icon

Střídavá péče - chybí mi mé dítě

ponds
8. pro 2016

Zdravím. Chtěla bych najít maminky s podobným problémem, ačkoli sama podobné nikomu nepřeji. Mám dceru 6 let, již několik měsíců v podstatě ve střídavé péči (soud o dítě nás ale teprve čeká). Se střídavou péčí v našem případě nesouhlasím a mám k tomu pádné důvody, ale bojím se, že nemám u soudu šanci. Ve zkratce: s ex-manželem není domluva, dceru si vždy odveze i pokud se to zrovna nehodí, je extrémně nepřátelský. Já odloučení od dcery nezvládám čím dál víc, strašně mi chybí a i ona to nese velmi těžce.
Na Modrém koníku se moc nepohybuji, nevím jak to tu chodí, ale jsou tu různé skupiny, pokud víte o takové, prosím o doporučení,může to být třeba i jiná stránka, fórum, blog... Ráda bych si popovídala o tom, jak to lze zvládat, případně o právní stránce věci. Sdílené problémy jsou přece jen o něco snesitelnější.

Strana
z4
lucinkaxxx
9. pro 2016

@ponds to me moc mrzi :( Myslis ze by s nim neslo promluvit a rict mu jak to vidis,at se zamysli nad malou. Ze mu nechces upirat pravo na ni. Ale ze ti jde jen o to aby to snasela dobre...ono je vzdycky lepsi se dohodnout a dohodu nechat jen potvrdit u soudu nez nechat rozhodovat soud :( ja bych ti tak strasne rada pomohla ale nevim jak. Je to strasna situace. Nechapu ze ti chlapi to nevidi,ze jim je to jedno. Ja si to jenom oredstavim a uplne citim tu bezmoc co musis citit. O tom co citi mala radeji ani nepremyslim :(

ponds
autor
9. pro 2016

@lucinkaxxx my to řešíme už hrozně dlouho. Prosila jsem ho tisíckrát o vzájemnou domluvu. Mluvím o tom trochu víc veřejně po docela dlouhé době, ale to tu radši taky nechci rozepisovat proč, vzhledem k tomu, co je tu za reakce.
Nevím. Možná mě úplné dno ještě čeká. Potřebovala bych v tom vidět aspoň něco pozitivního, abych se nadechla.

lucinkaxxx
9. pro 2016

@ponds jo vsak jasny,ono v tech verejnych forech se potkas s ledascim. Hodne se tu setkavam fakt s agresivnimi maminkami,ktere se pak schovavaji za to,ze vlastne jen vyjadruji opacny nazor. Ale ono opacny nazor se da vyjadrit i slusne a empaticky,ze. Spis mi prijde,ze to tu obcas byva jak hromosvod nejakych osobnich frustraci..bohuzel. Nevim jestli jsi v soukrome skupine samozivitelek,jestli ne tak se pridej. Tam se mozna dozvis vic vecneho infa,jsou tam maminky se stridavkou. Plus je tady i skupina o stridavce. Kazdopadne ti drzim palce at to zvladnete k dobru vsech nakonec. A mejte krasny Vanoce! ;)

ponds
autor
9. pro 2016

@lucinkaxxx Děkuju, i tobě 🙂 Nějaký nenávistný anonym mě už nerozhodí...ale živit jim půdu tu nechci 🙂

trdelnik234
9. pro 2016

@ponds

Ahoj, som rada za tvoj prispevok, ze niekto nasiel odvahu prist s tymto takto verejne.
Vo vasom pripade je striedavka naozaj "zverstvo" pachane na dietati, nemoze to fungovat za okolnosti, ktore tu popisujes. Ani nevies, ako rada by som ti pomohla konkretne, ale nezijem v CR a nemam skusenosti, tak nechcem zbytocne zavadzat.
V kazdom pripade to chce vyhrat sud, aby dieta bolo zverene do tvojej starostlivosti. Takze dobry pravnik, detsky lekar, psycholog, skratka vsetko, co by ti mohlo pomoct. Ja by som sa napriklad nevahala ani kvoli dobremu pravnikovi zadlzit, len aby dieta bolo zverene mne. Ba co je horsie, som schopna na sude vytiahnut aj tie najvacsie spinavosti na partnera, ak som presvedcena, ze je to v zaujme mojho dietata.

trdelnik234
9. pro 2016

@ivular

Ahoj, prave som rosmyslala, ze jej dam na teba kontakt. Som rada, ze si sa ozvala. Ako sa mas?

ivular
9. pro 2016

@trdelnik234 Ahoj, zítra napíšu do IP ju?
Strašně ráda bych si tu s Váma psala veřejně, i Vám třeba dala praktické rady ohledně sebe a ochrany dětí, které jsem za těch několik let bojů s psychopatem načerpala, nicméně jsem si prakticky jistá, že mě sleduje i na MK.. ☹
Do značné míry se jej už nebojím, ale přece jen, riskovat nechci..

trdelnik234
9. pro 2016

@ivular

Jasne, je zbytocne drazdit hada bosou nohou.
Tesim sa na spravu.
PA

rosyyy
9. pro 2016

Dobry den mile maminky.muzu se zeptat jestli je tady nejaka maminka kterej soud urcil stridavou peci kdyz je ditete teprve 8 mesicu??s otcem sme nezili uz pred narozenim dcerky.dekuji

andryyysssek
9. pro 2016

@rosyyy ahoj,a kojis?Na to se bere taky ohled.Jinak si myslím, že takové mimino do střídavky nesvěří.Každý normální ví, že potřebuje hlavně matku.

