icon

Snažíme se o první mimčo 😉

carmilla
26. srp 2016

Ahoj děvčata. 🙂 Vím, že diskusí o těhotenství a o plánování rodičovství jsou mraky, ale ráda bych tohle místo vyhradila těm z nás, které se snaží teprve o své první děťátko. Nezáleží na tom, jak dlouho se snažíte, nesejde na tom, jestli je vám osmnáct nebo čtyřicet...Domnívám se, že příchod prvního potomka je naprosto zásadní zlom, a proto my, dosud nezkušené, si právě tady můžeme vyměňovat své postřehy, názory, rozdělit se o své trable, ať už se snažením a plánováním, tak s těhotenstvím a porodem...My s přítelem se začneme snažit patrně někdy na podzim, vidíme to tak od listopadu. 😎 Antikoncepci nicméně neberu už od května, ale zatím klademe přírodě alternativní překážky. :D

lenickakl
27. srp 2016

@carmilla prave jsem nechtela stresovat, nechat tomu volny prubeh a nesilet ze vsugerovanych priznaku a prehnane se pozorovat jak vetsina uzivatelek techto webu. A najednou zjistim, ze to bez pomoci asi nepujde. Ale snazim se to brat jak to je. I kdyz netvrdim, ze nemam blby dny a depky.. No mas pravdu, ze doktori dneska uz dokazou zazraky, ale ja zas nejsem ochotna podstoupit cokoliv.. 🙂

lenickakl
27. srp 2016

@dyslovka brala jsem ji asi sest let, ale moje problemy nejsou zpusobene antikoncepci..

lenickakl
27. srp 2016

@dyslovka jestli chces, muzu ti na to aukro poslat odkaz do zpravy

carmilla
autor
27. srp 2016

@lenickakl V tom tě úplně chápu...sama si vůbec nejsem jistá, zda bych byla ochotna podstoupit různé hormonální stimulace apod. ...Ale nebudu malovat čerta na zeď...

lenickakl
27. srp 2016

@carmilla tak to docela ziram. Vetsinou kdyz se o tom nekde zminim, tak me odsuzuji 😀 ze mam divny nazory a ony by pro mimiska (mimochodem oznaceni "mimisek" je peknej humus dle me) udelaly cokoliv. 😀 ale ja to tak proste nechci. Kdyz se dite nedari, ma to asi nakej duvod.. A kdyby nevyslo v nejkrajnejsim pripade to umele oplodneni, asi bych to psychicky nedala.. A proste tam jsou pro me takovy rizika, do kterych se umele poustet nechci

lenickakl
27. srp 2016

@carmilla staci mi ten clostilbegyt a furt z toho brecim. Treba u letaku z lidlu, kde maji veci pro mimina 😀 😀 😀

dyslovka
27. srp 2016

@lenickakl: aha, tak to se omlouvam ☹ ano, kdybys byla tak hodna, byla bych rada, kdybys mi ho poslala 🙂

Holky, toto je muj ovu test z tedka, myslite, ze je uz pozitivni nebo jeste pockat, jestli nezesili? Uz vcera byl krasne silny, ale jeste ne uplne 🙂

lenickakl
27. srp 2016

@dyslovka zkus jeste zitra a uvidis. Ja zatim uplne stejny snad nemela, ale podle krve ovulace probehla. Ono to muze byt otazka nekolika hodin, kdy ta carka zesili, takze jak mi uz zacne zas slabnout, tak na to kaslu. Sili mi postupne. Jdu na ten odkaz 😀

dyslovka
27. srp 2016

@lenickakl : pravda, zkusim jeste odpoledne a kdyztak az zitra 🙂 nechci to propasnout, hihi 😀 ...dekuji za odkaz 🙂

dyslovka
27. srp 2016

@lenickakl: tak jsem na test koukla ted a myslim, ze dneska uz to pozitivni asi je 🙂 😀

carmilla
autor
27. srp 2016

@lenickakl Naprosto se ztotožňuju s tvým postojem, neřekla bych to lépe...Mám shodný názor - pokud to nejde (jakože vůbec - ani po sérii vyšetření, ani po bylinkách, dostupných preparátech,lázních, úpravě životosprávy...), má to asi nějaký závažný důvod...nejsem úplná fatalistka, ale v tomhle si myslím, že je příroda moudrá a sděluje nám tím, že to asi nemá zkrátka být...a nechtěla bych riskovat nejrůznější zdravotní komplikace s tak nejistým výsledkem (např. jsem se dočetla, že Anna K. onemocněla právě z důvodů opakované hormonální stimulace, když se marně snažila o dítě - ona tam asi byla i genetická zátěž, abych někoho neděsila, ale tohle k tomu prý přispělo)...Já neodsuzuji nikoho, ať už se rozhodne jakkoliv - pokud do IVF jde s vědomím všech rizik, je jen na jeho uvážení, zda to hodlá podstoupit...ale nechápu, proč by někdo měl odsuzovat nás, co zkrátka některé věci podstoupit nechceme, nechceme to "lámat přes koleno"...

