Štíhlá postava a nepříjemné narážky
Ahoj holky,
tohle téma jsem tady nenašla ... Prosím hlavně nejde o žádné chlubení, spíš se zajímám, kdo to má podobně 🙂 už mám strach cokoli říct, abych se necítila špatně ...
Poslední dobou se setkávám s dotazy nebo narážkami na svou postavu. Máme skoro 11-měsíční holčičku a po porodu, jsem se skoro okamžitě vrátila na svou původní váhu, velikost oblečení. Nutno dodat, že nejsem žádná vychrtlina, mám 58kg na 173cm ... spíš mám štíhlou postavu ...
Narážky některých mamin, že bych se měla najíst, nebo že, jsem "strašně hubená" mě už opravdu unavují ... jako ano, člověk by měl filtrovat, jenže pokud to člověk slýchá několikrát do týdne, už to otravuje ... PROČ k otylým lidem si toto nikdo nedovolí, a bere se na ně ohled? Proč jim nikdo neřekne, jsi tlustá a nejez ☹ ?
Hlavně mě dostávaly maminky, které mi v těhotenství tvrdily, že teď přece mohou jíst, co chtějí a najednou přibraly 20-30 kg ... To mi pak bylo vmeteno, že já jsem to po porodu měla bez námahy ... 😒 njn, mojí povinností je přece přibrat, abych pak mohla shazovat nebo co ☹
Už jsem několikrát lidem řekla, že jsem spokojená a, že bych neměnila, zvlášť po těhotenství a porodu ... Ale rýpalové jsou věční 🙂
Budu ráda, když se najdou i další takové maminky 🙂
Na svych 180cm mam uz od nejakych 15 let cca 58 kilo. Ztloustla jsem jedinkrat a to kdyz jsem byla na par mesicu v USA, ale po navratu to slo rychle zpatky. Po obou porodech jsem se taky vratila rychle ke sve puvodni vaze (vzdy jsem pribrala asi 15kg). Poznamek, jak jsem hubena jsem si uzila az az. Parkrat si i o me lidi mysleli, ze mam anorexii. Otazek, jestli se vubec nekdy najim, jsem si vyslechla nespocetnekrat. A kdyz si dam v restauraci salat, protoze na nej mam proste chut, tak si vsichni tukaj na celo, proc... Nekdy me ty komentare dokazou pekne vytocit, ale ted uz je nastesti neslycham tak casto jako driv.
@katty1987 Ahoj, taky to znám. Hodně jsem zhubla, když jsem kojila synka. Mám 171 cm a normálně jsem měla tak těch 65kg, ale při dlouhodobém kojení jsem šla na nějakých 58. Prostě to šlo samo dolů. U mě je vidět snad každé deko, co jde dolů. Navíc mám silné kosti, takže třeba ty klíční mi fakt hrozně vylezly. Nejhorší byly komentáře rodičů. Pořád do mě šili, že vypadám strašně, at s tím něco dělám, že jsem jako lunt, jenže co mám asi dělat? Cítila jsem se hrozně. Po skončení kojení se to zlepšuje. Ale stejně se vždycky někdo najde, kdo si rýpne. Paradoxně mám oplácané děti, takže to většinou byly řeči jako, že mi děti všechno snědí. Pořád je to lepší, než být tlustá 🙂. Takže bud ráda, že jsi, jaká jsi. Hlavně, že jsme zdravé. Držím palce
Já jsem už x let s nadváhou a dřív jsem měla podobné kecy taky, ale před lety mi došlo, že je to stejně hnusné jako by bylo, kdyby někdo ryl do mě. Nedělám to, navíc, každý si s tím tělem žije sám a je jeho věc, jak si ho udržuje, jestli je fit nebo na to kašle, jestli je jeho zjev výsledkem zdravotního stavu apod.
Ahoj, ja mam neco pod 70 a 168 cm (jsem o centak vyrostla), ale vypadam vychrtle a rodina rika, ze jsem hrozne hubena... Nicmene kdyz jsem byla tlusta, jako o 60 kg vic, tak lidi meli dost nevybirave poznamky, jak za zady, ale bylo to slyset, tak i klidne do oci, nejvic ale septanda s nekym o mne (nikdo jiny tam nebyl a koukali na me a pak uhybali pohledem). Toz tedy bud rada, ze jsi hubena a zdrava,pac to ja treba nejsem.
