icon

Těhotenství kolem 40 let, jak vše snášíte?

makina1977
14. kvě 2017

Je mi skoro 40 let a jsem těhotná nyní v 19 tt, chtěla bych se s Vámi podělit o vaše pocity a jak se celkově cítíte. Nevím jestli je to tak u všech ale já ukrutně přibírám na váze. Už nyní se nemohu hýbat.Když mám vylézt schody tak pláču zoufalstvím,funím jako lokomotiva. Pohyby cítím jen cca 1 za den.Je to mé 3 těhotenství ale to 2 bylo před 16 lety, takže jsem jako Alenka v říši divů. Budu ráda když se někdo přidá.🙂🙂

Strana
z6
mku
8. čer 2017

@radac nestresovala bych se... ja mela testy na 1.screeningu ok, nesla jsem ani na plodovku, protoze vsechno vyslo krasne. Na druhem screeningu mi najednou testy vysly uplne blbe, doktor tvrdil ze nekolik postizeni a pritom na utz zase tvrdili, ze vsechno v norme, jen je mimi o tyden mensi... takze me chteli hnat na plodovku, coz jsem odmitla... a nakonec teprve asi az ctvrty doktor me konecne poslouchal a potvrdil, ze testy sice vysly blbe, ale jsou to hodnoty tykajici se pouze me ne miminka a souvisi to s tim ze jsem 8-18tt zvracela a mela dvakrat kapacky kvuli mineralovemu rozvratu...

radac
8. čer 2017

@mku jsem docela v klidu. Nicemu bych neprospela, stresovat se 🙂. Ale spise me zarazi, ze prvni krev ok i ultrazvuk a neubehne ani ne tri tydny a je vse jinak. Spise me mrzi, ze clovek sbira informace kde se da, ale od odborniku nic nezjisti. Nerada bych na genetice odkyvala neco ceho bych pak litovala jen proto, ze jsem mela nedostatecne info

mku
8. čer 2017

@radac ja jsem na genetice plodovku odmitla a jenom proto, ze muj manzel byl uz uplne nepricetny, ze nas honi od certa k dablu a nikdo se ani na vterinu nezamysli nad tim, jestli testy nemuzou byt zhorsene kvuli tomu mymu dlouhymu zvraceni, tak nam nakonec zdarma nabidli testy ala prenascan, kdy jsem do tydne vedela ze je vse ok i bez odberu plodovky nebo zaplaceni 12tisic za prenascan... neskutecny bordel...

winter
9. čer 2017

@radac Nepíšeš, co konkrétně ti doktoři našli. Máš nějakou zprávu? Je pravda, že pokud vyjde špatně Down nebo jiná chromozomální odchylka, do 1:500, tak ti udělají Prenascan zdarma. Ten dělají tady v ČR a výsledky jsou cca do týdne.
Je divné, že první výsledky vyšly dobře a ty současné ne.

bonulinka
9. čer 2017

@radac A ta druhá krev byla Tripple test ? Mě vyšel 1:30 na DS, přitom první screening byl ok. Prenascan mi nikdo zdarma nenabídl, musela bych ho zaplatit a stejně je přesnost 98%, takže mě tlačili do odběru plodovky. Nešla jsem. Máme zdravého kluka.

radac
9. čer 2017

To vubec netuším, zda to byl tripple test. možné to je.... vím jen od doktorky, že opět to posílali na genetiku.... uvidím, co mi řekne primář na genetice. jsme objednaní v po na 9.00 h.... ale rozhodli jsme se do plodové vody jít... přeci jen, i když v rodině ani já ani přítel nemáme postížení, ale mít jistotu, že budeme mít zdravého prcka je k nezaplacení. jak jsem psala, když jsem byla těhu poprvé, tak jsem plodovku podstoupila a nebylo to tak hrozné. jak zde psali maminky, je to jen trošinku nepříjemné a pak je třeba se hlídat.... ale třeba primář usoudí po krvi a ultrazvuku, že není třeba 🙂

radac
9. čer 2017

@winter
no to je to. já výsledky v ruce nemám. volala mi doktorka, žel jsem telefon neslyšela nebot jsme s dětmi na dovolené, po cca 30 minutách jsem volala zpět a vzala to sestra, že paní doktorka už odešla a ptala jsem se na výsledky. prý ona tomu moc nerozumí a že se mám jen objednat na konzultace na genetiku. ihned jak jsem se sestrou domluvila, tak jsem volala na genetiku. tak mi pouze řekli, že mi budou brát znova krev, ultrazvuk a že primář rozhodne o dalším postupu.... když jsem se pídila, co je špatně sestra na genetice mi odpověděla o nějakém růstovém hormonu a že ona mi k tomu více neřekne a že si mám počkat na primáře a jeho doporučení. nic víc. ze zkušenosti z prvního těhu vím, že nemá cenu volat své doktorce, nebot na genetice toho řeknou daleko více než sám gynekolog... takže čekám a uvidím, co mi řeknou v po....

