Těhotenství kolem 40 let, jak vše snášíte?
Je mi skoro 40 let a jsem těhotná nyní v 19 tt, chtěla bych se s Vámi podělit o vaše pocity a jak se celkově cítíte. Nevím jestli je to tak u všech ale já ukrutně přibírám na váze. Už nyní se nemohu hýbat.Když mám vylézt schody tak pláču zoufalstvím,funím jako lokomotiva. Pohyby cítím jen cca 1 za den.Je to mé 3 těhotenství ale to 2 bylo před 16 lety, takže jsem jako Alenka v říši divů. Budu ráda když se někdo přidá.🙂🙂
@veverr1 Cisare se neboj..ja uz mam za sebou dva jeden akutni druhy planovany. Ted me ceka treti. Do nemocnice nastoupis den predem a druhy den te vezmou na sal. Pritel, manzel muze byt u tebe pokud budes mit spinalni anestezii. Vrele doporuciji je to super o nic neprijdes a mimi uvidis hned.
@monikakad budu drzet palce...taky me ceka treti ale az v zari...mate planovany cisar po 38 tt...udajne se tak planuje.
Ahoj, ja zatim jen planuju..je mi 36, za 3m uz 37. Deti mam 12 a 16.
nechcete zalozit skupinku? Alespon bychom mohly kecat a rozebirat nase starosti..ja se tesim a bojim zaroven...
@makina1977 rodila jsem před 9 měsíci v 39 letech, první těhotenství. Celé těhotenství pohoda, akorát 1. trimestr nechutenství, únava a jednotýdenní migréna a zbytek super. Cvičila jsem každý den, chodila na dlouhé procházky, spala jsem jako nikdy před tím (tolik už spát asi nikdy nebudu😀). Přibrala jsem jenom 10kg z 52kg na 62kg (ale dávala jsem si na přejídání pozor a navíc mě ke konci těhotenství dost pálila žáha) a stejně jsem funěla do schodů. Bylo to krásné období, na které nikdy nezapomenu🙂
Ahojky no já mám už tři velké slečny a plánujeme čtvrt a to mě bude 41 let
@makina1977 Ahoj, já jsem 4 týdny po porodu chlapečka a 40 mi bude v listopadu. Jednoho osmileťáka už mám doma, ale celou dobu si připadám, jako by to snad bylo poprvé 🙂 V prvním těhotenství jsem přibrala 15 kilo a jinak jsem skoro nevnímala, že jsem těhotná. V tomto 25 kilo, první tři měsíce mi bylo zle, kynula a otékala jsem průběžně - no hrůza 🙂 Poslední měsíce jsem se nemohla skoro hýbat, i když jsem pracovala do 6ti týdnů před porodem. Malého si užívám každou minutu, ovšem při nočním vstáváním zrovna radostí netančím 🙂 Celkově vše více vnímám. Unavenější jsem určitě, ale spíše proto, že tenkrát jsem se starala jen o jedno dítě a také proto, že mám ještě 12 kilo navíc 🙂. Přeji hodně štěstí 🍀❤
@kacasa klidne muzem ale ja nevim jak se to dela . Je to plne ve tvych rukou.
v mych? 😀 ok posnazim se..necham ji tedy verejnou..aby se mohly pridavat mamci..tak kdo jste tu, tak sup tam.. (teda, dejte mi minutku 😀)
@makina1977 jak nas mam nazvat? 😀
@kacasa to se ptate te prave....opravdu nevim..🙂
@makina1977 ano, je to plánované, měla bych jít hned první. Budu 38+5. Obě děti sem měla 39+4 a obě hypoxie plodu, špatná placenta 😔. Děkuji moc a vám budu držet pěsti v září 😀
Ted momentalne lezim nohy hore a přemýšlím jestli omdlim nebo ne
Holky, skupinka maminky po 40 tady je 🙂.
@skurinka 😅😂
nasla jsem maminkou po 35..tak kdo chcete, muzete se pridat 🙂
Ja bych to mozna nechala jen tak v diskuzi...myslim ze to bude v nekterych pripadech poucne i pro nastavajici maminky naseho veku. Kazdy se muze pridat a podelit se o skusenosti.
