icon

Snažíme se o první mimčo 😉

carmilla
26. srp 2016

Ahoj děvčata. 🙂 Vím, že diskusí o těhotenství a o plánování rodičovství jsou mraky, ale ráda bych tohle místo vyhradila těm z nás, které se snaží teprve o své první děťátko. Nezáleží na tom, jak dlouho se snažíte, nesejde na tom, jestli je vám osmnáct nebo čtyřicet...Domnívám se, že příchod prvního potomka je naprosto zásadní zlom, a proto my, dosud nezkušené, si právě tady můžeme vyměňovat své postřehy, názory, rozdělit se o své trable, ať už se snažením a plánováním, tak s těhotenstvím a porodem...My s přítelem se začneme snažit patrně někdy na podzim, vidíme to tak od listopadu. 😎 Antikoncepci nicméně neberu už od května, ale zatím klademe přírodě alternativní překážky. :D

vjercik
11. říj 2016

Já si to taky pisu🙂 v hlavě nejde VŠE udržet 🙂
Ono to jednou vyjde a snad už brzy🙂

carmilla
autor
11. říj 2016

Já mám menstruační kalendář v tabletu a taky si to zaznamenávám. Abych případně věděla, kdy se zadařilo. Ale snažit se chceme až od příštího měsíce.

zanetkamaresova
11. říj 2016

Taky taky se snažíme o první. Držím palce

silvie15
11. říj 2016

Ahoj. Mam dotaz a doufám ze by mi snad někdo poradil. Snažíme se s manželem už několik měsíců o mimi. Teď to vypadalo nadějně, ale nakonec se zpožděním 3dnu jsem to dostala. Normálně mívám MS 4- 5 dní max a teď jsem 8DC a stále se mi stává že špiním. Celý den nic a večer třeba par kapek. Myslíte že mám tak rozhozený cyklus nebo to může znamenat ze je semnou něco špatně ? Diky

carmilla
autor
11. říj 2016

@silvie15 Tady na fóru těžko najdeš odpověď od laiků...nemusí to znamenat vůbec nic, může to být nějaký zánět, cysta...ale myslím, že ve většina případů se jedná jen o nějakou banalitu - rozházené hormony apod. Nebereš třeba něco na podporu otěhotnění? I zdánlivě neškodné doplňky stravy můžou v těle nadělat paseku, když se nadužívají nebo špatně kombinují...

lenickakl
12. říj 2016

Holky a spermiogram maji vasi partneri ok? Jinak se prej uvadi, ze i u zdravych lidi je samce na poceti jednom cyklu 20 nebo 25% ..

elodii
12. říj 2016

@lenickakl můj manžel ještě nebyl, máme doma doporučení od doktorky, ale zatím ho tam nechci hnát.... Do konce roku chci ještě počkat, pak se bude lámat přibližně rok od snažení, tak to začneme řešit. Jinak já na hormonálním profilu byla a vše v pořádku.... Na gynekologii při pravidelných prohlídkách mi doktorka vždycky chválí delohu a vaječníky sliznici mám taky dobře vysokou, ale prostě to mímo se nechce uchytit :-/ začínám opravdu věřit, že to už je blok v hlavě.....

lenickakl
12. říj 2016

@elodii u nas byl teda problem ve mne, ale i tak jsem dostala zadanku na spermiogram, aby na me nedelal hokus pokus zbytecne, kdyby byl problem i u manzela 😀

elodii
12. říj 2016

@lenickakl já k tomu všemu vyšetření přišla tak nějak jako slepý k houslím...., šla jsem k doktorce kvůli bolestivé MS a říkala jsem si, že jen tak během vyšetření se jí zmíním, že se pořád nedaří (asi půl roku jsme zkoušeli) a ona hned aktivně vypsala žádanky.... Mně odběr krve nevadí, tak jsem šla( i trochu i z důvodu, že jsem se chtěla uklidnit, že po téhle stránce je vše ok-ve finále jsem si pak i zapomněla zavolat na výsledky 😀)