radac
9. čer 2017

O Prenascanu slyším poprvé.... Nevím, zda je to novinka či nikoliv, ale když v roce 2011 jsem čekala synátora, tak mě rovnou hnali na plodovou vodu.... Je pravda, že teda 12.000,- Kč je opravdu hodně veliká částka a četla jsem, že procento zjištění je menší než u plodové vody.... Ta je zase rizikovější dle mého.

winter
10. čer 2017

@radac Prenascan existuje tady v ČR asi 3 roky. Je pravda, že 12500 Kč je hodně, já měla riziko Downa "jen" 1:880, takže jsem si Prenascan zaplatila a vyšel negativně. Paní dr. na genetice mi pak řekla, že když dáme dohromady výsledky krve, prvotrimestriální screening a Prenascan je u mne úplný nesmysl chodit na plodovku. Další UTZ pak vyšly taky velmi dobře.
Počkej na pondělí, co ti řeknou. Třeba po pondělních vyšetřeních bude zase vše jinak.😉

radac
17. čer 2017

Tak to mam za sebou. Z triple testu vysel down.syndrom 1:250. V po na genetice ultrazvuk, dle neho je mimi ok - pro jistotu jsme se rozhodli pro plodovku. Vzali mi cca 13 ml, ale bylo to tentokrat neprijemne. Brali i krev mne aj priteli. Ve str volali, vysledky z plodovky ok. Takze hold se jim nevejdu do tabulek. Ihned jsem dostala protilatky, mam krev.skupinu 0-, pritel A+. Snad uz to nejhorsi mame za sebou 🙂

makina1977
autor
29. čer 2017

Zdravim vsechny nastavajici maminky . Tak holky jak se citite? Ja jsem 26 tyden a vedro me teda zmaha a to prazdniny jeste nezacaly. Vcera jsem byla na cukrovku a je to nastesti v poradku. Pomalu uz nakupuji vybavu. Obleceni uz teda ne, protoze uz ho nemam kam davat. Ted se chystam na postylku a prebalovaci pult a naposledy kocarek. A jak to pokracuje u Vas? Uz nakupujete a pripravujete pro miminka? 🙂

alemari
29. čer 2017

@makina1977 rozpláclé prsa na pupku v horku je sen každé ženy😀, cítím se dobře, jsem 28tt a zatím neperu ani nechystám, tak nějak mám času dost😍

20sarka20
4. črc 2017

Cítím se velice dobře: 🙂

vicy
4. črc 2017

My uz si s nasi malou beruskou uzivame prochazky a denni kolotoc-krmeni,prebalovani a uspavani😀,uzivam si to mnohem vic nez pred tim.😉

skurinka
4. črc 2017

Ja už to chci mit za sebou už to nedávám. Ale moc se bojim. .to bude horor. .me tam v Te porodnici zrejme vysysllaji. .asi budu hystericka😨

makina1977
autor
4. črc 2017

@skurinka a jak se bojim jaaa... No to radeji ani nerikam. Hlavne se bojim at je Rozarka zdrava a vse probehne v poradku. Ale do zari jeste daleko.

makina1977
autor
10. črc 2017

Dobre ranko maminky. Od 5 hodin nespim a jak je u me zvykem zase nad necim premyslim. Doufam ze nektera z Vas bude znat odpoved...🙂 Jsem od zacatku roku v pracovni neschopnosti, na materskou dovolenou nastoupim cca koncem srpna, , no a od rana premyslim nad tim jestli budu mit narok mezi materskou a rodicakem na cerpani dovolene. ? Chtela bych to totiz vyuzit a u zamestnavatele pozadat o cerpani teto dovolene. Nevim zda se nepletu ale pokud se materska pocita do odpracovanych dnu za kalendarni rok mela bych mit narok na celou dovolenou.. Je tady nektera ktera tomu rozumi.🙂

mku
10. črc 2017

@makina1977 jj budes mit narok... ja jsem taky byla od zacatku, tj od ledna a na MD jsem nastupovala pred dvema tydny... az skonci MD bude me pry zamestnavatel kontaktovat a budeme se domlouvat co s dovolenou.
Jinak pozor, upozornili me z HR, ze pokud neschopnost trva vice jak 100dni, tak se dovolena nejak krati. Nevim o kolik, nejak jsem to neresila, ale asi by se to dalo vygooglit.

makina1977
autor
10. črc 2017

@mku dekuji...kouknu.

tesinka
10. črc 2017

Ahoj holky, tak já se taky hlásím k těm starším maminám a teda musím říct, že nyní těhotenství snáším podstatně hůře něž před osmi a šesti lety. A tyhle vedra jsou děs. Jinak příští týden nastupuji na MD a jsem ráda, protože déle bych to asi už nedala ☹ čekáme třetí dítko a bude to opět kluk a moc se na něj těšíme. Výbavičku tak nějak mám, většinu i vypranou a připravenou, jen se jménem bojujeme 😅

mku
10. črc 2017

@tesinka ja cekala dceru pred 12ti lety a nyni je to vsechno uplne jinak... mnohem horsi nez predtim...

