Těhotná švagrová a její výběr jména. Řeším to moc?
Holky, jdu se spíše vypovídat. Ségra mého partnera je těhotná a termín má den před synovými narozeninami. To je celkem vtipné, máme takových dvoj narozenin více. Ale co mě celkem dostalo, že dají stejné jméno. Neřeknu,kdyby to byla třeba sestřenice, to bych ještě tak nějak brala. Jsme poměrně rozvětvená rodina na obou stranách, ale kluků je míň a stejně se pořád snažíme dávat jména tak, aby bylo jediné v dané generaci. Tak nevím, jestli jsem moc cíťa a moc to řeším ...
@amazonkajanik chápu, že se Ti to nelíbí. Mě by se to taky nelíbilo. U hodně jmén jsem právě říkala, ne, protože už je v rodině. Teď jsme chtěli třeťátko, bohužel to nedopadlo, ale vnitřně jsem cítila, že to je holčička a naběhlo mi ihned jméno, které jsem před tím ani moc nezaznamenala. A víš co jsem si řekla? Že pokud bychom měli pak někdy třetí miminko a cítila bych, že tomu miminku patří určité jméno, dala bych mu ho, bez ohledu, zda někdo v rodině už to jméno má nebo dal. Každopádně je docela dobře možné, že si to ještě s tím jménem rozmyslí. Ale další věc, kterou neovlivníš je, že každý máme nějaký příběh a zrovna ve skupince holek, co jsme měly stejný termín, když jsem čekala druhátko, byla maminka, která měla od dětství vybrané jméno, pokud by měla chlapečka, a taky, že její 3.mimi byl chlapeček, a to jméno mu dala. Měla k tomu moc krásný příběh. Takže pokud Ti to je proti srsti a nedokážeš pochopit proč se tak rozhodli, zeptej se. Třeba je za tím taky nějaký příběh, který, když uslyšíš, budeš se na to dívat jinýma očima.
@kevi1 ano,máme Jakuba, ale má i druhé jméno Vladimír po dědečkovi, a je to do budocna výhoda,když jich bude víc třeba ve třídě, tak kluk bude slyšet i na Vláďu. S tím se počítá, že nás bude několik, co dá stejné jméno. Ale v úzké rodině je to divné ...
@netopejr ne, syn je po x generacích první Jakub a ještě k tomu od partnerovi matky, jeho sestra má jinou maminku
@rebe víš, my ho dali taky kvůli tomu, že sedí s příjmením. Jelikož Jiřího dala sestra, tak jsem sáhla po Jakubovi a druhý syn,pokud bude,bude Jindřich a dcera Johana. Jan padl,páč to je syn sestřenice. A Josefa moc nemusíme. Jaké má příjmení budoucí otec synovce to nevím, ale momentálně jsme od sebe 9km, ale dědeček je téměř mezi,od nás 3,5km
@priefi jako jo, já jim ho vyvracet nebudu, ani nechci, jen je to zvláštní,no. Měla jsem od dětství vybraná jména Jakub a Ondřej. Jakuba jsem nakonec dala právě kvůli příjmení, že máme JJ 😊
Třeba u druhého bude Jindřich ale jako druhé jméno nemohu dát Michal po dědovi,páč to je bratr a jeho syn. Tudíž připadá v úvahu Miloslav. To nás při podepisování prokleje 😂
@hezz17 spíš dědeček. U nich je to komplikované. Dokonce jsou vnoučata mladší jak pravnoucata 😊
Myslím, že by ji to měli říct její rodiče. Mě by jako babičku vadilo mít vnoučata se stejným jménem🤷♀️
@amazonkajanik jako asi takhle meli jsme v rodine prvni dite a kdyz se vybiralo jmenk,tak se vedelo jak se bude jmenovat holka nebo kluk a pak otehotnela manzeva sestrenice poprve pak podruhe a u druheho nevedeli jake jmeno dat,my jsme k tomu nademu jmenu pro kluka meli pribeh,no a co se nestalo vedela o tom jeste to se mnou resila 2 mesice pred porodem vybirali z 6 jmen a nakonec dala to nase.No a kdybychom meli druhe vi,ze dame to stejne a musi s tim pocitat,protoze se tak rozhodnout nemusela.Proste nekteri lide jsou zvlastni a neudelas nic.Na druhou stranu i my si nejsme jisti,ze bychom jeste nehledali jine jmeno,at nejsou v rodine 2 stejne jmena,ovsem pokid bychom nenasli,tak bohuzel...
