icon

Sobec soused má 9 psů - jsem nervózní a zoufalá

aiva01
11. srp 2016

Ahojky. Jsem v 21.tt a 9 psů souseda štěká a vyje ve dne, občas v noci( mezi 2-3h nebo po ranu od 4:30). Pracuji z domova. Jsou od mých oken domku vzdálený cca 10m- je to jako bych je měla přímo pod mými okny. Nemůžu si užívat zahradu, protože to jejich vytí přes den je nesnesitelné. Někdy je to 3x za den, někdy každou hodinu. Musím mít zavřená okna a když řvou tak musím odejít do nejvzdálenější místnosti a zavřít všechny dveře abych ten atak přečkala což je několikrát denně. Když mě ráno vzbudí už neusnu. Přes den je to podobné. Nedovedu si představit až budu mit malé a budu ho chtít dát ven v kočárku.... Bude - li se mi budit dítě, bude nervní, pak budu i já .... Je to tak rušivý element v mém jinak klidném životě, že se bojím i o vliv na moje vymodlené mimi. Můj chlap je ťunťa, který je celý den v práci... Se sousedem jsem o tom ještě nemluvila- je to podnikatel a politik, v zastupitelstvu MěÚ takže jsem ješte ani nezkoušela podat nějakou stižnost- znám laxní postoj zdejších úředníků. Právník říkal, že bych musela k soudu a možná bych spor i vyhrála, ale se sousedovými možnostmi možná take ne. Koupila jsem plašič na psi ale nezabírá( 1200,- Kč). Myslela jsem, že bych zkusila oslovit hygienu, ale bojim se nadržování a toho že pan podnikatel dostane max.pokutu a bude vyřízeno. Známý říkají abych si nic nezačína, že jak jednou začnu "válku" tak se budeme ještě muset vystěhovat.... Sousedi jsou jeho kámoši nebo zde mají jen letní chalupy- ti mi také nepomohou. Jsem fakt strašně zoufalá. Díky za rady.

Strana
z5
aiva01
autor
11. srp 2016

@texetka myslite, ze by mi pomohlo kdybych brala lexaurinek🙂 ?

aiva01
autor
11. srp 2016

@prostejina krmi je dostatecne, tyrani nejsou, kazdy ma svuj kotec s prostorem cca 6 m2, vybeh ne. V utulku pro psi v nedalekem meste je momentalne 9 psu a je nekolik km od mesta. Majitel by si nedovolil mit utulek ve meste a nikdo by mu to ani nepovolil- toto je srovatelne, akorat ze tito jsou uprostred vesnice a ja mam tu smulu, ze jsem jedina hned vedle.

aiva01
autor
11. srp 2016

@domca89 docela si dovolim pochybovat, ze moje dite bude na zahrade rvar jako 9 coklu.... Diky za zajimavy prispevek🙂

aiva01
autor
11. srp 2016

@obyvatelka diky, pises rozumne. Je videt, ze se stejnym problemem mas zkusenosti a nestrilis tu jen tak " od boku"

aiva01
autor
11. srp 2016

@nita1984 jeho manzelka je cely den doma apres noc take spi doma, takze nemohou o tom nevedet... Ale za sousedem zajdu. Kdybych sla nejprve za sousedem tak tu neoteviram tuto diskuzi. Dekuji za prispevek

japona
11. srp 2016

@aiva01 Mne by zajímalo, jak se stalo, že vám najednou psi vadí? 1) pan soused si jednoho dne pořídil psy a vy na to nebyla do te doby zvykla? 2 ) přistěhovala se na vesnici a psi tu už byli?

aiva01
autor
11. srp 2016

@la_amanita ne, nejsem nervni clovek a nevadi mi ani kvokani slepic, ani smrad kone, krav, bzukot mouchy a komara, stebetani vrabcu, traktory, letadla, auta, deti atd atd. Proste me rusi ti psi. Nechapu, ze nechapete, ze venku nemohu telefonovat, kecat s kamoskou u kafe, grilovat, mluvit se sousedkou, cist si knizku, relaxovat na zahradce, aniz by do toho rvali psiska....

aiva01
autor
11. srp 2016

@hejsa diky moc za rady, ale vzdalenejsi misto uz nemam.zkusim presehovat pracovnu a loznici- bude lepsi se pres noc nevyspat ale na praci budu mit vic klidu. Diky!

