icon

Těhulky, snažilky, pojďte sem 🙂🙂🙂🙂

mirindad
8. srp 2016

Ahoooj holky 🙂 patřím mezi snažilky a dělá mi velkou radost vidět pozitivní testíky, vaše veselé zprávy a radost, že vám to vyšlo a budete maminkami 🙂 Můžete se tu podělit a házet fotečky testíků a cokoliv chcete, ať mě uběhne ten čas, kdy sama čekám 😊😊😊😊

simi1510
6. srp 2017

@jade85 já že většinou lidi kolem měli alergii na chlupy, tak proto 😉 Já jsem ráda, že můžu mít jednoho medvídka doma 🙂

yelowangel
6. srp 2017

@brambora28 Jeee to je nádherný kocourek 😍 u nás bohužel kočka nepřichází v úvahu ale možná pokud vyjde ten Rychtářov že mě jedna projde 🙂 jo a pošlu ti zprávu se zážitkem co jsme měli den po to co jsme se sešli, tomu neuvěříš..

llenka_li
7. srp 2017

@simi1510 no Simi, mám dvě 😂 A naheteho psa a nahate morče 😂😂

llenka_li
7. srp 2017

@jade85 někdo má alergii jen na chlupy a někdo i na sliny a kůži (pot).

A kdy té čeká další kontrola a screening? ;)

jade85
7. srp 2017

@llenka_li jj, já mám bohužel na celou kočku, nejen na chlupy. A ty nahatý jsou prostě nádherný 🙂

Příští týden jdu do Gennetu na krev, ten další ke svýmu doktorovi na kontrolu a ještě ten další (29.8.) do Gennetu na screening a genetickou konzultaci. Už aby to bylo 🙂

llenka_li
7. srp 2017

@jade85 takže září už začneš v jiném duchu 🙂 v klidku, bez nervu a budeš si už tehu jen užívat 🙂 mě čeká 8.9. 2.screening ;)

To vás rovnou objednali ke genetikovi? Kvůli tomu poslednímu tehu...

A je ti dobre nebo rádi nevolnosti?

kacenka0705
7. srp 2017

Tak jsem si dnes delala dalsi test a ani naznak druhe carky. Nechapu to

jade85
7. srp 2017

@llenka_li jj, kvůli tomu předchozímu těhu hned po utz na genetiku. Je to asi lepší, probereme co a jak, jestli má smysl pro jistotu jít na klky/plodovku atd.

Je mi pořád trochu blbě od žaludku, hlavně po jídle, jsem unavená, ale dá se, funguju 🙂

Co ty, už máš bříško pořádný? 🙂

llenka_li
7. srp 2017

@jade85 to je dobre, ze se vám budou takhle věnovat. Ale říkala jsi, ze to byla nějaká vada, která není dana dědičné a ze to byla jen obrovská náhoda nebo spis smůla, tak teď už to bude 100pro dobre ;) takže snad odběry klku nebudou nutné.

Už abys měla 1.trimestr za sebou, ta únava a nevolnosti jsou někdy síla...

A já mám pupek dobrý, no ;) řekla bych, ze jsou holky, které takhle vypadají, když jdou rodit. Už to nejde schovat a je na první pohled vidět, ze jsem tehu ;)

jade85
7. srp 2017

@llenka_li přesně tak, jsem optimista, vše nasvědčuje tomu, že to bude v pořádku. Na žádný invazivní vyšetření nepůjdu, pokud mi to vyloženě nedoporučí. Kdyby se jim cokoliv nezdálo, tak asi jo.

Na druhý trimestr už se hodně těším a na bříško taky, už teď se mi trochu rýsuje, přeci jen je to druhý těhu a navíc celkem v krátký době, tak už se to tam hezky chystá 🙂

llenka_li
7. srp 2017

@jade85 to je dobre, jen ať leze...2.trimestr je super, musím říct, ze si to užívám, i když mě pořad něco bolí, tlačí, na prsa si nemůžu sáhnout, atd...ale už ŠD hrozné těším na mimi a vůbec mi to neutika 🙂 Já už se zase těším až bude po 2. Screeningu a budu moct začít nakupovat ;) všude je tolik krásných věci 😍

dasa.77
7. srp 2017

@kacenka0705 Ahoj,je dobré si dělat testy stejné značky, ať je možné porovnávání . A ten dnešní byl z první ranní moči?
Pokud ano,tak hodně holek tu psalo,že i když se první r.moč doporučuje,tak v začátcích měly vždy výraznější čárku třeba odpoledne

janajens
7. srp 2017

@kacenka0705 to je divne ale ja mela to same krasne svetla carka 4dny a nakonec se to neudrzelo zkus jeste jiny test

simi1510
7. srp 2017

@llenka_li u vas je to nahactstvi 😂😂😂👍

llenka_li
7. srp 2017

@simi1510 trochu 😂

barushe_27
7. srp 2017

A v kolikátém týdnů jdete na ten druhý screening, kdy se chodí nějaký 20 TT ? Mrzí mě že na tom prvním screeningu si nebyli jistí pohlavím, ale tak aspoň se trochu držím, jinak bych měla už tolik věcí nakoupených, ale počítám s klukem, takže už pár takových kousků doma mám, jsem hrozná, jj první dítě, to si člověk užívá a těší se na nové..

