icon

Těhotenství kolem 40 let, jak vše snášíte?

makina1977
14. kvě 2017

Je mi skoro 40 let a jsem těhotná nyní v 19 tt, chtěla bych se s Vámi podělit o vaše pocity a jak se celkově cítíte. Nevím jestli je to tak u všech ale já ukrutně přibírám na váze. Už nyní se nemohu hýbat.Když mám vylézt schody tak pláču zoufalstvím,funím jako lokomotiva. Pohyby cítím jen cca 1 za den.Je to mé 3 těhotenství ale to 2 bylo před 16 lety, takže jsem jako Alenka v říši divů. Budu ráda když se někdo přidá.🙂🙂

Strana
z6
aleenka1234
17. kvě 2017

Rozhodně nechci nikoho odsuzovat, ale myslím, že 40 let je tak maximální hranice na dítě. V dnešní době můžete brát hormony atd.ale tělo prostě má již svůj věk. Mě bude za chvilku 36 let, tehu bylo neplánované. Je to jiné, když jsem měla dceru v 23 letech, syna v 27 letech a teď třetí skoro ve 40 letech ;) a navíc, nechci aby se me děti za me styděli a ostatní mi říkali místo mami tak babi 😉

sedlackovak
17. kvě 2017

@spejsek ahoj já mám 37 a 4 měsíce mi bude 38 a z prvního vztahu mám syna 18 let,prožila jsem si ze synem dobré i těžké chvíle a řekla jsem si,už žádné děti.Pak jsem poznala svého manžela který děti samozřejmě nemá a chtěl. Minulý rok jsem teda přestala brát prášky a nechala tomu volný průběh. Za 3.5 měsíce na testu dvě čárky. Oba šťastní, ale štěstí dlouho nevydrželo. V listopadu jsem doma v 7tt samovolně potratila.Nad vodou mě držela rodina a pocit,že za 3 měsíce to mužem zkusit znovu.V březnu jsem zjistila,že jsem opět těhotná. Radost uz nebyla taková jako před tím,pořád nervy jestli nekrvácím,jestli bije srdíčko,prvni screening a podobně. Zatím je vše ok ale strach tam je a bude furt,ale nelituji toho a na mimi se moc těšíme.

kacasa
17. kvě 2017

@aleenka1234 chapu..mne je 36, deti mam 12 a 16 a na tridnich schuzkach si pripadam jako exot ja, jelikoz jsem tam nejmladsi a lidi v praci si mysli, ze muj syn je muj bracha..
a miminko planuji tez..za nedlouho..urcite to bude jine a i tak se na to tesim.

alemari
17. kvě 2017

@aleenka1234 pletu se nebo jsi to ty,cos měla jít na potrat? Jsou tu ve skupině maminky, kteté chtějí dítě. Já chodít teda taky kupodivu na rodičivské schůzky a nevidím vůbec rozdíl v tom, jestli dojde maminka padesátiletá nebo třicetiletá. Ale vidím to, jestli dojde maminka veselá, upravená, spokojená nebo rozgajdaná, nervní a uhádaná.

@sedlackovak jsme stejně mladé🙂, čekám miminko :21tt a taky mám už doma velké kluky, ale je mi dobře a těším se🙂. Obavy jsou vždy...bohužel

aleenka1234
17. kvě 2017

@alemari to si me pletes. Jasně, kdyz prijde na schuzky 50 leta dobre upravená, je to super. Nicméně, doma se odlici a je ji prostě 50. Mamka na 56 let je relativně vitální, nicméně, vím, jak ji dávají zabrat vnoučata, natož aby měla své cca 10 leté dítě.

winter
17. kvě 2017

@sedlackovak Já měla takové obavy, že se něco stane, že jsem to do 5. měsíce nikde nevytrubovala, že jsem těhotná. Naštěstí všechny testy dopadly dobře, tak si říkám, že i konec bude dobrý. Před tímhle těhotenstvím jsem měla biochemické těhu, vajíčko bylo prostě špatné, odešlo samo. Na holčičku se moc těším a hodlám si to užít. 👍

alemari
17. kvě 2017

@aleenka1234 omlouvám se, bude to jen náhoda https://www.modrykonik.cz/forum/uz-to-vim/nevim.... Asi stejný nick, co byl už 2x na potrat a teď opět nechtě atd.

hanule61
17. kvě 2017

@alemari Ale nick, bydliště i fotka stejná...👍

alemari
17. kvě 2017

@hanule61 ale jsme staré a nezodpovědné matky... já se za moji maminku nikdy nestyděla...

astyna
17. kvě 2017

@alemari

Ono to není o tom stydění - ono to je spíš o té empatii a respektu k tomu věku. Ruku na srdce, kdyby nebylo IVF, tak není tolik 40letých matek. Já si zase připadám jako exot, když někde řeknu, že mám dítě a čekám další a není mi ještě ani 30 let. V poradnách jsem vždy nejmladší a na hřišti si s těma matkama nemám co říct. Onehdá mi jedna řekla, že jen blázen si pořídí dítě před 30...

