Sobec soused má 9 psů - jsem nervózní a zoufalá
Ahojky. Jsem v 21.tt a 9 psů souseda štěká a vyje ve dne, občas v noci( mezi 2-3h nebo po ranu od 4:30). Pracuji z domova. Jsou od mých oken domku vzdálený cca 10m- je to jako bych je měla přímo pod mými okny. Nemůžu si užívat zahradu, protože to jejich vytí přes den je nesnesitelné. Někdy je to 3x za den, někdy každou hodinu. Musím mít zavřená okna a když řvou tak musím odejít do nejvzdálenější místnosti a zavřít všechny dveře abych ten atak přečkala což je několikrát denně. Když mě ráno vzbudí už neusnu. Přes den je to podobné. Nedovedu si představit až budu mit malé a budu ho chtít dát ven v kočárku.... Bude - li se mi budit dítě, bude nervní, pak budu i já .... Je to tak rušivý element v mém jinak klidném životě, že se bojím i o vliv na moje vymodlené mimi. Můj chlap je ťunťa, který je celý den v práci... Se sousedem jsem o tom ještě nemluvila- je to podnikatel a politik, v zastupitelstvu MěÚ takže jsem ješte ani nezkoušela podat nějakou stižnost- znám laxní postoj zdejších úředníků. Právník říkal, že bych musela k soudu a možná bych spor i vyhrála, ale se sousedovými možnostmi možná take ne. Koupila jsem plašič na psi ale nezabírá( 1200,- Kč). Myslela jsem, že bych zkusila oslovit hygienu, ale bojim se nadržování a toho že pan podnikatel dostane max.pokutu a bude vyřízeno. Známý říkají abych si nic nezačína, že jak jednou začnu "válku" tak se budeme ještě muset vystěhovat.... Sousedi jsou jeho kámoši nebo zde mají jen letní chalupy- ti mi také nepomohou. Jsem fakt strašně zoufalá. Díky za rady.
@nutricnihodnota Ti si opravdu myslíte,že majitel bude odnaučovat psy štěkat na přání sousedky? To opravdu žijete v ráji...přeju Vám to, ostatní,bohužel,žijí v realitě.Vše. 😀
@nutricnihodnota No vida. To zní jako rozumné řešení, ale jestli pán bude chtít něco odnaučovat pesana to se bohužel neví. Ale plán to je, ne že ne. 🙂
@hejsa Taky se spíš přikláním k tomu, že to nemá řešení, ale na druhou stranu, třeba je to vážně rozumný člověk (sem tam se nějaký najde) a něco podnikne. Když za ním jednou zajde, tak se v nejhorším dozví, že je nějaké zvířátko nebo pohlavní orgán, v nejlepším se situace zlepší. Jednou bych to přecejen zkusila. 🙂 Minimálně pozná, co je soused doopravdy zač. 😀
@liska01 Ale tohle je přece to nehorší před čím jsem varovala - možná to nevyznělo - pouštět se do takových hovorů.Představte si,že Vám někdo něco řekne takového a Vy nemáte řešení...co asi tak chlap řekne potom doma? něco při nejlepším ,o slepicích,......Pokud je to navíc zastupitel,ti mají pocit moci s tím,že si na ně někdo ,dovoluje, - jak to? Mám jen špatné zkušenosti,proto varuju.Takovéhle zlosti a potom až nepřátelství se na vesnici táhne generace-takové t o - oni tenkrát....proto jsem navrhla jediné-podle mě-řešení- říci sousedům s lítostí v hlase,zda jejich pejskové nejsou nemocní,že tak štěkají-pokud to sousedům dojde,dobře.Pokud ne,má paní smůlu a musí to řešit jinak. Já jsem se živila jako překladatelka pár let/pro PrimuTV/,vím,co to je,jste doma celé dny ponořená do překladu,vše vyruší.Mně vadili i lidi,kteří chodili okolo! Nakonec i straky.. /paní by mohla chodit do práce jinam,ale na vesnici lze těžko pronajmout místnost -možná ve škole, v knihovně,obchodu apod.kde by mohla nabídnout nějakou protislužbu,aby se vyhnula placení nájmu./ 😵j á šla raději učit na stř.školu a pohoda.