llenka_li
8. srp 2017

@barushe_27 já jdu na konci 21tt...taky už se teď musím hodně krotit, poslední týden mám pocit, ze bych nejradši nakoupila celou výbavu. Začala jsem od víkendu prolezat e-shopy a tolik krásných věci všude 🙂

Ale čeká nás v listopadu stěhování, takže si říkám, ze nejlepší by bylo to objednat až do nového, ale to stejně nevydrzim, tak alespoň po tom 2.screeningu..u nás už pohlavi víme 🙂

barushe_27
8. srp 2017

@llenka_li a copak čekáte, mám to stejně taky se budeme listopad prosinec stěhovat do nového domečku, ale něco málo si člověk pro radost musí koupit...

simi1510
8. srp 2017

@barushe_27 ja jdu na konci 21tt, jinak par kousku uz jsem nakoupila, velké veci ale nechavam jeste byt... u nas to bude prvni mimco a pohlavi jeste stale nevime, jelikoz se nechce ukazovat nikde :-/

llenka_li
8. srp 2017

@barushe_27 já mám i jedno děcko narozené předčasně, takže určitě nebudu nákupy nechávat na poslední chvíli a naopak si myslím, ze říjen-listopad vše zkompletuji a bude. Já se jenom modlím, ať to není prosinec - to stěhování. S mega pupkem, do toho Vánoce a už dvě děti mám, takže to by byl masakr 🙈

barushe_27
8. srp 2017

No tak u nás to bude jednodušší, žádné děti nemáme, v bříšku je první zázrak, a myslíte si že je lepší mít kočárek předem přemýšleli jsme totiž že by jsme koupili až po porodu.

llenka_li
8. srp 2017

@barushe_27 běžné jsou kočárky na objednávku a čekaci lhůta je 2-8tydnu a třeba autosedačka je potřeba už na převoz z porodnice...takže tohle u mě nehrozí.

barushe_27
8. srp 2017

@llenka_li aha takže bude lepší koupit kočárek rovnou s tou trojkombinaci ať je tam i to vajo že.

llenka_li
8. srp 2017

@barushe_27 to záleží, jak moc budete cestovat a jakým kocarek vyberete, protože u většiny kočárku jsou v setu ne příliš kvalitní autosedačky. Takže je lepší koupit 2-kombinaci a k tomu si vybrat kvalitní autisedacku, která taky půjde pomoci adaptérů pripevnit na podvozek ;) takže je samozřejmě mozny koupit jen autosedacku a až po porodu jit pro kocarek, ale nepřijde mi to úplně praktické, budeš mít trosku jiné starosti, než začít vybírat kocarek 😉 Ale pokud jde třeba jen o to, nemít kocarek do porodu doma, tak ve většině prodejnách už vám ho po zaplacení do porodu uschovaji ;)

barushe_27
8. srp 2017

@llenka_li a je potřeba k te sedačce s tím isofixem mít spesl nástavec v aute? Slyšela jsem totiž že ne do každého auta to sedí, nevím co je na tom pravdy... No přemýšlela jsem nad tím a pochybuji že by zrovna přítel šel ten kočárek koupit, takže asi bude lepší ta varianta objednat, zaplatit a vyzvednout potom...

barushe_27
8. srp 2017

A dá se ten Isofix potom použít i dá větší autosedačky ?

llenka_li
8. srp 2017

@barushe_27 v první radě je potřeba zjistit, jestli mate isofix v autě, ne každé auto ho má. Novější už všechny. Mělo by to být značené na zadní sedačce auta..pokud ano, tak autosedačky pro větší děti se prodávají s uchyty na isofix a nic víc nepotřebujes, jen auto s isofixem a isofixovou autosedacku, ale u vajíček (autosedaček pro miminka) se musí koupit ještě isofixova báze, pokud chces mít sedačku prichycenou isofixem. Takže tu bázi (plastová základna) pridelas do auta na pevno pomoci isofixu a vajíčko už do té báze jen nacvakavas....;) Když je vám vajíčko už malé, prodas bázi i vajíčko a koupíš už větší autosedacku pro další věkovou kategorii s ta už má uchyty na isofix v sobě. Ale vždy se dělají dvě varianty: sedačky pro uchycení isofixem a pro auta bez nej s uchycenim bezpečnostními pasy.

simi1510
8. srp 2017

@llenka_li to je stejně takových vymožeností atp.... ale my třeba si to rovnou nechali dát do auta, když jsme objednávali auto 🙂

llenka_li
8. srp 2017

@simi1510 od nějakého roku je to myslím v každém autě a popravdě řečeno, je to obrovský rozdíl v bezpečnosti, jestli sedačka s nebo bez...ale tak je to na zvážení všech, jak často a jaké dálky budou cestovat, protože to je nemalý výdaj. Mas to u té nejmenší kategorie cca 5tis bázi a 5tis autosedacku a to ještě nemáš kočár....

simi1510
8. srp 2017

@llenka_li tak pořád já si stojím za tím, že to mít co nejbezpečněji, kdyby náhodou něco... a člověk nikdy neví, kam bude muset třeba až cestovat nebo tak...

Strana