icon

Snažíme se o první mimčo 😉

carmilla
26. srp 2016

Ahoj děvčata. 🙂 Vím, že diskusí o těhotenství a o plánování rodičovství jsou mraky, ale ráda bych tohle místo vyhradila těm z nás, které se snaží teprve o své první děťátko. Nezáleží na tom, jak dlouho se snažíte, nesejde na tom, jestli je vám osmnáct nebo čtyřicet...Domnívám se, že příchod prvního potomka je naprosto zásadní zlom, a proto my, dosud nezkušené, si právě tady můžeme vyměňovat své postřehy, názory, rozdělit se o své trable, ať už se snažením a plánováním, tak s těhotenstvím a porodem...My s přítelem se začneme snažit patrně někdy na podzim, vidíme to tak od listopadu. 😎 Antikoncepci nicméně neberu už od května, ale zatím klademe přírodě alternativní překážky. :D

tornadolu
27. lis 2016

Ahojky ženy jak se máme při první Adventní neděli 😉 uz beru 6den Gynprodyl na srovnání cyklu a aby me dorostla sliznice tak snad pak bude vše ok byla bych rada 😉

elodii
27. lis 2016

Ahojky, u nás stále nic.... Teď mám týden do ms, tak uvidíme, ale příznaky zatím žádné 😀 začala jsem užívat Gynex, třeba pomůže..... Pokud ms přijde, píšu si o dvě čárky Ježíškovi 😀

carmilla
autor
27. lis 2016

Zdravím. U nás se snažení cca o dva tři měsíce posunulo, musela jsem ještě na nějaké vyšetření s krví...Ale naštěstí s reprodukčním zdravím to nijak nesouvisí. 🙂 Ale nejpozději po Novém roce se na to vrhnem. 🙂 Takže zatím taky nic. Mně se bohužel bez antikoncepce opět prodloužily cykly - minule 44 dní, teď 36 dní...Kdyby se to drželo alespoň kolem těch 35, bylo by to fajn...Četla jsem, že cykly nad 40 dní už jsou pro otěhotnění celkem problematické.

tyna13
27. lis 2016

ahojky holky, snad poradite nebo reknete nazor. prikladam fotky testu ty svetlejsi jsou delany v jeden den,a ten nejsilnejsi je delany ted v patek. prasky jsem vysadila 21.10 a 24,10 prisla MS od te doby jsem 36 DC a ted v patek mi takto vysel tehotensky test,prasky jsem brala pouze dva mesice. v tydnu jsem mela bolesti a krece v podbrisku chvily jako kdyz to mam dostat pak zas pichlava bolest prsa natekla a bolala a obca sme boleli o zada navaly atd..v sobotu jako kdyz utne a nic prsa mi opet splaskla bricho boli momentalne minimalne a jen jako kdyz je ms a to jen kdyz sem treba v kliu a zacnu se hybat takzacne bolet, mela se i hodne vyboulney nafoukly bricho a taky splasklo,mam strach aby se neco nedelo,vim ze je to vse hodne na zacatku a k doktorce jdu teprv zitra ale testy jsou myslim jasne,spis se desim toho ze ze dne na den prestaly priznaky. je to poprida me prvni tehu,
dekuji moc za cenne rady 🙂 jsem z toho vyjukana je to moje prvni tehu diky

tyna13
27. lis 2016

prikladam ty testy jeste 🙂

lenickakl
27. lis 2016

Po dlouhé době vás zdravím. Já jsem v šestnáctém týdnu a ve čtvrtek mě čeká amniocentéza

nevimnetusim
29. lis 2016

Ahoj holky,
my se s manželem snažíme od konce dubna a pořád nic.stejně jako většina z nás jsem si myslela, že vše půjde hned, ale ono ne. Cyklus pravidelný, ovu podle BT taky mám. Jenže miminko nikde. Od začátku piju kontryhel, beru listovku...
V září jsem byla na preventivce na gyn a doktor mi řekl, že testy dělá až po roce snažení. Tak jsem šla do lékárny aspoň pro další nějaké ty vitamínky. Když jsem lékárnici odpověděla na její dotaz, že se snažíme o miminko něco přes půl roku, měla strašně překvapený výraz a dodala-půl roku, to je ještě mááálo! No to mě odrovnala!

lenickakl
29. lis 2016

@nevimnetusim Tak pokud máš pravidelný cyklus i ovulaci jak má být, poslala bych manžela na spermiogram

elodii
29. lis 2016

@nevimnetusim mně moje doktorka poslala už po půl roce snažení na hormonální profil a vypsala i žádanku na spermiogram pro manžela.... Asi to je různé. Manžel jde na spermiogram teda až v lednu, to bude rok od našeho snažení, ale já hormonální profil mám hotový.....

