icon

Snažíme se otěhotnět

mari90
2. čer 2017

Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂

mimiveru
21. lis 2017

@alice_s Držím palce, u nás nedopadl, dělala jsem si včera test a nic. Tak zase příští měsíc. Nikdy bych si nemyslela, že budu zkoušet ovu testy, ale asi to na příště zkusím koupit a otestovat, jestli to k něčemu bude.. chjo, tak jsem chtěla Letňátko 2018 ☹

kaitinka
21. lis 2017

@kristyn.g ja jsem na tom podobne. Obcas bohuzel prijdou pochmurne myslenky. Ale porad existuje jiskricka nadeje.

kristyn.g
21. lis 2017

@mimiveru třeba ještě bude 🙂

@kaitinka určitě to zvládneme 🙂

kristyn.g
21. lis 2017

@bajunka to je krásné video, když to vidím tak mě napadá v jaké fázi je asi náš problém..

misule512016
21. lis 2017

@mimiveru taky jsme moc chtěli letňátko 2018, tak snad dopsdne aspoň podzimňátko 🙂 musíme doufat 🙂

alice_s
21. lis 2017

@mimiveru

Taky drzim palce! Ja mam prvni kvetnovou, tak jsem chtela i druhou kvetnovou/cervnovou... ale dalsi rok, abych trefila kveten, se mi teda cekat nechce 😆

Mam takovej dojem, ze si vybirame cekani za to, ze prvni slo na prvni dobrou 🤷🏻‍♀️

kristyn.g
21. lis 2017

@alice_s já chtěla dubnové, ale spokojím se s jakýmkoliv do dalšího dubnového čekat nechci 😀

mimiveru
21. lis 2017

@alice_s Asi jo 😠 Zase jsme ale o pár let starší no... Člověk by řekl, že když žije zdravěji a sportuje, bude to ještě jednodušší než kdysi jen s flaškou vína, ale asi jsem se přepočítala 🙂

alice_s
21. lis 2017

@kristyn.g PRESNE!!! 🙈😂

alice_s
21. lis 2017

@mimiveru
No ja se chtela zacit “snazit” driv, ale manzel byl proti, ze prej, aby byl rozdil alepson 2 roky 🤷🏻‍♀️ Kruci, dala bych si vinko 😆

kockakacka
21. lis 2017

@journals ja uz sem radši přispívat nebudu. Fnukne si tu každy, ja asi tak 1x měsíčně a tebe to hned čili..snazime se 7 mesicu, ale to je jedno, ja to ted neresim, jen me to občas přepadne a vim, ze tady jsou na tom holky stejne, tak si fnuknu a nic vic...

kaitinka
21. lis 2017

@kristyn.g urcite to zvladneme 🙂 nebo spis prekoname to nesnesitelne cekani 🙂 nastesti pro me,.nedavno jsme se prestehovali, takze mam doma co delat nez abych jen mohla sedet a.premyslet nad tim proc to nejde 🙂 i kdyz mam ted dovcu a do prace jdu az pristi pondeli, docela se mi ten cas tahne a kort kdyz je manzel v praci skoro cely den..

mimiveru
21. lis 2017

@alice_s Já si teď dávám hojně vše, co se dá, možná bych teda měla přestat chlastat 😀
2 roky... já chtěla rozdíl 5 let... a tímhle se to prodlouží. No, aspoň zase budu s tou větší doma při nástupu do školy ❤

katmir
21. lis 2017

@kockakacka ale to nam bude smutno. Nekdo se zatim snazi par mesicu nekdo rok nekdo i dele,ale ve finale je to vlastne jedno,protoze ten vysledek zatim neni. Ale chce to trpelivost,ktera obcas dojde a je nutno ji zase nacerpat a je moc fajn,ze to tady muzeme zdilet spolecne. Na tvem problemku se pracuje a urcite se povede.😉

alice_s
21. lis 2017

@mimiveru :D:D:D to jsi me pobavila :D

Ono to urcite brzo vyjde 🙂 ja zase spatruji vyhodu v tom, ze az pujdu do prace, budou obe deti v jedny skolce 🙂 nejak pocitam s tim, ze uz dlouho cekat nebudem :D zrovna jsem v optimisticky fazi :D