aiva01
autor
11. srp 2016

@veraga dam Vam moji adresu- muzete se sem nastehovat. Rada vymenim Vase 2 za "mych" 9🙂. Zkuste nebyt sarkasticka, jen jsem napsala moji realitu, nenarazela jsem na Vas- predpokladam, ze meho souseda neznate🙂 . Ale diky za zajimavy prispevek.

aiva01
autor
11. srp 2016

@veraga
@nutricnihodnota jako jednomu cloveku je pri 10st.Celsia horko a jinemu zima, tak nekomu stekot psisek vadi a nekomu ne. Stejne jako jsem psala o mem sousedovi, ktery dela take do politiky, tak jsem nepsala o vasich pribuznych.... Nehazu vsechny lidi-politiky do jednoho pytle a budu verit, ze vasi pribuzni jsou slusni lidi, jak pisete....

kacca11
12. srp 2016

@aiva01 jeste me napada, zda ty psy neprovokuje i ten tvuj plasic psu, at uz to je cokoli. Pokud jsou v kotcich, tak je zaplasit nemuzes, takze mozna reaguji i na to.

vanilkacka
12. srp 2016

Je mi vás moc líto. My máme sousedy s 2 psy a chodí s nimi ven většinou ráno kolem 6-7 a večer i klidné v 10. Když máme otevřený okno,tak většinou dceru probudi.Celých 15 min.jen štěkají a štěkají (ten malej je úplně nejhorsi) a majitelka si v klidu zameta chodník. Proti Vám je to nic,ale štve mě to taky a nic s tím nenadělám.

domca89
12. srp 2016

@aiva01 No to je pravda, tak to se pak omlouvám, určitě Vaše dítě bude absolutně bezstarostné, nikdy ani nezapláče, na to aby bylo slyšet přes několik ulic dál. Že jsem to ale naivní.

nita1984
12. srp 2016

@aiva01 bohužel, sousedy si nevybirame. Když jsem před lety dělala noční, sousedka taky nedokázala pochopit, ze kdyz da kočárek s plačícím dítětem na zahradu, je to přímo pod naším oknem a fakt se u toho nedá spát.... jediné řešení je, chovat se dospěle a jit za sousedy a vysvětlit situaci. Oni uz to třeba ani nevnímají. Vypisovanim na MK se nic nezmění

veraga
12. srp 2016

@aiva01 Nejsou to jen mí dva. V sousedství jich je dalších 6. Jeden ze sousedů krmí toulavé kočky a to věř, že se ani jednomu ze psů nelíbí. Chápu, že ti štěkot vadí. Ale místo toho, abys za sousedem zašla a snažila se s ním rozumně domluvit, radíš se s právníky, uvažuješ o stížnostech a hygieně a kupuješ plašiče psů. Mimochodem, ti psi jsou zavření v kotcích, nemají kam zdrhnout a ty jim do toho pouštíš velmi nepříjemné zvuky. Věř, že takový ultrazvukový plašič je pro psa bez možnosti útěku doslova mučením. Děkuju pěkně, já bych řvala taky.

karlajasmine
12. srp 2016

Ten plasic byl opravdu hodne blby napad... to bych uz zadnem pripade nepouzila.

Ale jinak je mi te lito... me treba stekot psu vubec nevadi... jedna pani tady venci kazdy den svoje 4 psy nekolikrat a ti teda rvou silene, ale ja si toho ani nevsimam... manzela to naopak vytaci.

Co naopak dokaze me vytocit do bela je to, kdyz nekdo pousti hlasitou hudbu. To me fakt rve usi.. uplne to nenavidim.. takze pokud mas na stekot takovouto reakci, je mi te fakt lito.