@liska01 Kdo tvrdí,že život na vesnici je selanka,protože k sobě mají lidi blízko a všechno o sobě vědí,tak ať si zkusí na vesnici žít aspoň 20 let, ať to fakt pozná.Jsou tam lidé dobří i zlí,ale mám pocit,že v dnešní ,konzumní, společnosti ti druzí převládají. A v čele vesnice? Kamarád kamarádovi...zdravím,už bylo řečené snad všechno..... 😵
@hejsa Tak me nekdo rict ''jestli moji psy nejsou nemocni, ze tak stekaji'' bych hned prokoukla a videla v tom citove vydirani, a rekla si ''proc mi ta blbka nerekla na rovinu, ze ji to stekani vadi''. Prijde mi, ze vidis svet hrozne cernobile... vsichni nejsou jako ty a nekdo oceni, ze za nim nekdo prijde a vyrika si problem z oci do oci 🙂
@karlajasmine Na vulgarity nereaguji.Vše k tomuto příspěvku jsem již řekla. 😵
Jako já teda nevím, ale tohle má jediné východisko - odstěhovat se. Pochybuju, že soused bude psy odnaučovat štěkat, to mi připadá naprosto nereálné. My měli vždycky jednoho psa (vlčáka - hlídače), který štěkal na lidi, co v noci prošli (těch moc nebylo), občas na nějakou kočku, ale jinak nic moc a soused na něj v noci střílel vzduchovkou. Sousedi jsou různí ☹ ta rušička mi teda jako dobrý nápad taky nepřipadá, rušičky jsou na zvířata, která mají možnost opustit pozemek a víc na něj nelézt, ale ti psi jaksi nemají kam utéct. Odstěhování kotců na druhou stranu zahrady by pomoct mohlo, ale to by soused musel mít opravdu rozlehlou zahradu, aby se štěkot k domu aiva01 nedonesl. Soused se psů určitě nezbaví, proč by to dělal a psi prostě štěkaj. Kdyby uměli mňoukat, tak mňoukaj. Dle mého je fakt jediným řešením ke spokojenosti odstěhování. Což uznávám není tak snadné ☹
A ještě tady padla několikrát otázka, kdo byl v domě dřív, psi, nebo vy? Na to jste zatím neodpověděla nikomu. To je také dost zásadní údaj.
@aiva01 ahoj tak já ti naopak naprosto rozumím..taky jsem třeba studovala a vím co to je, když tě furt něco vyvádí ze soustředění to pak vše trvá 2x tak dlouho a člověk by vraždil, když to trvá dlouhodobě..prostě úlet..nehledě na to, že vpodst.nemůžeš užívat svojí vlastní zahradu..
a tady ty rady..držet pusu a krok nebo se odstěhovat?jako cože?to si děláte srandu?😏
opravdu nechápu jak to tu někomu může přijít normální? Jako ano pes štěká, ale taky má být vychováván a na povel přestat..psi chovaní v kotcích v počtu 9 tak to samo o sobě hraničí s týráním chudinky..to se jim jejich páníček asi moc věnovat nezvládá a podle toho to vypadá..a pokud jde o srovnání s pláčem dítěte, tak taky proboha nenecham někde dítě hodiny řvát, ale utěším ho..i když měla koliky, tak holt jsem s ní pochodovala nebo vozila v kočárku, aby byla v klidu..
Takže nejdřív bych zkusila po dobrém a diplomaticky rozhovor s majitelem o možném řešení, vysvětlení tvojí situace..pokud nezabere, tak bohužel nezbyde než o5 v klidu, ale řešit s policií, hygiena může změřit úroveň hluku, nebo v krajním případě soud pokud by policie nebo úřad nekonal, nebála bych se, páč soud těžko už ovlivní pan soused..jinak já jsem milovník psů, měli jsme 3 dogy, teď už jen 1 a teda nikdy jsme je takhle vyštěkávat nenechali😮
@nutricnihodnota z tvych prispevku( nejen na teto diskuzi) je videt, ze jsi dost razna. Je videt z jsi si jista v kramflecich. Ja si nejdriv zjistuji jake mam moznosti abych mohla byt sousedovi rovnocenym partnerem v nasem sporu, protoze jakmile s mym problemem zacnu tak uz nic nebudu moci vzit zpet a bud to dopadne dobre nebo spatne.