@katty1987 Můžeš být naprosto v klidu!Mám 180cm a 62kg před otěhotněním,teď jsem v 7.měsíci,nahoře 4kg.Mimčo velikostně odpovídá,ale zkrátka nemám už bachor jak blázen,tak taky neustále slyším,že určitě držím dietu a že pak nebudu mít mlíko atp.A to hlavně od mých těhotných kamarádek!!Nechápu, kde se to v nich bere,taky jim neříkám,že by se měly omezovat,že přibrat 20kg je až moc.Prostě těhotenství je jiný stav a každé tělo je jiné a reaguje jinak.Já už se ohradila,ať toho nechají, že nemám náladu furt řešit nesmysly a docela to pomohlo.Přece nikdo nemá povinnost přibrat 20kg,pokud je vše ok.Zdravé těhotenství není o kilech 😉
Neřekla bych ze přibrat 20 kg je až moc. Já jsem jedla naprosto normálně , vyváženě. Měla jsem i pohyb. Hodně jsem chodila. Neměla jsem žádný chute. Jen jsem strašně moc pila a taky jsem nabrala 19 kg. V pohodě jsem dala pak dolů dokonce 21 kg. Myslím že je to spíše dané metabolismem. ( do toho nepočítám některe extrémní pripady) jen si myslím že si to nektere zenske proste neuvědomují nebo ti možná závidí tvůj metabolismus. ... Hold Každá jsme jina ....
Autorko, nic si z toho nedělej, je to bledá závist 🙂 sama to znám, vždycky jsem byla hodně hubená a blbý poznámky byly na denním pořádku. Nejlepší je odpálkovat je nějakou stejně blbou poznámkou na jejich nadváhu. Měla jsem vždycky kolem 50 kg, pak když jsem se začala léčit se štítnou žlázou jsem čtyři kila přibrala, za což jsem byla tedy ráda (nemohla jsem otěhotnět). Teď mám 16 dní do termínu porodu, bříško nemám skoro žádný, když si vezmu volnější mikinu tak by to na mě ani nebylo poznat. Cítím se skvěle. Najednou jsou ty poznámky na mojí postavu spíš obdivné, většina ženských se v těhotenství změní na velryby 🙂 Ale už se těším, až se vrátím do svého netěhotenského oblečení. Když se cítíš dobře a jsi zdravá, není podle mě co řešit. Hlavně ne závistivce.
@yerry právě proto píšu, že to je jiny stav a každý organismus reaguje jinak.Někdo zadržuje víc vody,jiny ne a ja bych si nedovolila někomu říkat moje soudy,protože do těla nevidí nikdo z nás co je proč a jak. A mohla bych říkat to co ony - soudit něco o čem nic nevím,ale nedělám to právě proto.
@fajas80 tak každé tehu i u jedné osoby muze byt uplne jine a v každém muze byt uplne jiný váhové přírůstek... Což člověk samozrejmne neví dokud to neprozije. 20kg fakt neni tak strašně
Kašli na to, já mám opačný problém - nadváhu. Taky mají lidi kecy. Ale přítel to rozsekl - máš být vystresovaná, vzteklá a hubená (kvůli dietám), nebo spokojená tlustá? A má pravdu. A proč vy byste se měla všímat blbých poznámek co má okolí? Pokud jste hubená stále, tak co řeší????
Je fakt, že v mém okolí dost lidí zhublo ale upřímně po úbytku váhy vypadají víc nemocně, než zdravě. (což mě demotivuje od hubnutí) Nesluší jim to. Ale pokud vy jste nehubla a jste taková pořád, aby okolí mělo nějaký podnět vám cokoliv říkat, tak ať si trhnou nohou.
Mě třeba hrozně vadí to, že už se dneska snad ani nešije oblečení pro štíhlé lidi... XS už odpovídá tak dřívějšímu M - L...