Zasla bych za sousedem ale prvne bych navrhla nejake reseni, ktere by pro tebe bylo prijatelne. Protoze pokud za nim pujdes s tim, ze jeho psi stekaji a ''co s tim'' bez reseni, tak nejspis ani on nebude vedet, co s tim. Pokud je mozne aby dal psy na opacnou stranu domu, navrhla bych to... ale jinak nevim.. on se tech psu asi nezbavi... tak zkus popremyslet, co by pro tebe bylo prijatelne a toto mu slusne navrhni...

hejsa
12. srp 2016

@nutricnihodnota Protože jsem napsala pravdu -víš vůbec jak to chodí v takových sousedstvích malých - domky se zahradou - chodí?Jestli jí tedy chcete dopřát souboj s podnikatelem v zastupitelstvu - to teda nejste zrovna přátelské...Můj muž podniká taky,není to o ,nálepce, a nechápu,proč jste to takhle pochopila.Co kdybyste místo urážek navrhla řešení?Urážet je přece tak snadné,viďte ... 😀

hejsa
12. srp 2016

@kacca11 Přečtěte si pořádně úvodní příspěvek,kde se píše o ,laxních úřednících ,na místním úřadě...ještě nedošlo?

hejsa
12. srp 2016

@karlajasmine Prosím Vás a jak chcete,aby to ten člověk s 9 psy řešil? Dát je do útulku? Zavírat je přes den - umíte si představit,co by takhle zavření psi,kteří dosud volně běhali,dělali?Vytí,štěkot horší nežli předtím.Nemá to řešení a souboje mezi sousedy jsou na odstěhování! Jestli nutricni tohle nevidí - pak žije v ráji...ten soused s tím nic dělat nemůže a neustálé upozorňování na problém ze strany tazatelky mu začne vadit a je problém....Paní musí změnit místo pro svou práci,pustit si třeba hudbu jako clonu k práci...jinak to nepůjde.

liska01
12. srp 2016

@aiva01 Tak zkus, jak tu někdo psal, spíš zajít za jeho manželkou a to hodně pokorně, tvářit se hodně nešťastně. 🙂 Nebo vyslat svého muže za sousedem. Já šla přímo za sousedem a jediné, co z toho bylo, že ze mě udělal hysterickou k.... v podstatě. Ale pokud nemají kam hafany přesunou, tak to řešení stejně nemá. Takže je jen na tobě jestli to chceš rozvířit. Ale třeba by pomohlo, kdyby ty dva nejuštěkanější nejmenší měli doma. V takové skupině stačí, když jeden nervozní začne blafat a jedou pak všichni a vlastně vůbec neví proč. 😖

nutricnihodnota
12. srp 2016

@hejsa Ano, bydlíme na vesnici (dokonce ve dvou domech a dvou vesnicích zároveň, takže vím, jak to chodí a sousedů máme tím pádem mnoho. Právě tím, že si někdo jde stěžovat na úřady dřív, než zajde za konkrétní osobou, vyvolává zbytečně hádku.
@aiva01 Napsala, že už si stěžovala, zjišťovala si možnosti stížností, ale za sousedy ještě nebyla, přestože je paní domu v domácnosti a nic tomu tedy nebrání. To je prostě ta největší blbost, co lze vzhledem k sousedským vztahům udělat. A co ty na to? Ty hned napíšeš, jaká je to chudinka a aby se vzdala a nepouštěla se do předem prohraného boje s třídním nepřítelem! WTF? Takže, většina z nás, včetně mě jsme se @aiva01 snažily vysvětlit, že by v první řadě měla jako slušný člověk zajít za sousedy, protože už dávno máme jinej režim a bonzáctví se nenosí. Po tvém paranoidně znějícím příspěvku jsem tě následně upozornila, na iracionalitu tvého tvrzení plného předsudků. Takže, jaképak nepřátelství, prosimtě? Když bych chtěla být nepřátelská, tak už by mé komentáře byly dávno smazané místním establishmentem 🙄

nutricnihodnota
12. srp 2016

@hejsa A ještě jedna věc, když už jsem v ráži. To, že TY z nějakého důvodu předpokládáš, že neexistuje způsob, jak zamezit onomu jistě nepříjemnému štěkání, tak to ještě neznamená, že to skutečně nelze. Očividně psům vůbec nerozumíš, zato si myslíš, že rozumíš lidem? Kde proboha bereš takové názory, že pokus o řešení ze strany @aiva01 bezpodmínečně vyústí v souboje, protože zlému sousedovi bude její stížnost strašně na obtíž?

