icon

Snažíme se o první mimčo 😉

carmilla
26. srp 2016

Ahoj děvčata. 🙂 Vím, že diskusí o těhotenství a o plánování rodičovství jsou mraky, ale ráda bych tohle místo vyhradila těm z nás, které se snaží teprve o své první děťátko. Nezáleží na tom, jak dlouho se snažíte, nesejde na tom, jestli je vám osmnáct nebo čtyřicet...Domnívám se, že příchod prvního potomka je naprosto zásadní zlom, a proto my, dosud nezkušené, si právě tady můžeme vyměňovat své postřehy, názory, rozdělit se o své trable, ať už se snažením a plánováním, tak s těhotenstvím a porodem...My s přítelem se začneme snažit patrně někdy na podzim, vidíme to tak od listopadu. 😎 Antikoncepci nicméně neberu už od května, ale zatím klademe přírodě alternativní překážky. :D

leymea
30. pro 2016

@lory303 mela jsem pred MS klasicky PMS. Zacalo to prsama, ale driv nez obvykle a pak se pridal podbrisek, akorat bolel min nez vzdycky. Takze ano, ja mela normalne PMS. 🙂 drzim palce 🙂

lenickakl
30. pro 2016

@lory303 může to být obojí.. Ony jsou ty příznaky docela podobný.. Já jsem teda nikdy neměla žádný příznaky.. Ani před menses, ani když jsem byla těhotná.. Ale já mám PCO a blbý hormonální hladiny, tak to je nejspíš tím 😀 Max mě vždycky pár hodin před menses začlo bolet břicho 😀 Ale je fakt, že když už jsme jeli naostro, tak jsem párkrát příznaky měla a když se zadařilo, tak vůbec nic 😀

terezia10
1. led 2017

Tak se přidávám s mužem se snažíme momentálně. Cyklus mám pravidelný a ovulaci poznám. Musím ale říct že mám z toho docela strach že se nám to nepovede. Ono když člověk furt čte o neplodnosti z časopisů atd tak mu to moc nepřidá.

uzivatelkapetra
1. led 2017

@terezia10 tomu se pokuste vyhýbat ať si neplodnost nezpůsobíte tímto sama🙂
A přeji ať je co nejdříve zaděláno.

g_m
1. led 2017

@terezia10 Doporucuju nic necist a vyhybat se konikovi 😉 Dost to osvobozuje a clovek nepremysli nad nesmyslama...

tornadolu
1. led 2017

Krásný den ženy tak jak se mame?Dala jsem si přece vzetí ze se budeme víc snažit a ja na to nebudu moc myslet 😉 teda pokusím se 😉

wenisa
15. led 2017

Zdravím děvčata, nebude vadit,l když se k vám přidám???

elodii
1. únor 2017

Zdravím Vás ženy! Ještě to nechci zakřiknout, ale nám se s rokem 2017 zadařilo ❤ a jak se daří Vám?

brrbrr
1. únor 2017

Ahoj vsem,dnes jsem objevila tuto diskuzi a rada bych se k vam pridala.Je mi 28 a s manzelem se snazime uz vic jak 2roky o miminko.Mezitim jsme zacli chodit do centra asistovane reprodukce,byla jsem na laparoskopii protoze mi zjistili PCO,bereme vitaminy.Ted se muzi hodne zlepsil stav spermii po pul roce vitaminu a ja zas od dalsiho cyklu zacinam brat hormony aby sem mela vubec ovulaci a pak pripadnou ms.Je to mazec,okoli se moc nesveruju,takze rada zavitam sem,kde se muzu aspon trochu vypovidat.Posledni dobou me vubec nic nebavi a nejak uplne postradam smysl zivota bez deti.Chtela bych jich vic 2-3.Bojim se ze budu stara mama nebo ze nebudu mit deti vubec.Zaroven se trochu bojim jak to budu zvladat az dite mit budu...

apollena
1. únor 2017

@brrbrr
ahoj, jsem naprosto ve stejné situaci, je mi skoro 29 a řeším totéž...ráda si s Tebou popovídám, aspoň nám to čekání lépe uteče 🙂

apollena
1. únor 2017

@elodii
To je krásná zpráva, gratuluji! 🙂 mohu se zeptat, jak dlouho jste se snažili? A zadařilo se přirozeně či s pomocí hormonů?