Já mám 54kg při 175cm, skoro 3 roky od porodu... všude mi říkají, jak jsem hubená, že jsem jen kost a kůže, že nejim, a že takhle to druhé mimi mít nebudu atd.
Staci zajit k Vietnamcum a tam vetsinou M=XS, jen to fikne 😀
Mám stejný problém, v těhu jsem přibrala jen 7kg, před těhu jsem byla štíhlá, teď jsem vychrtlá- snažím se jíst, ale mám kolotoč celý den, po té co jsem si nechala zvětšit oblečeni na 38/40 jsem zhubla na 36, pořád slyším ať se najím, ale vím, že je to v genech -když se podívám na svou mamku a babi - obě byly štíhlé a po přechodu, i když se s jídlem hlídají , se obě kulatí. Ať si každý zamete před svým prahem
Ahoj zakladatelko, bud v klidu...ja mám 167 a před těhotenstvím 52 kg...porad sem slychavala ty nejis????? A já říkám ne nezeru každej den zvracim do záchodu :D..už si z těch lidí dělám prdel.. Každopádně mám drobnou geneticky postavu a stihlost po máme. A navíc po operaci žlučníku jsem zhubla jednu chvíli na 47 a to už byl mazec... Ať sem dělala co chtěla přibrat sem nemohla neboť jsem měla bolesti a ty keci k tomu... No nepřeju nikomu. a navíc i tlustý ženský mají tendenci tě hubenější vykládat ať se nají, neboť některý to možná nemyslí zle a jen mají pocit ze pusobis hubené oproti nim a druzí jen závidí... Samozřejmě už všeho by měla být rozumná míra, když jsem měla podvyzivu, styděla jsem jít ven...
@katty1987 Chichi, to dobre znam. 🙂 Pri 2. tehotenstvi jsem hrozne nabrala a bylo jasne, ze to dolu jen tak samo nepujde. Tak jsem zacala drit, cvicit a makat a vecer se neprejidala a do par mesicu jsem mela 56kg/173cm, svaly vyrysovane. A hlavne me cviceni STRASNE bavilo, takze jsem pokracovala az do dalsiho tehu. Ale tech kecu typu "tvl. uz se konecne najez", "neprehanis to trochu", "uz nehubni, budes anorekticka", ... ☹ Podotykam, ze jidlo miluju, taky proto jsem neprestala cvicit, abych mohla vicemene jist, co chci a posledni rok jsem mela vahu porad stejnou, nehubla jsem na kost.
Na reci druhych se vykasli, pokud jsi takhle sama se sebou stastna.
Ahoj,jseš úplně v normě,nechápu,proč bys měla být olepená špekem.Já od vždycky hodně sportuju,týdně najezdím kolem 200km na kole, a s postavou jsem spokojená - nesportuju kvůli tomu,ale prostě bez sportu žít nemůžu.Takové kecy vrstevnic ,no,jo,chce vypadat mladší, apod. mě vůbec nevzrušujou,jsou to všechno baby, co sedí na zadku a splivnou tabulku čokolády na posez, s patřičně povolenejma pneumatikama kolem břich...ať je každý jaký chce být,ale nechají druhé na pokoji.Kašli na ně,jen si je pomalu prohlídni a nic neříkej.... 😀
55Kg, 178cm... Pred 10ti lety jsem v tehotenstvi pribrala 6kg... Cely zivot posloucham blbe narazky... Podotykam ze jsem zdrava a hodne aktivni... Kdyz ma nekdo nejake kilo navic bere poznamky na tema vaha jako urazku, proc si lide mysli ze u hubenouru je to jinak?? Tolikrat za zivot jsem slysela: Jezis ty ses vychrtla, jez neco... No predstavte si ze ja prijdu k nejake plnejsi dame a reknu ji: Jezis ty ses vyzrana, nezer tolik...
@katty1987 Ahoj, před těhu jsem měla 52 kilo, před porodem 62kilo a půl roku po porodu 43kilo....teď jsem se "vyžrala" na 49kg a to jsou teprve hlody od okolí ať se najím....mám 160cm
@yerry naprosto souhlasím. Sama mám opačný problém - velkou nadváhu ale nechápu, proč by měl někdo do vás, co máte štěstí na metabolismus, rejpat. Podle mě je to stejně nepříjemné jako rýpání do nás tlustých.