mimiveru
21. lis 2017

@alice_s @alice_s Má optimistická vidina, že budou děti v jedný školce skončila, když sousedce děti do jedné školky nevzali.. Takže jezdí s jedním sem a druhým tam 😨 Prý to není povinnost... A to je samoživitelka, to je na votočlanokolemkrku 😂 Ale tak, každá školka to má jinak, nebo spíš ředitelka, doufám. Ta naše je taková komunistická a normální, takže doufej... 🙏
Jinak já jsem pracující a aktivní máma, jsem šla zpět do práce v 18m malé z důvodu peněz, ale i sociálního kontaktu. Dneska pracuji na směny, jsem doma více než v práci (denní je malá ve školce, na noční se o ní postará taťka), ale ve dnech volna si to užíváme spolu a zvládám vše, co mám, všichni jsme spokojení, tak se mi z toho kolotoče nějak nechtělo zase vystoupit a jít sedět domů na mateřskou... se bojím, že to nedám. Neumím sedět doma! 😇 Si pořád opakuji, že prostě mít druhé je dobrý nápad, že pracovat budu do konce života, S. se na sourozence těší moc a je ve věku, kdy bude strašně veliká pomocnice, ale já si občas přijdu jako sobec, který prostě nechce... Ale jo, chci 🙂 Ještě jednou to dám 😀

journals
22. lis 2017

@kockakacka Podívej, já vycházím jen z toho, co jsi tu ty psala, že jste začali v červnu. To je pět měsíců neúspěšně za vámi, ale kdo ví, třeba se to v listopadu podaří 😉.
Jen jsem tím chtěla říct, že půl roku neznamená, že nemůžeš otěhotnět, jak jsi sem několikrát psala. Půl roku je nic, jenom pár projetých cyklů. Neznamená to vůbec nic. Každá tady máme své bolístky, každá se tu chceme stát mámou. Máme lepší a horší chvíle. Ale byla bych opatrná v tom, jak o tom celém přemýšlíš a jak k tomu přistupuješ. Věřím, že miminko si každou z nás ve správný čas najde. Párů, kterým se v dnešní době nepodaří nikdy otěhotnět je minimum. Vše je jen o vhodném čase. Pro někoho to bude zajištění nového bydlení, pro někoho nový partner, pro někoho to, že se uklidní a zvolní. Já věřím, že na ty nejlepší věci v životě se vyplatí počkat. Jsem vůbec tak nějak zvyklá v životě nedostat vše hned co si zamanu. Co tím chci říct - myslím, že to, co prožíváme teď, ten stres, to nepříjemné napětí, není vůbec nic v porovnání s tím, jaký stres a strach budeme prožívat potom, co se mámou opravdu staneme. Od té chvíle budeš už jenom ve stresu a budeš se pořád jen bát. Můj pohled na tuhle situaci je, že nás třeba taková situace má něco naučit. Partnersky, lidsky. Možná trochu trpělivosti, možná trochu pokory, možná trochu optimismu. Každého asi něco jiného. Ale je to prostě jen jedna z mnoha životních zkoušek, které člověk musí překonat a nezbláznit se. Věřím, že v životě budou i horší chvíle, než jen to, že nejde půl roku otěhotnět 😉
Zvolni. Za půl roku jsi toho zvládla už dost. První měsíc, dva, tři jsi zvládla zobat různé preparáty, měřit teplotu, testovat. Čtvrtý měsíc jsi poslala manžela na spermiogram, pátý jsi už brečela u gynekologa, ať tě pošle na hormonální vyšetření že nemůžeš otěhotnět. Doktoři přišli na příčinu - vždyť to je super! Prostě uber trochu plyn a začni o tom celém přemýšlet trochu jinak. Ne že se snažíte UŽ půl roku, ale TEPRVE. Pak třeba ta změna přijde. Jsou tu holky co se snaží roky. Je potřeba se z toho nezbláznit, udržet si zdravý rozum a pěkné manželství.
Až se na mě dozlobíš za to, co ti píšu (a nejsem v tom názoru jediná), tak si to třeba přečti ještě jednou a popřemýšlej o tom, jestli by o tom celém nešlo přemýšlet i trochu jinak a co si z toho sama můžeš vzít. Protože to náročné, máme všechny teprve před sebou 😉
A věř mi, že zrovna já to prázdné místo moc dobře chápu a možná jsem té bolesti zažila i trochu víc a neprožívám jí o nic méně než ty. Takže pochopení mám. Ale zoufalou snažilkou se rozhodně stát nehodlám 😀

lenatko91
22. lis 2017

Ahojte holky, mám pitomý dotaz.. Naliskala bych si, že to nevím ve svém věku :D první den MS se počítá až od regulerního krvácení, špinění předtím se nepočítá, že? Tento cyklus začínám s clostilem, tak nechci nic zmastit 😁

kristyn.g
22. lis 2017

@lenatko91 ano.. mě dr řekla že první den mám počítat až první ranní krev, když bych to dostala odpoledne tak první den je až druhý den 🙂 hodně štěstí s clostilem, také mám první měsíc

