icon

Snažíme se o miminko, podpora a vzájemné příběhy

janule1987jk
11. lis 2015

Ahojky všechny milé diskutantky 🙂,

ráda bych založila diskuzi ohledně snažení o miminko. My se snažíme od léta a zatím se nepovedlo.
Ráda bych si s někým o tom povídala a hlavně se navzájem podporovaly. Hlavně s ženami, které mají stejné téma.

Ovulační testy si dělám každý měsíc. Bohužel někdy mi ovulační test nevyšel pozitivní, ale vícekrát ano. Do toho jsem měla minulý měsíc snad všechny příznaky,
hlavně bolest prsou, kterou nemívám a MS se stejně dostavila, sice s opožděním, ale přesto. Nasadila jsem utrogestan po ovulaci a minulou sobotu se měla dostavit MS, ale stále nic. Tak si říkám, třeba to vyšlo, ale testy negativní a to jsem utrogestan vysadila před 6 dny.

Určitě nevěším hlavu, přece jenom psychika je nejdůležitější.

Jaký je Váš příběh?

bartvebartve
23. únor 2016

@valeri10 Fakt z toho tak rychle přibereš? Já potřebuju totiž zhubnout, jsem po vánocích nakynutá a přibrat to bych asi nedala už...

valeri10
23. únor 2016

@bartvebartve ty kila přesně nevím ale hrozne jsem nakynula přes zadek a stehna a o břichu ani nemluvim.vypadala jsem jak v patem měsíci. Cca první tři dny mi bylo tak zle ze jsem nemohla vůbec jíst a pres to strasne nafoukle bricho. Ja jsem asi extrem v te reakci na leky.ale nez ty kila me štve ze jsem neotěhotněla a ted zrejme anovulacni cyklus.

rejni
23. únor 2016

@no_title Není.. Ale můj gynekolog nás odkázal tam..je to na kožním, dělají spermiogram každý čtvrtek.. Jenže ten můj manža si to nemůže udělat v klidu doma 😀 🙈 chce tam.. Tak snad to nějak dopadne 🙂 jojo my odnesem víc..

rejni
23. únor 2016

@valeri10 my už máme clostik po roce..Teď druhý cyklus..a první byla ovu taky 19-20dc ale vím, že jsem jí když už byla mívala později.. Mě z něho nic není krom bolení hlavy jeden den..a teď za ten měsíc jsem na stejné váze.. O 2 kg jsem přibrala po jednom měsíci nosifolu ale přes vánoce no 😀 ale mi váha o tolik neskače..ten nosifol musel tomu pomoct..

valeri10
24. únor 2016

@rejni říkám asi jsem extrémní případ. Nejvíc me zaskocil anovulacni cyklus po vynechání clostilu. Takže me spíš ublížil než pomohl . jsem zvedava jak to bude dal☹

no_title
24. únor 2016

Tak jsem byla dnes v CAR a paní doktorka mi udělala ultrazvuk a zjistila, že jeden vaječník je polycystický (měla jsem ukázkový perlový náhrdelník) a druhý je zdravý a roste tam folikul. Teď má 14 mm (12.DC) a v pátek jdu na kontrolu, jestli roste. Jestli se vše zadaří, tak to bude první ovulace po 7 letech, juch! Tak mi držte palce, holky 🙂

janule1987jk
autor
26. únor 2016

@rejni Ahojky, tak dnes mám po odstranění cysty, nebylo to nic příjemného, ale trvalo to jen 3 min 🙂 Ikdyž to čekání trvalo hodinu a půl!!! Strašné v tom andělíčkovi :D Přítel jde na spermiogram v úterý, takže teď jen zhodnotit všechny testy a odběry a uvidíme 🙂

no_title
26. únor 2016

Dneska jsem dostala od paní doktorky Clostík 🙂 Nikdy bych nevěřila, že člověk může vkládat naději do tak malinkaté krabičky 😀 Už aby byl příští cyklus 🙂

rejni
27. únor 2016

@janule1987jk Tak to byla rychlovka.. To věřím, čekat hodinu a půl už připravená 🙈 ten strach předtím 🙈 A cysta nebyla asi důvod proč to nejde že? Taky jsem teda zvědavá na ten náš spermiogram..a v pondělí UTZ, snad tam folik bude 🙂

rejni
27. únor 2016

@no_title jojo, to znám 😀 taky jsem si říkala jakou naději vkládám do té krabičky 😀 po prvním cyklu mě ta naděje přešla..ale zase s blížící se ovulaci je zase větší a zase věřím, že by teď..2 cyklus! Přeji ať pomůže 🙂

janule1987jk
autor
27. únor 2016

@rejni no rikal, ze pokud je hormonalni, tak by to mohlo byt pricinou. Dnes jsem mela na testu //, ale podle me za to muze Pregnyl.