karlajasmine
12. srp 2016

@hejsa Samozrejme, ze dat je do utulku ani je zavirat do baraku resenim neni. Proto jsem zakladatelce psala, at jde za sousedem jenom v pripade, ze ji prijatelne reseni uz napadlo, jinak to nema zadny smysl. Reseni bych videla v tom, presunout jejich kotce na opacnou stranu sousedova domu (pokud tam ma take zahradu a je tam misto). Mozna by nebylo od veci, aby se zakladatelka nabidla, ze sousedovi s tim rada pomuze nebo mu k tomu prihodi nejaky finance. Zakladem je jit za sousedem s konstruktivnim navrhem, ktery je realny. Ne jenom se stiznosti ''stekaji vam psi''.

nutricnihodnota
12. srp 2016

@liska01 Dovolím si v pár bodech nesouhlasit. Prosím, neber to jako provokaci, jen nemám ráda, když neznalost vede ke zbytečným nedorozuměním. 1. Řešení podobné situace existuje vždy. 2. Psi ve smečce se nerozštěkají, protože začne bafat ten nejnervóznější. Psi ve smečce se rozštěkají, když začne štěkat vůdce. 3. Oni vždycky vědí, proč štěkají.

maagda
12. srp 2016

@aiva01 Ale jednou za hodinu není taká hrůza. Taky s myslím že to přeháníte. Vy taky mluvíte. To je prostě jen psí vyjádření. S tím nikdo nic neudělá. Hlavně ne se radit z právníkem. Zajděte za sousedem a poproste ho jestli by s tím nešlo něco udělat a uvidíte. Ale jednou za hodit není žádné utrpení i když člověk pracuje z domu. Myslím, že buď jste strašně přecitlivělá a nebo máte hroznou averzi a pak se vám to zdá nesnesitelné.

maagda
12. srp 2016

@aiva01 jednou za hodinu když zaštěkají tak máte kopu času na to si pokecat ne zahradě, grilovat, telefonovat atd... opravdu to strašně přeháníte. Ještě že Vás nemám za sousedku.

liska01
12. srp 2016

@nutricnihodnota Ad 1) existuje když člověk chce, ze své zkušenosti vím, že člověk většinou nechce. Ad 2) já to brala podle našich hyenek. Vůdce je nejstarší fena, ale jednoznačně štěkají o dost míň, když není přítomna prostřední, která štěká neustále a na všechno. Ad 3) Nejmladší fena, když se ostatní rozštěkají blafne taky, ale když zjistí na co se štěká, tak se otočí a jde pryč, když ví hned o co jde, tak ani neštěkne. Z toho jsem vyvodila, že štěkají ani kolikrát neví na co. Ale je to jen ten náš případ a předpokládám, že stejně jako u lidí ani u psů nejde paušalizovat. Psí psychologii nerozumím, tak se omlouvám @aiva01 za chybnou interpretaci a neznalost která mohla vést k nedorozumnění, ale co tedy nechat místo dvou nejuštěkanějších doma jejich vůdce?

nutricnihodnota
12. srp 2016

@liska01 To by nepomohlo, protože by ho dočasně zastoupil jiný pes. Nejjednodušší by bylo prostě odnaučit alfu štěkat na méně důležité podněty, nebo v určitých situcích. Když bude klidný on, tak si ostatní nedovolí dělat bengál. Sem tam štěknout jo, ale ne vyvádět. Možná má ta tvoje prostřední citlivější sluch, proto začne štěkat první a ostatní upozorní. Navíc ono to vůdcovství u domácích psů nebývá zcela jednoznačné, může se měnit v čase i v situacích. Je to celkem komplikovaný 🙂 .Předpokládám však, že když má někdo devítihlavou smečku, že se ve psech vyzná a je jim opravdovým superalfou. Ten je pak může mnohem víc korigovat a pokud je to opravdu zkušený člověk, tak v určitých mezích může určovat, kdo bude alfa.

hejsa
12. srp 2016

@nutricnihodnota máte pravdu,po mém životě na vesnici mám ty nejlepší pocity z lidí v čele vesnice a řešení sporů tamtéž...jen do toho!!!Bojujme - mimochodem,bojovnice jste Vy,ne já...já to neradím nikomu! A proč politický nepřítel - asi jste v nějaké partaji..to sem teď zavádíte,proč?Máte pravdu,po celé generace máme 4 psy ,velké..nerozumím jim ani trošku...Jen do boje!!!!

nutricnihodnota
12. srp 2016

@hejsa PMS?

Strana
z5