lenickakl
1. únor 2017

@elodii Ahoj, no já už mám přes půlku za sebou 😀

@brrbrr Taky mám PCO a zadařilo se docela rychle

apollena
1. únor 2017

@brrbrr
teda špatně jsem to přečetla, PCO nemám, jinak snažíme se také už pěkných pár měsíců (nebo mi to aspoň tak přijde), tak přeji ať to brzy klapne 🙂

elodii
1. únor 2017

@apollena snažili jsme se rok. Teď v lednu navštívili Sanus, kde jsme s paní doktorkou řešili další postup, plánovali jsme spermiogram, já měla hotový hormonální profil ze září a ten byl v pořádku. Domluvili jsme se, že v únoru se objednám v půlce cyklu, aby mrkla, zda probíhá ovulace.... No a v den očekávané ms jsem to nevydržela a testla a vykoukly na mě čárky ❤ po celý rok jsem zkoušela možné i nemožné od gynexu přes kontryhel po podkládání zadku po sexíku a jediné, co mi asi pomohlo jsou ovulační testy a pak poctivě sexovat 😂 a před ovulací dva dny pauza.... Takže tak 😉

apollena
1. únor 2017

@elodii
díky za odpověď, to je pozitivní číst takové optimistické zprávy 🙂
Do toho Sanusu jste zašli s doporučením od gynekologa nebo to není potřeba? Nevím, jestli ho mám takhle obejít nebo ne, ale zase mám jednodušší zajít do nějakého centra v Praze než dojet do severních Čech, kde mám dr., byť tedy velmi schopného...

elodii
1. únor 2017

@apollena měli jsme doporučení. Je to pořád strašně čerstvé, nějak tomu ještě úplně nemůžu uvěřit, na kontrolu jdu až 10.2..... Tak doufám, že bude vše v pořádku.... Ale jsem šťastná😍

uzivatelkapetra
1. únor 2017

@brrbrr taky mi je 28(už jen měsíc) a taky mám pco. Ovulaci jsem ještě od vysazení v črc neměla, jím akorát vitamíny a duphaston. Tento měsíc už jsem dostala i žádanku do car, ale ještě to chvilku odložím, chci zkusit neera detox jestli to se mnou něco neudělá. A pocity co se týká toho, že už strašně chci, ale na druhou stranu si neumím představit až to bude mám naprosto stejné. Dneska mi další kolega oznámil, že je těhotný, dělám ve velké firmě a tam je v očekávání v podstatě pořád někdo, tak je to i možná trochu takový tlak na psychiku. Nehledě na to, že v jednom kuse se všichni ptají kdy my do toho praštíme.

carmilla
autor
1. únor 2017

@brrbrr Ahoj, vítám tě v diskusi a přeji hodně štěstí. Já myslím, že až se to zlomí, tak už to potom půjde samo a dětičky budou. Jenom to chce prolomit ten pech. 🙂 Já věřím, že medicína dneska dovede hotový zázraky, tak hlavně neztrácej naději. Chápu, jak to musí být ubíjející, když člověk něco moc chce a ono to nejde...Kolem mě se taky rojí těhule a všem se zadařilo prakticky na lusknutí prstů...Já musím čekat do března /minimálně/ protože mě pravděpodobně čeká odběr kostní dřeně za 3 týdny...což je s těhotenstvím samozřejmě neslučitelné...A cyklus mě začal zlobit, teď nějak marně čekám na MS a nemůžu to dostat...Bohužel jsem s nepravidelnou menstruací měla problémy i před antikoncepcí...ale mám takové nějaké tušení, že to u nás asi taky nepůjde úplně hladce...

brrbrr
2. únor 2017

@apollena Ahoj,tak to jsem rada.Muzeme se podelit o zkusenosti 🙂 ale asi to bude lepsi ve zpravach,nez tu zahlcovat diskuzi...

brrbrr
2. únor 2017

@uzivatelkapetra Ahoj,to jsem rada,ze to nemam tak jedina.Kdyby ses chtela podelit o zkusenosti napis zpravu.Vy zkousite teprv chvilku(z meho pohledu) takze klidne zatim zkousej s vitaminama.Ja to taky delala,ruzne vitaminy,drahe/levne,bylinky caje i tinktury,zacala jsem cvicit hormonalni jogu,ovu testy... a zatim upechy zadne.Kazdy mesic jsem neco vymejslela,studovala tady nebo na netu a stale nic.Uz nevim co zkusit noveho,ted beru jen Inofolic a manzel Folandrol a dotoho hormony.U me se proste bez hormonu nic nedeje :( a uz me to fakt nebavi furt to blby cekani na neco.Na ovu,na ms pak zas ovu....a kdyz se zjisti ze ovu neni,tak zas cekas,jedtli nahodou nebude dalsi mesic....mazec

zazaja
2. únor 2017

Ahoj, tak už i my jsme se rozhoupali a shodli se, že se budeme snažit o mimi. S manželem jsme svoji 3 a půl roku od svatby, stejnou dobu neberu antikoncepci. Letos bude manželovi 30 a hrozně by si přál děťátko. Na gyndě mi bylo řečeno, pokud se do roka nezadaří tak se to pak začne řešit. Jak reagoval/a vaš/e doktor/ka?