Ahojky mne je 42🙂a řekla bych,ze se cítím jako normální tehule...Jsem ve 26 tydnu a mám 10 kg nahoře,takže taky dost pribiram na vaze.☹.Pohyby cítím mnohokrát denně a desim se veder😲
Ahoj, otěhotněla jsem aniž bych už doufala, ve 39letech...ani jsem nevěděla do 7t, jelikož jsem si nejdříve myslala, že to, že jsem to nedostala je už přechod a je vymalováno...probíhalo bez jakýchkoli poitíží, pouze krev z nosu po 22tt, bez raních nevolností, bolestí a podobně....jedina starost byla, aby bylo miminko zdravé, tak do 12tt, jsem se modlila...pak uy jsem jen nosila krasný pupek, kynula, /z 58kg na konečných 83kg/...nevěděla jsem, koho nosím pod srdcem, ale nakonec pár týdnu po 40 narozeninách jsem prirozene, bez drog a leku porodila nadhernou zdravou holčičku /Ellena Freya/....jsem pře štastná....🙂
Ahojky,je mi 39 a čekám druhé dite. Zatim jsem jen 12t. Nepribiram😉,ale za chvilku to prijde😂. Mam doma syna 13 let.
Holky, moc se omlouvám za dotaz, ale docela mě to trápí. Mám dvě děti 12 a 5 kluka a holku. myslela jsem si, že dvě děti a dost. Ale neplánovaně jsem otěhotněla. Moc jsme se s manželem těšili. Bohužel to nedopadlo a je to 3 týdny co jsem po revizi. Kdybych neotěhotněla, tak mám dvě děti a neřeším. Jenže teď prostě cítím, že bych chtěla být zase těhotná. Je mi teď čerstvých 37 a říkám si co to mělo znamenat, že jsem otěhotněla a hned o to přišla. Jediná věc, z které jsem měla a mám obavu je právě věk. Přepočítávám, když dítěti bude dvacet kolik bude mě. Máte to také některá nebo to neřešíte. Možná je to jen moje špatná zkušenost z rodiny, že to řeším.
@spejsek Myslim ze takova myslenka napadne kazdou z nas, ale clovek na to nesmi myslet. Jsem ted ve 20 tt a napadaji me podobne myslenky zda to vse v nasem veku zvladne. Doufam az se malicka narodi tak na podobne myslenky nebude cas.😉
@makina1977
To teda nebude:🙂
@spejsek Taky to takhle prepocitavam a asi to je normalni v nasem veku.Nejak je divna ta predstava" stare maminky na rodicaku"..😲atd.
Letos mi bude 38let,malymu je 1/2roku,dceri 10let.V zadnym pripade bych nesla do 3ditete,nechala jsem si sterilizaci,tehot.narocny a u me uz dalsi moc rizikovy,oba cisarem.Rozdil tech 10let je sakra znat nejen v tehotenstvi,ale i ted.Vetsi unava kazdopadne😔
@spejsek určitě bych do 3 šla, věk je jenom čislo. Mám 18 ti letou a 15 ti měsíční. A je mi 40 let. A nemyslím na to , že když holce bude 20 tak já budu mít před důchodem😀 Teď si to pravě užívám.🙂
@spejsek Věk neřeším, znám spoustu mladších, které jsou už teď mentálně v důchodu.... U mě nepředpokládám, že bych přestala být aktivní jen tak brzy. Před několika lety jsem rozjela firmu, vcelku mi to šlape a teď si doplňuji VŠ vzdělání, abych mohla moje podnikání ještě rozšířit. Takže na myšlenky na důchod opravdu nemám čas. Pokud mě nezradí zdraví, tak s věkem nemám problém.
Věk je jenom číslo..hm..ono doprovázet dítě na promoce v 70 nebo v 50 je sakra rozdíl. I pro to dítě. Když se toho nemusíte ani dožít.
tohle se může fakt stát kdykoliv - i holce kolem 20 let. Prostě embryo nebylo zdravé. Bez testů bys na to ani nepřišla 🙂 Já jsem měla zpoždění před rokem cca 2 týdny, test jsem nedělala, menzes přišla mimořádně silná a bolestivá. Nyní dole vidíš, že jsem znovu těhotná.
Mě máma měla v 39 letech, takže to vidím hodně z pohledu toho dítěte, kdy šla do důchodu v 54 letech, na konci sil jak psychických (zemřel jí otec, krátce po matce), tak fyzických (hodně náročná práce u lisu, kde byla od 18 let). On ten věk je nejen číslo, ale i počet let, co jsme na světě. Pamatuju si, jak nemohla vyjít schody na promoce, protože byly ve 2.patře. Nicméně po cca 10 letech v důchodu se plně zotavila, nyní běhá jak rybička 🙂

@veverr1 nemohu porovnat normální porod a císaře, rodila sem dvakrát císařem. Jednou v celkové anestezii a jednou ve spinalni. Za mě nejlepší ta druhá. Domiska sem viděla hned po porodu,mohla sem ho přiložit k prsu. Břicho sice bolí, ale přišlo mi, že jsem rychleji fit než u prvního dítka. Ve středu jdu rodit potřetí, opět císařem. Nebojte se, napich vůbec neboli. 😀😀😀