rejni
27. únor 2016

@janule1987jk aha..může být i hormonální cysta? Tak kéž by to bylo tím a teď už se brzo zadaří 🙂 i pregnyl si dostala? No jo, i 10 dní je v těle, záleží kolik ho bylo a to je pak na testu //

nita1984
27. únor 2016

Ahoj kočky.... rok snažení, teď 9 měsíců HA a zítra poslední pilulka a jedeme na nové kolo snažení. Snad už nebude tak dlouhé....

t_lori
27. únor 2016

Ahoj holky,taky bych vam rada napsala muj pribeh,snad vam doda nadeji,protoze ma stastny konec 🙂.Vzdycky jsem chtela miminko brzo,ale chtela jsem taky zazemi,takze dostudovat,najit si praci,do ktere se muzu vratit,prestehovat se do naseho domecku atd. Vysadila jsem HA v lednu 2011,ze se procistim...v unoru jsem zjistila,ze jsem tehotna.Bohuzel jsem ale brzy samovolne potratila...asi nebyla spravna doba,sice jsem miminko strasne chtela,ale spoustu veci k tomu zminovanemu zazemi mi chybelo 😉 .HA uz jsem znovu nenasadila,davali jsme si pozor.Mezitim probehly zasnuby,promoce,nastup do nove prace,smlouva na dobu neurcitou,prestehovani do noveho domu,svatba...Vsechno bylo dokonale a nastal spravny cas pro miminko.Odstartovali jsme vse svatbou v srpnu 2013 (v te dobe uz jsem se svym muzem byla 9 let,dnes uz je to vic nez 11).Naivne jsem si myslela,ze neexistuje zadna prekazka....prvni mesic nic,prekvapeni,zklamani...druhy mesic,treti,ctvrty....Nechtelo se mi tomu verit,ale najednou jsem kolem sebe videla kamaradky,z nichz hodne otehotnelo cca po roce.Fajn,to nejak zvladnem,pila jsem kontryhelovy caj,zkusila ovu testy.MS jsem mela pravidelnou,sama se mi srovnala cca do pul roku po vysazeni HA uz v roce 2011.Po roce jsem sla na gyndu s tim,ze uz se rok snazime a ze chci pomoct.Zapomnela jsem se taky zminit,ze par mesicu pred svatbou jsem podstoupila konizaci delozniho cipku kvuli zjisteni pritomnosti rakovinotvornych bunek-to aby v te dobe asi nebylo vse uplne pozitivni 😉 .Diky tomu jsem ale byla na gynde vice hlidana,takze jsem vedela,ze po teto strance jsem v poradku.Muj doktor pomalu pridal dalsi vysetreni na zjisteni priciny neplodnosti-hormonalni profil u me,spermiogram u manzela,to bylo vse o.k.Nasledovala lecba clostilbegytem a utrogestanem (nekolik mesicu,dohromady skoro rok na hormonech).Cca po roce a pul pak laparoskopie a hysteroskopie,kdy nebylo v podstate zjisteno nic,,v cem by mohl byt problem.Zkousela jsem ruzne babske rady -polohy pri sexu,prstovou metodu,opit se 🙂 ,zmenit prostredi-na jare jsme byli v Egypte...ale porad nic ☹.V cervnu 2015 jsem se objednala k fyzioterapeutce s tim,ze chci odblokovat kostrc a vyzkouset Mojzisovu metodu.Objednala me na cervenec po MS,melo by se tam jit tesne pred ovulaci.Ten mesic jsem take zkousela merit bazalni teplotu,i kdyz jsem si rikala,ze to delat nebudu,ze je to zbytecne 😉.V srpnu 2015 jsem objevila dve carky na testu 🙂 .Ted jsem v 8.mesici a za par tydnu budu rodit.Trvalo to dlouho,casto si rikam,kdyby se to povedlo,mohli jsme mit uz treba rocni miminko,ale to uz nikdo nevrati a ja si hlavne vazim toho,ze se to vubec povedlo a hlavne ze to zatim vypada,ze je maly v poradku 🙂 .Sice hrozi,ze se narodi driv,ale ja verim tomu,ze kdyz jsme prekonali doposud tyhle vsechny prekazky,zvladneme i tohle 😉.Proto neveste hlavu,holky,ne vsem to jde bohuzel hned,ale takovych pribehu se stastnym koncem je mnoho a vy budete mit brzo urcite i ten svuj 🙂

michalamala99
28. únor 2016

@t_lori mazec,tak hodně štěstí,aby byl prcek zdraví a narodil se jak má 😉

rejni
1. bře 2016

@janule1987jk Ahoj 🙂 Tak po utz, místo foliku mám cystu ☹ snad odejde s MS, pak kontrola ale clostik zatím další cyklus nemůžu.. Dr doporučuje laparo proč to nejde.. Už mám doma i žádanku 😨 zatím čekáme na to spermio, pokud dopadne dobře půjdu určitě na laparo.. Tys byla na odstranění cysty laparoskopicky?