Protože vím, jaké obavy a strachy měla moje máma, aby mě vychovala, tak tuplem toho chci ušetřit sebe a děti si odrodit brzy a mít pokoj. Nicméně - nikdy neříkej nikdy, ale můj strop je 35 let.

Ale teď je prostě moda děti co nejpozději, častým argumentem je "aby si nezkazily postavu". No mě se teda lépe dává postava dohromady kolem 30 let, než v 45.

sedlackovak
17. kvě 2017

@winter tak mi už to všem řekli, byla jsem na odběru choriových krků (hrůza) A tam nám potvrdili ze miminko je zdravé že čekáme chlapečka tak já se furt myslím, aby uz bylo vše v pořádku. Potřebovala bych mít ten ultrazvuk doma😃

alemari
17. kvě 2017

@astyna já si to vyzkoušela v různém věku. Je to každého věc a na moralizování jsou tu diskuze s jiným názvem.

aleenka1234
17. kvě 2017

@alemari asi neumis číst, potřebovala jsem se svěřit a popovídat, poradit, v ten den jsem se i zaregistrovala, to jsem však netušila, že tu není každý normální.

aleenka1234
17. kvě 2017

@hanule61 paní psala, že jsem měla jít na potrat, proto me to zmatlo. Šla jsem se naivně poradit, ne na potrat. Netušila jsem, jaké zvláštní ženy tu jsou. Rodte si třeba v 60 letech, me je to úplně jedno 😉

aleenka1234
17. kvě 2017

@alemari je to každého věc a každý napsal svůj názor 😉

hanule61
17. kvě 2017

@aleenka1234 omlouvám se, jestli se Vás to dotklo, když jsme myslely, že půjdete na potrat a těšte se na miminko. 35 není žádný věk. 🙂

alemari
17. kvě 2017

@aleenka1234 to se mi líbí" roďte si kdy chcete" tak jsi po tom všem měla začít😘

petraspulir
30. kvě 2017

@makina1977 Tak to se mám na co těšit 🙂 , mně je 42 a jsem teprve v 8. týdnu

jahodnice
30. kvě 2017

Holky klid, ja mela prvni dite tyden pred 40.narozeninami, druhe za 18 mesicu. Obe jsou zdrave, tehu u porod v pohode. Zadny z doktoru se nad mym veken nepozastavoval

rory_g
30. kvě 2017

Ahoj holky, je mi 37 a na konci října se mi narodí PŘIROZENĚ POČATÉ druhé dítě. První bylo ve 33. letech, po dlouhých 10. letech snažení, doktorů a martyria. Takže řeči, že 40. a více leté by neměly mít děti nenávidím, ať se na mě nikdo nezlobí. Ne každý se rozhodne dobrovolně, to zaprvé a za druhé je to každého věc, jestli se rozhodne rodit ve 20. nebo ve 40.
Přeju vám hezký den a pohodová těhotenství 🙂

jahodnice
30. kvě 2017

Po neuspesnych ivf man taky obe deti pocate prirozene.

bgortova
30. kvě 2017

Ahoj děvčata nedá mi to se nezapojit už jen proto,že jsem si prošla,, těhotenstvím ve věku 43".Je pravda,že mě provázely dost smíšené pocity dcera má 24let tak bych spíš už mohla být babí!Ale to velké ALE starší mamina na sebe bere všechna rizika a bude to vychovávat ona to si musí uvědomit,a ne nějaká Filomena nebo Eulalie takže žádný stres jde o Vaše zdraví a hlavně Vašeho miminka a stres není nq místě.Samozřejmě,že mě lidé potkávají,, jee ty jsi bába a já nee já jsem máma" a hrdá máma která si to teprve teď užívá.Narodil se mi zdravý skřítek a já se dnes STYDÍM jak jsem mohla pochybovat.Jste to Vy a Vaše dítě a když jste zdravý tak není co řešit.Užívejte si to!