sofinka84
27. srp 2016

Jak to tak tady čtu...taky zatím nestresuju, vím, že nejsem úplně v pohodě, takže i tím si myslím, že se nedaří, a i když to nemám z krve potvrzené, myslím, že mám minulý měsíc za sebou biochemické, ale je to jen doměnka. S návštěvou u doktora jsem otálela, ale i když nechci mimčo za každou cenu, ta touha je veliká a pokud tomu lze pomoct byt jen Clostilem, tak proč ne.

zazrakysedeji
27. srp 2016

Dobry den vsem,na zacatek nechci nikoho odsuzovat😊nejdulezitejsi je znat svuj a partneruv zdrav.stav.Pisu kvuli endometrioze,ktera se hodne podcenuje.i me ji podcenili a po 3neuspesnych pokusech v car jsem to zacala resit.Je jasne,ze hormonalni lecba je humus,ale ja bych jinak nemela sanci. Bez laparoskopie a 3mesicni lecby,kde vas uvedou do stavu v prechodu hormony.Po dalsim neuspechu jsem se uz citila tak vycerpana ze vseho (IVF,lecba),ze jsme vse stopli a uz nikdy vice.Ono to ale pomohlo a narodila se nam prirozene dcerka po dalsim roce,manz.ma problem zase chromosomy(jsme ukazkovy parecek😊).ted muzu otehotnet,ale hrozi nebalancovana transl.plodu a ZM.mam za sebou 2 mezi tim se povedlo zdrave mimco neplanovane.Po me zkusenosti je na kazdem ujasnit si, co oba chteji a co jsou ochotni podstoupit.my dosli po 7letech k zaveru,ze budem stastni i bez deti a nezblaznime se z toho,nikdy jsme to uplne nehrotili.Vim presne jak vam je,ja trpela pri kazdem narozeni ditete u mych bratru...pak jsem se stim smirila,ty deti za muj problem nemuzou a nema cenu se trapit a zacla jsem si i mala mimina uzivat.At se rozhodnete do lecby jit nebo ne,hlavne musite byt presvedceni oba.drzim vsem snazilkam moc palce,me to za to usili a riziko stalo.

lenickakl
27. srp 2016

@zazrakysedeji tak ja si taky myslim, ze je to kazdeho volba, proto nechapu, ze me nekdo odsuzuje a jsem divna jen kvuli tomu, ze mam jiny nazor.. At kazdy dela jak uzna za vhodne a na co se citi 😉

zazrakysedeji
27. srp 2016

@lenickakl me se pak osvedcilo s nikym o nasich problemech nemluvit.Kdyz se me zacali po dvou letech od svatby vyptavat.Odpoved:nekdy to neni tak jednoduche stacila,kazdemu je pak blby ptat se dal a po case nam dali pokoj uplne.Kdo si tim neprlosel vi prd a nema cenu se snimi bavit a obhajovat svuj nazor.drzim Vam palce

lenickakl
27. srp 2016

@zazrakysedeji spis myslim internetove diskuse. Moji nejblizsi, kteri vi o mych problemech mi do mych rozhodnuti nekecaji .. 😀

g_m
27. srp 2016

@carmilla Vím, že někomu můžou diskuze a internet pomoct, ale dám náhled ze své strany (po 8 měsících jsem otěhotněla, ale bylo z toho zamklé, další těhu po půl roce od revize):

1. Osobně bych se vykašlala (alespoň ze začátku) na ovulační testy a víc sledovala své tělo. Nemyslím zase přehnaně, kdy budete řešit každé píchnutí v podbřišku, ale hodně žen ovulaci pozná i samo. Ovu testy docela nahrávají stresu, někomu se vůbec dvě čárky neobjevily a přesto otěhotněl - záleží totiž na době, kdy se testuje. Dopoledne může být negativní a večer pozitivní, ale testujte pořád. To vám pak vleze na mozek ;) Já je zkusila a nebavilo mě to, nevyšly, i když mě bolel podbřišek, musela jsem si hlídat, abych moc nepila a neměla zředěnou moč apod. Prostě na to musíte pořád myslet...

2. Nehledejte duchy!!!

3. Nechoďte za Modrého Koníka ;) Mně se po revizi ulevilo nejvíc, když jsem to tu vypla a prostě sem nechodila. Nemusela jsem se dívat na pozitivní testy jiných, fotky miminek apod. A přestala jsem to tak hrotit. Najednou nad tím přestanete tolik přemýšlet a to je dost podstatné.

4. Nekoumejte se (přehnaně) - myslím tím dotazy typu: Píchlo mě tam a tam, bolí mě trochu tomto a už druhý den je mi nějak zvláštně, co to je?

