icon

Tajemná kamarádka: Proč mi tají důležité informace?

sasanka88
12. čer 2024

Ahoj, mam kamaradku, bavime se spolu asi dva roky. Ze zacatku jsem z ni byla hodne nadsena, moc nemluvila sice o sobe. Ale rikala jsem si ze je asi introvertka. Byla pro me zajimava a simpaticka. Vetsinou jsem teda mluvila ja. Kdyz jsem se ji na neco zeptala vetsinou odpovedela jen jednim slovem nebo jednou vetou. Moc nic o sobe nerikala. Ja jsem se ji sverovala se svymy problemama, rekla jsem ze se lecim s psychickymi problemama u psychiatricky. Ona mi tajila ze se taky leci a ve svetle chvilce se mi sverila ze chodi taky k psychiatricce. ... nechapu ale proc mi to nerekla hned. Ve svetle chvilce se mi sverila ze ma milence a ze odchazi od manzela. Nechapu ty jeji vylevy sverovani se... taji to zreba predemnou rok a najednou se mi po roce slovne vybleje. Byla jsem v soku zase jsem nic nevedela. Nechapu proc to treba se mnou neresi hned a ne az po roce co se ji ty veci dejou. Sttasne me mrzelo ze predemnou ty vsecjny veci tajila a postavi me vzdycky az pred hotovou vec. Co by jste si o takove kamatafce mysleli? Rozhodla jsem se ze si s ni o tom promluvim. Nevim jak bude regovat.... spis pocitam s tim ze se nic nedozvim.

Strana
z2
sasanka88
autor
13. čer 2024

@veruuu_kubesovic pletes si pojmy s dojmy. Drbna je holka ktera roznasi veci o ostatnich. To jsi vzala kde ze to kazdemu vyklopim to ze jsem psychicky nemocma? Zekla jsem to jen kamaradkam ne cizim lidem. Ale to je jedno jsi mimo.

mourovatakocka
13. čer 2024

@sasanka88 Fakt bych chtěla mít "kamarádku", co moje svěření se s něčím nazve "slovne vybleje", abych tě citovala. Moc rozkošné. Že ty na sebe řekneš všechno, fakt neznamená, že se nutně každý chce svěřit, zvlášť pokud z tebe cítí ten absolutní nedostatek empatie, kterým na mě působíš ty.

izz76
13. čer 2024

@sasanka88 Ty to vnímáš tak,ze kamarádka před tebou něco tají,ale ona třeba jenom nerada o některých věcech mluví. Já když budu mít nějaký problém, tak ho nejdřív potrebuju zpracovat sama, než budu mít chut a potřebu sdílet s nekym dalším. Mám kolem sebe určitý okruh lidi a s každým třeba povídám o něčem jiném, záleží jak jsme spolu naladění,jak se mi líbí jejich názory,reakce atd. Například s kolegyni si povídám o zahrade,vaření, o dětech méně, protože ona má úplně jiny názory na výchovu.. S jednou kamarádkou se bavíme otevřeně i o sexu,s druhou ne, protože to pro ní není téma k diskuzi.. Ty jsi možná ten typ člověka co povídá vsechno všude,ale není každý takový.

klpoiu
13. čer 2024

@mourovatakocka Ano,mam stejny nazor. Vyjadrovani o kamarádce je opravdu nepěkné. uz tu vyslo najevo proc se "kamaradka" nesvěřuje. Protoze tazatelku jako duvernou kamarádku proste nebere. A očividně vi proc. Pokud bych ja osobne zjistila, ze moje kamarádka mluvi o mem svěření jako o vyblití, ve svem zivote bych ji opravdu nechtela.

tasimia
16. čer 2024

@sasanka88, myslela bych si, ze je to její věc a plně bych tolerovala její soukromí a, že to nechce všude vytrubovat.
Mám dvě nejlepší kamarádky a pár tajemství, které neví ani ony. Prostě se a tím chci porvat sama.
To, ze ty si ukecana "huba" neznamená, že je takový každý. Nechápu, ze se na ní za to zlobíš, a jak se o ní vyjadřujes.. prej vybleje.. ;). To vypovídá něco o tobě.
Klidně se s ní nebav, aspoň na ní nebudeš házet své problémy a ona se vyrovná s těmi svými.

