Štěně. Daruje někdo ze Středočeského kraje?

dorinka92
3. črc 2021

Dobrý den.. chtěla bych se zeptat... daruje tu někdo ze středočeského kraje štěně? Děkuji

kakamila12
4. črc 2021

Dobrý den, štěně nemám, ale ráda bych se zeptala, co vede k tomu, že sháníte psa touto cestou? Proč si štěně nekoupíte nebo nevezmete z útulku?

maki90
5. črc 2021

@dorinka92 dobrý den, covid naprosto proměnil trh se zvířaty. Štěňata, která se dříve rozdávala zdarma, se dnes prodávají za tisíce (a to i kříženci). Nevím, jestli už psa máte nebo jste někdy měla, ale uvědomte si, že kupní cena je jen zlomek celkových nákladů na zvíře - očkování, krmivo, antiparazitika, veterina...

pavlusak
5. črc 2021

@maki90 ptam se jen ze zvedavosti, pejska mame uz 5 let, ale co ma spolecneho covid s prodejem krizencu za tisice?jako ze lidi nemaji penize a snazi se vydelat na vsem??

gracinka7
5. črc 2021

@pavlusak lidí se v karanténách nudili, tak si začali pořizovat zvířata. Je jich nedostatek, takže to málo, co je na trhu, je za strašnou pálku.

veronicka89
5. črc 2021

Asi bych trošku volila psa podle povahy a vaší rodiny...ne podle toho co je zdarma...

maki90
5. črc 2021

@pavlusak přesně jak píše
@gracinka7 .... spousta lidí na homeoffice atd. Jsem veterinářka, vidím to dnes a denně. A obávám se, že z toho nevzejde moc dobrého.

marketa11112
5. črc 2021

Mrknete na bazos. Obcas tam nekdo daruje krizence. Ovsem starsiho pejska, ne stene. Stenatka jsou dnes vzdy na prodej. Krizenci byvaji levni, cistokrevni pejsci jsou vzdy drazsi. Cena jde nahoru u vseho i pece o zvirata je drazsi. Zradlo, veterina, potreby a ta samotna koupe.

nikjean
7. črc 2021

Já se omlouvám, ale tyhle ty dotazy na různých webech ve mě vždy vyvolají strašné pocity, a to v souvislosti s tím, že ke koupi zvířete lidé přistupují jako k věci (což právnicky sice je), která lze koupit v obchodě za pár korun. Když už k tomu přistupujete takto, radši zachraňte nějakého pejska z útulku, protože takových je tam hafo.