@marcicek84 jako proto jí to vyvracet nebudu. Ale jen je to pro mne divné. Navíc že pokud se narodí na termín,tak náš syn je 10.6. a její bude 9.6. a oba Jakubové . Bratranci, kteří budou obden slavit narozeniny a ve stejný den svátek
@marcicek84 A proto je dobre jmeno nerikat, ale oznamovat az s narozením. 😉
@netopejr na to prijdes,az se ti to stane,jinak treba me by nenapadlo pojmenovat dite jmrnem,ktere vim,ze chce moje segra nebo kdokoli z pribuznych a vim,ze je jejich vytouzene,hold kazdy jsme jiny...
@amazonkajanik no jako ja bych to asi poresila s rodici co ze je to napadlo,jestli to neberou tak,ze kdyz vy mate dva jmena tak automaticky prejmenuji vaseho syna na Vladu a Jakub bude ten jejich...at jim to reknou rodice,ze se to nehodi...
@marcicek84 asi tak a našemu klukovi budou 2 roky v době,kdy porodi švagrová 🙄 plus je těhotná ségra a modlim se za tu potvoru😂 (máme rozjitrene vztahy, ale přeji jí to) a čeká v době,kdy má narozky táta a dva synovci a napadlo nás, že možná dá jméno po našem tátovi, přesto že ho má synovec (otcovo nevlastní dcery syn) ale ona je přes půl republiky a sem za námi jezdí jednou za "uherak " a do toho neteř, ta čeká v červenci, ale vybrali velice nevšední, za to české jméno pro holčičku. Sakra,my se strašně rozmnozujeme 😂
@marcicek84 oni jim nic neřeknou. Tchán je na pár facek. Cpe peníze cizímu dítěti (ne že by mi o ně šlo, ale matce toho dítěte je to proti srsti), a její matka nevím, co na to říká. Já řekla svůj názor, že je to dost hloupé a přítel jen smutně pokrčil rameny. Větší páku by měla druhá sestra, ale ta je pracovně dost vytížena, takže to dopadne, jak dopadne a mě nezbude než jen zatnout zuby a přejít to. Ale,je to,bude to na palici až bude dědeček říkat "můj vnuk Jakub dělá to a to " počkat, který,no ten od kluka,nebo od holky...
Ja bych to neresila vubec.
Uz dlouhou dobu jsme meli vybrane jedno jmeno pro kluka. Kdyby mi ho “vyfoukla” moje sestra, nebo sestra od partnera, tak bych ho stejne potom dala taky.
Asi to neni uplne idealni, ale kdyz se mi nejaky jmeno libi a chci, aby se tak jmenovalo moje dite, tak bych se urcite neohlizela na to, jestli se to hodi nebo ne.
Kdyby to byla náhoda, mrzelo by mě to, ale přenesla bych se přes to.
Mě švagrová jméno fakt ukradla. Byla těhotná, já o něco méně a ona se ptala, jaká máme jména, že oni pořád nevědí. Já blbá jsem jí to řekla. A ona: Filip? To je pěkný. To dáme. No a měla jsem po prdeli 🤦
Jako je to zvlastni, asi bych to ale moc neresila. Stejne neni jak, max se muzete zeptat, proc davaji stejne jmeno jako vy.. brala bych to tak, ze ja jsem "ta prvni", takze blby pocit mit nemusim. Obe me sestry daly synum krasna jmena a pro me v tu chvili byla zapovezena. Kdyby kamaradka nebo sousedka, tam to kamaradstvi nemusi vydrzwt az do smrti nebo se prestehujes, ale rodina je jedna a naporad.. ale kazdy jsme proste jiny 🙃
Nam se hodne libilo jmeno totozne s neteri, kterou vidam sporadicky, ale resila bych to se sestrou, zda by ji to hodne vadilo, kdyby z nasi strany nejel vlak a hodilo by se nam nejvice. I si myslim, ze jsme se ptali a nebyl problem. Manzel je stejne jmeno jako synovec, pokud bych chtela syna stejne po tatovi, tento problem bude tez a z uplne jineho duvodu. Proste v tom nevidim problem. Nakonec jsme vybrali jine a jsem rada, protoze je fajn a dceri se hodi paradne, ale neprijde mi to extra divne. Drive a i dnes jsou stejna jmena po generacich u muzu...a to muze byt na druhou stranu take boj, pokud je vice sourozencu, apod. Neresila bych. Naopak, pokud je svagrova normalni, nedelala bych rozbroje kvuli kravinam 🙂
@amazonkajanik Tak když má dvě jména tak může slavit svátek na své druhé jméno ne? Mně to určitě dost hloupé. Ale co naděláš
bylo by mi to jedno, řešíš blbosti
Bylo by mi to jedno 🙂. Stejně tak jak si někdo klepe na čelo že máme vybrané jméno, které je v kalendáři 2 dny po termínu porodu 🙂. Chápu, že tebe to možná "prudí", ale je to fakt kravina a myslím si, že těm děckám to bude v konečném výsledku úplně jedno 🙂.