bonulinka
30. kvě 2017

Těhotenství ve 40 letech jsem snášela nejlépe ze všech tří. Pokud by mě někteří lékaři nestrašili kvůli mému věku, tak bych si ho vážně užívala od začátku až do konce. A porod byl také v pohodě. Jsem spíše sportovně založená a mám docela fyzičku 🙂.

monikakad
30. kvě 2017

@makina1977, tak už to mám za sebou, Radek se narodil 17.5, vše v pořádku, byla jsem ve spinalni anestezii, v porodnici na Melniku, bylo to super, bolesti sice byly, ale dá se to zvládnout, zítra to bude 14 dní, a už se dostávám do formy. Mám dole 11kg a plně kojím. V září na Vás budu myslet, přeji ať vše dobře dopadne. Dejte pak vědět 😀

barchen
30. kvě 2017

Můj názor je takový, že dnes to není věkem ale tím, co jsem ochotna tomu dítku obětovat, pokud samozřejmě zdraví dovolí. V 50tych a 60tych letech nikdo neřešil věk maminek, protože to bylo po válce, děti umíraly na dnes běžné nemoci a pokud zdraví dovolilo, tak se rodilo. (moje babička měla přeživší děti až po 28r. života a žila na vesnici a na tu dobu luxusních podmínkách s kanalizací, vodou z kohoutku, elektřinou atd.). V 70tych a 80tych letech byla čerstvá maminka po 30tce něco jako exot a muselo se to stihnout do cca 25r. i z ekonomických důvodů (po 25r. se platila povinně staromládenecká daň, jak muži, tak ženy a do toho věku byl nárok i na novomanželské půjčky). V 90tych letech se to zase neřešilo, protože se poměry uvolnily a lidi měli možnosti. Moje máma mě měla v 19ti. Naše dítko se narodilo, když mi bylo 34r. a určitě ještě chci. Můj synovec se narodil mojí švagrové, když jí bylo 23r. Moje máma to řešila, že proč do toho šli tak mladí, u nás zase řešila, že už máme "vysoký" věk. Každá doba má něco a jelikož dnes nemáme moc jiných problémů, tak se řeší maličkosti. Já mám kariéru prakticky za sebou, vím, že do práce se hrnout nebudu (13 odpracovaných let, hodně psychicky a pak částečně i fyzicky náročnou práci) i když mne už znova lanaří. Ale teď chci chodit s dítkem ven a hrát se s ním, učit ho poznávat svět, mít doma navařeno a uklizeno a pokud zbyde čas, tak se věnovat sobě a vzdělávat se.

makina1977
autor
31. kvě 2017

@monikakad Moc gratuluji a přejí Vám a Radečkovi moc moc zdraví. Děkuji moc snad to proběhne hladce a bez komplikací.😉

20sarka20
8. čer 2017

@jirulejira dobrý den,je mi 42.jsem 11týden.dobře zatím vše snáším.je tu nejaka paní v mem věku?jirkov nebo chomutov?děkuji.

bgortova
8. čer 2017

@20sarka20 nejsem z Vašeho okolí jsem z Ostrova u K.Varů je mi 43 a v lednu jsem porodila zdravého chlapečka a moc si to užívám.Vám přeji příjemné těhotenství hlavně zdravíčko a vše bude dobré hlavně klid!!!

20sarka20
8. čer 2017

@bgortova moc děkuji,jsem v klidu.užívám si to.strach tam je.čekám na výsledky krve.věřím že budou vpořadku.

radac
8. čer 2017

Ahoj holky, omlouvam se neni to k tematu. Jen se chci zeptat na Vase zkusenosti, nazory. Prosim poznamek se zdrzte. Kdyz mi brali poprve krev na genetiku vse bylo v poradku. I ultrazvuk 2d na genetice ok. Pak cca za tri tydny mi brali krev podruhe a posilali opet na genetiku. Vysledky spatne. Musim na genetiku, lekarska konzultace, budou mi delat opet ultrazvuk a pry primar mi doporuci dalsi postup. Pidila jsem se po podrobnejsich info, ale nikdo z gynekologu mi nic nevysvetlil. Nechapu. Pry neco s hormonama, odchylky. Nechapu. Nutno dodat pri prvnim tehu (32 let) jsem podstoupila diky testu odber plodove vody. Nyni 37 let a nerada bych to zazivala znova. Jsem nyni 15 tt....

Strana
z6