ivular
9. pro 2016

@rosyyy Slyšela jsem o případu 9měsíčního mimina svěřeného do SP😔 Nicméně dané dítě už nesmí být kojené - přes to nejede vlak.

rosyyy
9. pro 2016

@andryyysssek dcerka je kojena.no stridavku bych asi neprezila.otec ditete na tom trva.take chce caste vidani.

ivular
9. pro 2016

@rosyyy Rozhodně kojte co nejdéle.
Časté vídání s dcerou - tak pokud ex není nějaký gauner, nebránila bych tomu. Zkuste mu nabídnout velké množství návštěv, ale ve Vaší přítomnosti. Nevím, jestli na to váš ex přistoupí, ale i pro malou by bylo dobré, aby si na toho člověka zvykala. A ve vaší přítomnosti by to bylo ideální.

rosyyy
9. pro 2016

@ivular podle me tohle by nemel spud dovolit.a uz vubec ne v takovem pripade kdyz mala u nej nikdy nebyla nevyrustala s nim.ale byly sme same dve.

andryyysssek
9. pro 2016

@rosyyy vy jste spolu nikdy nežili?On je zapsaný v RL?

ivular
9. pro 2016

@rosyyy No jo, ale tím důvodem, proč malá nebyla nikdy se svým otcem nesmí být to, že jste tomu bránila. To by se rychle otočilo proti vám. Radím vám dobře: kojit, kojit, kojit a co nejčastější návštěvy otce, ovšem ve vaší přítomnosti.

rosyyy
9. pro 2016

@ivular ja mu vidani nezakazuju.taky jsem mu navrhla ix moznych duvodu na vidani.i dokonce kazdej den.len prej neni milionar.a u nej sou caste vidani kazdy vikend a to proste nejde mit ho kazdy vikend u sebe.a porad prijde s necim jinym jak si to predstavuje. Abych mu ji vozila k nemu beze mne.chce si ju vzit o vanocich....v nejblizsi dobe mame soud tak jsem na jedne strance zvedava jak to dopadne ale na druhe se moc bojim, ze se nam moc naboura do sukromi.

rosyyy
9. pro 2016

@andryyysssek ne nebyli..porad jsem verila ze se dame do kopy.a proto byl aj zapsanej v rodnem listu..a to ani nechtel bit udelal to len kvuli tomu ze jsem ho o to pozadala.a nemela jsem to delat. To uz ted vim.

rosyyy
9. pro 2016

@ivular ne prave naopak nezakazovala jsem mu vidani.prave naopak kdyz chtel a nam to vychadzalo tak prisel a porad kazde 14 dni jezdi za ni.

trdelnik234
9. pro 2016

@rosyyy

Ako si na tom financne? Si odkazana na jeho alimenty alebo mas dobre financne zazemie? Nieco ma napadlo, ale velmi kosher to nie je, tak to nebudem pisat takto verejne.

andryyysssek
9. pro 2016

@rosyyy jj,to neměla, ale každý dělá chyby,i já jich tolik udělala, a mám problémy s manželem ohledně syna.Jinak koj,koj,ať máš argument,proč by mělo být tvé dítě převážně s matkou.

rosyyy
9. pro 2016

@andryyysssek no kazdej dela chyby.nemyslela jsem si nikdy ze tohle budu nekdy resit.kojim kojim.len co bude kdyz prestanu😢

rosyyy
9. pro 2016

@trdelnik234 finance jsem zabezpecena.

rosyyy
9. pro 2016

@andryyysssek drzim vam palce nech vse dopadne dobre.

andryyysssek
9. pro 2016

@rosyyy děkuji, taky ti držím palce 😉

trdelnik234
9. pro 2016

@rosyyy

mas to v IP.

karlajasmine
10. pro 2016

@megynka13 rodič má právo na své dítě jen v případě, že to dítě o něj stojí a chce u něj být. Dítě totiž není věc, o kterou se rodiče mohou dělit, je to osoba s vlastními právy.

megynka13
10. pro 2016

@karlajasmine Možná byste si měla něco přečíst, nebo se dojít zeptat na sociálku, protože tahle informace není ani trochu pravdivá ;)

ivular
10. pro 2016

@karlajasmine Tak to je těžký omyl. Není výjimkou, že není brán zřetel na přání "dítěte" ani v pubertálním věku. Odůvodnění je vždy stejné: není dost zralé na to, aby dokázalo správně vyhodnotit, co je v jeho zájmu.
A pokud má dané dítě silnou averzi či vyloženě psychický blok vůči danému rodiči (typicky otci), okamžitě je matka podezřívána z jeho manipulace a dané dítě je umístěno na "neutrální půdu" - rozuměj do psychiatrické léčebny - dokud se lásce ke svému otci nenaučí.
Vítejte v realitě!

ponds
autor
10. pro 2016

@megynka13 v tom s vami souhlasim. Ano, rodic ma pravo bez ohledu na prani a takzvane pravo ditete. Bohuzel je tato skutecnost, ze ma pravo si se svym ditetem "delat co chce" (slova meho ex-manzela) v mnoha pripadech znicujici.

Strana
z4