icon

Těhotenství kolem 40 let, jak vše snášíte?

makina1977
14. kvě 2017

Je mi skoro 40 let a jsem těhotná nyní v 19 tt, chtěla bych se s Vámi podělit o vaše pocity a jak se celkově cítíte. Nevím jestli je to tak u všech ale já ukrutně přibírám na váze. Už nyní se nemohu hýbat.Když mám vylézt schody tak pláču zoufalstvím,funím jako lokomotiva. Pohyby cítím jen cca 1 za den.Je to mé 3 těhotenství ale to 2 bylo před 16 lety, takže jsem jako Alenka v říši divů. Budu ráda když se někdo přidá.🙂🙂

Strana
z6
monikakad
15. kvě 2017

@veverr1 nemohu porovnat normální porod a císaře, rodila sem dvakrát císařem. Jednou v celkové anestezii a jednou ve spinalni. Za mě nejlepší ta druhá. Domiska sem viděla hned po porodu,mohla sem ho přiložit k prsu. Břicho sice bolí, ale přišlo mi, že jsem rychleji fit než u prvního dítka. Ve středu jdu rodit potřetí, opět císařem. Nebojte se, napich vůbec neboli. 😀😀😀

makina1977
autor
15. kvě 2017

@veverr1 Cisare se neboj..ja uz mam za sebou dva jeden akutni druhy planovany. Ted me ceka treti. Do nemocnice nastoupis den predem a druhy den te vezmou na sal. Pritel, manzel muze byt u tebe pokud budes mit spinalni anestezii. Vrele doporuciji je to super o nic neprijdes a mimi uvidis hned.

makina1977
autor
15. kvě 2017

@monikakad budu drzet palce...taky me ceka treti ale az v zari...mate planovany cisar po 38 tt...udajne se tak planuje.

kacasa
15. kvě 2017

Ahoj, ja zatim jen planuju..je mi 36, za 3m uz 37. Deti mam 12 a 16.
nechcete zalozit skupinku? Alespon bychom mohly kecat a rozebirat nase starosti..ja se tesim a bojim zaroven...

catf
15. kvě 2017

@makina1977 rodila jsem před 9 měsíci v 39 letech, první těhotenství. Celé těhotenství pohoda, akorát 1. trimestr nechutenství, únava a jednotýdenní migréna a zbytek super. Cvičila jsem každý den, chodila na dlouhé procházky, spala jsem jako nikdy před tím (tolik už spát asi nikdy nebudu😀). Přibrala jsem jenom 10kg z 52kg na 62kg (ale dávala jsem si na přejídání pozor a navíc mě ke konci těhotenství dost pálila žáha) a stejně jsem funěla do schodů. Bylo to krásné období, na které nikdy nezapomenu🙂

janina40
15. kvě 2017

Ahojky no já mám už tři velké slečny a plánujeme čtvrt a to mě bude 41 let

fear
15. kvě 2017

@makina1977 Ahoj, já jsem 4 týdny po porodu chlapečka a 40 mi bude v listopadu. Jednoho osmileťáka už mám doma, ale celou dobu si připadám, jako by to snad bylo poprvé 🙂 V prvním těhotenství jsem přibrala 15 kilo a jinak jsem skoro nevnímala, že jsem těhotná. V tomto 25 kilo, první tři měsíce mi bylo zle, kynula a otékala jsem průběžně - no hrůza 🙂 Poslední měsíce jsem se nemohla skoro hýbat, i když jsem pracovala do 6ti týdnů před porodem. Malého si užívám každou minutu, ovšem při nočním vstáváním zrovna radostí netančím 🙂 Celkově vše více vnímám. Unavenější jsem určitě, ale spíše proto, že tenkrát jsem se starala jen o jedno dítě a také proto, že mám ještě 12 kilo navíc 🙂. Přeji hodně štěstí 🍀❤

makina1977
autor
15. kvě 2017

@kacasa klidne muzem ale ja nevim jak se to dela . Je to plne ve tvych rukou.

kacasa
15. kvě 2017

v mych? 😀 ok posnazim se..necham ji tedy verejnou..aby se mohly pridavat mamci..tak kdo jste tu, tak sup tam.. (teda, dejte mi minutku 😀)

kacasa
15. kvě 2017

@makina1977 jak nas mam nazvat? 😀

makina1977
autor
15. kvě 2017

@kacasa to se ptate te prave....opravdu nevim..🙂

monikakad
15. kvě 2017

@makina1977 ano, je to plánované, měla bych jít hned první. Budu 38+5. Obě děti sem měla 39+4 a obě hypoxie plodu, špatná placenta 😔. Děkuji moc a vám budu držet pěsti v září 😀

skurinka
15. kvě 2017

Ted momentalne lezim nohy hore a přemýšlím jestli omdlim nebo ne

plksv
15. kvě 2017

Holky, skupinka maminky po 40 tady je 🙂.

makina1977
autor
15. kvě 2017

@skurinka 😅😂

kacasa
15. kvě 2017

@plksv no taaak..tak pojdme tam 🙂

kacasa
15. kvě 2017

nasla jsem maminkou po 35..tak kdo chcete, muzete se pridat 🙂

makina1977
autor
15. kvě 2017

Ja bych to mozna nechala jen tak v diskuzi...myslim ze to bude v nekterych pripadech poucne i pro nastavajici maminky naseho veku. Kazdy se muze pridat a podelit se o skusenosti.