Myslim ze prarodicum se spíš uleví, když budou mít o jedno jméno méně na tretovani 😀 máma nez vyjmenuje všechna vnoučata, aby oslovila to které chce 😀 jinak sice bych asi stejne jméno jako je v rodině uplne nedala, ale bylo by mi to vcelku jedno, i když vlastně synovi bych chtěla dát stejné druhé jako ma druhé synovec a ze stejného důvodu, po tatínkovi. Našla jsem si kluka se stejným jménem jako ma sestra a taky jsem se kvůli tomu nerozesla 😀
@amazonkajanik já mám bráchu Tomáše.strejda se oženil,teta měla už syna z předchozího vztahu,taky Tomáše.hodně jsme se vídali a vžilo se malý a velký Tomáš.malý=ten mladší.Ale u nás to nešlo ovlivnit.takže chápu,že tě to štve,taky by mě štvalo.ale nic moc s tím dělat nejde.
@elu Kdyby mi rodiče nebo tchánovci řekli, že nechtějí dva Jakuby, tak by mě to pěkně nadzvedlo ze židle. Poslala bych je k šípku s tím, že jestli jim to jméno tak vadí, tak vnouče neuvidí. Nikdo mi nemá právo mně a manželovi kecat do výběru jména. Na druhou stranu chápu i @amazankajanik, že nechce, aby švagrová dala jméno stejné synovi jako ona, nicméně snažila bych se nad to povznést.
@amazonkajanik ja som to nemyslela nijak "zle" v tom, zeby si vybrala nedobre meno 🙂 naopak, Jakub je pekne meno, prave preto ho ma polka republiky 😀 ma vela podob a znie pekne 🙂 kazdy si ma dat take meno, ake sa mu paci, dopraj to len proste aj svagrinej. Pripadne samozrejme nic ti nebrani v tom sa s nou o svojich pocitoch porozpravat, myslim, ze keby za mnou niekto prisiel ze mu to naozaj pride divne a chce aby nase deti spolu vyrastali a boli spolu casto a ja som to nemala ako totalne vysnivane meno od decka, tak by som urcite povolila, kvoli dobrym vztahom v rodine. My zvazujeme Olivera, tak sa vola moj synovec a sestre je to jedno, ale viem ze mojej sesternici sa paci Emilia a mne tiez, ale ona je na to extremne citliva a je to jej top meno od decka, tak sme to zavrhli. S kazdym rozumnym clovekom sa da dohodnut, ked mu vysvetlis svoje pocity, ale v prvom rade vzdy hovorim, ze pre svoj vlastny dusevny klud sa musi clovek naucit ostatnych neriesit. Tvoj Kubik bude vzdy len jeden a je jedno, kolko dalsich sa tak vola 🙂
Divné to je a udělá to pěknej bordel 😁 já jsem se sestřenici o 22 let od sebe a máme stejné jméno, no babička ta v tom má maglais 😁😁 ale tak znáš je to už jedno.
Ale pokud se jim to jméno líbí nikdo jim to zakázat přeci nemůže . Vemte si že se do nějakého jména totálně zamilujete chcete ho snad od malá dát svému dítěti a bylo by to naopak ? Že by by jste museli dát jméno jiné ,
My dokonce v rodině závodili o Vojtu 😁 už se ségrou, pak se švagrovou 😁 a máme ho my 😁první jsme měli kluka 😁 teď je švagrová v jinačí a co , když budou mít kluka ať si mu dají jméno klidně taky Vojta 😁 a to bydli hnedka vedle a děti asi budou spolu chodit do třídy 😁😁😁
Nevadilo, ja jsem vedela, ze se moje dcera bude jmenovat Anicka od 15 let, dlouho sem nemohla najit toho spravnyho muze, pak se nedarilo 9 let otehotnet a ted v 39 letech se mi Anicka narodila - kdyby mezi tou dobou nekdo z mich blizkych chtel nebo mel taky Anicku, rozhodne bych nevymyslela jiny jmeno. Neter dokonce o Anicce taky uvazovala, a sestra ji to zkousela s ohledem na me rozmluvit, tak sem razne zakrocila a rekla, jeji anicka neni a nebude moje anicka, at si svou holcicku pojmenuje, jak chce a co ji srdce rika (nikdo z nas nema patent nebo ochranou znamku na nejake jmeno). Vy ste si vybrali jmeno, jake ste chteli, nema snad i tva svagrova stejne pravo? A nebuj tvuj i jeji syn budou kazdy svuj a original i kdyz se budou jmenovat stejne.

Takze babička bude mit 2 vnuky stejného jména? To je fakt zvláštní