bartvebartve
23. únor 2016

@alischkar Taky mě to po půlroce snažení trošku štve... my tři měsíce měříme ovu, která je ale pozdě... jím listovku, zkoušela jsem kontryhelový čaj, beru B6 na posunutí ovula, manžel vitamíny nechce, prý si hlídá životosprávu a blbiny do sebe cpát nebude... bude mu letos 40, takže se trošku bojím, jestli nebude problém, mi je 28, už skoro 29, taky ne nejmladší...

valeri10
23. únor 2016

@rejni
@michalamala99 Já brala tři cykly clostil a nepomohl. akorát mi udělal zmatek v ovu. Normál mívám ovu 19-20DC. Dva cykly s clostilem byla ovu 13DC a třetí cyklus zase zpátky 19-20DC. Tento cyklus jsem bez clostilu a vypadá na anovulační. A to ani nezmiňuju, že mi po něm bylo neskutečně zle a mám asi deset kg nahoře. Pokud se nesnažíte dýl jak rok vůbec bych o žádných lecích neuvažovala.

Strana