sari2709
16. čer 2024

Taky hodně od ostatních poslouchám jejich problémy a já taková nejsem, že bych každému vše říkala. Mám jednu, která ví o mě vše a dalším vše neříkám a přitom oni o sobě řeknou. A asi mi někdo toto vyčítat, tak mi to přijde jen zjišťovat drby a neřekla bych už asi nic.

me_druhe_ja
16. čer 2024

Napřed chci říct, že nechápu, proč tady dostáváš od vsech takovou čočku. Nic špatnýho jsi o kamarádce neřekla, nepomlouvas ji...jen te prostě zajímá, proč se chová jak se chová.
Ach jo, ženský jsou fakt slepice. 😀

Nicméně k dotazu. Ty jsi typ jako já, spolu bychom si rozuměly. 😀 taky nemám problém mluvit o čemkoliv v mém životě, o psychickém stavu, o tom, že mám nemocné dítě.... naopak to na mě působí terapeuticky. 🙂
Ale ne každý je jako my. Jsou prostě lide, kteří o věcech nemluví. Asi to na ně působí opačne než na nás. Já tohle chápu a respektuju. Taky o mě někteří lidé ví daleko víc než já o nich. 🙂 pak mám teda dvě nejlepší kamarádky, kde vím i já vse (milenci, nevěry, potraty :D). Ale s těma se znam 25 let.
Takže bych to hodila za hlavu a prostě to brala tak, že ona je v tomhle jiná než ty. Nehledala bych za tím nic jiného jako nedůvěra a tak. Prostě na tohle nemáte stejný pohled. 🙂

sasanka88
autor
16. čer 2024

@me_druhe_ja dekuji ti za tvou reakci. Na me to prave taky pusobi tetapeuticky 😀 Holky tady ze me udelaly drbu ze kdyz ja jsem se schopna sverovat tak jsem automaticky drbna. Vylozili si to po svem. Ja se nesveruju kde komu jen holkam ktere beru jako kamaradku. Takze dekuji ze ses ozvala.

Vetsina holek je asi takovych ze i pred kamaradkami veci taji. Nemaji tu potrebu filtrivat. Ja bych rekla ze i malo holek si najde tu pravou kamaradku.

sasanka88
autor
16. čer 2024

@sari2709 to že se o tebe někdo zajima, pro tebe automaticky znamena ze zjistuje drby?

adelisss
16. čer 2024

@sasanka88 A co když člověk chce s kamarádkou přijít na jiné myšlenky a nechce přemýšlet nad svými problémy? Mně totiž někdy přijde, že když se v člověk v něčem rýpe, tak ten problém může vypadat větší, než je...

klpoiu
16. čer 2024

@sasanka88 Ono nejde o to, ze se sverujes ci ze drbes....ale jde o tvuj projev. Rict o kamaradce ze se jednou za rok vuci tobe vybleje je fakt pres caru. Ona sve slova myslela vazne a ty je beres jako blitky!! Kdybych tohle slyšela od sve kamarádky, ze se ji jednou za cas vybleju, brala bych to jako ze ji obtezuju. Bliti totiz je obtěžující. Tedy moje svěřování by bylo pro ni obtěžující a nebrala by ho vubec vazne. A když svěřování ,ikdyz jednou za rok, beres jako blitky pak nemas problem to rozsirit dal,pac to neberes prostě vůbec vazne.

sasanka88
autor
16. čer 2024

@adelisss jo dekuji i za tenhle pohled.

sasanka88
autor
16. čer 2024

@klpoiu to s tim blitim se omlouvam ja proste byla nastvana nic vic.