@valentovasasa Já nemám velkou nadváhu ale s narážkami jsem se setkala v době kdy jsem byla hubena i když jsem byla oplacana.
Myslím že každý je jaky je a ten kdo rýpe má sám se sebou proste problem!
já měla před těhu necelých 50 kil, všude kde jsem šla jsem jen slyšela ať se najím atd atd. Teď v těhu mám 14 kil hore a stejně to všem přijde strašně málo,pořád slyším dokola jen ty vůbec neotékáš,ty nemáš nic jen břicho, ty té malé teda vůbec nic nedáš atd atd...Lidi si neuvědomují jak to uráží.. Jednou jsem řekla jedné co mi řekla ať se jdu konečně najíst,že já taky nikomu neříkám na plnou hubu,že má se sebou něco dělat a zhubnout. O dté doby jsem od ní žádnou narážku neslyšela a je mi dobře,budu to praktikovat dál na dotěrných lidech 🙂
Já bych se jich klidně zeptala, jestli kdybych měla nadváhu, tak by do mě taky takhle bez servítek ryli, ať furt nežeru 😡 Je zajímavý, jak je to najednou jiný, asi proto, že většina lidí je spíš obézních a kolem nich se musí chodit po špičkách, jakákoliv poznámka se považuje za netaktní. Asi bych jim to řekla, ať se zamyslej...
Mimochodem, znám to moc dobře - mám 162 cm, 48 kg. V obou těhotenstvích jsem přibrala max 6 kg.

Já si myslím, že je to každého věc, jak kdo vypadá. Ať je tlustý nebo hubený, vždycky se najde někdo, komu se to prostě líbit nebudete a dá vám to najevo. Hlavní je, aby byl člověk spokojený sám se sebou, a nebo pokud se sebou spokojený není a něco s tím dělá, tak je to taky v pohodě. Ono totiž čím víc člověk řeší okolí, tím víc mu to okolí dává "sežrat", takže pokud budu pořád dokola řešit poznámky, že jsem hubená a měla bych se najíst, nebo že jsem tlustá a měla bych se sebou něco udělat, tak o to víc mě to bude štvát a víc si budu těchto poznámek všímat a dovolím to, aby mě to deptalo.
Já jsem byla vždycky oplácaná, držela diety a tak. Poznámky jsem slýchala pořád, že bych s tím měla něco udělat a podobně. Užíralo mě to a bylo mi to i líto, nechtěla jsem chodit třeba plavat, vzít si kratší šaty nebo kalhoty než ke kotníkům nepřipadalo v úvahu.
Teď je to ale jiné. Nezměnila jsem okolí, to je pořád stejné, ale změnila jsem své myšlení a svůj přístup k okolí. A i když teď nemám ideální postavu, potřebovala bych ji spíše zpevnit než zhubnout, tak na tom hodlám zapracovat a ostatní mi jsou "putna". Neřeším postavu ostatních a ostatní neřeší tu moji. A je pravda, že už ani nevím, kdy jsem naposledy slyšela, že bych měla se svou váhou něco udělat. Naopak se víc setkávám s tím, že mi někdo řekne, že mi to sluší.
A ještě k té váze při těhotenství. Přibrala jsem ve druhém těhotenství jen 2 kila. Když jsem někde v 6. měsíci oznámila, že jsem těhotná a v jakém jsem měsíci, tak na mě koukali jako zjara, vypadala jsem, jako když jsem se jen víc najedla. Dokonce sousedi koukali, když jsem si přivezla z porodnice miminko, kde jsem ho jako vzala. A to jsem rozhodně nijak nestrádala a miminko už vůbec ne, jedla jsem 8-10x denně, teda menší porce, protože jsem větší porci prostě nesnědla, snědla jsem ještě třeba v 10 hodin večer krajíc chleba, protože jsem věděla, že bych se pak probudila v noci hlady. Měla jsem hodně nízkou hladinu cukru a pořád hlad. Miminko se pak narodilo a mělo skoro 4 kila.
Takže se vykašlat na okolí a změnit svoje myšlení a prostě neřešit. 😉