5. Užívejte si - rozhodně bych se neomezovala v jídle nebo řešila, jestli si můžu dát tamto, co kdybych byla těhotná. Já byla dokonce na koštu vína a na druhý den mi vyšel test ;) Miminku se v prvních týdnech nic nestane. Jediné, co jsem vyřadila, byl tatarák.

zazrakysedeji
27. srp 2016

@lenickakl tak to nereste ani tam.ja jsem jen takova stekna,co ma potrebu podporit😊ale kdyz jsem v tom litala,na diskuze jsem nechodila..jen by me to zdeptalo...tak se nezlobte,ze jsem vam vlezla do fora😊mejte se krasne a na lidi se vykaslete,dulezita jste jen vy a vy si branite zdravi a mate svoje duvody.

carmilla
autor
27. srp 2016

@g_m Jojo, pověstné hledání duchů. :D Taky nechápu. Podle mě jenom zbytečný stres...

lenickakl
27. srp 2016

@g_m soublasim s tebou, s tim rozdilem, ze tehotenstvi ostatnich me nechava naprosto chladnou. Pozitivni testy a fotky ultrazvuku ve mne zadny deprese nevyvolavaji 😀 neodpiram si zadne potraviny ani alkohol, nemam potrebu resit kde me co pichne nebo zaboli.. Ovulacni testy si teda delam, protoze mam blbou diagnozu a jsem zvedava, ovulaci na sobe nepoznam, ale nehrotim to.

lenickakl
27. srp 2016

Hlavne vzdycky vsichni toho ducha vidi a ja vidim teda jen bilej test 😀 😀

carmilla
autor
27. srp 2016

@lenickakl Přesněěěěě. :D Já jsem z toho vždycky úplně hotová - někdo přidá fotku, já nevidím absolutně nic, ať zírám, jak zírám, ať naklápím noťas, jak chci a pod fotkou je dvacet gratulací, že je tam nějaký "duch". S tímto termínem jsem se ostatně tady na fóru setkala prvně. :D Na duchy hrát nebudu, pro mě je pozitivní test jedině s dálnicí - též termín odtud. :D

lenickakl
27. srp 2016

@carmilla jono, kdyz jsem objevovala taje webu pro matky, kolikrat jsem se fakt nestacila divit 😀 a moje nepochopeni stale pretrvava 😀

kristynabayer
27. srp 2016

I my pracujeme na prvnim mimcu. Teprve v cevnu jsem vysadila HA, cyklus zatim chodi pravidelne (30 dni), ale ovulace byva az 19.-20.den, takze nic moc :/

linusha
27. srp 2016

@lenickakl @carmilla taky na těch testech většinou nic nevidím. 😀 Dle mě lovení duchů nemá smysl, já preferuji pěkné 2 čárky a né něco co člověk okem nevidí

lenickakl
27. srp 2016

@linusha ale kdyz ono se to prece neda vydrzet 😀 😀

linusha
27. srp 2016

@lenickakl asi jsem proti tomu nějak imunní, když jsem netestovala hned po skončení ovulace 😀 😀 Občas mi to u některých přijde jako nějaký pro mě nepochopitelný závod kdo najde dvě čárky nejdřív když s testem provádějí různý kejkle aby na něm něco bylo vůbec vidět.

lenickakl
27. srp 2016

@linusha kdyz to hodis do negativu 😀 😀 no setkala jsem se s tehotenskym testem 23. den cyklu kvuli tomu, ze sli vecer na svatbu, tak jestli dotycna bude moct pit 😀

luj89
27. srp 2016

@dyslovka Ano, řekla bych, že je pozitivní. Na obalu sice píšou počkat 5 minut, ale já čekám tak 10 - prostě dokud není pod čárkami ten papírek bílý (na tvém prvním obr. je to ještě trochu fialové).
@g_m Tak já to zase vidím jinak s tím ovu testem... Díky němu jsem se naučila poznat fyzický příznaky doprovázející ovulaci (před tím jsem to nikdy nepoznala, protože se nějak moc nepozoruju :D). Navíc kdo nemá častou intenzitu styku i s vyvrcholením dovnitř, tomu se ty testy určitě hodí, aby nemusel čekat třeba rok, dva. Ono taky kdo má cyklus 28 dní, není to až taková hrůza počkat do dalšího, ale my, co máme cyklus cca 44 dní to máme v tomhle horší.
Neřekla bych, že je testování náročný na hlídání pití atd. Já tohle vůbec neřeším a ukazuje mi spolehlivě.

dyslovka
27. srp 2016

@luj89 : dekuji 🙂 ano, ten prvni obrazek byl cerstvejsi 🙂 ten dalsi uz chvili po, presne jak rikas 🙂 . Ja taky nevidim nic spatnyho na ovu testech 🙂 ja ovulku poznam, jelikoz ji mam bolestivou, ale potvrdit si to, na tom neni nic spatneho, dle me 🙂

Strana