martinka0209
16. čer 2024

@sasanka88 tak to mluvíš o mě,já se svěřím,ale zase ne o všem a když se mě někdo zeptal na něco,tak moje odpověď byla většinou dobrý,a teta mi vždycky říkala,hlavně neříkej dobrý a rozveď tu větu víc 😀,jsem introvert a většinou moc toho nenamluvim a spíš jenom poslouchám a o psychiatrovi,bych se taky nesvěřovala,asi bych se i za to styděla,jo a ve školce jsem si hrála sama v koutě až když jsem byla předškolák našla jsem si kamarádku,prostě bych tohle neřešila

sasanka88
autor
16. čer 2024

@martinka0209 jo ale ja taky chodim k psychiatrovi, takze predemnou neni o co se stydet. Ja bych ji za to nijak nehodnotila ze chodi k psychiatrovi kdyz ho sama mam.

marimanta
16. čer 2024

@sasanka88 jenže někdo třeba sám nemá úplně zpracované, že chodí k psychiatrovi, prostě není to pro něj jednoduché to říct nahlas, bez ohledu na to, co si ostatní pomyslí nebo jestli tam sami chodí

mourovatakocka
16. čer 2024

@sasanka88 Jenže tím blitím ses třeba pro mě odkopala jako hodně neempatická osoba. A pokud tohle z tebe někdo cítí, moc se ti pak svěřovat nechce. Ty jsi odepsala negativní komentáře, protože se všechny pleteme a nejspíš ses ani nezatěžovala zamyslet se nad tím, jestli pro tu dotyčnou opravdu TY jsi kamarádka, jestli všem přijde ok se svěřovat s intimními problémy. Ty se tím svým psychiatrem malém chlubíš, ne každý to tak má. Odepsala jsi spoustu komentářů a ještě ohrnuješ nos, že máme tajemství před kamarády a jak je to špatně. Problém je, že nic není ani špatně, ani dobře, prostě každý je nějaký a vyhovuje mu něco. Ty se na tu "kamarádku" zlobíš za to, že ona to má jinak 🤷 A když ti tady x lidí napíše, že se třeba nerada svěřuje, vůbec si to nepřipustíš.

sasanka88
autor
16. čer 2024

@mourovatakocka jo jenze bliti je jen slovo. A tohle je jen internetova diskuse. Neznas me osobne. Takze ano vsechny co me kvuli tomu bliti odepsali tak jsem je i ja odepsala. Co uz. Jinak s tou kamaradkou uz jsem se nejak srovnala tak ze uz ji neradim mezi topky. Proste pratelstvi se neda hrat na jednokolejce. Mam i dalsi kamaradky. Pokud te irituje jak se s psychikou prezentuju tak to tu porad necti.

tasimia
16. čer 2024

@sasanka88, neradis ji mezi topky.. aha. Ty si vážně kámoška roku ;). Ona te rok poslouchala, tve kuňkaní a ve světle chvilce kdy to cítila, ze se ti chce svěřit.. se ti svěřila a ty ses zachovala jak poleno. Místo toho aby si byla ráda, že se ti konečně otevřela, neustále kolem sebe kopes.
Tvoje už ne top kamarádka, může být ráda, ze ma o jednu požeračku energie kolem sebe méně ;).

aiky33
17. čer 2024

Jako fakt je takový problém ve slově vyblít? Já když odcházím od kámošky tak říkám že děkuju že jsem se jí mohla vyblít a vůbec na tom nevidím nic špatného 😀 asi nejsem taková citlivka 😀

mabs
17. čer 2024

No hele, nevím úplně, co ti k tomu napsat. V původním dotazu jsi mi přišla, že jen nechápeš, proč ona není svěřovací typ a že si přijdeš, že tě nemá dost ráda na to, aby se ti taky otevřela. Po pročtění diskuze si myslím, že si za to asi můžeš sama. Chrlíš na ní všechno, nejsi empatická a nevyjadřuješ se o ní zrovna nejlichotivěji jen proto, že to má prostě jinak, než ty. Pokud to nechceš akceptovat, měla by sis najít kamarádku, která ti bude vyhovovat víc.

tasimia
17. čer 2024

@aiky33 to neni o tom, kdo je jaká citlivka.. ale v jakem kontextu to použiješ. Pokud v nervech, tak jako sorry pochvala to není.
Pokud v dobrém "hele Terko díky, ze jsem se ti to mohla vyblít" je to něco jiného, kor když to řekneš člověku do očí, zejo ;).

Strana
z2