brrbrr
2. únor 2017

@carmilla Dekuji za prijeti.Ja jsem mela problemy s ms vzdy,do te doby nez jsem zacla brat antikoncepci,coz byla asi nejvetsi chyba.Nevadi mi,ze jsou vsichni kolem tehotny,trochu me zamrzi ze ja stale ne,ale preju jim to.Nejvic me nastve,kdyz nejaka socka roztahne nohy,hned otehotni a miminka se zbavi,nekde ho pohodi nebo zabije ci bije.No to bych taky vrazdila :( Medicina je u nas na dobre urovni,tak doufam ze si poradi i semnou,kdyz otehotni holky,co jim chybi nejake organy nebo jim i reknou ze nemuzou otehotnet a stejne maji po case deti...musime verit,nic jineho nezbyva

carmilla
autor
2. únor 2017

@brrbrr Asi na tom budeme podobně. ☹ Já neměla nikdy pravidelnou menstruaci. Pak jsem nasadila antikoncepci jako ty, která všechny tyto problémy přikryla...No a teď jsem na tom tak, že poslední MS jsem měla ve druhé půlce listopadu. Takže asi tak. Musím se objednat na gyndu...Ale mám neblahé tušení, že s takovými potížemi nebudu patřit mezi ty, které otěhotní hned, jak na to pomyslí. To víš, některým holkám stačí otřít se chlapovi o trenky a je to. :D Ale já všem tohle štěstí přeju. Ale taky mě někdy vytočí, že třeba holka, která fetuje, váží 40 kilo i s postelí (efekt perníku), o děti se nestará, otěhotní, i když nechce (případ jednoho děvčete ze sousedství) - taková má dvě zdravé děti...A někteří, kteří by dali svým dětem všechno, nemají žádné, nebo se roky snaží o jedno...

carmilla
autor
2. únor 2017

@zazaja Tohle je u zdravých lidí asi běžný postup. Drtivá většina gynekologů ti řekne, že se bude 12 měsíců čekat. Ovšem já bych k tomu přistupovala individuálně. Dvaadvacetileté holčině bych s klidným svědomím řekla, ať to nechá na přírodě a třeba i rok počká. U o deset let starší ženy bych ale tuto dobu zkrátila tak na půl roku...

zazaja
2. únor 2017

@carmilla tomu rozumím ... ale ty 3 roky od svatby jsme tomu nechávali volný průběh bez snažení, bez ochrany a celou dobu nic .... navíc mám problém s menzes -potřebovala bych srovnat a na to mi nic neřekla. Jediný co tak ze se stává že jeden vajecnik je silnější/slabší než druhý. Začala jsem zobat kyselinu listovou a přemýšlím ze si koupím tablety zvelebení rumělkového pole. Máte někdo zkušenost?

carmilla
autor
2. únor 2017

@zazaja Tak po 3 letech nechráněného styku bych už asi na doktorku tlačila více, aby mi nabrala třeba alespoň hormonální profil a manželovi spermiogram...Každopádně vitamíny nemůžete nikdy nic pokazit, ale i tam určitě platí všeho s mírou...Nemá smysl toho brát haldy, je třeba si prostudovat vzájemné působení různých vitamínů a doplňků stravy...A chce to asi i optimismus a pozitivní přístup, to dělá zázraky. 🙂

katka9184
2. únor 2017

Ahoj děvčata, přidávám se k vám...s přítelem se od ledna snažíme o prvního mrňouska.
Přeji všem, aby se zadařilo co nejdříve a všechny jsme na tt objevily //🤰

uzivatelkapetra
2. únor 2017

Mě doktorka řekla v říjnu, že pokud chci do konce roku otěhotnět tak mě pošle do car rovnou,takže žádný rok čekání nechtěla, ale já mám pco takže asi nečeká, že by se to srovnalo samo.
Zatím pořád věřím v inofolic a pokusím se zhubnout, v létě se bereme a pak asi začneme řešit.
Hormony typu clostybegyt moje doktorka nedává, takže jsme nezkoušeli.

tornadolu
2. únor 2017

Ahojky muzu se přidat taky se snažíme o miminko ale stále nic...

wenisa
2. únor 2017

@tornadolu jak dlouho se snažíte???

Strana