pavlina30
22. lis 2017

@journals No líp bych to nenapsala klobouk dolů 🙂 Já si poslední eobou taky připadám jak praštěná po hlavě.Říkám si sakra máš tři děti co řešíš?Ale touha po tom mít miminko s novím přítelem ( je to můj muž se kterým zestárnu) mě nějak válcuje.A po tom jištění že mám PCOS je to ještě horší.Navíc mám pocit že mé tělo si ze mě dělá regulérně srandu.Pobolívají mě prsa,už třetí den mě bolí v podbřišku,ale takovím stylem že čekám kdy příjde MS. Kéž by nepřišla.Ovulka asi byla měla jsem pár dní výtok který se měnil a píchalo mě na jedné straně na vaječníku.Ale už si taky říkám že si vše jen vsugerovávám.Snažím se na to vůbec nemyslet,ale třeba včera mi bylo i tak divně nevolno byla jsem bez chuti k jídlu.Tak na to pak nemysli že.No nevím říkám si že fakt magořím a musím s tím něco udělat

bajunka
22. lis 2017

Dnes 9 DPO a test opet snehobily 🙂,jen jsem se prepocitala MS ma dojit az v utery a ne o vikendu,tak doufam ze dojde,bez nutnosti jit zase na vyvolavacku.

kockakacka
22. lis 2017

@journals ne, mas pravdu. Tak ja sem uz moc nechodím, prvni měsíce jsem tu byla co 5minut, ted uz ne..neberu žádné preparáty nic..ted mam milion jiných starosti, jedna z nich je, ze dnes jsme si převzali novy byt a musíme ho zařídit 🙂 no nic, loučím se zatim 🙂 prijdu az s dobrými zprávami :D jednou :D (od konce dubna jsme začali :D ale na tom nezáleží 🙂)

alice_s
22. lis 2017

@mimiveru

No to je teda super s tou skolkou...

No ja prave jsem si rikala, ze jestli nastoupim do prace, tak uz se mi znova na materskou nebude chtit... jsem ucetni a mam par drobnejcg klientu na zivnost, tak na par dni mam praci na chvile, kdy mala spi 🙂 a protoze to nemam na celej mesic, tak jsem zacala sit a ted hackovat:D asi mam malo prace 😂

A ted dalsi forek, kamaradky kamaradka taky chtela druhy dite, tak se zasnazili a asi se snazili tak moc, ze to budou dvojcata :D to to by me zabilo :D

katmir
22. lis 2017

@kockakacka urcite se povede.🙂
Holky mrknete mi na ten graf,je mozne,ze ovulka se opozdila (11.dc jsem mela pekny folikl,ale pak se zdalo,ze teda z toho nic nebude a ze anovulak. ),ale 19.dc jsem mela pokles teploty a ted uz 8.den se drzi kolem 36.8,nemohla byt teda ovulka az ten 19.dc,pak bych teda byla 10.dpo,a pak je jasne,ze nedelni TT musel byt neg. ? Co vy na to?

katmir
22. lis 2017

Jeste takhle cely cyklus

fanunka
22. lis 2017

@journals krásně napsané ty jsi hotova psychologická fakt krasny

mimiveru
22. lis 2017

@alice_s
To je tady na MK ale dost časté, ty dvojčata 😁 to by mě také zabilo.. v 3+1 teda nevím, kam bychom se naskladali a vyjet ven na procházku? 😂 už teď mě odvazej při ty představě 🙂

baroma
22. lis 2017

@katmir mozne to je.. a jak mas dlouhy cyklus?
Ja mela na UZ taky pekne folikuly, ale ovulacni test nebyl pozitivni a carka slabla misto aby silila... a to me dost bolel podbrisek. Ovulacni test jsem ostatne nikdy nemela pozitivni..ani pred prvnim ditetem. Pak jsem se na testovani vykaslala a slo to. Asi si to tim nejak brzdim nebo nevim 😀

kristyn.g
22. lis 2017

Ahoj, jdu od Dr, Clostil první měsíc fungoval krasne a mam dva foliky 19 mm 🙂 tak dnes nebo zítra bude prý ovulace hurá. Jen mráček je tam v podobě polypu v děloze co prý může zlobit... V příštím cyklu na kontrolu pokud to nevyjde a v lednu odstranění...

lenatko91
22. lis 2017

@kristyn.g tyjo, dobré vědět.. Vkládám do clostilu velké naděje a přesvědčuju svoje tělo, že je všechno OK. Vlastně se spíš chovám tak, jako bych už byla těhotná, protože věřím tomu, že všechno je v hlavě.. Taky si někdy povídám s těma dušičkama, jak se na ně těšíme a tak 😀 Každopádně ti držím palce s clostilem! Pak děj vědět 😉

Strana