leymea
29. lis 2016

Ahoj holky,
precetla jsem to tu cely. My se snazime pres rok. Je to jak vecnost 😀 momentalne mam MS a ted budu brat clostilbegyt podruhy. Ja jsem sla k doktorce po roce. Mela jsem preventivni prohlidku, takze to i pekne vyslo. Hned to zacala resit. Prvni cyklus jsme zjistili, ze ovulaci mam, manzel byl na spermiogramu, ten dopadl skvele a pak mi predepsala clostilbegyt. Minuly cyklus mi delala jeste hormonalni profil, ten je taky v poradku. Takze zatim jsme oba v poradku, mozna si rikam, ze nemam pruchodny vejcovody, uvidime. Jeste pak chci dat jednu sanci s clostikem, zvysi mi davkovani na dva denne. A pak to vidim na CAR. 😉

lenickakl
29. lis 2016

@leymea To je divný, že když máš ovulaci, tak do tebe cpou clostilbegyt 😕 Se mi zdá trochu zbytečný

leymea
29. lis 2016

@lenickakl me taky. 😀 nekde jsem cetla, ze jsou kvalitnejsi. A, ze se muze tvorit vic folikulu. Takze se uvolni vic vajicek a pak je vetsi sance. Ale tezko rict. Kazdopadne nejsem jedina, kdo papa clostik i kdyz ovuluje. Nastesti nemam zadny vedlejsi ucinky, akorat ovulace byla bolestivejsi a MS mam ted silnejsi nez obvykle. Prece jen, je to doktor, snad vi co dela 🙂

jakaluce
29. lis 2016

@lenickakl Držím palce, ať amniocentéza dobře dopadne! 🍀

lenickakl
29. lis 2016

@jakaluce dekuji 🌹

tornadolu
30. lis 2016

Dobry večer ženy 😉 japak se mame? Dneska dobiram prášky Gynprodyl 200mg tak uvidíme kdy prijde MS a kdy se nám zadaří Mimi 😉 snad co nejdřív 😉

tornadolu
30. lis 2016

Ty jo holky tak si přestavte ze dneska mam dobrat uz ty prášky Gynprodyl a cca 3-4by mela dojit MS jdu na WC a MS už dojela a to jsem ještě nedobrala poslední prášek tak jsem dala sprchu a ten poslední prášek jsem si dala. Není to divný ze přišla tahle brzo?mate s tim někdo zkušenosti?předem dekuji

leymea
25. pro 2016

@lenickakl jen Ti chci napsat jak to po clostilbegytu dopadlo. Po vic jak roce jsem otehotnela 🙂 bud nahoda a nebo clostik pomohl? 🙂 to nikdy nezjistime 🙂

lenickakl
26. pro 2016

@leymea super, tak at se drzi jako kliste a dojdete do zdarneho konce. 🙌

leymea
26. pro 2016

@lenickakl moc dekuji. Taky preju aby u Vas bylo vse v poradku 🙂

lenickakl
26. pro 2016

@leymea teď už to snad ok bude.. Díky 🙂

carmilla
autor
29. pro 2016

Zdravím, holky. 🙂 S potěšením sleduji, že už zde máme první úspěšné mamky. 🙂 Já jsem aktuálně 39. DC, menstruace zatím nikde, ačkoliv už jsem měla pocit, že určité příznaky tomu nasvědčují. "Volný průběh" tomu dáváme teprve od půlky prosince, takže si ani nemyslím, že bych byla v tom. Takhle "na první pich". :D Bohužel podle svého cyklu se nemůžu moc orientovat, poněvadž ho mám strašně rozharašenej. Minule jsem to dostala po 36 dnech, předminule dokonce po 44... Mám doma ulitej digitální test, tak možná zkusím zítra nebo pozítří ráno štěstí, pokud MS nedojde...abych věděla, jak a jestli to můžu na Silvestra roztočit. :D

lory303
29. pro 2016

Ahojky holky, taky se k vám přidávám. S přítele se snažíme o mimčo od července a zatím neúspěšně. BT jsem si dva měsíce měřila, ale nyní už jsem přestala a nasadila první měsíc clostík. MS by měla přijít buď v sobotu nebo neděli. Je tady někdo kdo má zkušenosti s clostíkem, jestli zabral už v prvním cyklu?

lory303
29. pro 2016

@tyna13 Ahojky, test sis delala pred vynechaním MS nebo az po vynechání?

lory303
29. pro 2016

@leymea Ahojky, já ted mela taky první mesic clostik, ale hormonalni profil ani spermiogram jsme jeste nepodstoupili. MS má prijit v sobotu nebo nedeli. Ovulku mám taky pravidelnou, ale i tak mi dr. napsala clostík. Po clostíku mi narostl hezky velky folikul, ale citim pichani a tlaky v podbrisku, takze MS asi dorazi ☹ tobe drzim palce.

lenickakl
29. pro 2016

@lory303 zabral mi v prvnim (ja jsem vubec neovulovala) a v druhym cyklu jsem otehotnela

lory303
29. pro 2016

@lenickakl Ahaa, no já práve ovuluji pravidelne a i tak mi ho dr.predepsala. A mas jedno mimco nebo z toho byly dvojčátka? 🙂

lenickakl
29. pro 2016

@lory303 jedno. Mozna tam byly dve embrya, ale to uz nikdo nezjisti

leymea
29. pro 2016

@lory303 taky drzim palce 🙂 ja ted lezim v posteli s nachlazenim. Tak snad to prdiskovi neublizi 🙂

lory303
30. pro 2016

@leymea děkuji 🙂

lory303
30. pro 2016

Ahoj holky, mám dva dny pred MS a uz citím stejne priznaky jako vzdy pred MS, tak se chci zeptat zda to muzou byt i priznaky tehu nebo to mam uplne vyloucit? Pokud je tu uz nejaka tehulka, byla bych rada za radu, dekuji 🙂

Strana