@veraga plasice na psi popr.jina zviratka se vyrabeji protoze jsou schvalene veterinarni spravou, jinak by se prodavt nesmeli. Psum to neublizi, ale melo by jim to byt neprijemne ztisit je to. Ne na kazdou rasu to ucinkuje. Jinak extra pro tebe: nejsem rozhodne nelida a miluju vsechny zvirata( krome pavouku🙂 )- pracovala jsem v utulku pro psi
Zajdu za sousedem- jsou to jeho psi. Diky za vsechny prispevky a za vas me venovany cas. At to dopadne jakkoli, napisi to sem. Hezky a klidny vikend vsem🙂
@aiva01 I kdyby ty plašiče schválil sám prezident, ty ho používáš způsobem, který lze označit za týrání. Btw. elektronické a ostatné obojky jsou zákonem zakázány a stejně se vesele prodávají. Pro tvou informaci se jedná o zákon č. 246/1992 Sb, konkrétně §4 - doporučuji prostudovat.
Pochop, že ti psi jsou ZAVŘENÍ! Poslouchají zvuky o velmi vysokém kmitočtu a nemají se před nimi kam schovat! Ano, to je podle výše uvedeného paragrafu týrání. A věř tomu, že zvíře s tak citlivým sluchem těmi zvuky opravdu trpí.
Jo, taky jsem na veterině i v útulku jako doma.
@martiina_k nejdrive tu byli manzelovi rodice. Pak psi a potom nam dali domek jako svatebni ( danajsky) dar, protoze jsme platili vysoky najem v byte. Nemohla jsem odmitnout...
@aiva01 chápu. To člověk těžko odmítá. Já tu tvoji situaci chápu, ale fakt nevidím řešení takové, abys byla spokojená než v tom odstěhování. Možná že někdo vymyslí řešení, ale ať nad tím přemýšlím jak přemýšlím, tak mě fakt nic nenapadá ☹
@martiina_k Proč proboha, jí tu to vaše hejno pořád cpe stěhování? To jste posedlý, nebo co? To je přeci až ta poslední možnost a ona ještě nezkusila ani první, natož druhou, nebo třetí!
@nutricnihodnota nejsem součástí žádného hejna a nikomu nic necpu. Jen jsem vyjádřila svůj názor, který opírám o své vlastní zkušenosti, stejně jako jsi názor vyjádřila ty. Samozřejmě může za sousedem jít, což bych já určitě udělala, nicméně to vidím jako prakticky zbytečnou věc. Padly tady varianty odstěhovat kotce - jak už jsem psala, to by soused musel mít hodně rozlehlou zahradu, aby to k něčemu bylo a druhá varianta - aby odnaučil psy štěkat - to mi přijde jako sci-fi. Takže já osobně bych zvažovala stěhování (pokud by mi neustálý štěkot způsoboval tytéž problémy, jako zakladatelce diskuze).
@veraga verago, napsala jsem ze jsem ho pouzivala a ze na ty psiska nefunguje. Takze ho uz nepouzivam, to za prve. A za druhe, chapu ze majitele psu se stavi na "psi" stranu, ale ja se taky nenecham od tech psu tyrat a trapit. Nehodlam pred nimi utikat do konce zivota. Bud se s majitelem domluvim nebo... nebo nrdomluvim. A NECHOD na me s nejakym zakonem, kdyz neni zadny zakon, ktery by ochranil sousedy pred obtezovanim debilu. Pekny vikend
@texetka prosímtě to je tedy argument, že ty někde někoho znáš..Nechápu..
Realita je tady taková, že pán soused bydlí uprostřed obytného území se smečkou 9 psů zavřených v kotcích a tyranizuje sousedy jejich štěkotem, takže by se podle mě tedy měl odstěhovat on někam mimo, kde nebude rušit ostatní..když už někdo..to je snad každému jasné, že pokud chce chovat psi takto ve velkém, tak někde na samotě..a k tomu by měl jednoduše směřovat rozhovor s ním i další event.postup, neboť tu máme taky zákony na ochranu lidí a nejen psů, i když tady by stačila obyčejná ohleduplnost vůči ostatním..👾

@liska01 Prosím Vás,co to tady řešíte? Ten majitel má 9 psů,proč by neměl? To si fakt myslíte,že bude zavírat psy doma nebo v kotcích? Proč by to dělal - nevěřím tomu ani okamžik,pokud si paní bude stěžovat, s chutí bude štěkot poslouchat... Paní se prostě musí podřídit,tyhle spory nemají řešení...