janule1987jk
autor
1. bře 2016

@rejni Ahojky 🙂) ne prave laparo ne, to mi i rikal ten doktor, ze to uz je v dnesni dobe zbytecne. Me ji normalne jenom vycucl a jeste rikal, at to reknu i kamaradkam. Tak jestli budes chtit 😉 trvalo to 3 min a zadna jizva ani bolesti potom. Jinak ja cekam na ms, jeste nedorazila a pak jdu na ty krev na hormonalni profil. Pritel ma dnes za sebou spermio, tak snad je vse ok a vse bylo jen kvuli me nyni odstranene cysty. 🙂))

rejni
1. bře 2016

@janule1987jk Já doufám, že cysta sama zmizí.. Ale to laparo by chtěl Dr kvůli tomu proč to nejde jestli tam není nějaká neprůchodnost..už i kvůli tomu, že mám rohovou dělohu, že je větší riziko, že tam může být něco víc.. A tys byla odstraňovat cystu a jen ti ji odsál? To slyším poprvé.. Tak to je šetrnější.. Tak dej pak vědět jak dopadl chlap 🙂

janule1987jk
autor
1. bře 2016

@rejni tak uz to vime. Poslali vysledky do hodky snad. Ma 37,5 mil/ml takze vysledek je normal. Pak napis co vy. Ma sice vice procent pomalych nez rychlych, ale jsou tam. Jsem zvedava na tento cyklus. Jo odsal. Tak uvidis, co pro tebe bude lepsi 🙂

janule1987jk
autor
10. bře 2016

@rejni Tak jak Rejni? Jak spermiogram? My jdeme v pondělí na IUI, pak totiž nebude další cyklus čas, tak to jdeme zkusit 🙂 A jak Vy? 🙂

rejni
10. bře 2016

@janule1987jk Ahoj.. Před chvílí jsme z něho dojeli domů.. Tak Normospermie, tak prý dobrý.. Nějaké ty procenta k tomu.. Takže uvidíme co dál..jestli se rozhodnu k té laparo.. Tak jdete zkusit IUI jj? Super moc držím palečky 🙂

janule1987jk
autor
10. bře 2016

@rejni Děkuji 🙂 Pak určitě napíšu své dojmy 🙂

rejni
10. bře 2016

Určitě napiš 🙂 hodně štěstí 🙂
@janule1987jk

janule1987jk
autor
14. bře 2016

@rejni ahojky, tak dnes mela byt inseminace, ale je presunuta na stredu, folikul ma zatim 17 mm. Bude to sranda, bo pritel uz nemuze, tak musim k nemu zajet pro vzorek a pak utikat 😀 mam na to hodku, jupiii 😀

janule1987jk
autor
14. bře 2016

@rejni jo a mame mit styk v utery vecer, prej zjisti, jestli spermie dosly tam kam mely 😀

zrofka
14. bře 2016

ahojky, můžu se přidat?? 🙂

rejni
14. bře 2016

@janule1987jk Takže IUI bude ve středu ale ještě v úterý máte mít styk?? Teda to se divím.. A oni zjistí jestli tam ty z úterý dorazily a ještě tam pošlou nové..🙂..😀 Tak moc držím palce ať vše vyjde a brzo jsou na testu // 🙂 jj a do hoďky to stihneš doběhnout ne? 😀

rejni
14. bře 2016

@zrofka Ahoj 🙂 no jasně.. 🙂 jak dlouho "pracujete" na miminku?

zrofka
14. bře 2016

@rejni ahojky, děkuji no, ještě nepracujeme. čekám na menstruaci a po ní naklušu k dr.. jen jí to oznámit,že se snažíme . V prvním těhu jsem měla velké komplikace,které se mi u druhého mohou vrátit. tak aby mě ohlídala..a pak se na to vrhneme 🙂 a vy??🙂

janule1987jk
autor
14. bře 2016

@rejni no taky jsem koukala 😀 ale tak asi se to tak dela, nechavam to plne v jejich rukou 😀 a jak vy? Uz ses rozhodla ohledne cysty? 🙂

Strana