elodii
12. říj 2016

Holky, možná až moc otázka na tělo, ALE mě to zajímá, jak často s partnerem sexujete, když se snažíte? Někde se udává maximální třikrát do týdne, někde zase píšou v období ovulace co nejvíce, tak by mě zajímalo jak to máte vy - čemu více věříte 🙂

lenickakl
12. říj 2016

@elodii To já jsem zrovna šla na preventivku a když jsem se mu svěřila s problémy s mentruací, tak udělal ultrazvuk a bylo.. No sestra na gyndě je na krev hrozná sadistka, tak umírám 😀 Jinak sex jsme měli jak se nám chtělo.. Ono se říká, že by se nemělo každej den, že nestihnou dozrát spermie, ale já si myslím, že na tom zas tolik nezáleží, když se do toho nebuší třikrát denně 😀

pet_8
12. říj 2016

@elodii Ahoj. V obdobi ovulace obden, v ostatnich dnech podle chuti a energie a casu, takze obcas 🙂

uzivatelkapetra
12. říj 2016

@elodii my když se nám chce. Přijde mi takové nehezké se milovat na povel, jen kvůli početí. Ale my zatím nějak na těhotenství nespěcháme.
Ps:někde jsem četla, že spermie zrají 3 dny, ale za dva dny už jsou taky použitelné 🙂

kacwi
12. říj 2016

Ahoj holky, ráda se k vám přidám. S manželem se snažíme od září. První pokus nevyšel, ale nevěšíme hlavu ;)

elodii
12. říj 2016

@uzivatelkapetra to je právě to 🙂 my máme oba rádi sex a mohli by jsme každý den, ale díky těm spermiím, aby dozrávali se milujeme 3X týdně zhruba ( jenže někdy to je i častěji - možná v tom bude také problém, že jsou pak nedopečené 😀)

carmilla
autor
12. říj 2016

Já myslím, že každý by měl sexovat tehdy, když se mu chce. Samozřejmě, pokud se někomu chce jednou za dva měsíce, tak ta šance na úspěch nebude nejveselejěí a bude se holt muset párkrát "přemluvit". :D Správně tu zaznělo, že ve skutečnosti je i PŘI OVULACI šance, že to klapne kolem 20-25%...Takže určitě nic neznamená, když se to nepodaří na první nebo druhý pokus....Taková ta představa - vždyť jsme se snažili přesně v době ovulace, tak jak to že nejsem v tom - je strašně naivní...A vlastně je to nefér. :D Vždyť i ti blbí králící se připouští jen na jeden pokus a je to tam! :D A u lidí je ta šance takhle pitomě nízká...vlastně je pravděpodobnější, že to nevyjde....Ale má to pozitivum v tom, že tím pádem "musíme" sexovat daleko častěji, než chudinky králičice. :D

elodii
12. říj 2016

@carmilla moc hezky napsáno 🙂 nechtěla jsem se nikoho nijak dotknout ohledně frekvence sexu, jen jsem byla zvědavá 😀

hanulkaha
12. říj 2016

Ahoj holky, nám mimi vyšlo na první pokus 🙂 Ovulace byla v neděli a sexík byl ve čtvrtek, pátek, sobotu i neděli a v pondělí jsme to ještě pro jistotu pojistili 😀 Teď jsem ve 13tt, včera proběhl NT screening a odběry, vše je v pořádku a my čekáme zdravé miminko 😅
A ještě Je fajn mít po sexu alespoň 15-20 minut podložený zadeček, aby spermíci měli jednodušší se dostat k čípku... Já tak pokaždé i usnula s kojícím polštářem pod zadnicí 😀
Držím všem pěsti! 🙂

uzivatelkapetra
12. říj 2016

@carmilla taky už mě napadlo jak je to třeba u psů snadné. Změříte progesteron a na jistotu jednou nakryjete a může z toho být i 10 svišťů:D
Asi už jsme my lidé přešlechtění🙂

carmilla
autor
12. říj 2016

@uzivatelkapetra Asi jo...Vždyť dřív ženským stačilo, když se o ně otřel chlap v trenýrkách a byly v tom a ani kolikrát nechtěly...ale ono je to i o tom, že dneska se mateřství dlouho odkládá...Dneska, když řekne holka ve dvaceti, že chce mimino, tak si lidi ťukaj na čelo...přitom je vlastně v ideálním věku...Co si budeme povídat po třicítce už to nejde asi tak rychle, jak by to šlo v těch dvaceti...