princeznazubejda
15. kvě 2017

Ahojky mne je 42🙂a řekla bych,ze se cítím jako normální tehule...Jsem ve 26 tydnu a mám 10 kg nahoře,takže taky dost pribiram na vaze.☹.Pohyby cítím mnohokrát denně a desim se veder😲

tinajirina
15. kvě 2017

Ahoj, otěhotněla jsem aniž bych už doufala, ve 39letech...ani jsem nevěděla do 7t, jelikož jsem si nejdříve myslala, že to, že jsem to nedostala je už přechod a je vymalováno...probíhalo bez jakýchkoli poitíží, pouze krev z nosu po 22tt, bez raních nevolností, bolestí a podobně....jedina starost byla, aby bylo miminko zdravé, tak do 12tt, jsem se modlila...pak uy jsem jen nosila krasný pupek, kynula, /z 58kg na konečných 83kg/...nevěděla jsem, koho nosím pod srdcem, ale nakonec pár týdnu po 40 narozeninách jsem prirozene, bez drog a leku porodila nadhernou zdravou holčičku /Ellena Freya/....jsem pře štastná....🙂

evaheroldova
15. kvě 2017

Ahojky,je mi 39 a čekám druhé dite. Zatim jsem jen 12t. Nepribiram😉,ale za chvilku to prijde😂. Mam doma syna 13 let.

spejsek
16. kvě 2017

Holky, moc se omlouvám za dotaz, ale docela mě to trápí. Mám dvě děti 12 a 5 kluka a holku. myslela jsem si, že dvě děti a dost. Ale neplánovaně jsem otěhotněla. Moc jsme se s manželem těšili. Bohužel to nedopadlo a je to 3 týdny co jsem po revizi. Kdybych neotěhotněla, tak mám dvě děti a neřeším. Jenže teď prostě cítím, že bych chtěla být zase těhotná. Je mi teď čerstvých 37 a říkám si co to mělo znamenat, že jsem otěhotněla a hned o to přišla. Jediná věc, z které jsem měla a mám obavu je právě věk. Přepočítávám, když dítěti bude dvacet kolik bude mě. Máte to také některá nebo to neřešíte. Možná je to jen moje špatná zkušenost z rodiny, že to řeším.

makina1977
autor
16. kvě 2017

@spejsek Myslim ze takova myslenka napadne kazdou z nas, ale clovek na to nesmi myslet. Jsem ted ve 20 tt a napadaji me podobne myslenky zda to vse v nasem veku zvladne. Doufam az se malicka narodi tak na podobne myslenky nebude cas.😉

gordini
16. kvě 2017

@makina1977
To teda nebude:🙂

iva27
16. kvě 2017

@spejsek Taky to takhle prepocitavam a asi to je normalni v nasem veku.Nejak je divna ta predstava" stare maminky na rodicaku"..😲atd.
Letos mi bude 38let,malymu je 1/2roku,dceri 10let.V zadnym pripade bych nesla do 3ditete,nechala jsem si sterilizaci,tehot.narocny a u me uz dalsi moc rizikovy,oba cisarem.Rozdil tech 10let je sakra znat nejen v tehotenstvi,ale i ted.Vetsi unava kazdopadne😔

monika9916
17. kvě 2017

@spejsek určitě bych do 3 šla, věk je jenom čislo. Mám 18 ti letou a 15 ti měsíční. A je mi 40 let. A nemyslím na to , že když holce bude 20 tak já budu mít před důchodem😀 Teď si to pravě užívám.🙂

winter
17. kvě 2017

@spejsek Věk neřeším, znám spoustu mladších, které jsou už teď mentálně v důchodu.... U mě nepředpokládám, že bych přestala být aktivní jen tak brzy. Před několika lety jsem rozjela firmu, vcelku mi to šlape a teď si doplňuji VŠ vzdělání, abych mohla moje podnikání ještě rozšířit. Takže na myšlenky na důchod opravdu nemám čas. Pokud mě nezradí zdraví, tak s věkem nemám problém.

astyna
17. kvě 2017

@monika9916

Věk je jenom číslo..hm..ono doprovázet dítě na promoce v 70 nebo v 50 je sakra rozdíl. I pro to dítě. Když se toho nemusíte ani dožít.

sangina
17. kvě 2017

@spejsek to je mi líto,že jste o miminko přišla...ale at Vás ani nenapadne svádět to na věk.Jen se mrkněte na příběhy potenciálních maminek..a jejich věk,v žádném případě nejsou staré.....i takové věci se stávají...prostě příroda...a pokud chcete další...bůh Vám žehnej

astyna
17. kvě 2017

@spejsek

tohle se může fakt stát kdykoliv - i holce kolem 20 let. Prostě embryo nebylo zdravé. Bez testů bys na to ani nepřišla 🙂 Já jsem měla zpoždění před rokem cca 2 týdny, test jsem nedělala, menzes přišla mimořádně silná a bolestivá. Nyní dole vidíš, že jsem znovu těhotná.

Mě máma měla v 39 letech, takže to vidím hodně z pohledu toho dítěte, kdy šla do důchodu v 54 letech, na konci sil jak psychických (zemřel jí otec, krátce po matce), tak fyzických (hodně náročná práce u lisu, kde byla od 18 let). On ten věk je nejen číslo, ale i počet let, co jsme na světě. Pamatuju si, jak nemohla vyjít schody na promoce, protože byly ve 2.patře. Nicméně po cca 10 letech v důchodu se plně zotavila, nyní běhá jak rybička 🙂

Strana
z6