tesinka
10. črc 2017

@mku ti řeknu, že jsem si myslela, že to bude pohoda, ale jako všechno mě bolí, tlačí, píchá. Na boku ležet nejde, na zádech už taky ne, křeče do nohou, mno přijdu si kolikrát jak hypochondr a když si stěžuju, přijde mi, že by bylo rychlejší, kdyby řekla co mě nebolí 😅

mku
10. črc 2017

@tesinka preeeeeesne 🙂 mam pocit ze me jde jen lezet, i kdyz to vlastne taky nejde 😂

tesinka
10. črc 2017

@mku to je trefné, Včera si ze mě dělal srandu už i manžel, rozvalená na sedačce jak vyvržený vorvaň, v ruce ovladač. Manžel na mě juknul a říká, "zlato, nevysiluje tě ta poloha moc?" Normálně jsem plná elánu, pořád někde běhám, uklízím, plánuji a teď je i ležet pro mě náročný 😅 Mno ale máš to za pár, koukám, tak to už dáš v pohodě 😉

mku
10. črc 2017

@tesinka no ja jdu asi uz pristi tyden na vyvolani, takze fakt za par... ale tohle vedro je narocny... prvni jsem mela v prosinci a bylo me o 12let mene... sileny rozdil to je...

tesinka
10. črc 2017

@mku jéééééééééé, mno tak to tiše závidím, i když musím říct, že se porodu bojím teď víc, než kdysi, první syn je taky září, dokonce jen o jeden den déle než termín teď, druhý syn je leden, to zase byla rychlovka od první kontrakce by za 4,5h venku, vlastně asi za 50 minut od příjezdu do porodnice.

Taky doufám, že nebudu pohromadě do termínu, protože první měl 4000g skoro v termínu a druhý 4360g 10 dnů před termínem....

jj, ač si to nechceme připustit, prostě stárneme a naše tělo taky. Jsem taky říkala manželovi, že kdybych věděla, jaký to bude, asi bych do toho nešla. Nerouhám se, jsem moc ráda, že budeme mít dalšího prcka, kluci se na něj moc těší a je super, jak mi pořád ošáhávají břicho a před spaním mu dávájí dobrou noc. Ale moje tělo je na pokraji vyčerpání a kolikrát mi přijde, že i rozkladu a já nejsem ten typ, co je rád odkázaný na pomoc druhých nebo si hoví v tom být obskakován, já raději všechno sama, než abych se musela doprošovat a být vděčná. Tyhle stavy pak válcují i moji psychiku....😔

mku
10. črc 2017

@tesinka preeeeesne... a to ja jeste od 8tt do 18tt prozvracela a to tak, ze dvakrat jsem zkolabovala a byla na kapackach... u prvni jsem pracovala az do porodu, ted jsem od zacatku rada, ze jsem rada...
manzel o vikendu prisel s tim, ze jeste jedno bysme mohli mit... tak jsem se jen smala... s tou velkou sly tyhle stavy prezit, s batoletem si to neumim predstavit...

winter
10. črc 2017

Já už to mám sice za pár, termín 19.7., ale už toho mám docela plné zuby... Taky většinou jen ležím a nejsem schopná udělat vůbec nic. Naprosto nechápu, jak může někdo den před porodem ještě gruntovat byt??? Já nemám sílu ani pracovat z domu na PC. Minulé těhu bylo před 9 lety a bylo to lepší. Porodu se bojím hooodně, hlavně, aby to dobře dopadlo a malá byla v pořádku. 🙂

tesinka
11. črc 2017

@mku tak to sis taky užila, já každé těhotenství taky blijdila jak šakal, děs. Ještě že jsem měla fantastickou šéfovou, která měla pochopení, takže jsem kdykoli mohla zůstat doma. V 8tt jsme málem o prcka přišli, měla jsem rozjíždějící potrat, ale nakonec jsme to zvládli.

Naprosto chápu, jelikož mám kluky od sebe 2 1/4 roku musím říct, že to byla makačka, na druhou stranu máš už velkou pomocnici, takže bys na to úplně sama nebyla. Ale je fakt, že jak už jsou kluci samostatní, je to daleko větší pohoda a mají pochpení, když prostě řeknu, že mi není dobře.
No, já jsem říkala manželovi, že na mě bez jakékoli ochrany nevleze ani omylem, čtvrté bych fakt nepřežila 😨😅
Ale co ty víš, o kluky jsme se snažili jako blázni a i v centru a k tomuhle jsme přišli úplně nečekaně a "náhodou", prostě si nás vybral, tak třeba ještě změníš názor 😉

@winter tý jo, tak to budeme čekat radostnou zprávu každým dnem, držím moc palce.
Neboj to zvládneš a bude to ok, jak říkal včera můj manžel, když jsem m říkala, že se porodu bojím. Tělo si to pamatuje a poradí si, jen si musí vzpomenout. Však se na porod připravuje 9 měsíců 😉

Mno, sice nejsme holky nejmladší, ale zase jsme bohatší o zkušenosti a nevymýšlíme blbosti. Tím se utěšuju, když si uvědomím, kolik mi v pátek bude 😅

20sarka20
20. črc 2017

Ahoj,kolik ti bude?

Strana
z6