Těhotná v důchodu, co si o tom myslíte?
Ahoj holky,tuto diskuzi zakládám pro pobavení a zajímavost.Co si myslíte o té 65 leté paní,co čeká čtyřčata?Myslíte,že je za co ji obdivovat,nebo je zralá na psychinu?
Pro me je to ukazka toho, na co nebylo ivf vymysleno. Myslim, ze je to hodne spatne, mela by fungovat rozumna hranice. Ivf neni od toho, aby nekdo v 65 tehotnel. Podle me je posahana ona a neco spatne je i se systemem, pokud toto lze zakonne provest.
Je to kráva..lepší slovo nemám..Je to nezodpovědné a sobecké jako prase, dětičky budou tak malinké a budou se muset vypořádat se smrtí matky..Nechápu jak tohle může dopustit..Je vidět,že to dělá jen kvůli sobě..A to, že jí to oplodnění vůbec někde udělali je snad ještě horší..
@leniczka23 Myslím si úplně to samé.Je to smutné.
To jsou lékařské pokusy na lidech, co je jako ještě možný. Protože paní, stejně jako mnohé jiné, vůbec nesplňuje základní podmínky k tomuto zákroku. Ale dělá se to, business je business a někteří vědátoři chtějí vědět, co jako ještě jde... a někteří lidé - ony ženy a jejich parneři - nemají ani dost rozumu ani dost lásky.
Já vůbec nechápu, že ji to bylo umožněno, kromě toho mě není jasné, co si od toho v takovém věku slibuje ? Podle mě se chtěla jenom zviditelnit, jinak to nevidím a o to je to horší. ☹
Urcite je to o zviditelneni. Na druhou stranu mit 13 deti je viditelne samo o sobe dost. Kazdopadne nerozumim tem ctyrcatum. V clanku psali cosi o prekvapeni, ze chtela jedno nebo co. Ale to je uplna blbost, pokud probiha transfer ctyr embryi, tak jake potom prekvapeni? Ta moznost, ze se chytnou vsechny, je neco, s cim se musi pocitat. Navic ona to prece neodnosi, pudou na svet mali a s obrovskym rizikem. Kterej doktor tohle udelal a neprislo mu to divny? Nechapu to.
Dle mého jednoznačně sobeckost vůči dětem a zviditelnit se před okolím, pocit být první. Odsuzuji to.
Fascinuje mě, jak celá společnost odsuzuje starou matku, předhazují všechny ty možné negativní dopady na ni i na děti a popravdě na tom něco bude. Asi bych na jejím místě přemýšlela, kdo se postará o budoucího puberťáka, když já budu vetchá stařenka žijící z důchodu. Ostatně tolik porodů se na její tělesné kondici nejspíš taky podepíše, takže ví bůh, jestli se jejich puberty vůbec dočká .... ale zatímco ženu společnost odsuzuje, tak takovým Janečkům, Kocábům, Horáčkům a spol. všichni plácají po ramenou, jací jsou junáci, když v důchodovém věku zplodili děti. A málokdo se pozastavuje na tím, jak jsou ohroženy děti stárnoucích seladonů. Přitom už bylo dokázáno, že i dětem zplozeným starými muži hrozí zdravotní rizika viz. výňatek ze článku na internetu :
"Ze statistického zpracování vyplynulo, že v zárodečných buňkách otce přibývají od puberty každým rokem nové mutace. Za 16,5 roku se jejich počet zdvojnásobí. To znamená, že ve 37 letech nesou spermie dvojnásobek mutací dvacetiletého muže. Stárnutí spermatogonií může podle vědců za 97,1 % mutací, vlivy prostředí se uplatní v pouhých 2,9 %"
... nelíbí se mi, jak je společnost útočná vůči ženám, které překročí určité morální a racionální hranice při plození potomků, ale totéž jednání je u mužů vnímáno jako chlapáctví a správná věc :(
Plodit děti v důchodovém věku svědčí o omezenosti a sobectví, ať už je to žena nebo muž.
@banitram Tak tady se vyjadrujeme k zene, protoze ten pripad se tyka zeny. Ja osobne v tomhle nerozlisuji mezi mzuem a zenou. V obou pripadech jim musi byt jasne, ze detem nedaji to, co by meli. Jednak tu nejspis pro ne ani nebudou, jednak po fyzicke strance nebudou detem stacit a o generacni propasti ani nemluvim.
@banitram souhlasím, stejně jsem se vyjadřoval i o Karlu Gottovi - sobeckost. Mě je 38 a máme tříletou holčičku teď čekáme druhé mimi a sám si říkám, že je to dost pozdě právě z toho pohledu dětí, vnoučat atd...

Rozhodne neobdivuji, je to nezodpovědné..navíc když ma doma 13deti