uzivatelkapetra
12. říj 2016

@carmilla přesně tak. Moje mamka jen viděla trenky a byla těhotná, ale to ji bylo 20. Mě je 28 a tuším, že budou problémy.
Zbývá jen doufat, že to nebude tak zlé, jak to může být a štěstíčko bude při nás stát.

uzivatelkapetra
12. říj 2016

Mimoto, že kdysi lidé makali od mlada a jejich těla byla v lepším stavu...

martinkamoj
12. říj 2016

@carmilla
@uzivatelkapetra S tím děvčata souhlasím.. Hlavně já když někde řeknu,že chci dítě a že o jedno sme přišli, tak se na mě dívají jak na blázna a slyším jen to máš ještě času na dítě.. A já vždy odpovím, nemám, když máš zdravotní komplikace, nejde to jak si představuješ a už teď mě to tak vyčerpává, že řešit to stejné za 10 let kdy je podle všechi deální doba pro dítě, tak bych byla asi v blázinci.. Podotýkám že mi je 23. 😒

uzivatelkapetra
12. říj 2016

@martinkamoj Já si myslím, že tato volba nemá záviset na věku, ale na tom, zda-li máš člověka, se kterým hodláš toto břímě nést a stabilní zázemí

martinkamoj
12. říj 2016

@uzivatelkapetra To ano, dítě chceme oba samozřejmě, už sme spolu nějakou dobu, bydlet kde máme, finance jsou také a nic nebrání dítě mít. Partner má 30 ten by už i uvítal, já si přeju dítě už delší dobu, bohužel osud tomu chtěl jinak a nějak né a né se usídlit ten malý špuntík 😉

uzivatelkapetra
12. říj 2016

@martinkamoj Tak o co jde?...dělám ve velké firmě se spoustou zaměstnanců a jsem zvyklá tyto blbé kecy(např. mých asi 10 smyšlených těhotenství🙂 ) naprosto ignorovat, takže mě nedělá problém se vůbec nepozastavovat nad názory ostatních
Na ostatní hoď bobek 😀

martinkamoj
12. říj 2016

@uzivatelkapetra právěže na ostatní nečučím, kdyby to šlo, mám dítě hned, bohužel i přes usílí, které do toho vkládáme se nedaří.. Jakoby se to po mimoděložním zablokovalo. Teď sem na to hodila mnohem větší bobek a řeším ještě příjemnější věc, abych nemyslela proč to pořád nejde 🙂

uzivatelkapetra
14. říj 2016

Tak právě dobírám druhý duphastonový cyklus a stále jsem bez jakýchkoliv vedlejších účinků (asi jako jedna z milionu-proto je to divné) navíc jsem zjistila, že jsem bez ovulace. Očividně to nebude snadné a do 30 bych to dítě chtěla stihnout...

carmilla
autor
14. říj 2016

Holky, já vám všem moc držím palce...sama tuším, že u mě to taky asi nebude úplně jednoduché...Hlavně hodně sil a koukejte dopředu! 🙂 Ještěže už je víkend, já měla poslední dva dny v práci naprosto otřesný, a to tak, že jsem poprvé za tu dobu šla domů s řevem...A to se mi nestalo ani úplně na začátku, ačkoliv jsem to taky měla perný - jedna nadřízená mi dávala docela čočku...Musím říct, že se na tu mateřskou těším čím dál víc, v práci si beztak začínám připadat nějak zneuznaně...

moulinek
27. lis 2016

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Snažíme se pátý měsíc o naše první mimčo. Ovulaci na sobě už i poznám, používám i ovu testy pro jistotu, ale stále nic.... Teď čekám na MS, mam ji dostat za týden, ale bolesti mám už teď jako bych to měla dostat už zítra. Tak nevím co to znamená... Možná se už moc pozoruju 😕

Strana